Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
12 Νοεμβρίου 2024, 21:59:40

Ψηφοφορία

Θα ενημερώνατε την επίτροπο ότι δεν επιθυμείτε υπέρβαση του 48ωρου;

Ναι, με οποιοδήποτε κόστος.
12 (52.2%)
Όχι, φοβάμαι τα αντίποινα από την κλινική/διευθυντή/διοικητή
3 (13%)
Όχι, δεν θέλω να ρισκάρω να μην πληρωθώ εφημερίες που έχω κάνει.
1 (4.3%)
Όχι, έχω έξοδα αυτή την εποχή και χρειάζομαι τις επιπλέον εφημερίες
7 (30.4%)
Όχι, γιατί θα σταματήσει να λειτουργεί η κλινική/ΚΥ
0 (0%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 23

Η ψηφοφορία έληξε: 30 Μαρτίου 2009, 01:32:56

Αποστολέας Θέμα: Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.  (Αναγνώστηκε 709189 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

17 Οκτωβρίου 2008, 19:32:51
Απάντηση #270
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Διαμαντή,
Τις σκέψεις σου τις κατανοώ και τις βρίσκω μπροστά μου και στο χώρο εργασίας μου.
Όμως ομελέτα δεν θα φας χωρίς να σπάσεις αυγά.
Μακάρι, να έχουν οι νέοι συνάδελφοι που κάνουν το αγροτικό τους την ωριμότητα να κατανοούν την σημασία της συμμετοχής τους σε αυτό τον αγώνα. Και να μην την έχουν όμως, μια αύξηση στο μισθολόγιο δεν θα τους χαλάσει καθόλου να είσαι σίγουρος και είναι καλό κίνητρο.
Ο στόχος αυτής της ιδέας να δημιουργηθεί φασαρία και να αναγκαστεί ο κύριος "Όλα πάνε θαυμάσια" να ασχοληθεί με το θέμα μας. Με το καθεστώς του "όλα είναι επείγοντα, όλα μπορούν να βλάψουν τον ασθενή, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί χρόνιο και να περιμένει" δυστυχώς δεν υπάρχει αποτελεσματικότητα στην όποια απεργία έχουμε κάνει μέχρι τώρα.

Αυτή η ιδέα όμως πονάει στην τσέπη εάν εφαρμοστεί και μόνο η τσέπη αλλάζει καταστάσεις στον Έλληνα. Να δούμε συνεπώς τι άποψη έχουν οι συνδικαλιστές μας, γιατί για να γίνει νόμιμα κάτι τέτοιο χρειάζεται να αποφασιστεί από συνδικαλιστικό όργανο μας. Τότε είμαστε κατοχυρωμένοι να το εφαρμόσουμε.

Ακόμη και παράνομο να βγει από τα δικαστήρια μέχρι να βγει θα έχει γίνει τόσο φασαρία που το "τσαλάκωμα" θα είναι σίγουρο και θα τσούζει.
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Οκτωβρίου 2008, 19:35:55 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

17 Οκτωβρίου 2008, 19:41:27
Απάντηση #271
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Διαμαντή,
Τις σκέψεις σου τις κατανοώ και τις βρίσκω μπροστά μου και στο χώρο εργασίας μου.
Όμως ομελέτα δεν θα φας χωρίς να σπάσεις αυγά.

Σου αρέσει αυτή η έκφραση και τη χρησιμοποιείς συχνά τελευταία. Όμως σε κάθε ομελέτα παίζει ρόλο: Ποιανού είναι τ' αυγά που θα σπάσουν, ποιος θα τα σπάσει, ποιος θα τη μαγειρέψει και ποιος θα φάει τελικά την ομελέτα!

Να δούμε συνεπώς τι άποψη έχουν οι συνδικαλιστές μας, γιατί για να γίνει νόμιμα κάτι τέτοιο χρειάζεται να αποφασιστεί από συνδικαλιστικό όργανο μας.
Οι συνδικαλιστές μας θυμούνται καθόλου πως είναι η συνταγογραφία; Έχει εκπρόσωπους από Κ.Υ. και αγροτικούς στους συνδικαλιστές;

17 Οκτωβρίου 2008, 19:57:14
Απάντηση #272
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Γιατί, Διαμαντή, δεν σου αρέσει η ιδέα να μη ξαναδώσεις συνταγή με Sutent;  ???
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

17 Οκτωβρίου 2008, 20:02:41
Απάντηση #273
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Από τη σημερινή Ελευθεροτυπία:

...ο αρμόδιος επίτροπος Βλαντιμίρ Σπίντλα δήλωσε: «Η οδηγία για τον χρόνο εργασίας προστατεύει τους εργαζομένους από τον εξαναγκασμό τους σε πολύωρη εργασία, η οποία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία τους και να αυξήσει τους κινδύνους για τρίτους. Η Επιτροπή πρέπει να αντιδράσει όταν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας περί μη τήρησης των ελάχιστων προτύπων».

17 Οκτωβρίου 2008, 20:12:19
Απάντηση #274
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Κοίταξε, ειδικά με το sutent, που είναι ένα αντινεοπλασματικό φάρμακο που στοιχίζει 8000 ευρώ, το θεωρώ απίθανο να το δώσει "δανεικό" ο φαρμακοποιός ή να το αγοράσει εξ' ολοκλήρου ο ασθενής. Άσε που είναι ένα φάρμακο, προφανώς, άκρως απαραίτητο και αμφιβάλω, ακόμη και στην περίπτωση που είχε εφαρμοστεί άρνηση συνταγογραφίας, αν δεν θα το συνταγογραφούσα. (προς μεγάλη χαρά του φαρμακοποιού).
Άσε που με το κέρδος που έχει (ο φαρμακοποιός), όλο και κάποιος συνταγογράφος θα βρισκόταν (με το αζημίωτο)

17 Οκτωβρίου 2008, 20:20:09
Απάντηση #275
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Υπάρχει και η σιωπή των αμνών, Διαμαντή, εάν δεν σου αρέσει η ομελέτα.
Έχεις ακούσει πως βελάζουν τα πρόβατα στα Ανώγεια όταν τα πάνε στο σφαγείο;;;

17 Οκτωβρίου 2008, 20:25:43
Απάντηση #276
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Δημήτρη επαναλαμβάνω ότι έγραψα παραπάνω:
Σε κάθε ομελέτα παίζει ρόλο: Ποιανού είναι τ' αυγά που θα σπάσουν, ποιος θα τα σπάσει, ποιος θα τη μαγειρέψει και ποιος θα φάει τελικά την ομελέτα!

17 Οκτωβρίου 2008, 20:45:04
Απάντηση #277
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Αντιγράφουμε από το Ygeianet.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε σήμερα προειδοποιητική επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο για παράλειψη συμμόρφωσης με το μέγιστο χρόνο εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, μετά από πολυάριθμες καταγγελίες  σχετικά με την αναστολή εφαρμογής του 48ωρου με τροπολογίες.

Τι σημαίνει η παράγραφος
 'Επί του παρόντος, η οδηγία για το χρόνο εργασίας αναθεωρείται στο πλαίσιο της
διαδικασίας συναπόφασης. Η κοινή θέση που εξέδωσε το Συµβούλιο τον Ιούνιο του
τρέχοντος έτους µε την πλήρη υποστήριξη της Επιτροπής, εξετάζεται τώρα από το
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε δεύτερη ανάγνωση.'??

17 Οκτωβρίου 2008, 20:59:20
Απάντηση #278
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Με την μη συνταγογράφηση της θεραπείας στο βιβλιάριο αλλά σε απλό χαρτί για να έχει αποτέλεσμα απαιτείται να υπάρχει εκ των προτέρων κατανόηση και συμπαράσταση από τους ασθενείς-πολίτες. Αυτό με τα σημερινά δεδομένα δεν ισχύει και αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας. Εάν εφαρμοστεί με τις παρούσες συνθήκες νομίζω θα έχει τα εξής αποτελέσματα:
1)   η κίνηση αυτή θα ληφθέν   σαν κίνηση εναντίων του πολίτη-ασθενή ασφαλισμένου μικρό συνταξιούχου. Άσε που πολλοί δεν θα έχουν να τα αγοράσουν.  .(δεν ξέρω κατά πόσο θα δίνουν δανικά τα φάρμακα όταν ξέρουν ότι δανικά δεν θα γράφεις)
2)   για τους  φαρμακοποιούς?  θα   προσβληθούν τα οικονομικά τους συμφέροντα και έχουν δήξει πόσο στηρίζουν τον ιατρικό κλάδο σε τέτοιες καταστάσεις, οπότε θα τους έχεις εναντίων
3)   για τα ταμεία? θα  έχουν αρκετά έσοδα και θα δυσκολέψουν πολύ να επιστρέψουν τα χρήματα στους ασφαλισμένους, οπότε και διπλό χτύπημα στον ασφαλισμένο-ασθενή. από γιατρό και από ταμείο 
4)   Για τις φαρμακευτικές? Τους αρκεί να το συνταγογραφεί ο ιατρός είτε σε απλό είτε σε συνταγολόγιο.
5)   Για το υπουργείο και τον «άρχοντα» του? Έχουν αποδείξει την ευαισθησία τους για τα προβλήματα στον χώρο της υγείας και το ενδιαφέρον τους να τα επιλύσουν, οπότε μάλλον θα πουν «άσε τώρα τους γιατρούς να τα βρουν αυτοί με τους ασθενείς» όπως κάνουν μέχρι τώρα.
Θα μου πεις τώρα «μα η εφαρμογή του 48ωρου δεν έχει σαν θύμα τον ασθενή?»
Με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα έως τώρα και την δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα, μάλλον η μόνη λύση για τον υπουργό είναι η συλλογική σύμβαση εργασίας (όπως σαφέστατα υποδηλώνει και η κομισιόν)
Σε περίπτωση που και τώρα δεν υπογράφει η συλλογική σύμβαση, (το έχω προτείνει στο παρελθών στις γενικές συνελεύσεις και το επαναλαμβάνω), μια έσχατη λύση είναι: με απόφαση των συνδικάτων και αφού πρώτα ενημερωθεί η εισαγγελική αρχή και όλες γενικά οι δικαστικές και πολιτικές εξουσίες(φορείς κόμματα κτλ κτλ),  να αναλάβουν την εφημερία  των νοσοκομείων από μόνοι τους οι ιατροί χωρίς επίσημο πρόγραμμα εφημερίων (από την διοίκηση)αφού αυτό είναι παράνομο,  αδειάζοντας τον υπουργό και τις διοικήσεις και δίνοντας έμφαση και δημοσιότητα,  στην ανικανότητα του υπουργείου να λειτουργήσει τις μονάδες με αποτέλεσμα να τις λειτουργούν οι γιατροί οικιοθελώς και άνευ αμοιβής   για το γενικό συμφέρων. Αυτό βέβαια με ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο  μέσα στο οποίο θα καλείται  ο «άρχοντας» να δώσει λύση.     
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Οκτωβρίου 2008, 22:04:53 από Γ.ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ »

17 Οκτωβρίου 2008, 21:13:17
Απάντηση #279
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Αφού επιμένεις είμαι σίγουρος ότι ξέρεις και τις απαντήσεις, αλλά δεν έχω ούτε φόβο, ούτε πάθος να κάνω μια προσπάθεια να τις γράψω.
Δημήτρη επαναλαμβάνω ότι έγραψα παραπάνω:
Σε κάθε ομελέτα παίζει ρόλο: Ποιανού είναι τ' αυγά που θα σπάσουν,
Μισά-Μισά γιατροί και κοινωνικό σύνολο, οι γιατροί γιατί ο αγώνας έχει κινδύνους και κόστος και οι ασθενείς γιατί επίσης έχει ταλαιπωρία και κόστος
ποιος θα τα σπάσει,
Αυτοί που "ταράζουν τα νερά", δηλαδή αυτοί που αγωνίζονται
ποιος θα τη μαγειρέψει
Αυτοί που θα αγωνιστούν σε αυτό το σκοπό, και αυτοί που θα ταλαιπωρηθούν από την όλη ιστορία
και ποιος θα φάει τελικά την ομελέτα!
Όλοι όσοι δουν αύξηση του μισθού τους ή βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, δηλαδή μαζί με αυτούς που συμμετείχαν στον αγώνα και αυτοί που κάναν την πάπια.

Εσύ που βλέπεις να ανήκεις, μια και το πήρες τόσο ζεστά;

Υπάρχει και αντίστοιχο άσμα που ταιριάζει με την αγωνία σου, την οποία νιώθω και εγώ, και το τραγουδά επίσης από τα Ανωγεια ο Νίκος Ξυλούρης:
"Στο διάολο το πέμπω εγώ συμισακό τσικάλι, να μαγειρεύω το φαϊ και να το τρώνε άλλοι..."

Σε περίπτωση που και τώρα δεν υπογράφει η συλλογική σύμβαση, (το έχω προτείνει στο παρελθών στις γενικές συνελεύσεις και το επαναλαμβάνω), μια έσχατη λύση είναι: με απόφαση των συνδικάτων και αφού πρώτα ενημερωθεί η εισαγγελική αρχή και όλες γενικά οι δικαστικές και πολιτικές εξουσίες(φορείς κόμματα κτλ κτλ),  να αναλάβουν την εφημερία  των νοσοκομείων από μόνοι τους οι ιατροί χωρίς επίσημο πρόγραμμα εφημερίων (από την διοίκηση)αφού αυτό είναι παράνομο,  αδειάζοντας τον υπουργό και τις διοικήσεις και δίνοντας έμφαση και δημοσιότητα,  στην ανικανότητα του υπουργείου να λειτουργήσει τις μονάδες με αποτέλεσμα να τις λειτουργούν οι γιατροί οικιοθελώς και άνευ αμοιβής   για το γενικό συμφέρων. Αυτό βέβαια με ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο  μέσα στο οποίο θα καλείται  ο «άρχοντας» να δώσει λύση.
Θα ήθελα Γιώργο μια νομική γνωμοδότηση πως μπορεί να γίνει αυτό που λες πρακτικά και με το νόμο. Γιατί εάν δεν είμαστε νομότυποι, σου έχουν πολλές και αποτελεσματικές λύσεις..... που δεν θέλω να εκφράσω δημόσια.
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Οκτωβρίου 2008, 21:19:16 από Δ. Κουναλάκης »

17 Οκτωβρίου 2008, 21:25:40
Απάντηση #280
Αποσυνδεδεμένος

mandreou

Από τις 15.00 μμ οι κλινικές στο  Νοσοκομείο Ξάνθης που ήταν ένα από τα 4 Νοσοκομεία πανελληνίως που προσπάθησε να εφαρμόσει το 48ώρο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας για τον μήνα Οκτώβριο μέχρι σήμερα, έλαβαν την εντολή, από τον άρτι ορκισθέντα στις 11.00 πμ διοικητή, του << εντέλλεστε >> να εφημερεύσετε όπως και αναγκαστήκαμε να κάνουμε μέχρι την Δευτέρα οπότε και θα δούμε σε νέα γενικά συνέλευση τι μέλει γενέσθαι. 

17 Οκτωβρίου 2008, 21:48:04
Απάντηση #281
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

To "εντέλλεσθε" προς τους δημόσιους λειτουργούς είναι ακραίο μέτρο επίδειξης αυταρχισμού και ολοκληρωτικού τύπου αντίληψης όταν πρόκειται για μια δημοκρατική Πολιτεία που τελεί σε περίοδο ειρήνης. Είναι, αντιθέτως, απορίας άξιο πώς η ίδια Πολιτεία δεν διστάζει να κάθεται κατ' επανάληψη στο σκαμνί του κατηγορουμένου και να πληρώνει υπέρογκα πρόστιμα προκειμένου να υπερασπστεί τα υπερκέρδη άλλων κοινωνικών τάξεων, όπως π.χ. των ασκούντων κλειστά επαγγελμάτα (αναμένεται η άποψη του φίλου ΤHROUSOS).
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Οκτωβρίου 2008, 21:50:15 από Ο διακομιστής »

17 Οκτωβρίου 2008, 21:50:47
Απάντηση #282
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Εσύ που βλέπεις να ανήκεις, μια και το πήρες τόσο ζεστά;

Υπάρχει και αντίστοιχο άσμα που ταιριάζει με την αγωνία σου, την οποία νιώθω και εγώ, και το τραγουδά επίσης από τα Ανωγεια ο Νίκος Ξυλούρης:
"Στο διάολο το πέμπω εγώ συμισακό τσικάλι, να μαγειρεύω το φαϊ και να το τρώνε άλλοι..."

Άρα συμφωνείς ότι τελικά μπορείς να φας ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά! (αρκεί να την έχουν μαγειρέψει άλλοι)

Όσο για το να "στείλεις στο διάλο το συμισακό τσικάλι", γίνεται;

Το πήρα ζεστά, γιατί ανήκω στην κατηγορία που θα φάω το ξύλο σε περίπτωση μη συνταγογράφησης. Θα μου ήταν πολύ εύκολο να είμαι νοσοκομειακός και να λέω "Όχι στη συνταγογράφηση". Θυμίζει το "Ή όλοι θα ελευθερωθούμε ή όλοι θα πεθάνετε".

Θα ήθελα Γιώργο μια νομική γνωμοδότηση πως μπορεί να γίνει αυτό που λες πρακτικά και με το νόμο. Γιατί εάν δεν είμαστε νομότυποι, σου έχουν πολλές και αποτελεσματικές λύσεις..... που δεν θέλω να εκφράσω δημόσια.
Ενώ το "εντέλεσθε" για παράνομη εργασία που έλαβαν οι γιατροί στην Ξάνθη που αναφέρει παραπάνω η κα. Ανδρέου στηρίζεται σε κάποια νομική γνωμοδότηση;
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Οκτωβρίου 2008, 22:07:47 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

18 Οκτωβρίου 2008, 00:39:00
Απάντηση #283
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Ναι, Διαμαντή, στηρίζεται σε γνωμοδοτήσεις της μορφής ότι οι μονάδες υγείας δεν παύουν να λειτουργούν, που στηρίζονται ακόμη και στο σύνταγμα που είμαστε η μόνη χώρα στην ΕΕ που εγγυάται στον πολίτη υπηρεσίες υγείας.

Τελικά, ο Μακρέας έχει την άποψη που είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα από όλους μας, ειδικά στην τελευταία παράγραφο.
Δεν είναι ακόμη ώριμα τα πράγματα. Χρειάζεται περισσότεροι εξαθλίωση για να υπάρξει αντίδραση. Όλοι είναι βολεμένοι με κάτι.

18 Οκτωβρίου 2008, 01:05:21
Απάντηση #284
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Ναι, Διαμαντή, στηρίζεται σε γνωμοδοτήσεις της μορφής ότι οι μονάδες υγείας δεν παύουν να λειτουργούν, που στηρίζονται ακόμη και στο σύνταγμα που είμαστε η μόνη χώρα στην ΕΕ που εγγυάται στον πολίτη υπηρεσίες υγείας.

Τελικά, ο Μακρέας έχει την άποψη που είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα από όλους μας, ειδικά στην τελευταία παράγραφο.
Δεν είναι ακόμη ώριμα τα πράγματα. Χρειάζεται περισσότεροι εξαθλίωση για να υπάρξει αντίδραση. Όλοι είναι βολεμένοι με κάτι.

Σαφώς και όλοι είναι βολεμένοι με κάτι. Και το βόλεμα του ενός πολλές φορές σημαίνει ξεβόλεμα του άλλου. Είναι ουτοπιστικό να υποστηρίζουμε κάτι διαφορετικό.

Σχετικά με τις αποφάσεις διοικητών για "εντέλεσθε", αν υποστηρίζεις ότι έχουν νομικό και κυρίως συνταγματικό υπόβαθρο, τότε γιατί αντιδρούμε; Θα έπρεπε να "εκτελούμε και μετά βγαίνουμε παραπονούμενοι" όπως συνηθίζει να λέει ο κος. Μιχάλης. Κι ας βρεθεί λύση (αν βρεθεί ποτέ) δικαστικά.

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
16 Απαντήσεις
47002 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2018, 12:56:39
από Γ.Κτιστάκης
1 Απαντήσεις
80883 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαΐου 2008, 13:34:10
από D-Michalis
0 Απαντήσεις
3738 Εμφανίσεις