Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟι Γεν γιατροί ξέρουν τι σημαίνει ΠΦΥ?
--- Τέλος παράθεσης ---
Πάρε Φάρμακο Υπερτιμολογημένο;
ΑΡΗΣ:
Ναι, κ.Κουναλάκη, εννοώ τα ΤΕΠ της περίπτωσης β) που αναφέρεστε που στην Ελλάδα σε πολλά νοσοκομεία ονομάζεται shock room.Παρόλα αυτά δεν έχω πάρει απάντηση στην ερώτησή μου.
Όσο αφορά το ζήτημα που θέτει ο κ.Κουναλάκης σχετικά με την μετακίνηση των γεν. γιατρών στα πολλαπλά άδεια Π.Ι. και της εφημέρευσής τους εκεί με ελάχιστα έξοδα, δεν νομίζω ότι είναι έτσι καθώς η εφημερία σε 15 Π.Ι. ενός Κέντρου Υγείας επί 30 μέρες το μήνα δεν είναι πιο οικονομική από την εφημερία του Κέντρου Υγείας 30 μέρες το μήνα. Εκτός αν εννοείτε, εφημερεύω στο Π.Ι κάποιες μέρες το μήνα. Αλλά και πάλι, τις υπόλοιπες μέρες του μήνα, πού θα απευθύνονται οι ασθενείς- κάτοικοι της κοινότητας στο οποίο ανήκει το Π.Ι. και δεν έχει εφημερεύοντα ιατρό? Σε γειτονικό Π.Ι. που έχει εφημερεύοντα ιατρό? Και τότε ποιος ο λόγος αφού αυτό θα μπορούσε να εξασφαλιστεί με σταθερό κέντρο εφημερίας που είναι το Κέντρο Υγείας, στο οποίο απευθύνονται οι ασθενείς-κάτοικοι των κοινοτήτων των οποίων τα Π.Ι. υπάγονται στο Κ.Υγ. ?
Koterakis:
.
Koterakis:
.
ΑΡΗΣ:
Το προτείνετε γράφετε κ.Κοτεράκη. Παρόλο αυτά δεν καταλαβαίνω γιατί είναι πιο οικονομικό αυτό που προτείνετε από το να εφημερεύει ένας γενικός γιατρός σε κέντρο υγείας. Τι κάνει την διαφορά?
Και επιπλέον δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείτε ότι είναι καλύτερα να εφημερεύετε κάπου χωρίς νοσηλεύτρια, χωρίς θυρωρό (ασφάλεια), χωρίς ασθενοφόρο ( εκτός αν εννοείτε ότι ο γενικός ιατρός θα κάνει χρήση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ) κλπ. Τότε θα ήταν ακόμα πιο οικονομικό να υπάρχει μόνο το ΕΚΑΒ (και έτσι εξοικονομείται και η θέση καθαρίστριας στο Π.Ι) και τα νοσοκομεία ενώ οι γενικοί ιατροί να αποτελέσουν ιατροί του ΕΚΑΒ που θα διακομίζουν περιστατικά από τα σπίτια στα νοσοκομεία.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση