Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 23:53:23

Ψηφοφορία

Θα ενημερώνατε την επίτροπο ότι δεν επιθυμείτε υπέρβαση του 48ωρου;

Ναι, με οποιοδήποτε κόστος.
12 (52.2%)
Όχι, φοβάμαι τα αντίποινα από την κλινική/διευθυντή/διοικητή
3 (13%)
Όχι, δεν θέλω να ρισκάρω να μην πληρωθώ εφημερίες που έχω κάνει.
1 (4.3%)
Όχι, έχω έξοδα αυτή την εποχή και χρειάζομαι τις επιπλέον εφημερίες
7 (30.4%)
Όχι, γιατί θα σταματήσει να λειτουργεί η κλινική/ΚΥ
0 (0%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 23

Η ψηφοφορία έληξε: 30 Μαρτίου 2009, 01:32:56

Αποστολέας Θέμα: Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.  (Αναγνώστηκε 708893 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

13 Οκτωβρίου 2008, 19:17:52
Απάντηση #225
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Το θέμα είνα...μπορούμε σε αυτή την περίπτωση να κάνουμε κάτι?
Διότι αν το ΔΣ του κάθε νοσοκομείου αποφασίζει ,εντέλλει τους ιατρούς και ενημερωνεί τον εισαγγελέα τότε τι νόημα έχουν οι αποφάσεις του ελεγκτικού συνεδρίου και πως μπορούμς να αντιδράσουμε πλέον?
Φαίνεται πως μετά την εντολή-καταπέλτη από το Υπουργείο να μεριμνήσουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων για την απρόσκοπτη εφαρμογή των εφημεριών,οι καρεκλοκένταυροι ημέτεροι έκαναν καλά τη δουλειά τους καταλύοντας κάθε έννοια νομιμότητας και λογικής και φέρνοντάς μας πίσω,σε άλλες εποχές όπου οι μη συμβιβαζόμενοι απειλούνται...Άραγε μετά τι?Βασανιστήρια και εξορία?
+

13 Οκτωβρίου 2008, 19:25:41
Απάντηση #226
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Πάντως εν γένει διακρίνω συγχυση και πανικό....Οι διοικήσεις των νοσοκομείων που αποτελούν προέκταση του κρατικού μηχανισμού κάνουν απλά τη δουλειά τους.
Γνώμη μου είναι πως δεν αρκεί απλά να δηλώσεις την επιθυμία σου για υπέρβαση του 48ώρου,αν αυτό θες...
Συστήνω σε κάθε συνάδελφο που δεν το θέλει,να δηλώσει ρητά πως δεν επιθυμεί να υπερβεί το 48ώρο ,αυτό δε να γίνει εγγράφως και επίσημα.
Τα έγγραφα μένουν ξέρετε...
Περιμένω με αγωνία την απάντηση του εισαγγελέα στο ΔΣ Φλώρινας...
+

13 Οκτωβρίου 2008, 20:43:09
Απάντηση #227
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Συνάδελφοι,
να κάνω μια "ανόητη" ερώτηση;

Πείτε ότι είστε διοικητές σε ένα νοσοκομείο και αντιμετωπίζετε το φάσμα από τις 15 του μήνα το νοσοκομείο σας να μείνει χωρίς εφημερεύοντες.
Βρείτε μου μερικές λύσεις πλην της παραίτησης!

Βρείτε μου μερικές λύσεις αν ήσασταν υπουργός Υγείας (στην περίπτωση αυτή η παραίτηση αποκλείεται!)

Και τώρα πείτε μερικές λύσεις σαν γιατροί που εργάζονται σε ένα νοσοκομείο. και δεν νομίζω η απάντηση "Ας κόψουν το κεφάλι τους" να θεωρηθεί αποδεκτή!

Σημειωτέον οι λύσεις πρέπει να είναι σύννομες και το κυριότερο ΑΜΕΣΑ εφαρμόσιμες! (άρα εξαγγελίες για προσλήψεις και λοιπά κουραφέξαλα πάνε περίπατο).

Γιατί βλέπω μια γενικότερη ευδαιμονία στους γιατρούς ότι έχουμε στριμώξει το υπουργείο και τις διοικήσεις, όμως υπάρχει ο κίνδυνος όλο αυτό να στραφεί μπούμερανγκ εναντίον μας

13 Οκτωβρίου 2008, 21:02:24
Απάντηση #228
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Δεν πανηγυρίζει κανείς κύριε Σκούφαλε πως στριμώξαμε το Υπουργείο.Ούτε προσωπικά προβλήματα με τον υπουργό ή κανά άλλον έχουμε.Είναι απλά ένα ποτήρι που γέμιζε τόσα χρόνια και ξαφνικά ξεχύλισε!Και σε αυτή τη φάση μας δίνεται μια ευκαιρία να εκμεταλλευθούμε μια απόφαση σε όφελός μας για να ζήσουμε και να εργασθούμε με αξιοπρέπεια,όπως  εδώ και πολλά χρόνια θα έπρεπε.Το ΕΣΥ που προσωπικά υπηρετώ δε φαινεται να νοιάζεται για μένα.Προσπαθεί να με ξεζουμίσει και με την ασάφεια που το διέπει σε ότι αφορά τους νόμους του και τις υποχρεώσεις μας συχνά νιώθω πως βάζω το κεφάλι μου στον ντροβά!Μη μου πείτε πως ποτέ δε σας συνέβη κάποια διένεξη σε θέματα διεκπεραίωσης περιστατικών λόγω ασαφούς νομοθεσίας...

Εννοείται πως οι κινήσεις μας θα είναι σύννομες!Ούτε γκαζάκια θα πετάξουμε ούτε στους τοίχους θα γράψουμε!Και ναι,προκειμένου κάποιοι καρεκλοκένταυροι,"υπηρέτες" του συστήματος υγείας ,συνήθως  μη ιατροί,που δεν έχουν "ματώσει" σε εφημερίες και περιστατικά ,να πουν οι γιατροί να κόψουν το κεφάλι τους αυτό θα πω και εγώ για κείνους!!!Και θα το θεωρήσω αποδεκτή απάντηση.Τέρμα πια ο εμπαιγμός.Κουραστήκαμε να φθάσουμε ως εδώ δεν μας χαρίστηκε κάτι από κανέναν και δεν είμαστε δούλοι κανενός!Εμένα η θέση μου είναι αυτή.Διεκδίκηση ως το τέρμα!Πολύ θα ήθελα κύριε Σκούφαλε να ακούσω και τη δική σας(δεν το λέω ούτε με ύφος ούτε με ένταση,απλά σε αυτή τη φάση χρειαζόμαστε σαφείς προτάσεις)
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Οκτωβρίου 2008, 21:05:33 από jack »
+

13 Οκτωβρίου 2008, 21:32:04
Απάντηση #229
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εμένα η θέση μου είναι αυτή.Διεκδίκηση ως το τέρμα!Πολύ θα ήθελα κύριε Σκούφαλε να ακούσω και τη δική σας(δεν το λέω ούτε με ύφος ούτε με ένταση,απλά σε αυτή τη φάση χρειαζόμαστε σαφείς προτάσεις)

Διεκδίκηση ποιού πράγματος; Και ως πιο τέρμα;

Αν θεωρήσουμε ότι το 48ωρο είναι γεγονός, άρα είναι γεγονός και οι 2 εφημερίες. Αν λοιπόν διεκδικούμε συλλογική σύμβαση, το Υπουργείο κάλλιστα θα μας πει "σας εξασφαλίζω το εισόδημα σας που θα είναι όμως αυτό που δικαιούστε δηλ μισθός+2 εφημερίες." Το πιάσατε το υπονοούμενο;;

Προσωπικά δεν έχω φτάσει σε σημείο ποτέ να κληθώ για ένα περιστατικό και να πω "δεν εφημερεύω, κόψτε το κεφάλι σας" και ούτε (θέλω να) πιστεύω ότι θα φτάσω σ' αυτό το σημείο ποτέ! Συμφωνώ ότι πολλοί βασίζονται ή προσδοκούν σ' αυτό το "φιλότιμο" που πηγάζει από τη βαρύτητα του επαγγέλματός μας. (Ας μη θεωρηθεί ότι περιαυτολογώ).

Αν δηλαδή βρεθεί ένας υπουργός και μας πει "Ωραία, νικήσατε. Σας δίνω 5000 μισθό κι εσείς αναλαμβάνεται να καλύπτεται τις εφημερίες του νοσοκομείου απρόσκοπτα" τι θα κάνουμε; Θα ξεχαστούν όλα τα περί "κόπωσης μετά από εφημερίες" "επικίνδυνων γιατρών μετά από εφημερίες";

Ειλικρινά, μια που ζητήσατε τη δική μου άποψη, δεν ξέρω τι λύση μπορεί να βρεθεί άμεσα. ΔΕΝ ΞΕΡΩ. Θεωρώ ότι οδηγούμαστε σε αδιέξοδο. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση έχει τον τρόπο και τα μέσα να στρέψει το κλίμα δυσαρέσκειας του κόσμου εις βάρος μας. Ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη συγκυρία της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

13 Οκτωβρίου 2008, 21:37:57
Απάντηση #230
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Βρείτε μου μερικές λύσεις αν ήσασταν υπουργός Υγείας (στην περίπτωση αυτή η παραίτηση αποκλείεται!)

Και αν -λέω αν- καθόμουν να υπογράψω μια νέα συλλογική σύμβαση που να ικανοποιεί ώριμα και δίκαια αιτήματα των ιατρών; Σε αυτή την περίπτωση αμφιβάλλει κανείς ότι και οι ιατροί -εκτός βέβαια από ανθρωπίνως αδύνατες περιπτώσεις- θα υποχωρούσαν στα ζητήματα του ωραρίου;

'Οπως άλλες τάξεις διεκδικούν τα αιτήματα τους με ό,τι μέσα έχουν και δεν έχουν, π.χ. οι φαρμακοποιοί απειλούν ότι δεν θα δίνουν φάρμακα, οι τελωνειακοί ότι δεν θα εκτελωνίζουν καύσιμα κ.α., και συνήθως δικαιώνονται, έτσι και ο κλάδος μας έχει ανάγκη από υποστήριξη της διεκδίκησης των αιτημάτων μας. Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ με την μικρή πείρα.

Πώς το είχε πει κάποτε ο Β. Πολύδωρας, όντας Υπουργός Δημόσιας Τάξης; "Αν δεν λυθεί το μισθολογικό των αστυνομικών, εγώ θα παραιτηθώ." Βέβαια ούτε το έλυσε, ούτε παραιτήθηκε εξαιτίας αυτού (παραιτήθηκε αργότερα εξαιτίας του "Στρατηγού Ανέμου").
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Οκτωβρίου 2008, 21:40:33 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

13 Οκτωβρίου 2008, 21:44:20
Απάντηση #231
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Και αν -λέω αν- καθόμουν να υπογράψω μια νέα συλλογική σύμβαση που να ικανοποιεί ώριμα και δίκαια αιτήματα των ιατρών; Σε αυτή την περίπτωση αμφιβάλλει κανείς ότι και οι ιατροί -εκτός βέβαια από ανθρωπίνως αδύνατες περιπτώσεις- θα υποχωρούσαν στα ζητήματα του ωραρίου;

Δηλαδή θα αποδεχόμασταν αυτό που τώρα αναφέρουμε ως παράνομο και το χρησιμοποιούμε ως βασικό μας επιχείρημα;

13 Οκτωβρίου 2008, 21:54:45
Απάντηση #232
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Μέχρι να φτάσουμε σε μια μακροπρόθεσμη λύση, που μπορεί να εξυπηρετεθεί μόνο μέσα από προσλήψεις.
Το ζητούμενο δεν είναι αν οι γιατροί αντέχουν, γιατί αυτό έχει ήδη αποδειχθεί: μέχρι τώρα άντεχαν. (Βέβαια, καθώς τα κενά στο ΕΣΥ μεγαλώνουν, τίθεται και η αντοχή τους πλέον εν αμφιβόλω, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία). Το ζητούμενο -κατά την ταπεινή μου γνώμη- είναι αν το υπάρχον καθεστώς μπορεί να διαιωνίζεται ή να πρέπει να αλλάξει προς το καλύτερο. 
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

13 Οκτωβρίου 2008, 22:04:27
Απάντηση #233
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας.

Η εφημερία στην πλειοψηφία των μεγάλων νοσοκομείων είναι 8ωρη παραμονή για τον επιμελητή. Ο αριθμός των πλασματικών επίσης για διευθυντές, "βυσματούχους" ή πανεπιστημιακούς είναι στο full
Η συλλογική σύμβαση σε αυτούς έχει μόνο ένα λόγο: Να διατηρήσει το σημερινό εισόδημα με το 50-60ωρο που κάνουν το μέγιστο την εβδομάδα.

Το πρόβλημα υπάρχει στα μικρά νοσοκομεία και σε κάποια κέντρα υγείας:
Εκεί με τρεις επιμελητές σε μια ειδικότητα, 48ωρο δεν παίζει με 10 εφημερίες το μήνα. Και αρχίζει το σκληρό και αμείλικτο ερώτημα: Δικαιολογεί η κίνηση του νοσοκομείου την κάθε ειδικότητα που εφημερεύει ή θα μπορούσε να λειτουργήσει και με εφημερία τομέα; Και τι ρόλο έχει η "εφημερία" στο "εισόδημα"; Εδώ αρχίζουν οι πολλαπλές διασταυρούμενες ερωτήσεις.... Τι ρόλο έχουν τα "κουρασμένα παλικάρια" που όπως θυμάστε από την εφημερίδα της Ένωσης κάποιες εποχές δεν "δύνανται" σωματικά να εφημερεύουν αλλά έχουν δάνεια και πληρώνουν;

Νομίζω ότι η παρούσα χαώδης κατάσταση όπου κανένας δεν ξέρει τι θέλει τελικά μάλλον ευνοεί το υπουργείο.
Θέλουμε συλλογική σύμβαση που να κάνει τι;
α) Να διατηρεί το υπάρχον καθεστώς;
β) Να επιτρέπει το 48ωρο σε όποιον το επιθυμεί; (και κάτι μου λέει ότι όσοι τραβάνε κουπί, θα το θέλουν σίγουρα, αλλά οι "plasma" τι θα κάνουν τότε εάν μείνουν μόνοι στο πρόγραμμα;)
γ) Να επιβάλει κάτι ενδιάμεσο με 55-60 ώρες αντί του 48ωρου;

Γιατί κανείς δεν κάνει κάτι πολυ απλό τόσο καιρό; Μια αναφορά στην ΥΠΕ για άρνηση καθήκοντος στο διοικητή του νοσοκομείου που δεν εφαρμόζει το προεδρικό διάταγμα για το 48ωρο; Θα έχει νόημα αυτό άραγε; Δεν ξέρω.
Προσωπικά, προσανατολίζομαι να στείλω στον εδώ επίτροπο το έγγραφο που έστειλα στο νοσοκομείο από τον Αύγουστο λέγοντας ότι δεν θέλω να κάνω εφημερίες πάνω από το 48ωρο. Θα μπλοκάρει άραγε όλα τα εντάλματα; Τι πιστεύετε ότι θα γίνει;
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

13 Οκτωβρίου 2008, 22:14:49
Απάντηση #234
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Σ' αυτή την φάση φαίνεται και το ακέφαλο της υπόθεσης:
Η ΟΕΝΓΕ εκπροσωπεί κατά πλειοψηφία ιατρών τα μεγάλα νοσοκομεία που θέλουν την διατήρηση του υπαρχόντος καθεστώτος με τις "plasma"
Οι Ενώσεις που κατά πλειοψηφία εκπροσωπούν μικρά νοσοκομεία που θέλουν μείωση των εφημεριών αλλά χωρίς απώλεια του "εισοδήματος"
Η Ένωση Γενικής Ιατρικής που δεν ξέρει τι εκπροσωπεί.
Η Ένωση Ιατρών-Οδοντιάτρων κέντρων υγείας-ΠΙ που είναι σε νάρκωση.

Και μια και μιλάμε για το σόι μας έχουμε τρεις περιπτώσεις ιατρών:
α) Αυτούς που έχουν κάνει ειδίκευση στη συνταγογραφία και παθαίνουν αλλεργικό σοκ στο άκουσμα της λέξης εφημερία.
β) Αυτούς που έχουν ταυτίσει την λέξη "εφημερία" με την λέξη "επίδομα" και απολαμβάνουν plasma εμπειρία.
γ) Αυτούς που τραβάν κουπί, κάνοντας την όποια εφημερία και καταριούνται θεούς και δαίμονες βλέποντας ότι οι νόμοι και οι αποφάσεις είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου.

Και ο Sάβρα παίζει το παιχνίδι διαίρει και βασίλευε....

Και το ερώτημα είναι που ανήκουμε και τι κάνουμε...
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

13 Οκτωβρίου 2008, 22:20:39
Απάντηση #235
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
ο Κουναλάκης με την κατηγοροποίηση των ιατρών σε α,β,γ με κάλυψε πλήρως...Μεγάλη κουβέντα είπες!
+

13 Οκτωβρίου 2008, 22:25:22
Απάντηση #236
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Και μια και μιλάμε για το σόι μας έχουμε τρεις περιπτώσεις ιατρών:
α) Αυτούς που έχουν κάνει ειδίκευση στη συνταγογραφία και παθαίνουν αλλεργικό σοκ στο άκουσμα της λέξης εφημερία.
β) Αυτούς που έχουν ταυτίσει την λέξη "εφημερία" με την λέξη "επίδομα" και απολαμβάνουν plasma εμπειρία.
γ) Αυτούς που τραβάν κουπί, κάνοντας την όποια εφημερία και καταριούνται θεούς και δαίμονες βλέποντας ότι οι νόμοι και οι αποφάσεις είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου.

Γιατί όχι και μια δ) κατηγορία που περιλαμβάνει το α+β;

13 Οκτωβρίου 2008, 23:44:51
Απάντηση #237
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Πως εξηγείται το 48ωρο για τους ειδικούς και το 56ωρο για τους ειδικευόμενους; Περισσότερες (σωματικές) αντοχές;

48ωρο σημαίνει 5 μέρες 8ωρο (δηλ. 7 π.μ. - 3 μ.μ ή 8 π.μ - 4 μ.μ) και 8 ώρες εφημερία. Ειλικρινά, πόσοι κάνουν το πρωινό ωράριο που προανέφερα;

14 Οκτωβρίου 2008, 00:10:28
Απάντηση #238
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Διαβάζω τα όσα έγραψε ο iGP και είναι σαν κάποιος να μετέφερε τις σκέψεις μου...Αυτό το 48ώρο ΝΕΤΑ ΣΚΕΤΑ μου άρεσε πολύ...

Απλά ομολογώ πως έχω μπερδευτεί κάπως με τον κύριο Σκούφαλο...Δεν μπορώ να καταλάβω που θέλετε να καταλήξετε όταν λέτε πόσοι από εμάς κάνουν πραγματικό 8ωρο...Σκεφθήκατε μήπως το αν κάποιοι δεν κάνουν πραγματικό 8ωρο δεν οφείλεται στον ωχαδερφισμό τους αλλά στο ότι έχουν πήξει με τις εφημερίες?Μήπως όταν κάνεις 2 εφημερίες τη βδομάδα και τις επόμενες πας και στο περιφερειακό σου ιατρείο και δεν διαθέτεις το γονιδίωμα να κοιμάσαι σαν πουλάκι το βραδυ στην εφημερία είσαι απλά κομμάτια την επομένη?Μήπως πριν την εφημερία και ενώ ξέρεις πως θα εργασθείς για σερί 30 ώρες πας και λιγο αργότερα στο περιφερειακό σου ιατρείο για να μην καείς από το πρωι?Ας δουλέψουμε το 48ώρο κανονικά,'οπως μας αρμόζει και ας μας ταράξουν στους ελέγχους...Γιατί  από την άλλη,για μερικους ,υπάρχει και η εκδοχή των πλασματικών εφημεριών καθώς και η εκδοχή του εφημερεύω από το σπίτι και γεμίζει η τσέπη μου...Αυτοί φυσικά τους τσούζει η εφαρμογή του 48ώρου...Νομίζω πρέπει να κοιτάμε τα πράγματα πιο σφαιρικά!
+

14 Οκτωβρίου 2008, 00:29:53
Απάντηση #239
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Συνάδελφε jack,
σε πολύ παλαιότερο φύλλο της εφημερίδας της Ένωσης είχα γράψει ένα άρθρο για το εξοντωτικό πρωινό ωράριο – εφημερία – πρωινό ωράριο. Και κατέληγα: «Ποιοι απ’ όλους αυτούς που απαιτούν να τους εξετάσεις μετά από 30 ώρες άυπνος θα δεχόταν να μπουν σε ένα αεροπλάνο ή ένα λεωφορείο που ο πιλότος ή ο οδηγός θα ήταν άυπνος για το ίδιο χρονικό διάστημα; Θα είχαν ανάλογη απαίτηση  να γίνει το δρομολόγιο με τις συγκεκριμένες συνθήκες ή θα κατέβαιναν και θα απαιτούσαν αλλαγή του πιλότου ή οδηγού;»

Το ωράριο είναι απάνθρωπο κι ενδεχομένως με την πάροδο της ηλικίας να μειώνονται, λογικά, οι αντοχές. Μήπως φταίνε οι ίδιοι οι γιατροί που δέχτηκαν στην αρχή του ΕΣΥ, το θεσμό της πλασματικής εφημερίας για την απαραίτητη αύξηση του εισοδήματος που δεν μπορούσε να γίνει με έναν αξιοπρεπή μισθό; Μόνο που για κάποιους τελικά οι εφημερίες δεν είναι τόσο ή καθόλου πλασματικές.

Πρέπει να υπάρχει εφημερία; Αν ναι, με ποια μορφή, με ποια οικονομική αποζημίωση, με ρεπό, με προσμέτρηση στη συντάξιμη υπηρεσία; Δεν θυμάμαι να έγιναν ποτέ αυτά συνδικαλιστικά αιτήματα του κλάδου μας παρά μόνο τα τελευταία χρόνια και όχι από όλους.

Δεν μπορώ όμως να φανταστώ ένα νοσοκομείο ή Κ.Υ. με ταμπέλα «Απευθυνθείτε σε άλλες μονάδες υγείας ιδιωτικές ή δημόσιες. Η συγκεκριμένη δεν λειτουργεί λόγω συμπλήρωσης 48ωρου ή 56ωρου από τους ιατρούς». Πολύ περισσότερο αν δεν υπάρχουν άλλες υγειονομικές μονάδες στην περιοχή π.χ. νοσοκομείο/Κ.Υ. σε νησί. Ποιος κόβει το κεφάλι ποιανού τελικά σ' αυτή την περίπτωση;
Αυτό είναι ο αγώνας μέχρι το τέρμα που λές;

Εκτός αν τα παραπάνω χρήματα από μια πιθανή υπογραφή συλλογικής σύμβασης μας κάνουν και ξεχάσουμε και 48ωρα και ξενύχτια και "κομμάτια" και "καψίματα".
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Οκτωβρίου 2008, 00:50:24 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
16 Απαντήσεις
46901 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2018, 12:56:39
από Γ.Κτιστάκης
1 Απαντήσεις
80661 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαΐου 2008, 13:34:10
από D-Michalis
0 Απαντήσεις