Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.
Γ.Κτιστάκης:
Οι μισθοδοσίες άρχισαν να βγάζουν τις βεβαιώσεις αποδοχών για το 2010. Παρατήρησα ότι, τουλάχιστον σε εμένα,
1) οι αποδοχές των εφημεριών είναι κατά περίπου 2000€ περισσότερο, από αυτές που έχω λάβει βάσει των εκκαθαριστικών όλου του 2010. Το 2010 υπήρξαν αρκετές περικοπές από τις εφημερίες και όχι έξτρα απολαβές!!! Οι αποδοχές των μισθών είναι Ο.Κ
2) Δεν έχουν δώσει χωριστά βεβαίωση για τις αποδοχές του επιδόματος βιβλιοθήκης και άρα δεν είναι αφορολόγητο.
3) Στους περισσότερους συναδέλφους (σε εμένα όχι) έχουν δώσει και άλλη μια extra βεβαίωση για αποδοχές εφημεριών περίπου στα 1800€ που δεν γνωρίζουμε ακόμα τι είδους αποδοχές είναι αυτές.
Έχει λάβει κάποιος συνάδελφος αυτήν την έξτρα βεβαίωση και γνωρίζει τι ακριβώς είναι?
Το επίδομα βιβλιοθήκης βάσει της κλαδικής του Φον Δημητράκη δεν είναι αφορολόγητο? Καταργήθηκε αυτό και με ποιο άρθρο?
ΑΡΗΣ:
Έχουν καταργηθεί όλα τα αυτοτελώς φορολογούμενα ποσά εδώ και ένα χρόνο από τότε που μπήκαμε στο μνημόνιο. Το ίδιο ισχύει και για τις εφημερίες. Δεν φορολογούνται πλέον αυτοτελώς με 20% αλλά μπαίνουν στο σύνολο των αποδοχών και φορολογούνται όλα μαζί. Ο νόμος που κατήργησε τα αυτοτελώς φορολογούμενα ποσά είναι 3842/2010. κ. Κτιστάκη ξεχνατε μου φαίνεται ότι είμαστε στην εποχή του μνημονίου και μνημονεύεται υπουργούς της προ μνημονίου εποχής.
anastasios theodoridis:
Το ίδιο έχει γίνει και με τους αγροτικούς ιατρούς, το επίδομα των 35 ευρώ μηνιαίως (420 ευρώ ετησίως) ήταν αφορολόγητο για το 2009, ενώ φορολογείται για το 2010.
flone:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟ νόμος που κατήργησε τα αυτοτελώς φορολογούμενα ποσά είναι 3842/2010
--- Τέλος παράθεσης ---
NOMOΣ ΥΠ’ΑΡΙΘ. 3842
Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις.
Άρθρο 5
Κατάργηση αυτοτελούς φορολόγησης. Τροποποιήσεις συντελεστών.
...
8. Οι διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 57 του Κ.Φ.Ε. και του άρθρου 3 του ν. 3754/2009 (ΦΕΚ 43 Α΄) καταργούνται.
Άρθρο 92
Έναρξη ισχύος
1. Η ισχύς των διατάξεων αυτού του νόμου αρχίζει: α) Των άρθρων 1 (παράγραφοι 2, 8 και 9), 2, 3, (εκτός από την περίπτωση γ΄ της παραγράφου 4), 4, 5 (παράγραφοι 3, 7, 8, 9, 11 και 12), 6 (παράγραφος 2), 8 (παράγραφοι 2, 3 και 5), 17 (παράγραφος 6), από 1ης Ιανουαρίου 2010 για τα εισοδήματα που αποκτώνται και τις δαπάνες που πραγματοποιούνται κατά περίπτωση, από την ημερομηνία αυτή και μετά.
Αγωνιστική Παρέμβαση:
"Μία τρίτη σοβαρή πηγή εξοικονόμησης θα μπορούσε να προέλθει από τις εσωτερικές εφημερίες των γιατρών, η οποία μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους. Πρώτον με την εσωτερική εφημερία σε επίπεδο τομέων, ιδιαίτερα στα επαρχιακά νοσοκομεία. Δεύτερον με την αλλαγή στο νόμο του 2010, με βάση τον οποίο πληρώνονται εφημερίες και σε εργαστηριακούς γιατρούς οι οποίοι, εκ των πραγμάτων, δεν εφημερεύουν. Τρίτον, μεσοπρόθεσμα, με την αλλαγή στον τρόπο μισθοδοσίας των γιατρών. Οι θέσεις μπορούν να προκηρύσσονται με την ενσωμάτωση στο μισθό του γιατρού «επιδόματος εφημερίας» κυμαινόμενου ύψους, ανάλογα με της απαιτήσεις του νοσοκομείου κατά ειδικότητα και θέση. Έτσι, οι θέσεις των γιατρών που θα δικαιούνται επιδόματος θα είναι γνωστές και θα περιορίζονται μόνο σε όσους πράγματι χρειάζεται και είναι διατεθειμένοι να εφημερεύουν στην εσωτερική εφημερία".
Απόσπασμα από τη μελέτη οικονομικών επιπτώσεων ( Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος ) του Επιχειρησιακού Σχεδίου Αναδιάρθρωσης Νοσοκομείων από τοlink που παρέθεσε ο Flone.Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση