Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
17 Νοεμβρίου 2024, 08:48:47

Ψηφοφορία

Θα ενημερώνατε την επίτροπο ότι δεν επιθυμείτε υπέρβαση του 48ωρου;

Ναι, με οποιοδήποτε κόστος.
12 (52.2%)
Όχι, φοβάμαι τα αντίποινα από την κλινική/διευθυντή/διοικητή
3 (13%)
Όχι, δεν θέλω να ρισκάρω να μην πληρωθώ εφημερίες που έχω κάνει.
1 (4.3%)
Όχι, έχω έξοδα αυτή την εποχή και χρειάζομαι τις επιπλέον εφημερίες
7 (30.4%)
Όχι, γιατί θα σταματήσει να λειτουργεί η κλινική/ΚΥ
0 (0%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 23

Η ψηφοφορία έληξε: 30 Μαρτίου 2009, 01:32:56

Αποστολέας Θέμα: Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.  (Αναγνώστηκε 709916 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

10 Οκτωβρίου 2009, 01:32:29
Απάντηση #1125
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

10 Οκτωβρίου 2009, 15:26:29
Απάντηση #1126
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Στάση αναμονής από τους γιατρούς - Οι Ανοιχτές “πληγές” του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Τα “αγκάθια” που πληγώνουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι πολλά.
Ανοιχτές παραμένουν οι “πληγές” στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας.Φορείς από το χώρο της υγείας επισημαίνουν ότι “Το πρωταρχικό μέλημα της νέας κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας  πρέπει να είναι η θεσμοθέτηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, για την οποία έγιναν πολλές συζητήσεις, αλλά όχι πράξεις». Τα τελευταία χρόνια, δεν προχώρησαν, αν και εξαγγέλθηκαν, οι προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ δεν άνοιξαν τα κλειστά κρεβάτια των ΜΕΘ, ούτε επανδρώθηκαν με προσωπικό, κυρίως νοσηλευτικό, αυτά που ήδη λειτουργούν.
Στην αναμονή βρίσκονται πλέον οι διοικητές των νοσοκομείων . Παρά το γεγονός ότι πολλοί απ' αυτούς έχουν ανανεώσει τη θητεία τους για τα επόμενα δύο χρόνια εδώ και μόλις τρεις μήνες, το εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου μάλλον έρχεται να “τορπιλίσει” τον ήδη πολύπαθο χώρο της υγείας.
Πάντως βέβαιη θεωρείται η απομάκρυνση από τις θέσεις τους των δύο προέδρων της 3ης και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, καθώς η θέση αυτή είναι κατ’ εξοχήν πολιτική και συνεπώς καλύπτεται από άτομα που πιστεύουν στην κυβερνητική πολιτική και είναι διατεθειμένα να την υλοποιήσουν. Στην περίπτωση αυτή, η τελική απόφαση θα ληφθεί από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία θα εξετάσει και θα εγκρίνει ή θα απορρίψει την πρόταση του νέου υπουργού Υγείας.Η αντικατάσταση των προέδρων των ΥΠΕ μπορεί να γίνει εντός 4-5 εβδομάδων. Περίπου αυτό το χρονικό διάστημα απαιτείται μέχρι να οριστεί ο νέος υπουργός, στη συνέχεια ο νέος γενικός γραμματέας και κατόπιν οι νέοι ΥΠΕάρχες. Οι διαδικασίες είναι πιο απλές και γρήγορες με τους διοικητές των νοσοκομείων, καθώς για την παύση τους απαιτείται μόνο υπουργική απόφαση.
Σημαντικές διορθωτικές κινήσεις πρέπει να γίνουν πλέον και στο ΙΚΑ, όπου τα τρία τέταρτα των γιατρών εργάζονται με σύμβαση και στην ηλικία των 65 ετών φεύγουν χωρίς να μπορούν να πάρουν σύνταξη. Επίσης, σημαντικό είναι να καταβληθούν τα χρήματα για τις δεδουλευμένες εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών, ενώ μία από τις προτάσεις που θα καταθέσουμε στη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα είναι η δημιουργία νέου συστήματος εφημεριών, ώστε να μην παρατηρείται αδικαιολόγητος συνωστισμός στα δημόσια νοσοκομεία και να εξυπηρετούνται χωρίς προβλήματα και αναμονές οι πολίτες.
Κλειστά παραμένουν και τα κρεβάτια σε μονάδες εντατικής θεραπείας, παρά τις εξαγγελίες για προσλήψειςνοσηλευτών που θα στελέχωναν τις μονάδες. Σε απόγνωση όμως είναι και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Σύμφωνα με τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών και τις διοικήσεις των νοσοκομείων, οι ελλείψεις σε γιατρούς ανέρχονται σε περίπου 3.500 ειδικούς στα νοσοκομεία, 400 στα κέντρα υγείας και 1.100 ειδικευόμενους. Την ίδια στιγμή, στα όρια της απόγνωσης βρίσκονται και οι νοσηλευτές, οι οποίοι δίνουν καθημερινά μάχη με το χρόνο για να τα βγάλουν πέρα..
Στάση αναμονής από τους γιατρούς
Με ένα βομβαρδισμένο υπουργείο ήρθε αντιμέτωπη η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας.  Σύμφωνα με πληροφορίες , οι προηγούμενοι ένοικοι του κτιρίου της οδού Αριστοτέλους πήραν μαζί τους φεύγοντας περί τις 100 σακούλες που περιείχαν κατεστραμμένα έγγραφα. Σταση αναμονής κρατούν οι νοσοκομειακοί  γιατροί δίνοντας την ευκαιρία στην ηγεσία να προσαρμοστεί στα νέα καθήκοντα της  αλλά και να ενημερωθεί από τους αρμοδίους φορείς .
Οι γιατροί ζητούν από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας να σκύψει το κεφάλι στα σοβαρά προβλήματά τους και ζητούν τα εξής:
- να προχωρήσουν οι διορισμοί των 2.000 γιατρών για την κάλυψη πάγιων αναγκών και ενόψει της πανδημίας γρίπης
- να διευθετηθεί το πρόβλημα των γιατρών ως προς την πληρωμή των εφημεριών τους με τρόπο μόνιμο που δεν θα επιδέχεται αμφισβητήσεις
- να γίνει αποκατάσταση του καθολικού δικαιώματος του “ρεπό” χωρίς πισωγυρίσματα και αμφισβητήσεις “απ’ το παράθυρο”
- να ολοκληρωθούν οι εξελίξεις των γιατρών για το 2009 και να γίνει έναρξη των διαδικασιών για τη νέα συμφωνία για το 2010 μεταξύ γιατρών και υπουργείου, με δέσμευση για την τήρηση των συμφωνηθέντων.

14 Οκτωβρίου 2009, 13:47:04
Απάντηση #1127
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
ΦΕΚ με τα κονδύλια εκκαθάρισης εφημεριών 8μήνου με το νέο μισθολόγιο

19 Οκτωβρίου 2009, 23:29:05
Απάντηση #1128
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Παράθεση από site Προέδρου (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος)
Παράθεση
Η Εφαρμογή του Ν.3754/09 της Συλλογικής μας Σύμβασης Υλοποιήθηκε στο Σύνολό της. Οι Μικρόψυχοι και οι Μίζεροι ας Βράσουν στο Ζουμί τους

Βρέθηκαν μερικές προκηρύξεις (όχι σε…κάδο) που προφανώς αφορούν στις θέσεις της επιτροπής προσλήψεων. Στα «έχοντας υπόψη» περιλαμβάνονται:
1.   «Το πρακτικό της επιτροπής του άρθρου 5 του Ν 3754/2009 προσλήψεων ιατρών ΕΣΥ»
2.   Η γνωμοδότηση της επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας (30/30-9-2009)
3.   Υπουργικές αποφάσεις ΥΥΚΑ προκήρυξης (?) με διαφορετικά νούμερα (Υ10α/Γ.Π. οικ. 132159/2-10-2009 για το ΓΝ Βόλου Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος, 132212 για το Χατζηκώστα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος, 132217 για το ΓΝ Άργους Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος, 132074 για το ΓΝ Σάμου Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος, όλες της 2-10-2009).

Έχουμε και λέμε:
1.   Δεν υπάρχει «ενιαία προκήρυξη» (εκεί τα νούμερα θα κάνανε μπαμ, τώρα τράβα βρες άκρη)
2.   Μήπως, εκτός από τις ανερμάτιστες εγκυκλίους, μπορούμε να βρούμε κάπου και αυτό το πρακτικό της Επιτροπής? (όχι αρχεία Excel). Γιατί, αν θυμάμαι καλά, λέγαμε για κάπου 600 θέσεις που ΔΕΝ είναι οργανικές και χρειάζονται σύσταση και τώρα μαθαίνουμε ότι προκηρύσσονται 736 θέσεις (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος). Οι υπόλοιπες δεν είναι οργανικές ή απλά δεν πρόλαβε η απελθούσα ηγεσία του ΥΥΚΑ να τις προκηρύξει? Για παράδειγμα, Στο ΓΝ Σάμου βλέπουμε μόνο 2 από τις 12 που έχει το Excel, στο ΓΝ Άργους 1 από τις 10. Αν δεν δοθούν όλα τα στοιχεία, άκρη δεν θα βγει και θα… βράζουμε στο ζουμί μας.
3.   Οι θέσεις στα ΚΥ είναι Γ.Ι. ή Παθολογίας (και ουχί Πνευμονολογίας)
4.   Επειδή ακούγοντας την κ. ΥΥΚΑ χθες μού ρθε ένα κάτι ότι το κείμενο το έγραψε ο τ. ΥΥΚΑ, υπάρχει και το ενδεχόμενο να τα μοιράσανε (700 θέσεις εγώ, 700 εσύ)
5.   Δεν πιστεύω οι άλλες 1300 να είναι μέσα στις «3000»…
6.   Επειδή δεν κατάφερα να πάω στο αγαπημένο μου νησί φέτος το καλοκαίρι, είμαι πολύ χαρούμενος που η 1 Ιουλίου 2009 δεν ήρθε ποτέ!!! Ελπίζω ακόμα.

Όποιος έχει καμιά ιδέα πώς βρίσκεις άκρη ποιες και πόσες θέσεις της Επιτροπής προκηρύσσονται, ας μας πει.
Αν κανείς ξέρει και τα κίνητρα για να βρεθούνε ενδιαφερόμενοι που να διαβούνε τις πύλες εισόδου κάτω από αυτές τις συνθήκες, ας μας πει κι αυτός.

Άρατε πύλας: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

« Τελευταία τροποποίηση: 20 Οκτωβρίου 2009, 15:45:10 από flone »

19 Οκτωβρίου 2009, 23:40:04
Απάντηση #1129
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Αυτό που ισχύει τουλάχιστον στο δικό μας νοσοκομείο είναι ότι προκηρύσσονται μόνο οι θέσεις που υπήρχαν στο οργανόγραμμα και δεν είχαν μέχρι στιγμής καλυφθεί.
Δηλαδή από τις θέσεις που προτεινε  η επιτροπή προσλήψεων δόθηκαν σε προκήρυξη μόνο όσες ήταν κενές από τον ισχύοντα οργανισμό.
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

22 Οκτωβρίου 2009, 17:45:37
Απάντηση #1130
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Εσωτερική ανακατανομή (?)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-Συνέντευξη Τύπου Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και Υφυπουργού Φώφης Γενημματά.
22-10-2009

YYKA
"Γιατί φυσικά όταν μιλάμε και δεσμευόμαστε -και αυτό θα αποτυπωθεί άμεσα- για 3.000 νέες προσλήψεις νοσηλευτών, πρέπει ταυτόχρονα να έχουμε και την πλήρη εικόνα των αναγκών."

"...κι εδώ μιλάμε με τη σαφή δέσμευση του Πρωθυπουργού που θ’ αποτυπωθεί ήδη από τον προϋπολογισμό του 2010 για τις νέες προσλήψεις πέραν των συνταξιοδοτήσεων σε νοσηλευτικό προσωπικό"

"...είναι η αποτύπωση στον προϋπολογισμό του 2010 της δέσμευσης για τις 3.000 νέες προσλήψεις των νοσηλευτών"

ΥφΥΥΚΑ
"Το κλειδί και η προτεραιότητα είναι να φτάσει το προσωπικό και κυρίως νοσηλευτικό προσωπικό, γιατί στο επίπεδο των γιατρών χρειάζεται περισσότερο ανακατανομή εσωτερική, χρειάζονται και προσλήψεις αλλά εκεί η ανάγκη δεν είναι τόσο μεγάλη όσο στο νοσηλευτικό προσωπικό."

22 Οκτωβρίου 2009, 17:51:13
Απάντηση #1131
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Εσωτερική ανακατανομή (?)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-Συνέντευξη Τύπου Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και Υφυπουργού Φώφης Γενημματά.
22-10-2009

YYKA
"Γιατί φυσικά όταν μιλάμε και δεσμευόμαστε -και αυτό θα αποτυπωθεί άμεσα- για 3.000 νέες προσλήψεις νοσηλευτών, πρέπει ταυτόχρονα να έχουμε και την πλήρη εικόνα των αναγκών."

"...κι εδώ μιλάμε με τη σαφή δέσμευση του Πρωθυπουργού που θ’ αποτυπωθεί ήδη από τον προϋπολογισμό του 2010 για τις νέες προσλήψεις πέραν των συνταξιοδοτήσεων σε νοσηλευτικό προσωπικό"

"...είναι η αποτύπωση στον προϋπολογισμό του 2010 της δέσμευσης για τις 3.000 νέες προσλήψεις των νοσηλευτών"

ΥφΥΥΚΑ
"Το κλειδί και η προτεραιότητα είναι να φτάσει το προσωπικό και κυρίως νοσηλευτικό προσωπικό, γιατί στο επίπεδο των γιατρών χρειάζεται περισσότερο ανακατανομή εσωτερική, χρειάζονται και προσλήψεις αλλά εκεί η ανάγκη δεν είναι τόσο μεγάλη όσο στο νοσηλευτικό προσωπικό."

Στα πλαίσα της εσωτερικής κατανομής μήπως μπορέις να μας βοηθήσεις με  μερικές ειδικότητες που θα σου στείλουμε; :)
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

2 Νοεμβρίου 2009, 02:36:09
Απάντηση #1132
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Επίκαιρη ερώτηση Τάσου Κουράκη για το πάγωμα προσλήψεων γιατρών και νοσηλευτών, το πλαφόν και την αποπληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης με θέμα το πάγωμα προσλήψεων γιατρών- νοσηλευτών, το πλαφόν και την αποπληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών. Η ερώτηση ως επίκαιρη πρέπει να απαντηθεί προφορικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα από την Υπουργό Υγείας, πράγμα που θα συμβεί κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου. Σημειωτέον, οι επίκαιρες ερωτήσεις έχουν περιορισμούς στην έκταση του κειμένου, για το λόγο αυτό η συγκεκριμένη ερώτηση είναι συμπυκνωμένη και περιλαμβάνει περιοριμένο αριθμό θεμάτων.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Επίκαιρη Ερώτηση

Σχετικά με το πάγωμα των προσλήψεων στα δημόσια νοσοκομεία

Μετά από επίμονες διεκδικήσεις των νοσοκομειακών γιατρών υπεγράφη κλαδική συμφωνία ανάμεσα στην ΟΕΝΓΕ και το Υπουργείο Υγείας την 1η Δεκεμβρίου 2008. Ουσιώδης όρος της συμφωνίας ήταν η πρόσληψη 2000 γιατρών μέχρι 1ης Ιουλίου 2009 και άλλων 2500 γιατρών το 2010 μέσω Κοινής Επιτροπής Προσλήψεων. Παρά την ολοκλήρωση του πίνακα των 2000 θέσεων η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προώθησε τελικά προς προκήρυξη μόνον τις 736. Κι αυτές όμως η νέα ηγεσία κρατά παγωμένες, δεν προχωρά στην αποστολή των 300 θέσεων ειδικευομένων στο ΚΕΣΥ, ούτε στη σύσταση των υπολοίπων θέσεων που δεν περιλαμβάνονται στους οργανισμούς των νοσοκομείων. Το πάγωμα της προκήρυξης 1727 θέσεων νοσηλευτών που προορίζονταν για τα νοσοκομεία αποτελεί πρόκληση, την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία στενάζουν από τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό.

Επιπλέον δεν προχωρά και η θεσμοθετημένη από το νόμο 3754/09 σύνταξη προτύπων εφημέρευσης και προτάσεων για τη λειτουργία των ΤΕΠ, ενώ η διατήρηση του σημερινού πλαφόν των 5140 ευρώ και της εγκυκλίου Λέγκα  απειλούν με κλείσιμο τα νοσοκομεία.

Ερωτάται η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης:

1.- Εάν θα προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη των 2000 θέσεων γιατρών και στη διαδικασία για κατανομή των υπολοίπων 2500 στο επόμενο έτος.

2.- Εάν θα προχωρήσει στην αποπληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών, στην άρση του πλαφόν Αρεοπαγίτη και στην κατάργηση της μη σύννομης εγκυκλίου Λέγκα.

5 Νοεμβρίου 2009, 00:14:11
Απάντηση #1133
Αποσυνδεδεμένος

Ν.ΔΗΜΟΥ

Επώνυμοι
03/11/2009 (ΑΠΟ ΤΟ ygeianet.gr)
Ελένη Κασελίμη Γυφτονικολού: Απάντηση σε σχόλια δημοσιογράφου κατά τη συνέντευξη της κ. Υπουργού Υγείας(ygeianet)

Oταν οι κυβερνήσεις παραμένουν αδρανείς, τότε η ΠΟΛΙΤΙΚΗ μετατρέπεται σε πολιτική και μεταφέρεται όχι πια μόνο στα καφενεία, κατά το πρότυπο του Φασουλή και του Περικλέττου, αλλά στα τηλεοπτικά παράθυρα. Τότε, όπως στις μέρες μας, οι διάφοροι ξερόλες (καμπουράκηδες) μεταφέρουν τα συμπλέγματά τους αβίαστα και άκριτα στα τηλεοπτικά μέσα και στο όνομα μιας δήθεν και απολύτως υποκινούμενης τηλεοπτικής δικαιοσύνης, εξαπολύουν ειρωνίες, σχόλια και απόψεις επί παντός επιστητού.

Θάθελα πολύ, απευθυνόμενη στον καμπουράκη, να τον προσφωνήσω ως κύριο, αλλά επειδή στην ηλικία μου και σύμφωνα με τις απόψεις και τον τρόπο ζωής μου, κατέκτησα το δικαίωμα να επιλέγω, αν μη τι άλλο, τις λέξεις που χρησιμοποιώ, ελπίζω, από βάθους καρδίας, την επόμενη φορά να τον αποκαλέσω κ. Καμπουράκη.

Έρχομαι,λοιπόν, να τον πληροφορήσω για μερικά πραγματάκια, μετά την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του, κατά τη διάρκεια της χθεσινής(30-10-2009) συνέντευξης της Υπουργού κ. Ξενογιαννακοπούλου.
Είμαι Ιατρός, Αναισθησιολόγος, αποφοιτήσασα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπαιδεύτηκα στην ειδικότητά μου, στην Πανεπιστημιακή κλινική του Αρεταιείου, όπου και εξεπόνησα την διδακτορική μου διατριβή, η οποία και βαθμολογήθηκε με άριστα, χωρίς να είμαι (τιμή μου και καμάρι μου) ούτε κορη ούτε και γυναίκα κανενός μεγαλοσχήμονα. Στη συνέχεια επέλεξα να εργασθώ ώς Αναισθησιολόγος στο Νοσοκομείο της Πόλης που γεννήθηκα, στο οποίο και παραμένω επί 20 συναπτά έτη. Έκανα και εξακολουθώ να κάνω το χρέος μου, με πνεύμα ηθικής που δεν είναι σε θέση κανένας καμπουράκης ούτε καν να υποψιασθεί. Βοήθησα και βοηθώ να αντιμετωπίζεται κάθε ανθρώπινο όν, που έχει την ανάγκη μου, όπως του αξίζει και όχι όπως του ορίζουν αυτοί που κατάντησαν τη ζωή μας χρηματοεξαρτώμενη και μόνο.
Και ΝΑΙ πήρα φακελλακι, που περιείχε μυζήθρες, αυγά, κοτόπουλα και Εικόνες. Γέμισε το σπίτι μου εικόνες, με την ευχή των ανθρώπων να μη μου λείψει η δύναμη να συνεχίζω.
Έγινα ιατρός του ΕΣΥ, κατ' επιλογήν και όχι τυχαία, είχα και έχω την δυνατότητα να εκμεταλλευθώ και να εκποιήσω τις γνώσεις μου, αλλά, επέλεξα να περιμένω να ζήσω, εγώ και η οικογένειά μου από την νόμιμη αμοιβή, που ορίζει ο νόμος και δεν είμαι η μόνη. Ανήκω στην πλειοψηφία, που φέτος παραμένει απλήρωτη για την υπερωριακή της (και όχι μόνο) απασχόληση και παρ' όλα αυτά συνεχίζω να εργάζομαι και να εφημερεύω.

Και είμαι εδώ να πληρώνω ενσυνείδητα το κόστος των επιλογών μου.
Και είμαι εδώ, καμπουράκη, να αντιμετωπιζω το χλευασμό σου, που για μένα είναι τίτλος τιμής.
Και είμαι εδώ, μαζί με την πλειοψηφία των συναδέλφων, που εσείς χαρακτηρίζετε ως ανώνυμους. Όχι μόνο είμαστε επώνυμοι, αλλά τιμούμε, όπως εμείς πιστεύουμε πως πρέπει, τα επώνυμα των γονιών μας.
Και είμαστε εκεί, στο πόστο μας, που το έχει ανάγκη η κοινωνία, όπως και άν έχει καταντήσει, για να συνεχίσει να υπάρχει.

Αλήθεια, γιατί κανείς από τους παραθυράκηδες δεν ασχολήθηκε με την μη εφαρμογή του νόμου 3754/09 (κλαδική σύμβαση) ??? Αυτοί, οι δήθεν υπερασπιστές των αδικημένων, με ποιά κριτήρια επιλέγουν με ποιούς αδικημένους θα ασχοληθούν, ...ευαρεστούμενοι???
Ή μήπως θά πρέπει να θεωρήσουμε εαυτούς τυχερούς που δεν ασχολούνται μαζί μας, κατά την σοφή καβάφειο ρήση
...( τη ζωή σου) ...όσο μπορείς μην την εξευτελίζεις, μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου, μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες..μην την εξευτελίζεις πιαίνοντάς την γυρίζοντας συχνά κ' εκθέτοντάς την στων σχέσεων και των συναναστροφών την καθημερινήν ανοησία....

Ελένη Κασελίμη Γυφτονικολού
Αν.Διευθ. Αναισθησιολογικού
Dr.Παν. Αθηνών
Πρόεδρος Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Νομού Ευβοίας
ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

5 Νοεμβρίου 2009, 17:01:32
Απάντηση #1134
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Επίκαιρη ερώτηση Τάσου Κουράκη για το πάγωμα προσλήψεων γιατρών και νοσηλευτών, το πλαφόν και την αποπληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, επαναλαμβάνεται η διακοπείσα συνεδρίαση.

Θα συζητηθεί η με αριθμό 9/2.11.2009 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Αναστασίου Κουράκη προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με τις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία κλπ.
Η ερώτηση του κ. Κουράκη έχει ως εξής:

«Μετά από επίμονες διεκδικήσεις των νοσοκομειακών γιατρών υπεγράφη κλαδική συμφωνία ανάμεσα στην Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και το Υπουργείο Υγείας την 1η Δεκεμβρίου 2008. Ουσιώδης όρος της συμφωνίας ήταν η πρόσληψη 2.000 γιατρών μέχρι της 1ης Ιουλίου 2009 και άλλων 2.500 γιατρών το 2010 μέσω Κοινής Επιτροπής Προσλήψεων.

Παρά την ολοκλήρωση του πίνακα των 2.000 θέσεων, η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προώθησε τελικά προς προκήρυξη μόνον τις 736. Κι αυτές, όμως, η νέα ηγεσία κρατά παγωμένες, δεν προχωρά στην αποστολή των 300 θέσεων ειδικευομένων στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, ούτε στη σύσταση των υπολοίπων θέσεων που δεν περιλαμβάνονται στους οργανισμούς των νοσοκομείων.

Το πάγωμα της προκήρυξης 1.727 θέσεων νοσηλευτών, που προορίζονταν για τα νοσοκομεία, αποτελεί πρόκληση την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία στενάζουν από τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό.

Επιπλέον, δεν προχωρά και η θεσμοθετημένη από το νόμο 3754/09 σύνταξη προτύπων εφημέρευσης και προτάσεων για τη λειτουργία των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, ενώ η διατήρηση του σημερινού πλαφόν των 5.140 ευρώ και της εγκυκλίου Λέγκα απειλούν με κλείσιμο τα νοσοκομεία.

Ερωτάται η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης:

1. Εάν θα προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη των δύο χιλιάδων θέσεων γιατρών και στη διαδικασία για κατανομή των υπολοίπων δυόμισι χιλιάδων στο επόμενο έτος.
2. Εάν θα προχωρήσει στην αποπληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών, στην άρση του πλαφόν Αρεοπαγίτη και στην κατάργηση της μη σύννομης εγκυκλίου Λέγκα.»
Στην επίκαιρη ερώτηση θα απαντήσει η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Ξενογιαννακοπούλου για τρία λεπτά.

ΜΑΡΙΑ-ΕΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
(Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.

Οι ερωτήσεις που έθεσε ο συνάδελφος κ. Κουράκης έχουν ιδιαίτερη σημασία. Θέλω να διαβεβαιώσω τον αγαπητό συνάδελφο, όπως και το Σώμα, ότι από την πλευρά της Κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. η μεγάλη μας προτεραιότητα είναι να δώσουμε πραγματικά μια νέα στήριξη, μια νέα ορμή στο Εθνική Σύστημα Υγείας, που, όπως γνωρίζετε, δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει συστηματικά απαξιωθεί, όπως επίσης και να δώσουμε μια ουσιαστική στήριξη στη λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων. Αυτό βέβαια είναι αυτονόητο ότι θα γίνει, εφόσον υπάρξει η πλήρωση των αναγκαίων θέσεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αυτή είναι μία δέσμευση, την οποίαν αναλάβαμε στις πρόσφατες προγραμματικές δηλώσεις μας με τον πιο επίσημο τρόπο από την ομιλία του ίδιου του Πρωθυπουργού. Και είναι μία δέσμευση που ήδη σε αυτές τις λίγες εβδομάδες που είμαστε στο Υπουργείο Υγείας προσπαθούμε να οργανώσουμε, ώστε να επιταχύνουμε την υλοποίησή της.

Όσον αφορά τα συγκεκριμένα ερωτήματα του αγαπητού συνάδελφου, θα ήθελα να απαντήσω πολύ συγκεκριμένα:

Πρώτα απ’ όλα, εγκρίθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη για τις εξακόσιες εβδομήντα ένα τελικά κενές οργανικές θέσεις ιατρικού προσωπικού των νοσοκομείων σε θέσεις Επιμελητών Β΄. Άρα, αυτό έχει απελευθερωθεί. Είναι πλέον στα νοσοκομεία να προχωρήσουν σε αυτή την προκήρυξη. Δεύτερον, ζητήσαμε την επιτάχυνση και ολοκλήρωση της επεξεργασίας για τη σύσταση επιπλέον χιλίων τριακοσίων είκοσι εννέα θέσεων ιατρικού προσωπικού, ώστε να μπορέσει και αυτές να προχωρήσουν γρήγορα κι έτσι να συμπληρωθεί ο αριθμός των δύο χιλιάδων που απαιτείται, προκειμένου να λειτουργήσει σωστά και το πρόγραμμα των εφημεριών, αλλά να καλυφθούν συνολικά και οι μεγάλες ανάγκες των νοσοκομείων. Ταυτόχρονα, επιταχύνουμε και τη διαδικασία όσον αφορά τους ειδικευμένους γιατρούς. Πρέπει εδώ να κάνω μία επισήμανση βέβαια, διότι δυστυχώς τα στοιχεία που έχουμε από τις υπηρεσίες μας και από τα νοσοκομεία για τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες δεν είναι ακόμα σε ένα επίπεδο που θα επιθυμούσαμε. Κάνουμε λοιπόν και μία προσπάθεια σωστής απεικόνισης των αναγκών.

Όσον αφορά τις εφημερίες: Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι έχει γίνει ήδη η μεταφορά της πίστωσης από το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Υγείας και προχωρά η αποπληρωμή, όσον αφορά τις εφημερίες του Οκτωβρίου και του Σεπτεμβρίου. Από το Υπουργείο Οικονομικών έχουμε και τη διαβεβαίωση ότι θα προχωρήσουμε και για το υπόλοιπο του χρόνου, ότι δεν θα υπάρξει δηλαδή δεδουλευμένη εφημερία ακάλυπτη. Βέβαια, υπάρχει –και σωστά αναφέρεται- το γνωστό νομικό πρόβλημα, το οποίο έχουμε κληρονομήσει όσον αφορά την αντιφατικότητα των ρυθμίσεων για το πλαφόν των εφημεριών. Αυτή είναι μια υπόθεση, την οποία κι εμείς είχαμε επισημάνει από τα έδρανα της Αντιπολίτευσης. Δυστυχώς, η απερχόμενη κυβέρνηση δεν έδωσε λύση.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε σε πλήρη συνεργασία με τους συναδέλφους στο Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να δούμε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα και επίσης να σας ενημερώσω ότι θα το συζητήσουμε αύριο και σε θεσμική συνάντηση που θα έχουμε με την ΟΕΝΓΕ ακριβώς και γι’ αυτό το θέμα, αλλά και για όλα τα ζητήματα της στελέχωσης των δημοσίων νοσοκομείων.
Για τους νοσηλευτές θα επανέλθω στη δευτερομιλία μου.
Ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ευάγγελος Αργύρης):Το λόγο έχει ο συνάδελφος Αναστάσιος Κουράκης για τρία λεπτά.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Θα πρέπει να πω ευθύς εξ αρχής ότι προσβλέπουμε θετικά προς τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, καθ’ ότι τα δύο πρώτα δείγματα ήταν εξαιρετικά θετικά. Αναφέρομαι στην ακύρωση των αποφάσεων της προηγούμενης διοίκησης σχετικά με τη διοίκηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και στην νομοθετική ρύθμιση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ερευνητικών κέντρων το οποίο σκανδαλωδώς ο κ. Αβραμόπουλος λίγο πριν φύγει από το Υπουργείο είχε υπογράψει, δίνοντας τη δυνατότητα σε μη γιατρούς να συμμετέχουν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς πάνω από 51% των διαγνωστικών κέντρων.

Στη συνέχεια λοιπόν αυτών θα θέλαμε πάρα πολύ να συνεχιστεί αυτή η πολιτική και στο θέμα των διορισμών, καθ’ ότι είναι γνωστό ότι ένα από τα βασικά στοιχεία που επιβαρύνουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι η έλλειψη προσωπικού, τόσο σε γιατρούς όσο και σε νοσηλευτές.

Άκουσα με χαρά ότι οι κενές οργανικές θέσεις πρόκειται πολύ άμεσα να προκηρυχθούν. Βέβαια, είναι λιγότερες κατά κάτι από αυτές που υπολογίζαμε. Για τις υπόλοιπες, κυρία Υπουργέ, ήθελα να πω ότι θα πρέπει να υπάρξει μια κοινή υπουργική απόφαση, πάρα πολύ σύντομα ώστε να καλυφθούν αυτές οι οργανικές θέσεις. Αλλά σε κάθε περίπτωση μιλούμε για μέσα στο 2009, γιατί εκείνο που μας ενδιαφέρει βεβαίως είναι να μπορέσουμε να καλύψουμε τα κενά. Και το πρώτο δείγμα για τις καλές σας προθέσεις, πέρα από αυτά που ελπίζουμε να υλοποιηθούν πάρα πολύ άμεσα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, τον επόμενο μήνα δηλαδή είναι στο νέο προϋπολογισμό να υπάρχει εγγραφή για τα κονδύλια των προσλήψεων δυόμισι χιλιάδων γιατρών.

Βεβαίως, πρέπει να πω ότι θα πρέπει τάχιστα να ορίσετε τα μέλη του Υπουργείου που συμμετέχουν στην κοινή υπουργική επιτροπή, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τα πρότυπα εφημέρευσης για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και για τις δυόμισι χιλιάδες θέσεις των γιατρών, πώς θα γίνει η κατανομή τους στα διάφορα νοσοκομεία.

Τέλος –και κλείνω με αυτό- σχετικά με τους ειδικευόμενους, έχει εξαιρετική σημασία να αναφέρω ένα μόνο περιστατικό. Εάν προσληφθούν δύο μόνο ειδικευόμενοι γιατροί στο Τμήμα στα Τρίκαλα, θα λειτουργήσει η Μονάδα των Εμφραγμάτων. Καταλαβαίνετε ότι με πολύ απλές κινήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα μπορούμε να λύσουμε ουσιαστικά ζητήματα.

Θέλω να πιστεύω ότι αυτές οι εξαγγελίες που είπατε και αυτές που θα γίνουν το 2010 δεν θα έχουν καμία σχέση με ό,τι ζήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, όπου αθροιστικά θα είχαν προσληφθεί περίπου σαράντα χιλιάδες γιατροί και τριάντα χιλιάδες νοσηλευτές και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, με αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή να έχουμε διόγκωση του ιδιωτικού τομέα και μία τρομακτική υποβάθμιση του δημόσιου τομέα. Θέλω να πιστεύω ότι θα ανταποκριθείτε, όπως είπα και στην αρχή, σχετικά με την εξαγγελία που κάνετε, ότι θα ολοκληρωθεί με τις επόμενες κινήσεις σας.
Ευχαριστώ πολύ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ
(Ευάγγελος Αργύρης): Το λόγο έχει η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Ξενογιαννακοπούλου.
Κυρία Υπουργέ, έχετε το λόγο για τρία λεπτά, προκειμένου να δευτερολογήσετε.

ΜΑΡΙΑ-ΕΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τον αγαπητό συνάδελφο, τον κ. Κουράκη, ότι για αυτά που λέμε η μεγάλη μας διαφορά είναι ότι και τα πιστεύουμε, ότι εμείς, πάνω από όλα, πιστεύουμε στη δημόσια υγεία, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και γι’ αυτό θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την επιτάχυνση όλων αυτών των διαδικασιών.

Είναι σίγουρο ότι στο νέο Προϋπολογισμό του 2010 -όπως ξέρετε και παρίσταται εδώ και ο αρμόδιος Υφυπουργός, ο κ. Σαχινίδης, σήμερα θα κατατεθεί το προσχέδιο του Προϋπολογισμού στη Βουλή- σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, υπάρχει ακριβώς η αποτύπωση των πιστώσεων εκείνων που θα επιτρέψουν να προχωρήσουμε την επόμενη χρονιά σε αυτές τις βασικές μας δεσμεύσεις και για το ιατρικό προσωπικό και, πάνω από όλα, για το νοσηλευτικό προσωπικό. Και θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η προκήρυξη για τις χίλιες επτακόσιες είκοσι επτά θέσεις βρίσκεται στο Α.Σ.Ε.Π.. Δεν έχει στα αλήθεια παγώσει, απλώς θα γίνει μία προσαρμογή του τεύχους της προκήρυξης βάσει της γενικής οδηγίας, που πλέον θα είναι για όλες τις προκηρύξεις, και αμέσως μετά θα προχωρήσει.

Επίσης, θα προχωρήσει και η προκήρυξη εντός του έτους –αυτήν την προσπάθεια κάνουμε- για ακόμη χίλιες τετρακόσιες θέσεις νοσηλευτών με πιστώσεις που αντιστοιχούν για την τρέχουσα χρονιά. Από εκεί και πέρα, ισχύει η δέσμευσή μας σαφώς για τρεις χιλιάδες νέες θέσεις, πέραν των συνταξιοδοτήσεων. Να είμαστε σαφείς. Για το 2010 η δέσμευσή μας είναι, πέραν των συνταξιοδοτήσεων, για τρεις χιλιάδες νέες θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού.

Όσον αφορά τα περίφημα stage, είναι αλήθεια ότι υπάρχουν. Δεν έχω μαζί μου τα στοιχεία, αλλά πολύ ευχαρίστως μπορώ να σας τα διαβιβάσω. Θέλω απλώς να σας πω ότι -από την πρώτη ενημέρωση που έχουμε- ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτών καλύπτει διοικητικές θέσεις. Δεν είναι όλοι σε νοσηλευτικές θέσεις. Επίσης, εμείς μιλάμε πια για θέσεις πλήρους απασχόλησης, που θα μπορούν να έχουν πραγματικά την εξέλιξη και να καλύψουν τις ανάγκες των νοσοκομείων σε όλους τους βαθμούς.

Τέλος, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι και με την ΟΕΝΓΕ αύριο θα κάνουμε έναν εξαντλητικό διάλογο στην κατεύθυνση του να βρούμε μία λύση γρήγορα για το πλαφόν. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, αφού αναφερθήκατε και στο θέμα του Νοσοκομείου των Τρικάλων, το ζήτημα των εφημεριών και του πλαφόν κυρίως πλήττει τα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας. Άρα, αυτό είναι το μήνυμα που έχουμε από τους συναδέλφους από όλες τις πτέρυγες της Βουλής και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε γρήγορα, για να το αντιμετωπίσουμε.
Σας ευχαριστώ πολύ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ
(Ευάγγελος Αργύρης): Ευχαριστούμε την κυρία Υπουργό.

6 Νοεμβρίου 2009, 17:23:34
Απάντηση #1135
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Αμοιβαία αναγνώριση
Μαριλίζα:Αναγνωρίσαμε ότι οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων όπως και οι νοσηλευτές, είναι οι πρωταγωνιστές σε αυτή την προσπάθεια που με πατριωτισμό, παρά τις αντιξοότητες κρατούν όρθια τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.
Τσούκαλος:Από μέρους μου θεωρώ ότι είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση σήμερα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας......Είμαι άνθρωπος που θέλω να πιστεύω ότι αυτά που λέει η απέναντι μεριά τα εννοεί, το πιστεύω ότι τα εννοεί.

Η συνέχεια εδώ:Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Η πρόποση...  στο τέλος  ;D
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

7 Νοεμβρίου 2009, 21:41:33
Απάντηση #1136
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί

9 Νοεμβρίου 2009, 23:32:38
Απάντηση #1137
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί

Δελτίο Τύπου ΟΕΝΓΕ για την Συνάντηση με την Υπουργό Υγείας

Αθήνα 9 Νοεμβρίου 2009                           Α.Π : 1633

Την Παρασκευή 6/11/09 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΟΕΝΓΕ με την Υπουργό Υγείας κ. Ξενογιαννακοπούλου και την Υφυπουργό κ. Γεννηματά.

΄Ηταν η πρώτη συνάντηση μας με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και παρ’ όλο που είχε και ενημερωτικό χαρακτήρα η συνάντηση αυτή, απ΄ την πλευρά μας ετέθησαν με σαφή τρόπο τα προβλήματα που έχουν ανάγκη άμεσης και χωρίς περιθώρια καθυστερήσεων αντιμετώπισης. Κάναμε με κατηγορηματικό τρόπο σαφές ότι οι Νοσοκομειακοί γιατροί σε πολλά νοσοκομεία της Χώρας βρίσκονται σε οριακή κατάσταση και η υπομονή τους τείνει να εξαντληθεί.

Σε γενικές γραμμές έδειξαν να κατανοούν το πρόβλημα και εξέφρασαν καλή διάθεση για να το αντιμετωπίσουν. Αναμένουμε η καλή αυτή διάθεση να εκφραστεί σύντομα στην πράξη. Οι απαντήσεις που πήραμε είναι:

1 – ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ :

Οι 736 θέσεις Επιμελητών Β που βρίσκονται στα Νοσοκομεία για προκήρυξη από αυτά, τελικά είναι 671 ( οι άλλες 75 δεν αντιστοιχούσαν σε κενές οργανικές θέσεις, και θα προστεθούν στις άλλες υπό σύσταση 964 και αυτές θα γίνουν 1039) και την ίδια μέρα θα έδιδε εντολή στα Νοσοκομεία να προχωρήσουν στην προκήρυξή τους.

Οι υπόλοιπες 1039 μέσω νομοθετικής ρύθμισης για τη σύστασή τους θα ολοκληρωθεί η προκήρυξη και αυτών μέσα στο τρέχον έτος.

Οι 300 θέσεις των ειδικευομένων θα αποσταλούν για γνωμοδοτική έγκριση στο ΚΕΣΥ για να προχωρήσει και η κάλυψη αυτών.

Συμπερασματικά η κ. Ξενογιαννακοπούλου και η κ. Γεννηματά απεδέχθησαν :

A. Την ύπαρξη των κονδυλίων για τις προσλήψεις αυτές

B. Την κατανομή των θέσεων από την κοινή επιτροπή του Υπουργείου Υγείας και της ΟΕΝΓΕ.

2 – ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

Ενημερώσαμε ότι δεν έχει εγκριθεί κονδύλι εφημεριών για τον Σεπτέμβριο και μετά και σε κάποια νοσοκομεία υπάρχει πρόβλημα και για τις εφημερίες του Αυγούστου. Επίσης με κάθε σαφήνεια θέσαμε το πρόβλημα του plafond Αρεοπαγίτη και ζητήσαμε εν τέλει την κατάργησή του με νομοθετική παρέμβαση άμεσα. Εξηγήσαμε ότι χωρίς αυτή τη ρύθμιση, από τον άλλο μήνα τα νοσοκομεία δεν θα μπορούν να εφημερεύσουν, αφού οι γιατροί θα αρνηθούν να εφημερεύσουν χωρίς να πληρώνονται.

Μας δηλώθηκε ότι κατανοούν το πρόβλημα αυτό και θα το αντιμετωπίσουν σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών. ΄Οσον αφορά δε τα κονδύλια των εφημεριών είπαν ότι υπάρχουν τα χρήματα για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και βρίσκονται σε επαφή με τον Υπουργό Οικονομικών για την εξασφάλιση και των υπολοίπων.

3 - ΕΞΕΛΙΞΗ

Εξηγήσαμε την εντελώς αδικαιολόγητη καθυστέρηση , μετά πλέον την ορκωμοσία της Κυβέρνησης, στη διαδικασία της εξέλιξης του Β’ εξαμήνου 2009 και ζητήσαμε :

1. Να υπογράψει τα πρακτικά που βρίσκονται ήδη στο Υπουργείο και

2. Να δοθεί εντολή στα νοσοκομεία να συνεχιστεί αυτή διαδικασία, όπου έχει βαλτώσει.

Μας απάντησε η κ. Υπουργός ότι θα δεί μια εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και εάν δεν υπάρχει απαγόρευση θα προχωρήσει.

Την εγκύκλιο αυτή την πήραμε , την είδαμε, δεν περιέχει απαγόρευση και έτσι αναμένουμε την υλοποίηση της υπόσχεσής της .

4 – Θέσαμε το θέμα του επιδόματος τροφής για τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας και του ΕΚΑΒ .

Δεν γνώριζαν το θέμα και θα το αντιμετώπιζαν μετά την πρόσθετη ενημέρωση που θα ζητούσαν από τις υπηρεσίες του Υπουργείου.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ χαρακτήρισε ως εποικοδομητική τη συνάντηση και ζητήσαμε νέα συνάντηση με την Υπουργό Υγείας ώστε να δοθούν πιο συγκεκριμένες απαντήσεις στα προβλήματα που συζητήσαμε.

Ακολούθως αποφασίσαμε τη Σύγκλιση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας στις 19 Νοεμβρίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 1 μ.μ και συγχρόνως ζητάμε νέα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου την ίδια ημέρα.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Γ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ                                                                                                   ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

10 Νοεμβρίου 2009, 19:01:52
Απάντηση #1138
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Πολλά ενημερωτικά πέσανε.
Θέλετε κι άλλα?

Ενημερωτικό σημείωμα από τη συνάντηση ΟΕΝΓΕ- Υπουργείου Υγείας  τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009
«Σε 50 περίπου θέσεις θα απαιτηθεί συστατική πράξη και συμφωνήθηκε να γίνει προσπάθεια ώστε να εκδοθεί κι αυτή μέσα στο 20ήμερο, άλλως να προκηρυχτούν σε ξεχωριστή προκήρυξη, προκειμένου να αποφευχθεί η καθυστέρηση στις υπόλοιπες 1950 θέσεις.»

28/07/2009, Ενημερωτικό δελτίο για το έργο της κοινής επιτροπής προσλήψεων ΟΕΝΓΕ- Υπουργείου Υγείας
«δημιούργησε πλήρη βάση δεδομένων για τη σημερινή στελέχωση του Ε.Σ.Υ. (δεν υπήρχε) , τον τρόπο εφημέρευσης  και τον αριθμό των εφημεριών»

29/07/2009, Οριστικοποιήθηκαν οι πίνακες με τις 2000 θέσεις που θα προκηρυχτούν σε Νοσοκομεία, ΚΥ και ΕΚΑΒ
«Στη σημερινή συνάντηση ΟΕΝΓΕ- Υπ. Υγείας υπεγράφη το Πρακτικό της κοινής Επιτροπής και οριστικοποιήθηκαν οι πίνακες με τις 2000 θέσεις που θα προκηρυχτούν σε Νοσοκομεία, ΚΥ και ΕΚΑΒ»

Αυτά.
Κι επειδή το 50 και το 1329 απέχουνε πολύ, αν κάποιος ξέρει ποιος έστησε την απάτη για να κουκουλωθεί το φιάσκο τού «είναι έτοιμες για προκήρυξη 2000 θέσεις», ας το πει (είτε με word είτε με pdf). Γιατί δεν πρόκειται να πιστέψουμε ποτέ ότι με τόσες συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων, τόσα «δεδομένα» και τόσα αρχεία excel κανείς δεν ήξερε ότι δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις για να προκηρυχτούν (είδε κανείς αυτό το ρημάδι το Πρακτικό της Επιτροπής?). Αντίθετα, ενισχύεται η υποψία ότι η παρέα που έκανε πλάτες στον φον Δημητράκη (γιατί άραγε?) ήταν πολύ μεγαλύτερη απ’ ό,τι φαινόταν. Και άμα κάνανε πλάτες στην «κεντροδεξιά», φανταστείτε τι θα γίνει τώρα με το «σοσιαλισμό» (μεταξύ…κινημάτων!).

Άμα δεν ξυπνήσουμε, δεν θα γίνει τίποτα.
Θα γεράσουμε με ένα κοντό παντελονάκι και οι νέες επιμελήτριες δεν θα φανούνε ποτέ! :)

11 Νοεμβρίου 2009, 22:37:24
Απάντηση #1139
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Με τη "διάταξη" του πρώτου εδαφίου της παρ. 8 της από 1-12-2008 "Κλαδικής Συλλογικής Συμβάσεως Εργασίας"(…)Τούτο διότι, η κρισιολογούμενη "Κλαδική Συλλογική Συμβαση" μη προβλεπόμενη από γενική ή ειδική διάταξη κανόνα δικαίου, δεν εισφέρει κανόνα ουσιαστικού δικαίου στην έννομη τάξη, δεν έχει κανονιστικό περιεχόμενο και οι "ρυθμίσεις" της έχουν προδήλως πολιτικό χαρακτήρα, προσομοιάζουσες κατά τη φύση τους με τις ρυθμίσεις των, από το άρθρο 13 του Ν 2738/1999 προβλεπόμενων, "συλλογικών συμφωνιών". Εφόσον, συνεπώς, ο Ν. 3754/2009 με τις διατάξεις του οποίου ρυθμίστηκαν τα ζητήματα που αποτελούσαν αντικείμενο της από 1-12-2008 "Κλαδικής Συλλογικής Συμβάσεως Εργασίας" (είτε σε συμφωνία, είτε κατά τροποποίηση των "ρυθμίσεων" της "Κλαδικής Συλλογικής Συμβάσεως Εργασίας")…

Νομικό Συμβούλιο του Κράτους
Αριθμός Γνωμοδοτήσεως 344/2009
29-9-2009

Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
16 Απαντήσεις
47109 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2018, 12:56:39
από Γ.Κτιστάκης
1 Απαντήσεις
81090 Εμφανίσεις