Γενικά > Γενική συζήτηση
Παροχή ιατρικών υπηρεσιών χωρίς αμοιβή σε συγγενείς ιατρού
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣυνάδελφοι δεν ξέρω τι εμπειρίες έχετε από συναδελφική αλληλεγγύη προσωπικά επειδή μου έτυχε και μάλιστα σε περίπτωση ανάγκης έχω να πω ότι σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αν δεν πέσει το χρήμα δε γυρνάει να σε δει κανείς ιατρός!!! Το χειρότερο μάλιστα ήταν επειδή ντρεπόταν να τα ζητήσει ο ίδιος έστειλε τη γραμματέα! Από την άλλη έχω πάει τα παιδιά μου σε παιδοοδοντίατρο στην Καβάλα, τελείως άγνωστη μου και μου φέρθηκε άψογα αρνούμενη καν να συζητήσει το θέμα πληρωμής! Τι να πει κανείς μάλλον η δεοντολογία ισχύει ανάλογα με την προσωπικότητα και τη ψυχή του καθενός.
--- Τέλος παράθεσης ---
Και εγώ σε παρόμοια συμπεράσματα έχω καταλήξει Μάρθα.
aterpos:
Ας υποθέσουμε ότι δεν κατάλαβα καλά. Έχω λοιπόν απορίες:
Εγγραφή ή Είσοδος
Είναι άγραφος κανόνας ότι ιατρός δεν παίρνει αμοιβή από ιατρό.
Όμως και παρά την ύπαρξη αυτού του νόμου δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων (πρωινά και απογευματινά), που να πιάσουμε και τους συγγενείς. [Τί εννοείς ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη; - Τί πρόβλεψη θα μπορούσε ή θα έπρεπε να υπάρχει πέρα από όσα ορίζονται στην παράγραφο 5;]
--- Τέλος παράθεσης ---
Δ. Κουναλάκης:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑς υποθέσουμε ότι δεν κατάλαβα καλά. Έχω λοιπόν απορίες:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕίναι άγραφος κανόνας ότι ιατρός δεν παίρνει αμοιβή από ιατρό.
Όμως και παρά την ύπαρξη αυτού του νόμου δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων (πρωινά και απογευματινά), που να πιάσουμε και τους συγγενείς. [Τί εννοείς ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη; - Τί πρόβλεψη θα μπορούσε ή θα έπρεπε να υπάρχει πέρα από όσα ορίζονται στην παράγραφο 5;]
--- Τέλος παράθεσης ---
--- Τέλος παράθεσης ---
Στα πρωινά ιατρεία, στις παρακλινικές εξετάσεις υπάρχει συμμετοχή 10% ανεξαρτήτως του εάν είσαι ιατρός-φαρμακοποιός-οδοντίατρος άρα και η ιατρική αμοιβή πληρώνεται.
Στα πρωινά ιατρεία, ακόμη και ο/η σύζυγος σου εάν έχει πχ ΙΚΑ πληρώνει τα πάντα.
Στα απογευματινά ιατρεία όλοι πληρώνουν και μέρος της αμοιβής πηγαίνει στον ιατρό και δεν υπάγεται στο μηνιαίο αντιμίσθιο.
Argirios Argiriou:
Ξέρω ότι παρόμοιο θέμα τέθηκε από τον Denominator αλλού αλλά δεν μπορώ να βρω το νήμα.
Σε περίπτωση που έρθει συνάδελφος Ιατρός ή στενός συγγενής του για ιατρική εξέταση για δίπλωμα οδήγησης και δεν του πάρουμε λεφτά, ως ιδιώτες Ιατροί, (παρόλο που κάποιοι Δημόσιοι Ιατροί σε Νοσοκομεία, ξέρω πολύ καλά ότι δέχονται από Ιατρούς φακελάκι...), τότε πρέπει να κόψουμε απόδειξη 10 ευρώ ή κάνουν δεκτό να γράψουμε πάνω στην απόδειξη την αλήθεια (ότι δηλαδή πήραμε 0 ευρώ; )
Αρχίατρος:
Σε στρατιωτικό ψυχίατρο που πήγα στο ιδιωτικό του Ιατρείο, μου έκοψε μηδενική απόδειξη και έβαλε σε παρένθεση "συνάδελφος".
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση