Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
9 Νοεμβρίου 2024, 04:44:06

Ψηφοφορία

Θα ενημερώνατε την επίτροπο ότι δεν επιθυμείτε υπέρβαση του 48ωρου;

Ναι, με οποιοδήποτε κόστος.
12 (52.2%)
Όχι, φοβάμαι τα αντίποινα από την κλινική/διευθυντή/διοικητή
3 (13%)
Όχι, δεν θέλω να ρισκάρω να μην πληρωθώ εφημερίες που έχω κάνει.
1 (4.3%)
Όχι, έχω έξοδα αυτή την εποχή και χρειάζομαι τις επιπλέον εφημερίες
7 (30.4%)
Όχι, γιατί θα σταματήσει να λειτουργεί η κλινική/ΚΥ
0 (0%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 23

Η ψηφοφορία έληξε: 30 Μαρτίου 2009, 01:32:56

Αποστολέας Θέμα: Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.  (Αναγνώστηκε 708908 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

15 Οκτωβρίου 2008, 20:26:43
Απάντηση #255
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Καλά η 'εντολή διοικητού', αλλά προς τι οι 'συναδελφικοί χαιρετισμοί',
σύντροφε Θεόδωρε?

15 Οκτωβρίου 2008, 21:30:25
Απάντηση #256
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Κλειστόν το Αττικόν: από το μπλογκ "Ναυαρχίδα" των εργαζομένων σ' αυτό. ("Ναυαρχίδα"; χμμφφ...χε χε χε)
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

15 Οκτωβρίου 2008, 22:24:42
Απάντηση #257
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

σύντροφε Θεόδωρε?

Συγνώμη που το επισημαίνω όμως μόλις 3 μηνύματα παραπάνω (#274) αναφέρθηκε πρώτη στο θέμα η "Αγωνιστική Παρέμβαση".

Πάλι καλά που  ο "συνάδελφος" μετά το "με εντολή διοικητού" δεν έγραψε "και τα σκυλιά δεμένα" ή "με αγωνιστικούς χαιρετισμούς"

Διαβάστε τι λέει ο άνθρωπος! Προσέξτε εκείνο το " η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αφορά στο θέμα της αποζημίωσής μας και όχι στον τρόπο εφημερίας"

Να επισημάνω στον κύριο «συνάδελφο» - διοικητή ότι, προς ενίσχυσης του παραπάνω «καταλυτικού» και «ευφυέστατου»  επιχειρήματός του, έρχεται νέος νόμος με τον οποίο δεν θα πληρωνόμαστε καθόλου ούτε τον τακτικό μισθό μας. Όμως πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε διότι ο νόμος θα αναφέρεται στην (μη) αποζημίωση της εργασίας κι όχι στον τρόπο εργασίας!
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Οκτωβρίου 2008, 22:35:14 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

15 Οκτωβρίου 2008, 22:50:42
Απάντηση #258
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Για άλλη μια φορά σε μια εξαιρετικά ευνοική συγκυρία,αντί το πολιτικό πρόβλημα να το έχει το υπουργείο ,το πρόβλημα το έχουμε εμείς!Λες κ οι δημιουργοί ,χρηματοδότες,κ πολιτικοί υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργεία των υγειονομικών μονάδων είμαστε εμείς!Εχω την εντύπωση ότι είμαστε απλώς εργαζόμενοι.Με δικαιώματα κ υποχρεώσεις .Τείνουμε συχνά να τα ξεχνάμε κ τα δύο.Ο Απόστολος με βρίσκει σύμφωνο σε πολλά.Από πολύ πριν μπούμε στη σχολή τρώμε το παραμύθι περί αφρού της ελληνικής νεολαίας,οι πρώτοι των πρώτων,οι καλύτεροι!Δίνουμε κ τον όρκο του Ιπποκράτη κ ξεκινάμε την "απόσβεση".Το αποτέλεσμα είναι να δυσκολευόμαστε φοβερά να καταλάβουμε ότι για την εξουσία είμαστε απλώς εργαζόμενοι,κοινοί προλετάριοι(σε καλύτερη μοίρα βέβαια).Οσο μπορούν να μας σκίσουν θα μας σκίσουν.Όσο επιτρέπουμε να μας εξευτελίζουν ,θα μας εξευτελίζουν.ΔΕ θα μας χαρίσουν τίποτα!Τη στιγμή που εμείς κομπάζουμε για τοκοινωνικό μας ρόλο(πόσοι άραγε τον υπερασπίζονται πραγματικά?),το υπουργείο απλώς μας έχει γραμένους.

Στη συγκεκριμένη συγκυρία υπάρχουν τρία βασικά εμπόδια ,που λειτουργούν ως βαρίδια στην κίνησή μας .
-Ολο αυτό το σώμα των βολεμένων, αδιάφορων,φακελάκηδων κτλ.Δε θα ασχοληθώ μαζί τους ,μου είναι αδιάφοροι τη συγκεκριμένη στιγμη.
-η βαθιά εδραιωμένη λογική σε πολλους συναδέλφους ότι υπεύθυνοι για τη λειτουγεία των νοσοκομείων είμαστε εμείς.Λείπει προσωπικό?Ας κάνουν προσλήψεις.Δε βγαίνουν οι εφημερίες?Κ πάλι ας κάνουν προσλήψεις.Ας δώσουν έστω ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για αυτές τις προσλήψεις μαζί με τα απαραίτητα κονδύλια.Ας καταλάβουμε επιτέλους ότι με το να τσιμπαμε στον ηθικό εκβιασμό δεχόμενοι να εφημερεύουμε απεριόριστα ,συνενούμε στην πολιτική διάλυσης του ΕΣΥ.
-Το οικονομικό.Αν δεν αποδεχτούμε ότι τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα οι αποδοχές μας θα μειωθούν το παιχνίδι είναι χαμένο

Νομίζω ότι τωρα είναι η ευκαιρία ο κόσμος της "εργασίας"που δυστυχώς είναι μειοψηφικός να δημιουργήσιει τεράστιο πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση με με τη διεκδήκηση του 48ωρου.Οι βολεμένοι με τις πλασματικές θα αναγκαστουν να ξεβολευτούν κ η συζήτηση μπορεί πια να γίνει με ευνοικούς όρους.Παρ'όλα  αυτά το ένστικτό μου λέει,ότι ξανά θα γυρίσουμε με την ουρά στα σκέλια .Μακάρι να βγω ψεύτης.

16 Οκτωβρίου 2008, 01:10:52
Απάντηση #259
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
σύντροφε Θεόδωρε?

Συγνώμη που το επισημαίνω όμως μόλις 3 μηνύματα παραπάνω (#274) αναφέρθηκε πρώτη στο θέμα η "Αγωνιστική Παρέμβαση".

Πάλι καλά που  ο "συνάδελφος" μετά το "με εντολή διοικητού" δεν έγραψε "και τα σκυλιά δεμένα" ή "με αγωνιστικούς χαιρετισμούς"

Διαβάστε τι λέει ο άνθρωπος! Προσέξτε εκείνο το " η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αφορά στο θέμα της αποζημίωσής μας και όχι στον τρόπο εφημερίας"

Να επισημάνω στον κύριο «συνάδελφο» - διοικητή ότι, προς ενίσχυσης του παραπάνω «καταλυτικού» και «ευφυέστατου»  επιχειρήματός του, έρχεται νέος νόμος με τον οποίο δεν θα πληρωνόμαστε καθόλου ούτε τον τακτικό μισθό μας. Όμως πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε διότι ο νόμος θα αναφέρεται στην (μη) αποζημίωση της εργασίας κι όχι στον τρόπο εργασίας!

Ναι, σωστά. Η Αγωνιστική Παρέμβαση παρενέβη πρώτη. Έχουμε θολώσει από τους πολλούς 'συναδέλφους' και δεν βλέπουμε μπροστά μας.
Επίσης, άλλος συνάδελφος-συναγωνιστής ως Πρόεδρος Επιστημονικού αρνείται να υπογράψει εφημερίες (και ανεμίζει στη συνέλευση το πρόγραμμα που δεν φέρει την υπογραφή του) αλλά ως (α-ι-ρ-ε-τ-ό!) μέλος ΔΣ δίνει εντολή να εκτελεστεί το πρόγραμμα. Δεν μπορώ να βρω το DSM, καμιά ιδέα?

16 Οκτωβρίου 2008, 01:30:19
Απάντηση #260
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας...Θέλουν το καλό μας!!!

(Με συναδελφικούς χαιρετισμούς...Dr Αρτέμης Μάτσας!)
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Οκτωβρίου 2008, 01:31:53 από jack »
+

16 Οκτωβρίου 2008, 02:06:40
Απάντηση #261
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Είναι 2 το βράδυ και ενώ δε με κολλάει ύπνος έκανα μερικούς συλλογισμούς που θέλω να μοιραστώ μαζί σας και περιμένω την άποψή σας:

Ο ιατρός,κατά γενική  αποδοχή, οφείλει να βάζει τον ασθενή και τη δημόσια υγεία πάνω από τα προσωπικά του "θέλω".Σωστα????

Ως ιατρός όμως δεν είμαι ούτε θεός ούτε υπεράνθρωπος οπότε είμαι και εν δυνάμει ασθενής...

Σαν ιατρός όμως  θεωρώ πως η διαρκής εμπλοκή μου και ενασχόληση σε εφημερίες επηρεάζει τις ψυχοσωματικές μου εφεδρείες(ακόμη και αν δε τις επηρεάζει άμεσα οφείλω ασκώντας σωστή-προληπτική ιατρική να προασπίσω μελλοντικά την υγεία μου,δεδομένου ότι η καταπόνηση από τις εφημερίες μπορεί να επηρεάσει την υγεία μου μελλοντικά).

Μπορεί λοιπόν ως ιατρός να θέλω να διαθέσω ψυχή τε και σώματι στο βωμό της δημόσιας υγείας αλλά ως ασθενής απαιτώ από τον προσωπικό μου ιατρό(δηλ. εμένα διότι προσωπικός μου ιατρός είμαι ο ίδιος,όπως ένας δικηγόρος θα εκπροσωπούσε τον εαυτό του σε δίκη) να με προφυλάξει,δηλ.να σταματά να εργάζεται πάνω από 48 ώρες την εβδομάδα.

Σαν ιατρός οφείλω να ακούσω και να προασπίσω την υγεία του ασθενούς μου,δηλ τη δική μου,παρόλο που θέλω διακαώς,σαν ιατρός να εργασθώ και να κάνω άπειρες εφημερίες.

Λυπάμαι κύριοι αλλά ως ιατρός λόγω ανάγκης του ασθενούς μου,δηλ.εμού του ιδίου,δεν μπορώ να εργασθώ πάνω από 48 ώρες!!!

+

16 Οκτωβρίου 2008, 15:04:51
Απάντηση #262
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Και όμως φίλοι..υπάρχει λύση γα το 48ωρο...Τόσο καιρό ήταν κάτω από τα μάτια μας και απορώ που δεν την βλέπαμε...Τι θα λέγατε να πούμε στη Μπεζεντάκου να γράψει και να μεσολαβήσει για μας στον πρωθυπουργό?[/color
+

16 Οκτωβρίου 2008, 19:49:00
Απάντηση #263
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Υψηλά ποσοστά αποδοχής με 60.8% απολαμβάνει ο Υπ. Υγείας σε δημοσκόπηση:

Η ερώτηση της ALCO ήταν σαφής: «Πείτε μου για κάθε υπουργό της κυβέρνησης που θα σας διαβάσω, αν πρέπει να παραμείνει στην κυβέρνηση ή όχι, σε περίπτωση ανασχηματισμού».
Τις θετικότερες των απαντήσεων έλαβαν οι… Σουφλιάς (69,2%), Μπακογιάννη (68,3%), Παυλόπουλος (65,3%), Αβραμόπουλος (60,8%) και Σπηλιωτόπουλος (60,7%). Ακολουθούν με ποσοστά παραμονής άνω του 50% οι Μεϊμαράκης, Χατζηδάκης, Πετραλιά, Παπαληγούρας, Χατζηγάκης και Στυλιανίδης.

16 Οκτωβρίου 2008, 20:21:51
Απάντηση #264
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Αντιγράφουμε από το Ygeianet.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε σήμερα προειδοποιητική επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο για παράλειψη συμμόρφωσης με το μέγιστο χρόνο εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, μετά από πολυάριθμες καταγγελίες  σχετικά με την αναστολή εφαρμογής του 48ωρου με τροπολογίες.
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Οκτωβρίου 2008, 15:24:29 από Πατρωνάκης Μάνος »
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

16 Οκτωβρίου 2008, 20:55:43
Απάντηση #265
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Από το μπλογκ "Ναυαρχίδα" των εργαζομένων στο "Αττικό" για την χθεσινή αναστολή της γενικής εφημερίας:

Επιτυχημένη και χωρίς κανένα κίνδυνο για τη ζωή και την υγεία των ασθενών που προσήλθαν στο Αττικο χθές. Οφείλουμε να δώσουμε τα συγχαρητήρια σε όλους τους εργαζόμενους που βοήθησαν χθές ώστε η να ανασταλλει η εφημερία παραμένοντας στο νοσοκομείο μέχρι τις 11 το βράδυ ενημερώνοντας τον κόσμο. Οι ασθενείς που προσήλθαν, οφείλουμε να πούμε έδειξαν απόλυτη κατανόηση και πολλές φορές την οργή τους προς το ΕΚΑΒ που τους έλεγε ότι το νοσοκομείο εφημερεύει κανονικά!
Η "είσπραξη" του ταμείου στα επείγοντα ήταν 0 (μηδέν) Ευρώ ! Αντιθέτως οι απλήρωτοι γιατροί του Αττικού προέβησαν μέχρι και σε πρωτογενή επείγουσα αγγειοπλαστική σε εμφραγματία που προσήλθε και αντιμετωπίστηκε υποδειγματικά σε πείσμα των περί ανεύθυνότητας και μη ...εξουσιοδοτημένης επιλογής των ασθενών που ψέλιζε η διοίκηση.

16 Οκτωβρίου 2008, 21:11:54
Απάντηση #266
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Υψηλά ποσοστά αποδοχής με 60.8% απολαμβάνει ο Υπ. Υγείας σε δημοσκόπηση:

Η ερώτηση της ALCO ήταν σαφής: «Πείτε μου για κάθε υπουργό της κυβέρνησης που θα σας διαβάσω, αν πρέπει να παραμείνει στην κυβέρνηση ή όχι, σε περίπτωση ανασχηματισμού».
Τις θετικότερες των απαντήσεων έλαβαν οι… Σουφλιάς (69,2%), Μπακογιάννη (68,3%), Παυλόπουλος (65,3%), Αβραμόπουλος (60,8%) και Σπηλιωτόπουλος (60,7%). Ακολουθούν με ποσοστά παραμονής άνω του 50% οι Μεϊμαράκης, Χατζηδάκης, Πετραλιά, Παπαληγούρας, Χατζηγάκης και Στυλιανίδης.

Στην κυβέρνηση ας είναι, σε μας να μην είναι!
Εδώ ταιριάζει το "μακριά από μας κι όπου θέλει ας είναι!ι"

16 Οκτωβρίου 2008, 23:07:08
Απάντηση #267
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Στον Άρειο Πάγο απευθύνονται οι γιατροί του ΕΣΥ

Μηνυτήρια αναφορά για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ θα καταθέσουν εντός των ημερών στον Άρειο Πάγο οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά.

Στην αναφορά τους θα περιγράφουν τις σημαντικές ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τις δύσκολες συνθήκες εργασίες που οδηγούν -όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν- αναπόφευκτα σε ιατρικά λάθη. Οι γιατροί θα ζητήσουν από τον εισαγγελέα να διερευνήσει τις ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση. 

Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

17 Οκτωβρίου 2008, 17:56:09
Απάντηση #268
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Σήμερα συνομιλούσα με ένα πιο μεγάλο σε ηλικία συνάδελφο, στιγμές που πάντα επιδιώκω καθώς η εμπειρία του παλιού είναι πάντα πολύτιμη.
Λέγαμε για το θέμα που έχει γίνει με το 48ωρο, του έλεγα για το Αττικό και η απάντηση του πραγματικά με σόκαρε...

"- Δεν περιμένω αλλαγές, ούτε με νόμους από τους ευρωπαίους, ούτε με απεργίες. Θες μια απλή λύση που θα κάνει κάθε ατσαλάκωτο να τρέχει και να μην φτάνει; Μια λύση κυριολεκτικά απλή αλλά κανείς συνδικαλιστής δεν την τολμά και ποτέ δεν είμαστε ενωμένοι. Πάντα υπάρχουν συμφέροντα για τον καθένα μας.

Δεν χρειάζεται να κάνουμε απεργία, ούτε να απαιτήσουμε κατάργηση του 48ωρου. Να πάρει απόφαση ένα συνδικαλιστικό σωματείο, ότι εξετάζουμε κανονικά κάθε ασθενή, του δίνουμε την θεραπεία του σε κάτι οξύ, τα φάρμακα του για τα χρόνια νοσήματα του αλλά σε απλό συνταγολόγιο χωρίς να τα γράφουμε στο βιβλιάριο. Και ενημερώνονται και οι φαρμακοποιοί ότι "δανεικά" δεν θα γραφτούν. Πόσο λες ότι θα κρύβεται ο υπουργός; Όταν σταματάνε να δίνουν επι πιστώσι φάρμακα οι φαρμακοποιοι γιατί δεν τους πληρώνουν, σε 2-3 ημέρες, βρίσκονται χρήματα και όλα καλά.

Μπορεί να μας κατηγορήσει τότε ο εισαγγελέας ότι κινδύνεψε η ζωή κάποιου ή ότι έκλεισε κάποια μονάδα υγείας; Ας τα δώσει δανεικά ο φαρμακοποιός και με την απόδειξη ο ασθενής ας καταθέσει την απόδειξη με την απλή συνταγή κι ας πάρει τα λεφτά του πίσω ο ασθενής να τα δώσει στο φαρμακοποιό όταν του τα δώσει το ταμείο, σε 1 χρόνο δηλαδή."

Και η αλήθεια είναι ότι ο όρκος μας τηρείται και κανένας ασθενής δεν κινδυνεύει. Απεργία στην αναγραφή στο βιβλιάριο των φαρμάκων προτείνει ο παλαιός.

Και ερωτώ: συμβούλιο έχουν σε λίγες μέρες οι σεβάσμιοι συνδικαλιστές μας, δεν πρέπει να τους βοηθήσουμε με ιδέες;;;;
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

17 Οκτωβρίου 2008, 18:47:25
Απάντηση #269
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Και η αλήθεια είναι ότι ο όρκος μας τηρείται και κανένας ασθενής δεν κινδυνεύει. Απεργία στην αναγραφή στο βιβλιάριο των φαρμάκων προτείνει ο παλαιός.

Και ερωτώ: συμβούλιο έχουν σε λίγες μέρες οι σεβάσμιοι συνδικαλιστές μας, δεν πρέπει να τους βοηθήσουμε με ιδέες;;;;

Πραγματικά ευφυής ιδέα, όμως μου θυμίζει τον μύθο του Αισώπου με τα ποντίκια, τη γάτα και το κουδουνάκι που ήθελαν να της κρεμάσουν στο λαιμό.
Ποιος «θα κρεμάσει το κουδουνάκι»;
Στα νοσοκομεία ούτως ή άλλως η αναγραφή των συνταγών γίνεται σε απλό συνταγολόγιο με παραπομπή «στα παιδιά» ή στους γιατρούς των ταμείων.
Οι γιατροί των ταμείων γιατί να μετέχουν σε κάτι τέτοιο; Ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγωνιζόμενο «συναδελφικό» κλάδο των νοσοκομειακών;
Σε Κέντρα Υγείας ίσως θα μπορούσε να εφαρμοστεί με κάποιες έντονες προστριβές.
Τι θα γίνει όμως με «ποντικάκια» (να μη θεωρηθεί ειρωνικό) των Π.Ι. που τραβάνε το κουπί στη συνταγογραφία, κι έχουν να αντιμετωπίσουν (ολομόναχα) και γάτες, και μαντρόσκυλα και φίδια και γουρούνια και αλεπούδες και γαϊδούρια και ύαινες και όλους τους αντιπροσώπους του ζωικού βασιλείου;
Θα τολμήσει κάποιος (ιδιαίτερα στο βραχύ χρόνο της 6μηνης θητείας του) «να κρεμάσει κουδούνια» τη στιγμή που θα κινδυνεύει να «του κρεμάσουν τα κουδούνια»;
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Οκτωβρίου 2008, 19:29:48 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
16 Απαντήσεις
46905 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2018, 12:56:39
από Γ.Κτιστάκης
1 Απαντήσεις
80677 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαΐου 2008, 13:34:10
από D-Michalis
0 Απαντήσεις