Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.

<< < (7/295) > >>

Αγωνιστική Παρέμβαση:
Δημοσιεύθηκε η κοινή υπουργική απόφαση που προβλέπει την κατανομή των κονδυλίων για τιε εφημερίες του 2008 καθώς και τα διαδικαστικά των εφημεριών.Μπορείτε να τα δείτε:Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

deleteduser:
Στο Έθνος δημοσιεύτηκε το εξής:
"Νέα, εξάμηνη παράταση δίνει το υπουργείο Υγείας στην εφαρμογή του νέου ωραρίου των νοσοκομειακών γιατρών.

Με τροπολογία που κατατέθηκε χθες σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου 2008 (έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2007) η ισχύς δύο Προεδρικών Διαταγμάτων του 1999 και του 2005.

Τα συγκεκριμένα νομοθετήματα προέβλεπαν συγκεκριμένα, μειωμένα όρια εβδομαδιαίας εργασίας για τους ειδικευμένους, τους ειδικευόμενους γιατρούς και το προσωπικό του ΕΣΥ. Με τη χθεσινή τροπολογία δίνεται η δυνατότητα περαιτέρω παράτασης εφαρμογής του νέου ωραρίου μέχρι το τέλος του έτους.

Η Ελλάδα όφειλε να προσαρμόσει το ωράριο των νοσοκομειακών από την αρχή του 2007. Οι κοινοτικές Οδηγίες ορίζουν εβδομαδιαίο ωράριο 48 ωρών για τους ειδικευμένους γιατρούς και 58 ωρών για τους ειδικευόμενους. Αναφέρουν, επίσης, ότι οι ειδικοί γιατροί δεν μπορούν να εφημερεύουν περισσότερες από δύο φορές τον μήνα και οι ειδικευόμενοι τέσσερις."

Ισχύει άραγε;

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜε τροπολογία που κατατέθηκε χθες σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας
--- Τέλος παράθεσης ---

Το νομοσχέδιο όριζε την αλιευτική περίοδο για την κουτσομούρα και το μπαρμπούνι.
Την επόμενη φορά θα το καταθέσει σε νομοσχέδιο του υπουργείου Γεωργίας για την αποζημίωση των χαλαζόπληκτων πατατοπαραγωγών του Νευροκοπίου.

Για να μη ξεχνιόμαστε: αύριο ξεκινά εβδομάδα κινητοποιήσεων για τους ιατρούς του ΕΣΥ - ενημέρωση στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Όλοι μαζί ενωμένοι ν' απαιτήσουμε μεροκάματο ίσο μ' ενα κουτί Aricept!

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Γιατρέ μου, επειδή εγώ έχω ένα πρόβλημα με το στομαχάκι μου, μήπως να το έπαιρνα σε σιροπάκι; (μαζί με μία πραζόλη 28άρα βεβαίως βεβαίως)
Θυμίζω:
Tab Aricept (28) 5mgr Τιμή: 101 €

Tab Aricept (28) 10mgr Τιμή: 122 €

Sir Exelon 120ml (2mgr/1ml) 156 €

Από ηλεκτρονικό μήνυμα του συναδέλφου Βαρνάβα:
«Η τροπολογία θα ψηφιστεί την Τρίτη 11 Μαρτίου, τη μέρα που ξεκινάμε κινητοποιήσεις, ώστε να τη χρησιμοποιήσουν οι Διοικήσεις ως καταπραϋντικό. Θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ τέλη Μαρτίου και με την πρώτη ένσταση Επιτρόπου του Ελεγκτικού θα πάει στο Ι΄ Τμήμα του Ελεγκτικού για συζήτηση. Εκεί θα χρειαστεί άλλον ένα μήνα με αμφίβολο αποτέλεσμα στην απόφαση. Πιάσαμε λοιπόν Μάιο. Εάν όλα πάνε δεξιά για το Υπουργείο τότε, αρχές του θέρους,  θα μπεί σε διεκπεραίωση η ενταλματοποίηση εφημεριών Ιανουαρίου. Εάν δε πάνε εξ ευωνύμων... φέξε μου και γλίστρησα.»

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςTab Aricept (28) 5mgr Τιμή: 101 €
Tab Aricept (28) 10mgr Τιμή: 122 €
(μαζί με μία πραζόλη 28άρα βεβαίως βεβαίως)

--- Τέλος παράθεσης ---
Μια φορά, σε έναν που έπαιρνε "5άρι", του έγραψα "10άρι" και του είπα να παίρνει μισό την ημέρα, θεωρώντας ότι μ' αυτό τον τρόπο κάνω μια μικρή περιστολή της δαπάνης για το ταμείο του. Ο φαρμακοποιός όμως που είναι γατόνι σε κάτι τέτοια, επειγόντως ανταπάντησε με "γνωμάτευση" από τον Νευρολόγο που ανέβαζε τη δοσολογία επιτακτικά σε 10mg.

Η πλάκα είναι ότι η λογική "σου-δίνω-ένα-φάρμακο-και-μετά-και-δεύτερο-για-να-μη-σε-πειράξει-το-πρώτο-που-σου-έδωσα" επιβάλλεται όντως να εφαρμοστεί στους αναστολείς της ακετυλοχολινεστεράσης γιατί προκαλούν γαστρορραγίες. Που θα της χρεωθώ πάλι εγώ ως συνταγογραφών ιατρός, άρα αναγκαστικά πρέπει να βάλω και την πραζόλη-επιδόρπιο, άρα το πάρτι των φαρμακοεμπόρων γύρω από την υπογραφή (και την ευθύνη μου) καλά κρατεί...  Και το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι οι πραζόλες δεν ενδείκνυνται επίσημα για την πρόληψη πεπτικών ελκών! (Κοιτάξετέ το και στον ΕΟΦ!) Όπως επίσης και η δονεπεζίλη και τα συναφή δεν έχουν θέση στην άνοια, παρά μόνο ενδεχομένως σε ήπια Ν. Alzheimer (πάλι από τον ΕΟΦ), η οποία άλλωστε στην Ευρώπη ευθύνεται για λιγότερο από το 3% των περιπτώσεων άνοιας!

Έ, ρε γλέντια που κάνουμε κάθε μέρα... ώπα, ώπα μπαμπάκο...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση