Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.

<< < (6/295) > >>

Γ.Κτιστάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΆλλη μια απορία. Έχουν οι αποφάσεις της ΟΕΝΓΕ  και η συλλογική σύμβαση εργασίας παραπάνω ισχύ από την νομοθεσία, ή μήπως είναι δυνατών να χαρακτηριστούν αντισυνταγματικές και άρα μη ισχύουσες?
--- Τέλος παράθεσης ---
Το προεδρικό διάταγμα ορίζει τις γνωστές διατάξεις για το 48ωρο με το παραθυράκι ότι δύναται να "παραβιαστούν" εάν υπάρχει συλλογική σύμβαση που λέει το αντίθετο.

--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό ισχυει μονο με την συνενεση του ιατρου. Καμια συλλογικη συμβαση δεν μπορει να ακυρωσει νομο με αυξημενη ισχυ.ακομα και η συλλογικη συμβαση μπορει να τεθει σε μη ισχυουσα.

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΆλλη μια απορία. Έχουν οι αποφάσεις της ΟΕΝΓΕ  και η συλλογική σύμβαση εργασίας παραπάνω ισχύ από την νομοθεσία, ή μήπως είναι δυνατών να χαρακτηριστούν αντισυνταγματικές και άρα μη ισχύουσες?
--- Τέλος παράθεσης ---
Το προεδρικό διάταγμα ορίζει τις γνωστές διατάξεις για το 48ωρο με το παραθυράκι ότι δύναται να "παραβιαστούν" εάν υπάρχει συλλογική σύμβαση που λέει το αντίθετο.

--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό ισχυει μονο με την συνενεση του ιατρου. Καμια συλλογικη συμβαση δεν μπορει να ακυρωσει νομο με αυξημενη ισχυ.ακομα και η συλλογικη συμβαση μπορει να τεθει σε μη ισχυουσα.
--- Τέλος παράθεσης ---

Συνάδελφε για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις:
α) Υπάρχει ένα συνδικαλιστικό σωματείο που υπογράφει συλλογικές συμβάσεις με τον εργοδότη και ισχύουν για όλους τα μέλη του σωματείου, δεν περνάνε από έγκριση του κάθε μέλους.
Όποιος δεν συμφωνεί, διαγράφεται από το σωματείο και πάει να βρει την τύχη του αλλού, τα πράγματα είναι απλά.
Το συγκεκριμένο προεδρικό διάταγμα και η ευρωπαϊκή οδηγία φτιάχνουν κανόνες που ζητούν να εφαρμοστούν σε κάθε επάγγελμα. Επειδή πάντα υπάρχουν ιδιομορφίες σε κάθε επάγγελμα, υπάρχει το παραθυράκι για να αναστέλλονται κάποιες διατάξεις όταν οι ιδιομορφίες του επαγγέλματος το απαιτούν.

Γ.Κτιστάκης:
Δεν εννοώ συνάδελφε ατομική άρνηση εφαρμογής  της  όποιας συλλογικής σύμβασης, εννοώ ότι είναι δυνατών (εάν οι περιφερικές ενώσεις πράγματι θέλουν) να κάνουμε νομική προσφυγή για την νομιμότητα του περιεχομένου της σύμβασης. Αυτό είναι νομίζω και το επόμενο βήμα που είναι στα σκαριά εάν τελικά υπογραφεί  η συμφωνία ΟΕΝΓΕ +Υπουργείο. Δεν αναφέρεται εξάλλου σε κανένα σημείο(με αυτά που γνωρίζω έως τώρα) ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του ιατρικού κόσμου να κάνει εφημερίες πέραν του 48ωρου κατά παράβαση του άρθρου 5 και 6 του εργασιακού νόμου.

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν εννοώ συνάδελφε ατομική άρνηση εφαρμογής  της  όποιας συλλογικής σύμβασης, εννοώ ότι είναι δυνατών (εάν οι περιφερικές ενώσεις πράγματι θέλουν) να κάνουμε νομική προσφυγή για την νομιμότητα του περιεχομένου της σύμβασης. Αυτό είναι νομίζω και το επόμενο βήμα που είναι στα σκαριά εάν τελικά υπογραφεί  η συμφωνία ΟΕΝΓΕ +Υπουργείο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δικηγόρος δεν είμαι αλλά:
α) Η σύμβαση είναι νόμιμη όταν δεν παραβιάζει κάποιο νόμο. Εάν το συγκεκριμένο προεδρικό διάταγμα της δίνει το δικαίωμα να αμφισβητήσει τις διατάξεις του (και της το επιτρέπει όντως) τότε είναι νομιμότατη.
β) Δεν μπορείς να ακυρώσεις νομικά την εκπροσώπηση των Ενώσεων από την ΟΕΝΓΕ εφόσον τα πρόσωπα που θα την υπογράψουν έχουν εκλεγεί από τις ενώσεις, δεν έχει κατατεθεί η οποιαδήποτε επίσημη "προσφυγή" (τα δελτία τύπου δεν έχουν ισχύ) εναντίον τους για λήξη της εκπροσώπησης των ενώσεων από αυτούς μέχρι την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης. Μέχρι τότε εκπροσωπούν τις ενώσεις πλήρως. Έχεις είδηση περί του αντιθέτου;
γ) Ακόμη και αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα να κάνεις, θα χρειαστεί το ελάχιστο 4 μήνες (που μπορεί να γίνουν 6 λόγω καλοκαιριού), και η τελική απόφαση θα βγει μετά από ένα χρόνο. Οι επίτροποι θα υπογράφουν κανονικά με το καθεστώς της συλλογικής σύμβασης μέχρι να βγει η τελική απόφαση. Μπορεί να έχει αλλάξει υπουργός μέχρι τότε....

Συνεπώς τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο παρουσιάζονται... Η μόνο σίγουρη λύση που (μέχρι στιγμής) παίζει είναι η μη εκπροσώπηση σου από οποιοδήποτε σωματείο καλύπτεται από την συλλογική σύμβαση που θα υπογραφεί....

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν αναφέρεται εξάλλου σε κανένα σημείο(με αυτά που γνωρίζω έως τώρα) ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του ιατρικού κόσμου να κάνει εφημερίες πέραν του 48ωρου κατά παράβαση του άρθρου 5 και 6 του εργασιακού νόμου.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ξέχασες το : "...εκτός εάν υπάρχει ειδικός όρος σε συλλογική σύμβαση που έχει συναφθεί..."

Γ.Κτιστάκης:
Αυτές οι καταστάσεις εμένα μου θυμίζουν άλλα καθεστώτα και όχι δημοκρατία.
Δεν μπορώ να κατανοήσω πως είναι δυνατών σε μια δημοκρατία να μπορεί ένα συνδικαλιστικό όργανο να κάνει «συμφωνίες» με έναν υπουργό που το περιεχόμενο αυτών των «συμφωνιών» να παραβιάζει εργασιακά δικαιώματα εργαζομένων και αυτοί να μην μπορούν να προσφύγουν νομικά εναντίων αυτών. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι εκάστοτε «εκπρόσωποι» έχουν την δυνατότητα «αφού έχουν εκλεγεί από εμάς» να μας υποβάλουν σε εξαναγκαστική εργασία (ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο που θα είχαν προσωπικό συμφέρων) και οι εργαζόμενοι ή ο εργαζόμενος να είναι τυφλός υπηρέτης αυτών των συμφωνιών χωρίς να έχει δικαίωμα να ζητήσει την νομιμότητα αυτών.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση