Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.

<< < (264/295) > >>

Koterakis:
.

ΑΡΗΣ:
Θεωρείτε λοιπόν όπως και η κυβέρνηση ότι η σπατάλη οφείλεται στους μισθούς και για αυτό και έγιναν οι περικοπές μισθών.

Υπάρχουν και κέντρα υγείας που εφημερεύει ένας ιατρός ή δύο και όχι τρεις, νοσηλεύτρια σε μία βάρδια ή σε καμία, χωρίς θυρωρό και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Δεν καταλαβαίνω τελικά αν αυτά τα προτείνετε όπως είπατε σε παραπάνω σας μήνυμα ή είναι οι προβλέψεις σας.

Επίσης καλό θα ήταν να μην ταυτοποιούνται οι έννοιες ΠΦΥ και γενική ιατρική. Έχουμε και άλλες ειδικότητες λόγο στην ΠΦΥ, ενώ και οι γενικοί γιατροί είναι και αυτοί ειδικοί. 

Τέλος, αν διερωτάστε γιατί όλοι οι ασθενείς να μην πηγαίνουν στα ΤΕΠ και οι γεν. γιατροί να κάνουν δουλειά στα ΤΕΠ, απαντήστε μου στην ερώτηση που έκανα και στον κ. Κουναλάκη. Σε ποιο ιατρείο των ΤΕΠ να πάνε οι γεν.γιατροί?

Koterakis:
.

ΑΡΗΣ:
Η αναφορά μου σε κέντρα υγείας που ήδη λειτουργούν σε εφημερία με ένα γιατρό και καθόλου λοιπό προσωπικό έγινε για να αντιπαρατεθώ στο επιχείρημα ότι η εφημερία σε ΠΙ μπορεί να είναι οικονομικότερη από ότι σε κέντρο υγείας. Κι αν τέλος πάντων το θέμα είναι να βρούμε την οικονομικότερη λύση, πρότεινα στη συνέχεια ότι οικονομικότερο τότε είναι να μην εφημερεύουν ούτε και τα Π.Ι. και να υπάρχει μόνο το ΕΚΑΒ και τα νοσοκομεία. Ή άλλη οικονομικότερη λύση θα ήταν να αντικατασταθούν οι γενικοί γιατροί από αγροτικούς καθώς αυτοί πληρώνονται χαμηλότερο μισθο.Τέλος, το ότι εφαρμόζεται ήδη σε κάποια κέντρα υγείας το παραπάνω παράδειγμά μου, δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και η άριστη λύση, είναι αντεπιχείρημα και όχι επιχείρημα όπως το χρησιμοποιείται. Αλλίμονο αν η συρρίκνωση και η ύπαρξη ιατρών στην επαρχία μας επιστρέψει σε εποχές προ υγειονομικών σταθμών επί υπουργίας Παπάγου που θεσπίστηκε ο θεσμός του αγροτικού ιατρού και τα αγροτικά ιατρεία. Η ύπαρξη των κέντρων υγείας είναι εξέλιξη και σεις προτείνετε οπισθοδρόμηση?

Επιπλέον δεν μας λέτε γιατί τα Π.Ι είναι δομές που πρέπει να υποστηριχθούν/ενισχυθούν. Γιατί έτσι απλά το πιστεύετε? Χωρίς επιχειρήματα?

Τέλος δεν καταλάβατε καθόλου καλά τι θεωρω εγώ. Βγάλατε ένα αυθαίρετο συμπέρασμα. Εκανα μια ερώτηση και απάντηση δεν πήρα μέχρι στιγμής και χωρίς να έχει γίνει έτσι συζήτηση βγάλατε συμπέρασμα τι θεωρώ καλό. Εκτός αν το ερώτημα που θέτω είναι αναπάντητο όπως λέτε ή αν σας βάζει σε διλήμματα όπως λέτε αλλά καλό θα ήταν να μας πείτε τι είδους διλλήματα.

Koterakis:
.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση