Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
9 Νοεμβρίου 2024, 04:01:15

Ψηφοφορία

Θα ενημερώνατε την επίτροπο ότι δεν επιθυμείτε υπέρβαση του 48ωρου;

Ναι, με οποιοδήποτε κόστος.
12 (52.2%)
Όχι, φοβάμαι τα αντίποινα από την κλινική/διευθυντή/διοικητή
3 (13%)
Όχι, δεν θέλω να ρισκάρω να μην πληρωθώ εφημερίες που έχω κάνει.
1 (4.3%)
Όχι, έχω έξοδα αυτή την εποχή και χρειάζομαι τις επιπλέον εφημερίες
7 (30.4%)
Όχι, γιατί θα σταματήσει να λειτουργεί η κλινική/ΚΥ
0 (0%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 23

Η ψηφοφορία έληξε: 30 Μαρτίου 2009, 01:32:56

Αποστολέας Θέμα: Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.  (Αναγνώστηκε 708904 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

14 Οκτωβρίου 2008, 01:01:15
Απάντηση #240
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...Αυτούς που έχουν ταυτίσει την λέξη "εφημερία" με την λέξη "επίδομα" και απολαμβάνουν plasma εμπειρία...

Παρα το ότι συγκαταλέγομαι στους γιατρούς που δεν κάνουν ούτε μία πλασματική εφημερία, επιτρέψτε μου να υπερασπισθώ τους δυστυχείς αυτούς συναδέλφους (ή έστω μία μερίδα τους) που ο συνάδελφος Κουναλάκης, και πολλοί άλλοι, χλευάζετε.
   Γιατί, Δημήτρη, να μην ταυτίσουν την "εφημερία" με το επίδομα; Πρώτο το Ελληνικό κράτος δεν είναι αυτό που προέτρεψε, σχεδόν παρακάλεσε, τους γιατρούς, δια χειλέων του Υπουργού Υγείας Γεννηματά πριν απο πολλά χρόνια, να δεχθούν την αύξηση του εισοδήματος τους μέσω πλασματικών εφημεριών και να υποχωρήσουν απο τα αιτήματα τους για αυξήσεις μισθών επειδή αυτές θα "εκτροχίαζαν" τον δημοσιονομικό έλεγχο και θα εκτόξευαν στα ύψη τις κρατικές δαπάνες; (Οι αυξήσεις των βασικών μισθών, ως γνωστόν, συνοδεύονται απο αυξήσεις επιδομάτων (τακτικών μηνιαίων, Χριστουγέννων, Πάσχα κλπ), αυξήσεις συντάξεων, "εφ' άπαξ" και, το κυριότερο, αυξήσεις και των εφημεριών, που υπολογίζονται βάσει του πρωϊνού ωρομισθίου). Και είναι αλήθεια οτι αρκετά χρόνια αργότερα ακολούθησε αύξηση των τακτικών μισθών, πάντα όμως αυτοί υπολείπονταν του επιπέδου που αρμόζει σε ένα επάγγελμα με τόσα έτη σπουδών και τόση υπευθυνότητα όπως το ιατρικό, με τη σκέψη (εκ μέρους των πολιτικών) οτι οι γιατροί του ΕΣΥ θα έπαιρναν με εφημερίες τα χρήματα που τους στερούσαν απο τον βασικό τους μισθό. Αλλωστε με τον τρόπο αυτό τους εξωθούσαν, τους εξανάγκαζαν να κάνουν παραπανίσιες εφημερίες, επιτυγχάνοντας το πρόσθετο κέρδος να καλύπτουν με ειδικευμένους γιατρούς τις εφημεριακές ανάγκες των μονάδων υγείας και να "σκεπάζουν" τις ελλείψεις σε ιατρικό δυναμικό. "Μ' ένα  σμπάρο πολλά τρυγόνια".
   Γιατί, λοιπόν, λοιδορείς αυτούς τους συναδέλφους που, κουρασμένοι απο την πολύχρονη πραγματοποίηση 8 ή και 10 εφημεριών το μήνα και απογοητευμένοι απο τις ισχνές αμοιβές, όταν μπορούν το "γυρνάνε" στις πλασματικές; Θεωρείς οτι κλέβουν το κράτος; Μα το κράτος είναι αυτό που πρώτο τους κατάκλεψε υποαμείβοντας  εξευτελιστικά την πρωϊνή τους εργασία, οπότε δεν κάνουν τίποτε άλλο απο το να παίρνουν πίσω λίγα απο τα κλοπιμαία.
   Ας εξασφαλίσει πρώτα το Ελληνικό κράτος ικανοποιητικές (απλά ικανοποιητικές, οχι πλουσιοπάροχες), δηλαδή αξιοπρεπείς αμοιβές στους γιατρούς του ΕΣΥ για ένα ανθρώπινο ωράριο εργασίας (όπως είναι το 48ωρο) και μετά άς έλθει να ψέξει αυτούς που κάνουν πλασματικές εφημερίες. Μέχρι τότε όμως οι κήνσορες να κλείσουν το στόμα τους.
"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

14 Οκτωβρίου 2008, 04:54:34
Απάντηση #241
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Επειδή η παραπάνω ανταλλαγή μηνυμάτων (και κυρίως η ανταλλαγή ευχαριστώ) θυμίζει παιχνίδι βόλεϊ και ανταλλαγή «High five» και «εναγκαλισμών» μεταξύ συμπαικτών, όταν πετυχαίνουν εντυπωσιακό πόντο (κυρίως με κάρφωμα) εναντίον του «αντίπαλου», ίσως η ώρα δημοσίευσης του παρόντος μηνύματος αποτελεί ένα μικρό δείγμα ότι κι εγώ βρίσκομαι «από την ίδια πλευρά του φιλέ»……..

14 Οκτωβρίου 2008, 05:30:53
Απάντηση #242
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
...Αυτούς που έχουν ταυτίσει την λέξη "εφημερία" με την λέξη "επίδομα" και απολαμβάνουν plasma εμπειρία...

Παρα το ότι συγκαταλέγομαι στους γιατρούς που δεν κάνουν ούτε μία πλασματική εφημερία, επιτρέψτε μου να υπερασπισθώ τους δυστυχείς αυτούς συναδέλφους (ή έστω μία μερίδα τους) που ο συνάδελφος Κουναλάκης, και πολλοί άλλοι, χλευάζετε.
   Γιατί, Δημήτρη, να μην ταυτίσουν την "εφημερία" με το επίδομα; ......

Δεν συμφωνώ με την ηθική τους Πάνο και ειδικά την συγκεκριμένη στιγμή. Γιατί την παρούσα στιγμή:
- Οι δικαστικοί σήμερα πήραν το μισθό που τους ξεχωρίζει από όλους και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
- Οι περισσότεροι κλάδοι φτάσαν να έχουν μισθούς μεγαλύτερους από τους γιατρούς ΕΣΥ με τις υπερωρίες όπου με ελάχιστη εργασία παραπάνω λαμβάνουν όσο εμείς με 5 εφημερίες. Δες μόνο τις υπουργικές αποφάσεις που είναι γεμάτες εγκρίσεις από υπερωρίες.
- Οι γιατροί ΕΣΥ μπορούν σήμερα να διεκδικήσουν ένα καινούργιο μισθολόγιο με αξιοπρεπές ωράριο χωρίς να χρειάζονται οι πλασματικές.
- Η κοινωνία δεν συγχωρεί πια αυτή την κοροϊδία που "παρακάλεσε" ο Γεννηματάς.

Λυπάμαι Πάνο, αλλά η επιχειρηματολογία σου θυμίζει την επιχειρηματολογία των λευκών στα σκλαβοπάζαρα των μαυρων. Δεν περιμένεις την σειρά σου να βολευτείς με το σύστημα εκμεταλλευόμενος τον νεώτερο. Είναι βαρύτατη η ευθύνη αυτών που δέχτηκαν αυτήν την κατάσταση και πρέπει να έχουν τύψεις για αυτό που παραδίδουν σήμερα.

Λυπάμαι Πάνο, δεν θα κάνω αυτή τη ντροπή και δική μου...
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

14 Οκτωβρίου 2008, 08:25:05
Απάντηση #243
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Επειδή μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαινόμαστε η θέση μου είναι σαφής: 48ωρο με 2 εφημερίες ανά μήνα και ειλικρινά ας μείνω μισθολογικά ως έχει....Καμμία συλλογική σύμβαση και κανένα χρηματικό ποσό δε θα με εξαγοράσει αλλά ούτε θα με ξεκουράσει.Εδώ κοντεύουμε να πάθουμε burn out syndrome από τις εφημείες που κάνουμε και έχουμε σαφέστατο κόστος στις προσωπικές μας μας ζωές.Το να υπογραφεί μια συλλογική σύμβαση που να μου δίνει ένα πιο βασικό αξιοπρεπή μισθο αλλά να με βάζει να κάνω τον αριθμό εφημεριών που ήδη κάνω προσωπικά το θεωρώ κοροιδία.Μια από τα ίδια με άλλη μορφή...Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει στην προσωπική μου ζωή και στις ψυχοσωματικές εφεδρείες μου.Με ρώτησε ποτέ κανείς αν αντέχω 7-8 μέρες το μήνα να δουλέυω 30 ώρες σερί και να απουσιάζω κυριολεκτικά από τη ζωή?Επειδή βρήκαμε ένα δουλικό καθεστώς και μας επέβαλλαν να δουλέψουμε με αυτό θα πρέπει να το διαιωνίσουμε σαν άβουλα όντα?Μας δίνεται μια ευκαιρία να διεκδικήσουμε κάτι ανθρώπινο.Όλοι τόσο καιρό μιλούσαμε για το παράλογο και εξαντλητικό των εφημεριών.Ή κάνω λάθος?

Και επειδή αυτή η κουβέντα μάλλον δε βγάζει πουθενά γιατί ο καθένας κινείται από τις δικές του προσωπικές ανάγκες και επιθυμίες θα πω το εξής:Προσωπικά θα διεκδικήσω το 48ωρο.Και ας ζημιωθώ οικονομικά.Σέβομαι απόλυτα κάποιους συναδέλφους που όντας σε οικονομική στενότητα δε θα το κάνουν.Ίσως και εγώ το ίδιο να έκανα αν είχα ανάγκη...Αυτό όμως που θεωρώ κατάπτυστο είναι η νοοτροπία μερικών βολεμένων πλαφονάκιδων-πλασματοβόρων συναδέλφων που έχουν εθιστεί στο πολύ χρήμα ή που εφημερεύουν από το σπίτι ή που όταν εφημερεύουν βλέπουν 2-3 περιστατικά και τα υπόλοιπα τα βλέπει ο αγροτικός ή ο νέος συνάδελφος(ειδικευόμενος-ειδικός) ενώ οι ίδιοι "ξεκουράζονται" ή παίζουν "πάμε στοίχημα"...Είναι συνήθως οι παλιότεροι οι ίδιοι που τώρα πειματικά αντιδρούν στο 48ωρο και είναι μάλλον λογικό όταν επί χρόνια έχουν μάθει να λειτουργούν έτσι...

Εν τέλει θεωρώ ότι το εφημεριακό απλά δεν έχει λυθεί μέχρι σήμερα γιατί η ιατρική κοινότητα είναι βαβέλ.Ο καθένας μας μιλάει τη δική του γλώσσα!

Και για να μην παρεξηγηθώ...Η κουβέντα μου δεν έχει στόχο τους γενικούς ιατρούς.Ξέρετε πόσα "μαγαζάκια" έχουν στηθεί μέσα σε μεγάλες κλινικές νοσοκομείων?Μας συμφέρεινα κλείσουμε κάποιες κλινικές-πακτωλούς χρημάτων?Οι εφημερεύοντες-κατά κόρον ειδικευόμενοι-είναι οι σκοπάνθρωποι...'Οπως στο στρατό!Φυλάνε το μαγαζάκι τη νύχτα...Όταν τα μεγάλα αφεντικά κοιμούνται...Πόσες φορές εφημέρευσα σε κλινικές στην ειδικότητα ΜΟΝΟΣ?Οι ΜΕΓΑΛΟΙ ?όλοι άφαντοι...και το παραδάκι να μπαίνει στην τσέπη τους...Γιατί στις κλινικές να πάνε 15 γιατροί το πρωί και μόνο ένας ειδικευόμενος να βγάζει το βράδυ?Δεν είνει παράλογο?Θέλετε λύση κύριοι?Κυλιόμενο ωράριο για όλους.Με κατανομή ιατρών σε όλες τις βάρδιες...8ωρες βάρδιες...Και ας αυξηθεί ο βασικός μας...Θα κάνουμε όμως 8ωρα!Βραδυνή βάρδια αλλά 8ωρη...τι λέτε?

Και κάτι τελευταίο κύριε Σκούφαλε.Η τελευταία απάντησή σου στο μήνυμά μου είναι στο ίδιο πλάνο...Επιχειρηματολογείς διαρκώς χωρίς να καταθέτεις πρόταση...Αυτό μου θυμίζει λίγο πολιτικό εκπρόσωπο και ενώ στην πολιτική ορολογία αποτελει επικοινωνιακή πολιτική στην ουσία είναι στείρα πολιτική.Θα ήθελες να μας πεις ακριβώς τι πιστεύεις πως πρέπει να γίνει?Και ας πληγώσεις μερικά αυτακια...Εγώ πλήγωσα μερικούς,σίγουρα...
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Οκτωβρίου 2008, 08:37:34 από jack »
+

14 Οκτωβρίου 2008, 09:59:54
Απάντηση #244
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Θέλετε λύση κύριοι?Κυλιόμενο ωράριο για όλους.Με κατανομή ιατρών σε όλες τις βάρδιες...8ωρες βάρδιες...Και ας αυξηθεί ο βασικός μας...Θα κάνουμε όμως 8ωρα!Βραδυνή βάρδια αλλά 8ωρη...τι λέτε?

Να μια ενδιαφέρουσα ιδέα. Χωρίς να ειρωνεύομαι. Σίγουρα όμως σε μερικά μικρά νοσοκομεία είνα ανεφάρμοστη ενώ σε μερικά μεγάλα νοσοκομεία που μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα, θα κάνει πάλι κάποιους να χάσουν (κυριολεκτικά και μεταφορικά) τον ύπνο τους.

Και κάτι τελευταίο κύριε Σκούφαλε.Η τελευταία απάντησή σου στο μήνυμά μου είναι στο ίδιο πλάνο...Επιχειρηματολογείς διαρκώς χωρίς να καταθέτεις πρόταση...Αυτό μου θυμίζει λίγο πολιτικό εκπρόσωπο και ενώ στην πολιτική ορολογία αποτελει επικοινωνιακή πολιτική στην ουσία είναι στείρα πολιτική.Θα ήθελες να μας πεις ακριβώς τι πιστεύεις πως πρέπει να γίνει?Και ας πληγώσεις μερικά αυτακια...Εγώ πλήγωσα μερικούς,σίγουρα...

Όπως αναφέρει πολύ σωστά παραπάνω ο κ. Κουναλάκης, υπάρχουν ανισότητες στον υγειονομικό χάρτη της χώρας. Διευκρινίζω λοιπόν ότι πλην του πανεπιστημίου δεν έχω ιδιαίτερη γνώση για το πως λειτουργούν τα μεγάλα νοσοκομεία. Έκανα ειδικότητα και δουλεύω σε περιοχές με μικρά νοσοκομεία, με απηρχαιομένους οργανισμούς που προβλέπουν κλινικές με 2-3 ειδικευμένους γιατρούς και παράλληλα τις λεγόμενες μονήρεις ειδικότητες που λειτουργούν με 1 γιατρό.  Κι αναρωτιέμαι τι μπορεί να γίνει ΤΩΡΑ αν κάνοντας τη χρήση 48ωρου κάποιοι αποφασίσουν να κλείσουν κάποιες κλινικές. Αναφέρομαι στο ΤΩΡΑ. Να μιλάμε για προσλήψεις και αναδιοργανώσεις οργανισμών με αύξηση θέσεων είναι εκτός πραγματικότητας. Πολύ καλή η λύση του κυκλικού ωραρίου, ίσως εφαρμόσιμη άμεσα σε μερικά μεγάλα νοσοκομεία με πληθώρα ειδικών, ανεφάρμοστη όμως  σε μικρά νοσοκομεία σε άμεσο χρόνο.
Μια λύση για τα μικρά νοσοκομεία και ΚΥ:  Ύπαρξη εφημερεύοντος ακόμη και μετά τη συμπλήρωση του 48ωρου. Ακόμη και χωρίς προοπτική πληρωμής.
Παράλληλη πλήρης και έντονη ενημέρωση του κόσμου (αφίσες, ΜΜΕ) αλλά και κατά την προσέλευση στο νοσοκομείο ότι οι γιατροί παραμένουν στην εφημερία χωρίς προοπτική πληρωμής, καθ' υπέρβαση του νόμιμου ωραρίου και των αντοχών τους με μόνο γνώμονα την προάσπιση της υγείας των πολιτών και το περιεχόμενο του επαγγέλματος μας. Ότι θα εξυπηρετούνται μόνο ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ περιστατικά, επικίνδυνα για τη ζωή του ασθενή. Όλα τα άλλα (αν ο ασθενής δεν επιθυμεί να καταφύγει στον ιδιωτικό ιατρικό τομέα) θα διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία που θα βρίσκονται σε κανονική λειτουργία. Διακομιδές λοιπόν (με έξοδα του νοσοκομείου φυσικά) ακόμη και για απλά περιστατικά από νοσοκομεία ακόμη και νησιών προς την "ενδοχώρα".
Όλα αυτά τα περί λειτουργήματος κλπ ας τα αφήσουν, γιατί και οι ιδιώτες γιατροί ασκούν μ' αυτή τη λογική λειτούργημα. Γιατί θεωρούμε αυτονόητο ότι οι ιδιώτες δεν δουλεύουν τσάμπα;

Το σίγουρο είναι ότι ο jack (που θέλω να με αποκαλεί Διαμαντή, αν το επιθυμεί κι ο ίδιος) με την επανεμφάνισή του έδωσε νέα ώθηση στο φόρουμ.

Θα σε παρακαλούσα να μην μας προσβάλεις.Νέτα σκέτα!
Αν όμως επιμένεις, ως παλιά "καραβάνα" σε διαδικτυακά fora, τρελαίνομαι να παίζω αυτό το παιχνιδάκι του troll-αρίσματος, που πρώτος ξεκίνησες.

Φίλε iGP σε εκτιμούσα από το "παλιό" φόρουμ και συνεχίζω να σε εκτιμώ. Ακόμη κι αν δεν έχουμε γνωριστεί. Αν κάτι απ' όσα έγραψα θεωρήθηκε προσβλητικό ζητώ συγνώμη. Θεώρησα ότι δέχομαι έμμεσα πυρά και να χαρακτηρίζομαι ως "εκπρόσωπος" της "άλλης" κατηγορίας ιατρών που αναφέρθηκε. Διατηρώ επιφύλαξη να "πλακωθούμε" για τις ομάδες μας, όταν τύχει να τα πούμε από κοντά.
Υ.Γ.: τι σημαίνει troll-άρισμα;
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Οκτωβρίου 2008, 10:21:31 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

14 Οκτωβρίου 2008, 11:21:33
Απάντηση #245
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Σας παρουσιάζουμε μια λύση!
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

14 Οκτωβρίου 2008, 13:16:08
Απάντηση #246
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Θεωρώ την συγκεκριμένη ανακοίνωση λανθασμένη έως απαράδεκτη:

1.   Ποιος την υπογράφει;
2.   Ποιος ο λόγος που δεν εφημερεύει το Κ.Υ.; Χρειάζεται κάποιος να τηλεφωνήσει για να μάθει τους λόγους;
3.   Πως προκύπτει το χρονικό όριο λειτουργίας ως τις 14:30 μ.μ.; Είπαμε παραπάνω οκτάωρο σημαίνει 7 π.μ. – 3 μ.μ. ή 8 π.μ. – 4 μ.μ. Το συγκεκριμένο Κ.Υ. είναι σε πλήρη λειτουργία από τις 7 π.μ; Αν ναι, τότε δικό μου λάθος.

Και επειδή σήμερα είναι 14/10, μήπως μπορεί κάποιος να μας πληροφορήσει τι έγινε χτες, κατά την πρώτη μέρα μη εφημέρευσης;

Υ.Γ. όσο για το troll-αρισμα που έγραψε παραπάνω ο iGP ειλικρινά δεν ήξερα τι σημαίνει. Με μια αναζήτηση στο google βρήκα τα παρακάτω:

Χωρίς αμφιβολία τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί πολλές καινούριες internetικές λέξεις. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα γίνεται υιοθέτηση αυτών των λέξεων και στην καθομιλουμένη, όπως το lol ή τα γνωστά χαμόγελα. Μία από αυτές τις λέξεις είναι και το troll. Τι σημαίνει όμως το troll ή trolling; Ίσως να έχετε ακούσει τον όρο σε κάποιο forum, ιδιαίτερα όταν κάποιο topic γίνεται αντικείμενο έντονου flaming. Τι σημαίνει λοιπόν ακριβώς ο όρος; Ένας σχετικά “official” ορισμός είναι ο εξής:

* A troll is a person who approaches a board with the specific intention of stirring things up, either as a goal in and of itself or as a means of attacking the board perhaps motivated by opposition to the ethos of the board.

Για να γίνει καλύτερη κατανόηση του όρου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα παράδειγμα από τη Wikipedia:

* For example, a neo-Nazi approaching a Jewish forum with the intention of attacking the members, purely because the neo-Nazi knows the forum to contain Jewish members, will be considered a troll.

Ποιος είναι συνήθως ο σκοπός ενός troll;

* A troll’s main goal is usually to arouse anger and frustration among the message board’s other participants, and will write whatever it takes to achieve this end. One popular trolling strategy is the practice of Winning by Losing. While the victim is trying to put forward solid and convincing facts to prove his position, the troll’s only goal is to infuriate its prey.

Λυπάμαι iGP που έχεις τέτοια εντύπωση για μένα.
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Οκτωβρίου 2008, 14:29:36 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

14 Οκτωβρίου 2008, 15:13:57
Απάντηση #247
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Ton iGP δεν τον γνωρίζω προσωπικά...Αλλά τον έχω διαβάσει αρκετές φορές στο φόρουμ...Δεν μιλώ εξ ονόματός του,έχει την ευγλωττία και την εξυπνάδα να το κάνεο ο ίδιος...Απλά δημιουργήθηκε μια ένταση που ξεκινά από διαφορετικά "θέλω" και "πιστεύω"...Και εγώ Διαμαντή(για να σπάσει ο πάγος) ομολογώ πως ενοχλήθηκα λίγο με τις ασαφείς τοποθετήσεις σου.Αλλά σκέφθηκα μετά πως βλέπεις τα πράγματα αλλιώς και το σέβομαι...Δυστυχώς σε αυτό το φόρουμ τείνουμε αν οικειοποιθούμε ως Γενικοί Ιατροί το θέμα το 48 ώρου και ξεχνάμε τις άλλες ειδικότητες που είναι η συντριπτική πλειοψηφία.Φαναταστείτε πως αν 20 άτομα σε αυτό το φόρουμ δεν μπορούμε να τα βρούμε τι θα γίνει αν μπουν στο παιχνίδι και άλλες ειδικότητες ή και κομματικές οργανώσεις ιατρών.Φαναταστείτε χαρά που θα κάνει κάποιος στο Υπουργείο αν μας διαβάζει: έχει πρόσφορο έδαφος να σπείρει τη διχόνοια και να μας διαιρέσει.

Πάντως η εφαρμογή του 48ώρου σε νοσοκομειακό χώρο και σε ΚΥ δεν είναι το ίδιο πράγμα και είναι λογικό να μας καίει.Οι ιατροί πρέπει να έρθουμε από τα περιφερεικά μας ιατρεία για να εφημερεύσουμε και πρέπει να φύγουμε την επομένη από το ΚΥ για να πάμε στα ΚΥ.Ο χρόνος μετακίνησης ανάμεσα σε 2 εντεταλμένες υπηρεσίες και μάλιστα με το ιδιωτικό μας όχημα,σαν τι μετράει?(ξέρω περιπτώσεις που θέλουν μία ώρα να φθάσουν στο ΚΥ)

Το έχω συζητήσει και με άλλους.Κοινή πολιτική δεν υπάρχει γιατί οι ανάγκες και οι αντοχές του καθενός είναι διαφορετικές.Η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου είναι δεδομένη.Ίσως το καλύτερο που έχει να γίνει σε αυτή την περίπτωση είναι ο καθένας να κάνει χρήση ή μη του 48ώρου κατά συνείδηση και ανάγκη.Προσωπικά θα το διεκδικήσω χωρίς να σνομπάρω κανένα που δε θέλει να το κάνει...
+

14 Οκτωβρίου 2008, 15:53:11
Απάντηση #248
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Σημερινό δημοσίευμα του Αγγελιοφόρου για τα τεκτενόμενα στην Πτολεμαΐδα:

Ημερομηνία: 14/10/2008 - Σελίδα: 15
Τίτλος: Εφημερίες με την ΕΛΑΣ

Καζάνι που βράζει θυμίζουν τα νοσοκομεία, όπου η εφαρμογή του νέου ωραρίου εργασίας των γιατρών έχει ανάψει φωτιές. Στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, όπου παρατηρείται αδυναμία να καταρτιστούν ολοκληρωμένα προγράμματα εφημέρευσης, υπεύθυνοι τμημάτων κλήθηκαν για... συστάσεις στο αστυνομικό τμήμα μετά από εισαγγελική παρέμβαση!

Το περιστατικό, που συνέβη την περασμένη Παρασκευή, έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών. Και άλλα νοσοκομεία, όμως, αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο αδυναμίας εφημέρευσης κλινικών. Για... άνευ προηγουμένου αναβρασμό στα νοσοκομεία κάνει λόγο το μέλος στη Γραμματείας της Oμοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (OΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας: «Oι συνελεύσεις έχουν πολύ μεγάλη προσέλευση και οι γιατροί αποφασίζουν σχεδόν ομόφωνα την κατάθεση προγραμμάτων 48ώρου. Στην πλειονότητα ως χρόνος έναρξης τοποθετείται η 1η Νοεμβρίου, σε ορισμένες όμως ενώσεις αποφασίστηκε να γίνει από την επομένη της συνέλευσης».

Υπερωρίες, τέλος!

O χρόνος έναρξης εφαρμογής του νέου ωραρίου τοποθετείται την 1η Νοεμβρίου. Ετσι, οι γιατροί στα περισσότερα νοσοκομεία έχουν καταθέσει προγράμματα 48ώρου, δηλαδή με βάση το νέο ωράριο που προβλέπει η κοινοτική οδηγία. Oι εργαζόμενοι κάνουν χρήση του δικαιώματος που τους δίνει πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στο πλαίσιο της νομοθεσίας για την ασφαλή υπερωριακή απασχόληση. Συγκεκριμένα, κανείς δεν μπορεί να επιβάλει στον εργαζόμενο συνολική εβδομαδιαία απασχόληση, τακτική και υπερωριακή πέραν των 48 ωρών για τους ειδικούς και των 56 ωρών για τους ειδικευόμενους γιατρούς, εκτός αν ο ίδιος υπογράψει χαρτί συναίνεσης στην υπέρβαση. Τα δεδομένα αυτά έχουν ήδη δημιουργήσει καταστάσεις... απείρου κάλλους σε αρκετά νοσοκομεία, αφού το θέμα της εφαρμογής της οδηγίας έχει τεθεί από τους συνδικαλιστές εδώ και τέσσερα χρόνια, ωστόσο το υπουργείο Υγείας δεν έχει λάβει μέτρα -όπως προσλήψεις γιατρών- για να εφαρμοστεί το νέο ωράριο.

Συστάσεις...

Η αγανάκτηση του ιατρικού κόσμου ξεχείλισε, όταν την περασμένη Παρασκευή αστυνομικοί επισκέφτηκαν το νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, καλώντας τους υπευθύνους των τμημάτων στο αστυνομικό τμήμα για... συστάσεις. «Oπως ενημερωθήκαμε από την Αστυνομία, είχε προηγηθεί εισαγγελική παραγγελία, αφού ο εκτελών χρέη διοικητή απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Κοζάνης για να ζητήσει... βοήθεια. Αυτό που ζητήθηκε από τους υπευθύνους των τμημάτων ήταν να δεχτούν πως σε περίπτωση που συμβεί κάτι άσχημο -όπως π.χ. αμέλεια ή θάνατος ασθενή λόγω έλλειψης γιατρών (οι εφημερίες δεν «βγαίνουν» με το νέο ωράριο)- αναλαμβάνουν εκείνοι την ευθύνη. Αυτό είναι απαράδεκτο!», κατήγγειλε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας Χρήστος Κατσίνας.

«Στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας οι 70 γιατροί δήλωσαν ότι θέλουν να εφαρμοστεί ο νόμος και μόνο οι 10 υπέγραψαν ότι δύνανται να εργαστούν υπερωριακά. Βασιζόμενοι στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου φτιάξαμε προγράμματα όπου προβλέπονταν δυο εφημερίες των ειδικών και τέσσερις των ειδικευομένων. Ετσι, ο εκτελών χρέη διευθυντή άρχισε να βγάζει κάθε μέρα γύρω στο μεσημέρι το πρόγραμμα εφημέρευσης των γιατρών, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής βγήκε το πρόγραμμα του τριημέρου που είχε... εκπλήξεις: όχι παιδίατρος το Σαββατοκύριακο, όχι ΩΡΛ, όχι ουρολόγος, όχι δερματολόγος», τόνισε ο κ. Κατσίνας, προσθέτοντας ότι οι γιατροί στο νοσοκομείο είναι ανάστατοι και 36 από αυτούς κινήθηκαν νομικά κατά του εκτελούντος χρέη διοικητή.

Αφίσες

Στο μεταξύ, ενδεικτική του αναβρασμού που επικρατεί είναι η κίνηση γιατρών να αναρτήσουν στις πόρτες των ιατρείων αφίσα που λέει: «O γιατρός που πρόκειται να σας εξετάσει εφημερεύει απλήρωτος από την 1η Ιουλίου! Εκανε απεργία, έκανε επίσχεση εργασίας και το μόνο που του απάντησαν είναι να συνεχίσει να εφημερεύει με δικιά του ευθύνη. Oταν αγανάκτησε και θέλησε να εφαρμόσει το νόμο, του έφεραν την Αστυνομία!».

Πάντως, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Ενωσης Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας, συντρέχουν πολύ σημαντικότερα ζητήματα -από την... πρόθεση εφαρμογής του νόμου- για τα οποία θα έπρεπε να ζητηθεί η παρέμβαση εισαγγελέα, όπως η μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου σε σοβαρό τροχαίο που διακομίστηκε στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας το Σάββατο και οι απλήρωτες εφημερίες.

Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Οκτωβρίου 2008, 21:21:32
Απάντηση #249
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Περισσότερη Πτολεμαΐδα:

14 Οκτωβρίου 2008, 21:59:08
Απάντηση #250
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Εφημερίες- 48ωρο- αποδοχές –ασφάλεια στην εργασία κτλ,κτλ .

Θεωρώ και νομίζω ότι πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά  το τι ακριβώς διεκδικούμε. Νομίζω ότι συλλογικά δεν διεκδικούμε 48ωρο νέτα-σκέτα,ούτε περισσότερες αποδοχές νέτα-σκέτα, ούτε εφημερίες πλασματικές ,μα ούτε και εξουθενωτικές.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  δημόσια υγεία με αξιοπρέπεια και για τον πολίτη και για τον εργαζόμενο.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ    αποτελεσματικό και υψηλού επιπέδου ΕΣΥ που θα καλύπτει τις ανάγκες του πολίτη χωρίς την εξουθένωση του εργαζομένου.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ    σεβασμό από την πολιτεία και όχι κοροϊδία.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  υπεύθυνη στάση και σοβαρότητα από τον υπουργό στα θέματα υγείας .
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  να τερματίσει εδώ και τώρα ο εργασιακός μεσαίωνας
                   ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ  ………ΤΕΡΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ
Αυτά που ήξεραν ήρθε ο καιρός να τα ξεχάσουν και να καταλάβουν επιτέλους ότι ο ιατρικός κόσμος πλέον δεν χειραγωγείται από τους ξεπουλημένους και ξεφτιλισμένους.
Υπογραφή τις συλλογικής σύμβασης ΤΩΡΑ με τους όρους που έχουν τεθεί από το έκτακτο συνέδριο.(μισθολόγιο +προσλήψεις +++)+ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΦΥ.+++
ΔΕΝ δεχόμεθα δικαιολογίες του τύπου δεν υπάρχουν χρήματα, οικονομική κρίση, πολιτική κρίση, και άλλες τέτοιες γελοιότητες .
 Εμείς και πρόταση έχουμε και εφικτή είναι.
Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά το υπουργείο και τον «άρχοντα» του.

Υ.Γ  Νομίζω και πιστεύω ότι το θέμα του 48ωρου, όπως και τα θέματα με τις εφημερίες και την ασφάλεια στην εργασία και άλλα πολλά, βγήκαν στην επιφάνεια στην πορεία αυτής τις διεκδίκησης ή αλλιώς ήταν η αφορμή της αφύπνισης της μάζας των γιατρών και χρησιμοποιούνται ως μοχλός πίεσης (όπως και τα εξώδικα και οι μηνύσεις) ή ως «όπλα», για την επίτευξη των στόχων (εκτακτο συνεδριο) και όχι σαν στόχος των διεκδικήσεων ή αυτοσκοπός. Για αυτούς που έχουν διαφορετικές προτάσεις, ας τις καταθέτουν στις γενικές συνελεύσεις  και να δοκιμάζονται , επιδοκιμάζονται ή αποδοκιμάζονται από την μάζα.   
Όλα αυτά γιατί σεβόμαστε τον πολίτη ΑΛΛΑ και τους εαυτούς μας ….
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Οκτωβρίου 2008, 22:01:22 από Γ.ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ »

15 Οκτωβρίου 2008, 00:40:28
Απάντηση #251
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Αγαπητέ iGP
Χρησιμοποίησα την έκφραση «νέτα-σκέτα» όχι γιατί είχα σκοπό να αφήσω αιχμή, αλλά μου αρέσει σαν έκφραση και δηλώνει  αποφασιστικότητα. Συγγνώμη που «έκλεψα» την φράση σου αλλά μου αρέσει πολύ 

Δεν κατέθεσα την άποψη μου προς ψήφιση, αλλά προσπάθησα να είναι πιο σφαιρική για τα προβλήματα που μας απασχολούν και να δώσω ένα τόνο αγανάκτησης.
 Εάν δεις από την αρχή το συγκεκριμένο θέμα του φόρουμ  «εφημερίες» θα δεις την εξέλιξη της κουβέντας   εφημερίες –μισθολόγιο- κοινοτική οδηγία –48ωρο-ΟΕΝΓΕ- -έκτακτο συνέδριο-ελεγκτικό συνέδριο-εξώδικα –μηνύσεις  κτλ.  Κτλ
Η άποψη μου είναι ότι κουβεντιάζουμε όλα αυτά (και καλά κάνουμε) και από αυτήν την κουβέντα βγαίνουν πράγματα που βοηθάν όλους μας ατομικά, αλλά και τις συλλογικές διεκδικήσεις.
Πιστεύω ότι το θέμα αυτό που ξεκίνησε από την Vasiliki παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στον αγώνα και δεν είναι απλά μια κουβέντα.
Αναφέρθηκα συνολικά για όλα αυτά και όχι μόνο στο 48ωρο.
Πιστεύω ότι είναι πλέον  καιρός να συνοψίζουμε τα πράγματα σε αυτό το θέμα και αυτό προσπάθησα να κάνω.
Νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλη λύση πλέoν και δανειζόμενος την έκφραση σου ξανά:

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ    ΝΕΤΑ-ΣΚΕΤΑ
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Οκτωβρίου 2008, 01:02:33 από Γ.ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ »

15 Οκτωβρίου 2008, 16:43:17
Απάντηση #252
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
 Εντολή Διοικητού...με Συναδελφικούς χαιρετισμούς. ;D

Διαβάστε τι λέει ο άνθρωπος! Προσέξτε εκείνο το " η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αφορά στο θέμα της αποζημίωσής μας και όχι στον τρόπο εφημερίας"

Γιατρός, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας στις Σέρρες ???

«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

15 Οκτωβρίου 2008, 17:14:00
Απάντηση #253
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Άρθρο για το εφημεριακό από τα Νέα:

15 Οκτωβρίου 2008, 19:40:42
Απάντηση #254
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser

Μερικές σκόρπιες επισημάνσεις γιατί το θέμα είναι τόσο πολύπλοκο που δεν μπορώ να τα βάλω όλα σε μία σειρά:

- Η κατάντια του ΕΣΥ, δηλ. οι άθλιες συνθήκες εργασίας και οι κακές παρεχόμενες υπηρεσίας, είναι αποτέλεσμα κρατικής πολιτικής και συνενοχής, συνεργασίας των γιατρών. Το πρώτο ενδιαφέρεται για την υποβάθμιση του ΕΣΥ και την κερδοσκοπία του ιδιωτικού τομέα. Οι δεύτεροι ενδιαφερόμαστε μόνο για τα φράγκα που θα μπουν στην τσέπη: μισθός, φακελάκια, προμήθειες από φάρμακα και φασόν, πλασματικές εφημερίες. Νετα Σκετα (μια που έγινε τς μόδας). Το κόμιστρο, δηλ, που έλεγε κι ο Πουλικάκος στο "Βίος και Πολιτεία". Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Τη στιγμή που οι μισοί εργαζόμενοι παίρνουν 700 - 1000 ευρώ οι μεγαλοαστικές καταβολές και το μεγαλοαστικό όνειρο του κλάδου (από την περίοδο της Θείας από το Σικάγο) μας οδηγούν στη διεκδίκηση πρώτου μισθού ειδικευομένου 1600 Ευρώ. Να εξαργυρώσουμε λέει το πτυχίο και τις σπουδές μας. Λες και μας το τάξανε όταν μπήκαμε στη σχολή ή λες και υπάρχει οικονομικό μοντέλο που σε αμείβει με βάση τα χρόνια σπουδών ή κάποια κοινωνική λογική που να το επιβάλει. Σήμερα δεν έχει σημασία τι κάνεις αλλά πόσα βγάζεις. Έτσι καθορίζει τις τάξεις ο σύγχρονος καπιταλισμός. Και αμείβει μόνο κάστες κερδοσκόπων. Ας το πάρουμε χαμπάρι. Για το οικονομικό σύστημα και για την κοινωνία είμαστε απλά εργαζόμενοι. Σε όποιον δεν αρέσει ας αλλάξει επάγγελμα.

- Δηλαδή πληρωνόμαστε καλά; Τι πα να πει καλά. Δεν υπάρχει αντικειμενική έννοια στο πόσο καλά ή όχι πληρωνόμαστε. Ο ειδικευόμενος εισπράττει 1000 Ευρώ και ο Επιμελητής Β 1400Ευρώ μισθό χωρίς τις εφημερίες. Πόσο και πώς δουλεύουμε για αυτά τα χρήματα; Η πλειοψηφία των ειδικευμένων και ένα σημαντικό κομμάτι των ειδικευομένων δουλεύει 4 - 5 ώρες την ημέρα. Οπότε τα χρήματα αυτά παραείναι καλά. (Ιντερμέδιο Όπως μου έχουν πει επανειλημμένα συνδικαλιστές - ειδικευόμενοι της ΑΡΣΥ: καλά είναι αυτά αλλά εγώ αν δε βγάζω 2000Ε το μήνα δε βγαίνω.Τι αριστερή λογική;) Ποιο είναι το πρόβλημά μας; Για όσους δε δουλεύουν απλά να βγάλουμε περισσότερα. Για όσους δουλεύουν να δουλεύουμε λιγότερο και να βγάζουμε περισσότερα.

- Και ας πιάσουμε και τις εφημερίες. Για όλους η εφημερία είναι αποζημίωση, συμπλήρωμα του εισοδήματος. Κάποιοι δεν τη "δουλεύουν" αυτή την αποζημίωση, κάποιοι άλλοι - κυρίως ειδικευόμενοι - τη δουλεύουν (και στόχος τους είναι να μη τη δουλεύουν. Πόσοι μπορούσαν να κάνουν πλασματικές εφημερίες και αρνήθηκαν. Ελάχιστοι ρομαντικοί ή ευθυνόφοβοι ή αυτοί που δεν θέλουν να κάθονται σπίτι).

- Και το 48ωρο τι είναι; Ένα μέσο πίεσης από τους συνδικαλιστές της διαπραγματευτικής ομάδας για να αναγκαστεί το υπουργείο να τους αναγνωρίσει ως εταίρους και να υπογράψουμε συλλογική σύμβαση με αύξηση μισθού. Και ζητάμε 1600 για να πάρουμε 1100. Μα ζητάμε και 5 ήμερο 6ωρο. Ε βέβαια. Ούτως η άλλως ο τρόπος που δουλεύουμε το πρωί δεν πρόκειται να αλλάξει. Περισσεύουν έτσι και 4 καθημερινές εφημερίες το μήνα (και με το ρεπό βγαίνει κι άλλη μια αργία). Όποιος μπορεί και θέλει θα παίρνει το ρεπό (που άτυπα ήδη γίνεται για πολλούς γιατρούς χωρίς στριμμένο διευθυντή και συναδέλφους), όποιος θέλει θα κάνει κι άλλες εφημερίες καθώς το 48ωρο δεν τον δεσμεύει. Θα ωφεληθούν μόνο όσοι δεν θέλουν να κάνουν πάνω από 5 πραγματικές εφημερίες και τους επιβάλλεται (αν έχουν τα κότσια να το διεκδικήσουν). Μικρό το κακό.

Και θα καταθέσω και τη δική μου ακραία άποψη:
- 5ήμερο 8ωρο. 8 ώρες εργασία - 8 ώρες - ανάπαυση - 8 ώρες ύπνος. Πολύ επαναστατικό; Το διεκδίκησαν οι εργάτες στο Σικάγο τον προ-προηγούμενο αιώνα. Κι αυτό υποχρεωτικά για όλους .Δεν μπορεί να είναι ζήτημα προσωπικής επιλογής. Η κοινωνία χρειάζεται άτομα με ισορροπημένη ζωή ώστε να είναι αποδοτικά στην εργασία τους και δημιουργικά στην κοινωνική τους δράση.
- Μα πως θα δουλέψει το σύστημα: Καλύτερα
Βήμα 1ο ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ  Ανά πληθυσμό και με βάση τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες (ορεινοί όγκοι, νησιά) πόσες και τι είδους δομές (ΤΕΠ, Αβάθμια, Ββάθμια, Γβάθμια), πόσους και ποιας ειδικότητας γιατρούς χρειαζόμαστε, πόσους νοσηλευτές, ψυχολόγους, κοιν. λειτουργούς, διοικητικούς, τραυματιοφορείς κλπ;
Βήμα 2ο 8ωρη πραγματική πρωινή λειτουργία των μονάδων - ιατρική, εργαστηριακή, διοικητική.
Βήμα 3ο Χρήση υπερωριακής εργασίας (ο όρος εφημερία είναι παραπλανητικός. Το νοσοκομείο εφημερεύει, όχι ο γιατρός) μόνο για κάλυψη έκτακτων αναγκών (άδεια, αναμονή πρόσληψης κλπ) και με την αμοιβή της υπερωρίας βέβαια.

Ουτοπικά; Ίσως. Ας τα χρησιμοποιήσουμε όμως ως οδηγό για κατευθύνουμε τις διεκδικήσεις μας ή τουλάχιστον για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.

Advocatus Diaboli

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
16 Απαντήσεις
46905 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2018, 12:56:39
από Γ.Κτιστάκης
1 Απαντήσεις
80672 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαΐου 2008, 13:34:10
από D-Michalis
0 Απαντήσεις