Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Συνάδελφοι της Λέσβου.
Δεν είναι λύση να ρθει ο νέος αγροτικός νωρίτερα, πριν κάνει το τρίμηνο για να μπαλώσει τρύπες. Μπείτε στη θέση του και δείτε αν θα θέλατε να συμβεί το ίδιο με σας όταν ξεκινούσατε.
Λέτε ότι υπήρχαν μέρες που κάποιο Κ.Υ. λειτουργούσε με 1 αγροτικό μόνο;
Δε μπορούσε κάποιες μέρες να μείνει χωρίς κανένα αγροτικό;
Άνθρωποι είμαστε, μπορεί κάτι να πάθουμε βρε παιδί μου! και οι γιατροί αρρωσταίνουν! ;)
Να δείτε για πότε θα βρεθεί λύση!
Καλά τα χαρτιά, οι πρωτοκολλημένες αναφορές και διαμαρτυρίες κλπ όμως αναζητήστε κι άλλες πιο πρωτότυπες (και πιο αποτελεσματικές κατά τη γνώμη μου) μεθόδους.
Δ. Κουναλάκης:
Η αλήθεια είναι ότι με το νέο νόμο για τις εφημερίες τα κέντρα υγείας και μικρά νοσοκομεία στην περιφέρεια έχουν τραβήξει ζόρι.
Οι προσλήψεις επίσης έχουν πάει πίσω τουλάχιστον 2 χρόνια.
Ωστόσο ειδικά για τη Λέσβο δεν είμαι σίγουρος ότι και οι επιμελητές που θα προσληφθούν, θα μείνουν, εκτός κι αν σκοπεύουν να μένουν στο περιφερειακό ιατρείο. Πληροφορίες που έχουν φτάσει στα αυτιά μου περιγράφουν ότι οι νέοι επιμελητές Β που παίρνουν αγροτικά εξαναγκάζονται να είναι καθημερινά σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων από την έδρα του ιατρείου τους ώστε να είναι σε πρώτη ζήτηση στο αγροτικό τους, βασιζόμενοι στην γνωστή παράνομη φυλλοστόκα που προϊστάμενος του ΥΥΚΑ είχε στείλει στο παρελθόν ότι οι νέοι επιμελητές έχουν τις υποχρεώσεις των αγροτικών. Αυτό με την περιφρούρηση δημάρχων και διευθυντών κέντρων υγείας και ιατρικής υπηρεσίας. Αλήθεια πόσο εξακολουθούν να ισχύουν αυτές οι παράνομες απαιτήσεις;
Προσωπικά θεωρώ ότι δεν είναι απαραίτητο να λειτουργεί κέντρο υγείας με συνάδελφο που πήρε μόλις πτυχίο χωρίς τουλάχιστον την ελάχιστη εμπειρία των τριών μηνών. Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι οι φιγούρες του θεάτρου σκιών που απαιτούν να φαίνονται άσπρες μπλουζες, ακόμη κι αν αυτό είναι επικίνδυνο για την υγεία των κατοίκων και την ζωή των συναδέλφων, δεν ενδιαφέρονται για την δημόσια υγεία. Ενδιαφέρονται για τους ψήφους τους. Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι έχει.
Μια και μιλάμε για υγειονομικό χάρτη, έχω κάνει ιατρείο μια φορά την εβδομάδα σε χώρο που δεν είχε εξεταστικό κρεβάτι, δεν είχε ρεύμα, δεν είχε τηλέφωνο, δεν είχε θέρμανση/κλιματισμό, παρά μόνο ένα γραφείο και δυο καρέκλες. Να μην μιλήσω για καφενεία, κοινοτικά γραφεία και άλλα όμορφα. Αυτό το ιατρείο καλύτερα να κλείσει. Και πολλά ακόμη ιατρεία σαν κι αυτό καλύτερα να κλείσουν. Καλύτερο θα ήταν να υπάρχουν σωστά ιατρεία και να πηγαίνει ο κόσμος εκεί. Να μην πω ότι έχουμε γεμίσει από "κοινωνικές" υπηρεσίες υγείας και κάποιες το μόνο που κάνουν είναι να γράφουν φάρμακα και να μετράνε σάκχαρα νηστείας και μη. Νομίζω ότι χρειάζεται καλύτερη οργάνωση και καλύτερη ποιότητα των δημοσίων υπηρεσιών. Και συγνώμη το πρόβλημα δεν είναι μόνο το προσωπικό. Προσωπικά εδώ και πολλά χρόνια έχει πάψει να με ενδιαφέρει εάν κάτι είναι κρατικό ή ιδιωτικό. Με ενδιαφέρει ο πολίτης να έχει υπηρεσίες ποιότητας ως δημόσια αγαθά ανεξαρτήτως του πως παράγονται.
Και οι φίλοι μου Μακρέα είναι μετρημένοι στα δάκτυλα των χεριών μου. Μετρημένοι και καλοί. Αμφιβάλλω εάν τους γνωρίζεις.
anastasios theodoridis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Περιμένουμε τις αρμοδιότητες στην ανάπτυξη, στα ΕΣΠΑ θα υλοποιηθούν το δεύτερο εξάμηνο όπως και για την υγεία. Ομως αυτή τη στιγμή που μιλάμε είμαι στην Ιθάκη. Εδώ υπάρχει ένα Κέντρο Υγείας με έναν γιατρό και μία νοσηλεύτρια. Φεύγει ο αγροτικός γιατρός και θα περάσουν τρεις μήνες μέχρι να έρθει ο επόμενος. Τι θα κάνουν οι ηλικιωμένοι του νησιού όταν δεν υπάρχει αγροτικός γιατρός; Επρεπε να μένει ο προηγούμενος ώσπου να έρθει ο επόμενος. Στο νοσοκομείο της Κέρκυρας έφυγε ο δερματολόγος και δύο χρόνια τώρα δεν έχει αντικατασταθεί. Αυτή είναι η οικονομία που θα κάνουμε; Τα έξοδα από μια «καλή» δεξίωση θα αρκούσαν για να λυθεί το θέμα των αγροτικών γιατρών για ολόκληρη την περιοχή.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Περιμένουμε τις αρμοδιότητες στην ανάπτυξη, στα ΕΣΠΑ θα υλοποιηθούν το δεύτερο εξάμηνο όπως και για την υγεία. Ομως αυτή τη στιγμή που μιλάμε είμαι στην Ιθάκη. Εδώ υπάρχει ένα Κέντρο Υγείας με έναν γιατρό και μία νοσηλεύτρια. Φεύγει ο αγροτικός γιατρός και θα περάσουν τρεις μήνες μέχρι να έρθει ο επόμενος. Τι θα κάνουν οι ηλικιωμένοι του νησιού όταν δεν υπάρχει αγροτικός γιατρός; Επρεπε να μένει ο προηγούμενος ώσπου να έρθει ο επόμενος. Στο νοσοκομείο της Κέρκυρας έφυγε ο δερματολόγος και δύο χρόνια τώρα δεν έχει αντικατασταθεί. Αυτή είναι η οικονομία που θα κάνουμε; Τα έξοδα από μια «καλή» δεξίωση θα αρκούσαν για να λυθεί το θέμα των αγροτικών γιατρών για ολόκληρη την περιοχή.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αφού έχουν μάθει να είναι ευχαριστημένοι έχοντας ένα Κέντρο Υγείας με 1 γιατρό και 1 νοσηλεύτρια, τότε καλά να πάθουν........................
Αφού θέλουν να είναι θεατές στο Θέατρο Σκιών με τις λευκές μπλούζες που λέει ο συνάδελφος Κουναλάκης τότε να μάθουν ότι κάποια στιγμή το έργο τελειώνει.
alfie:
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ Κ.Υ ΙΣΤΙΑΙΑΣ
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση