Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.
deleteduser:
Η ερώτηση του Κουναλάκη απαντήθηκε. Στο χτεσινό συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ στο σύνολό τους υπερψήφισαν την πρόταση Τσούκαλου και με πλειοψηφία 14 (ΠΑΣΚΕ και ΔΗΚΝΙ) έναντι 13 έγινε αποδεκτή η πρόταση Καλογερόπουλου ως βάση διαπραγμάτευσης. Κάτι ήξερε λοιπόν ο Αβραμό όταν εμφανιζόταν σίγουρος για την αποδοχή της πρότασης του υπουργείου.
Μιλάμε για μια πρόταση που αφήνει πολλά κενά και πλαγίως υπόσχεται αύξηση του εισοδήματος των γιατρών με λογιστικές αλχημείες - κάτι που η ιστορία έχει δείξει ότι αργά η γρήγορα θα γυρίσει μπούμπεραγκ εις βάρος μας.(βλ. πλασματικές εφημερίες του αείμνηστου Γεννηματά). Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη στα σχοινιά - γι αυτό και πιέζει για συλλογική σύμβαση και δεν περνάει μια αντίστοιχη με την περσινή παράταση - της προσφέρουμε ένα δεκανίκι. Και το κυριότερο αποδεχόμαστε την κατάργηση του υπερωριακού χαρακτήρα των εφημεριών.
Έλεος.
Τ.Μαλλές:
Καλά...οι "κυβερνητικοί" συνδικαλιστές έκαναν τη "δουλειά" τους...
Οι άλλοι της...αξιωματικής "αντιπολίτευσης" τι έκαναν;;
Για κάτι τέτοια θα παραμείνουν αντιπολίτευση για πολύ καιρό...Είναι για γέλια...
Δ. Κουναλάκης:
Υπάρχει ακόμη μια απάντηση μου που δεν απαντήθηκε:
Εάν η ΟΕΝΓΕ αποφασίσει τα δικά της και υπογράψει μια συλλογική σύμβαση με κατάργηση του 48ώρου, εγώ εάν στείλω στο νοσοκομείο έγγραφο με το οποίο δηλώσω ότι δεν επιθυμώ να εκπροσωπούμαι από την ΟΕΝΓΕ αλλά από την ΠΟΕΔΗΝ ή την Συνομοσπονδία Ιατρών Κέντρων Υγείας (για να ανάψουν τα αίματα), τι θα γίνει; Είμαι εκτός της συλλογικής σύμβασης της ΟΕΝΓΕ και μπορώ μόνο 48ωρο;
Γ.Κτιστάκης:
Εγώ έχω άλλη απορία. Τα ψηφίσματα των περιφερικών ενώσεων δεν έχουν καμία ισχύ? Το θέμα για έκτακτο συνέδριο τελικά μπήκε από τους εκπροσώπους των ενώσεων? Mήπως άλλα ψηφούμε στης συνελεύσεις και άλλα μεταφέρονται στο γενικό συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ? Πιστεύω ότι εάν πραγματικά οι ενώσεις ήθελαν κάτι το διαφορετικό από αυτό της ΟΕΝΓΕ θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα τα μέλη τους και να καλέσουν το συντομότερο δυναμικές κινητοποιήσεις πριν την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης.
Γ.Κτιστάκης:
Άλλη μια απορία. Έχουν οι αποφάσεις της ΟΕΝΓΕ και η συλλογική σύμβαση εργασίας παραπάνω ισχύ από την νομοθεσία, ή μήπως είναι δυνατών να χαρακτηριστούν αντισυνταγματικές και άρα μη ισχύουσες?
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση