Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
15 Νοεμβρίου 2024, 06:07:45

Ψηφοφορία

Θα ενημερώνατε την επίτροπο ότι δεν επιθυμείτε υπέρβαση του 48ωρου;

Ναι, με οποιοδήποτε κόστος.
12 (52.2%)
Όχι, φοβάμαι τα αντίποινα από την κλινική/διευθυντή/διοικητή
3 (13%)
Όχι, δεν θέλω να ρισκάρω να μην πληρωθώ εφημερίες που έχω κάνει.
1 (4.3%)
Όχι, έχω έξοδα αυτή την εποχή και χρειάζομαι τις επιπλέον εφημερίες
7 (30.4%)
Όχι, γιατί θα σταματήσει να λειτουργεί η κλινική/ΚΥ
0 (0%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 23

Η ψηφοφορία έληξε: 30 Μαρτίου 2009, 01:32:56

Αποστολέας Θέμα: Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.  (Αναγνώστηκε 709547 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

14 Νοεμβρίου 2008, 11:51:28
Απάντηση #420
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Σε ό,τι μένει υπολογίζεται και αφαιρείται ο φόρος, ανάλογα με την κλίμακα.

Αν υπολογίζω σωστά, η πολυθρύλητη "αύξηση", θα ισούται τελικά με ένα κουτί Ebixa το μήνα.

Με την ευκαιρία, τί γνώμη έχει ένας Νευρολόγος για τα αντιανοϊκά; Συμφέρουν από άποψης κόστους - αποτελέσματος;

Πολύ ευχαρίστως θα ψάξουμε να βρούμε ένα Νευρολόγο που θα εκθέσει αναλυτικά τη γνώμη του λίαν προσεχώς, προσπαθώντας συγχρόνως να τονίσει μερικά πράγματα που νομίζει ότι θα είναι ενδιαφέροντα για τα χαρακώματα της ΠΦΥ (θέλετε΄'Στη χώρα της πολυφαρμακίας' ή κάπου αλλού;

14 Νοεμβρίου 2008, 11:54:56
Απάντηση #421
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Ευχαριστώ για την απάντηση και θα είχε πολύ ενδιαφέρον.
Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να ανοίξουμε ένα διαφορετικό topic.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Νοεμβρίου 2008, 18:23:21
Απάντηση #422
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Ομολογώ ότι την τελευταία εβδομάδα παρακολουθώ τη συζήτηση για τις εφημερίες με ένα μόνιμο σφίξιμο στο στομάχι.Δεν έχει να κάνει με την πορεία των διαπραγματέυσων ,ούτε με τις αποφάσεις ("αγωνιστικές" ή "ξεπουλημένες")της ΟΕΝΓΕ των ενώσεων ή των νοσοκομείων.Η αγωνία μου πηγάζει από κάτι βαθύτερο.Από την πλήρη αποσύνθεση κάθε διαδικασίας συζήτησης και αποκρυστάλωσης θέσεων που να μπορούμε να τις υποστηρίζουμε με συνέπεια και συνέχεια.Αν οι "κινητοποιήσεις" και οι συνελεύσεις του τελευταίου μήνα μπόρεσαν να παίξουν ένα ρόλο προς αυτή την κατεύθηνση ,είναι κάτι που δυστυχώς δε γνωρίζω.Το σίγουρο όμως είναι ότι, τουλάχιστον στα Χανιά, δεν έγινε κάτι τέτοιο.Οι ευθύνες συλλογικές ,αλλά και ατομικές ,μεγάλες .Η γνώμη μου είναι ότι χάσαμε μια ιστορική ευκαιρία να συνομιλήσουμε με την κοινωνία και να ξαναζωντανέψουμε την ξεχασμένη συζήτηση για τηνΥγεία.Στην πραγματικότητα δεν καταφέραμε να συζητήσουμε στα σοβαρά ούτε για την οργάνωση του χρόνου εργασίας ,το θέμα δηλαδή που αποτελούσε το αντικείμενο των "κινητοποιήσεων".Τα εισαγωγικά στις κινητοποιήσεις δεν τα χρησιμοποιώ τυχαία.Θεωρώ ότι η ίδια η λέξη περιγράφει ένα περιεχόμενο που οπωσδήποτε περιλαμβάνει μια ένταση στη δραστηριότητα των ανθρώπων(και των συλλογικών υποκειμένων).Εμείς από τη στιγμή που αναστείλαμε τις "κινητοποιήσεις"εξακολουθήσαμενα κάνουμε ότι και πριν.Δηλαδή ΤΙΠΟΤΑ! Πως μπορείς άραγε να αναστείλεις το ΤΙΠΟΤΑ?Φυσικά αυτά που γράφω αφορούν την προσωπική μου εμπειρία από τις "κινητοποιήσεις"Πιθανώς (και μακάρι) η εικόνα αλλού να είναι δια φορετική .
  Η "κινητοποιήση" είχε εξαρχής ένα έντονα προβληματικό στοιχείο.Βασίστηκε σχεδόν αποκλειστικά στον εκβιασμό της κυβέρνησης όσον αφορά την εφαρμογή του 48ώρου. ΣΕ αυτό το σημείο σίγουρα δείξαμε μεγάλη αποφασιστικότητα .Δημιουργήθηκε μάλιστα ένα κλίμα στο οποίο άνθρωποι που πριν ένα χρόνο μετρούσαν τα φασούλια ,να είναι διατεθημένοι να ρισκάρουν μέρος του εισοδήματος τους .Αυτό είναι  το μεγαλύτερο κέρδος της "κινητοποίησης" και αποτελεί τη μαγιά για τις  επόμενες .Το μεγάλο πρόβλημα ,όμως , των "κινητοποιήσεων" ήταν ότι πέραν του εκβιασμού ΜΗΔΕΝ.Περιμέναμε όλοι τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης.Και αν για την ηγεσία της ΟΕΝΓΕ η ευθύνη ήταν να διαπραγματευτεί με το υπουργείο ,σεβόμενη τις αποφάσεις των συνελέυσεων και να κινηθεί στα ΜΜΕ,ο ρόλος όλων υπόλοιπων ήταν να προετοιμάσουμε την κοινωνία για το ενδεχόμενο κλείσιμο νοσοκομείων και Κ.Υ.Και αν ηΟΕΝΓΕ στο ρόλο της πήρε μηδέν ,οι υπόλοιποι πήραμε κάτω από τη βάση .Το 48ωρο το ξεπουλήσαμε όλοι μαζί.
  Η "κινητοποίηση" έπασχε από μια διπλήΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΣΚΟΠΟΥ-ΜΕΣΟΥ.Ενώ ο σκοπός όφειλε να είναι ξεκάθαρα η εφαρμογή του 48ώρου(και συνολικά η διευθέτηση του χρόνου εργασίας),χρησιμοποιήσαμε το48ωρο ως μέσο για την επίλυση άλλων ζητημάτων (βασικά μισθολογικών).Από τη στιγμή που ομόθυμα μπήκαμε στη λογική της διαπραγμάτευσης ήταν απολύτως αναμενόμενο ότι το 48ωρο άμεσα,θα πήγαινε πίσω.Προσοχή, δεν ισχυρίζομαι ότι το υπάρχον κοινωνικό σώμα των γιατρών ΕΣΥ είναι έτοιμο για κάτι διαφορετικό.Ισα ίσα πιστεύω στην υπάρχουσα κατάσταση διάλυσης που περιέγραψα ,μάλλον πήραμε περισσότερα από όσα μας αντιστοιχούν. Οσο για τη νίκη του "κινήματος" κτλ. προσωπικά τα ακούω βερεσέ.Έχω εντελώς διαφορετικές απαιτήσεις για να χαρακτηρίσω κάτι ως κίνημα.Μια μπλόφα κάναμε με δύο άσσους στο τραπέζι και τρία λιμά στο χέρι!!
  Η δεύτερη αντιστροφή σκοπού-μέσου έχει να κάνει με το κλείσιμο των νοσοκομείων .Ενώ το κλείσιμο των νοσοκομείων θα ήταν το μέσο με το οποίο θα επιτυγχάναμε συγκεκριμένο (και απόλυτα δεσμευτικό)χρονοδιάγραμμα εφαρμογής 48ωρου,ή αποτέλεσμα της εδώ και τώρα εφαρμογής του σε περίπτωση οριστικής ρήξης με το υπουργείο,αυτονομήθηκε ως  στόχος.Είναι αποτέλεσμα της ύπαρξης δύο διαφορετικών λογικών.Από τη μία η "αριστερίστικη",τυχοδιωκτική λογική της δημιουργίας γεγονότων ,απαράδεκτη και βαθύτατα αντικινηματική κατά τη γνώμη μου.Από την άλλη ,η συσωρευμένη αγανάκτηση του κόσμου που αναζητά ένα τέλος στην ομηρεία των εφημεριών.Απόλυτα κατανοητή και σεβαστή.Δε θα κλείσουμε τα νοσοκομεία,όμως ,γιατί δε μας άρεσε το γέλιο του Αβραμόπουλου και τα πανηγύρια της ΟΕΝΓΕ.Θα τα κλείσουμε γιατί δε μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά,με τη συνείδηση ήσυχη ότι κάναμε ότι μπορούσαμε για να πείσουμε την κοινωνία για το δίκιο μας.Χωρίς να χρεώνουμε σε άλλους το "ξεπούλημα" τη στιγμή που είμαστε απολύτως συνυπεύθυνοι.

-Να μην επιτρέψουμε καμμία υπογραφή εάν δεν υπάρχει απόλυτα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα σταδιακής εφαρμογής 48ώρου.Ας ολοκληρωθεί και σε τρία χρόνια ,αλλά να είναι απολύτως δεσμευτικό!
-Να ανοίξουμε επιτέλους στα σοβαρά τη συζήτηση για τις συνθήκες δουλειάς ,αλλά και για τηνΥγεία.
Θεωρώ ότι οποιαδήποτε κουβέντα για το αν είναι 300 ή 400, καθαρά ή μεικτά ,απολύτως δευτερεύουσα.

14 Νοεμβρίου 2008, 18:49:46
Απάντηση #423
Αποσυνδεδεμένος

timex

Δηλαδή η καθαρή αυξηση πόση θα είναι;

13,22% κρατήσεις ΤΣΑΥ (6,67% σύνταξη, 2,55% ασθένεια και 4,00% πρόνοια) [νέος ασφαλισμένος]. Δεν θυμάμαι αν επηρεάζονται οι κρατήσεις ΙΚΑ (για ειδικευόμενους) αλλά νομίζω πως όχι.
Σε ό,τι μένει υπολογίζεται και αφαιρείται ο φόρος, ανάλογα με την κλίμακα.
 Μετά αγοράζουμε μετοχές ΤΣΑΥ στη Wall Street...

Κατάλαβα...

14 Νοεμβρίου 2008, 19:00:05
Απάντηση #424
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Συνάδελφε timex,
συγνώμη αν φανώ κακός ή περίεργος. Σέβομαι το ενδιαφέρον - αγωνία  σου για την τελική αύξηση στο μισθό του ειδικευόμενου όμως κατάφερες ποστάροντας μια λεξούλα να "ανατρέψεις" όλο όσα έγραψε ο συνάδελφος Μακρέας παραπάνω.
Βέβαια από μια διαφορετική οπτική γωνία μπορούμε να θεωρήσουμε ότι έρχεσαι να επιβεβαιώσεις όσα γράφει!
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Νοεμβρίου 2008, 19:03:37 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

14 Νοεμβρίου 2008, 23:34:00
Απάντηση #425
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Βέβαια από μια διαφορετική οπτική γωνία μπορούμε να θεωρήσουμε ότι έρχεσαι να επιβεβαιώσεις όσα γράφει!

Όσα γράφει είναι επιβεβαιωμένα -δυστυχώς- πανταχόθεν. Θεμιτά όμως επιτεύγματα, αν δεν είχαμε κατέβει από το όχημα του 48/58ώρου και δε συνεχίζαμε « πεζή» την οδοιπορία μας, κουβαλώντας ένα ασήκωτο βάρος στην πλάτη μας, αυτό της εν τέλει, ελλείψης πίστης στην ανθρώπινη εργασία και από εμάς τους ίδιους.
Δεν εξηγείται αλλιώς η «εξαφάνιση» της συζήτησης για οροφή ωρών εργασίας.

Παραθέτω ορισμένες από τις σκέψεις που αποτυπώνει σε επιστολή που έλαβα ο κ. Μ. Μιχαήλ, Δικηγόρου:
«Επισημαίνω με ιδιαίτερη έμφαση, γεγονός που επιβεβαιώνει και στην από 05 Νοεμβρίου 2008 Γνωμοδότησή του ο Καθηγητής Εργατικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Α.Γ. Καζάκος, ότι έστω και με τη σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας, οι προβλεπόμενες παρεκκλίσεις του άρθρου 14 του Π.Δ.88/1999 όπως αυτό τροποποιήθηκε από το άρθρο 4 του Π.Δ.76/2005 δεν αφορούν τις ρυθμίσεις του άρθρου 6 του Π.Δ.88/1999 για τη μέγιστη εβδομαδιαία διάρκεια εργασίας.»

«Ουδόλως θα επηρεασθεί η απόλυτη νομική ισχύ του δικαιώματος των Γιατρών (ειδικευμένων και ειδικευόμενων) για 48ωρο και 56ωρο, ως ανώτατος επιτρεπόμενος εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας, περιλαμβανομένων των εφημεριών.
Μόνοι οι Γιατροί νομιμοποιούνται να παρεκκλίνουν ή να παραιτούνται από το ως άνω προσωποπαγές κοινωνικό ευεργέτημα.»

«Γιατί αποφεύγεται με θρησκευτική ευλάβεια η αναγνώριση και αποζημίωση της εφημερίας ως υπερωρία και συνακόλουθα η αναγνώρισή της ως χρόνος προϋπηρεσίας και άρα συντάξιμος χρόνος;»

Ή στραβά αρμενίζουμε ή στραβός ειν’ ο γιαλός !!!
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Νοεμβρίου 2008, 23:48:02 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

15 Νοεμβρίου 2008, 00:35:28
Απάντηση #426
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Ομολογώ ότι την τελευταία εβδομάδα παρακολουθώ τη συζήτηση για τις εφημερίες με ένα μόνιμο σφίξιμο στο στομάχι.

Μόνο σφίξιμο στο στομάχι, πάλι καλά είναι…

Η γνώμη μου είναι ότι χάσαμε μια ιστορική ευκαιρία να συνομιλήσουμε με την κοινωνία και να ξαναζωντανέψουμε την ξεχασμένη συζήτηση για την Υγεία. (…)
ο ρόλος όλων υπόλοιπων ήταν να προετοιμάσουμε την κοινωνία για το ενδεχόμενο κλείσιμο νοσοκομείων και Κ.Υ.’

Τη μέρα που συνεδρίαζε η ΟΕΝΓΕ για την τελική απόφαση είχαμε στάση εργασίας. Στηθήκαμε στην πύλη του Νοσοκομείου και μοιράζαμε στον κόσμο που έμπαινε κι έβγαινε μια ‘ανοιχτή επιστολή’ της τοπικής Ένωσης που εξηγούσε ποια είναι τα προβλήματα, τι ζητάμε κι ότι μπορεί να μη λειτουργεί το Νοσοκομείο σε λίγες μέρες. Δεν ήταν κάτι σπουδαίο, κι ίσως λίγο αργά, αλλά αυτό μπορούσαμε αυτό κάναμε. Άλλωστε με τα δεδομένα Φλώρινας, ήταν πρωτοπορία. Μείναμε 4 ώρες εκεί. Πολύ λίγοι ήταν αυτοί που κοντοστάθηκαν έστω λίγα δευτερόλεπτα, μας χαμογέλασαν και είπαν ότι είναι μαζί μας. Μάλλον αδιαφορία, μάλλον καχυποψία, σε λίγες δε περιπτώσεις, περιφρόνηση. Μπορούμε να φανταστούμε τι σκεφτόντουσαν; Να προσπαθήσουμε:
- Εσύ δεν είσαι που σε κυνηγούσα δυο ώρες χθες να μου πεις πώς πάει ο πατέρας μου και αφού μου πέταξες δυο ακαταλαβίστικες κουβέντες στο διάδρομο, εξαφανίστηκες κι ούτε πρόλαβα να ρωτήσω κάτι άλλο;
-  Εσύ δεν είσαι που με έστειλες αλλού να κάνω την εξέταση ενώ αυτή γίνεται δωρεάν στο διπλανό Νοσοκομείο;
-  Εσύ δεν είσαι που έρχεσαι 9 και φεύγεις 2 παρά;
-  Εσύ δεν είσαι που με ξεβράκωσες μπροστά σε άλλους τρεις ασθενείς και πέντε γιατρούς με την πόρτα του θαλάμου ανοιχτή;
Υπάρχει και η άλλη όψη:
-  Θυμάσαι που ήρθα 11 το βράδυ για τα λαιμά μου που πονούσανε πέντε μέρες και δεν ήθελες να με εξετάσεις; Αλλά σε κανόνισα, πήρα τηλέφωνο το Διοικητή και με εξέτασε άλλος γιατρός.
-  Θυμάσαι που δεν μου έδινες το χαρτί να βγει η γιαγιά παραπληγική για να παίρνω το επίδομα να βγαίνω έξω το Σαββατόβραδο;. Αλλά σε κανόνισα, μίλησα με τον κολλητό μου από το κόμμα και μου το έδωσε αυτός.
Κι άλλα πολλά.

Τι θα πούμε στην κοινωνία όταν είναι απέναντί μας ή μας θεωρεί υπηρέτες της; Και τι κάνουμε γι’ αυτό εκτός κινητοποιήσεων; Πόσο καλά κάνουμε τη δουλειά μας; Πάνω απ’ όλα η ‘συναδελφικότητα’; Πάνω από όλα το κόμμα;  Μετά είναι οι αποφάσεις της ΟΕΝΓΕ ‘συντεχνιακές’; Μετά είναι οι συνδικαλιστές κομματικοί;

‘Δημιουργήθηκε μάλιστα ένα κλίμα στο οποίο άνθρωποι που πριν ένα χρόνο μετρούσαν τα φασούλια, να είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν μέρος του εισοδήματος τους (…) Μια μπλόφα κάναμε με δύο άσσους στο τραπέζι και τρία λιμά στο χέρι!!’

Επίσης την προσωπική μου εμπειρία μεταφέρω και ελπίζω αλλού να μην ήταν έτσι. Πολύ λίγοι ρισκάρανε, γιατί πολύ λίγοι πιστέψανε ότι θα κλείνανε. Η μπλόφα ήταν άσφαιρη. Πρώτα, γιατί η εργοδοσία μας ξέρει καλά με ποιους έχει να κάνει. Δεν μας γνώρισε χθες. Ο ήδη διασπασμένος κλάδος γίνεται θρύψαλα με ένα πολυδιευθυντικό. Στην τελευταία Συνέλευση, η ερώτηση που έκανε πάταγο ήταν ‘Πότε θα γίνω διευθυντής’. Δεύτερο, γιατί είμαστε εκ γενέσεως φραγκοφονιάδες. Γι’ αυτό δεν γίναμε γιατροί; (Δυστυχώς δεν μπορώ να το αναλύσω περαιτέρω επωνύμως…). Πώς ξεκίνησαν όλα; Όταν μερικοί επίτροποι δεν πληρώνανε. Γιατί να μπλέξουμε με 2/4 εφημερίες, ελεγκτικά, ολομέλειες, εισαγγελείς, μηνύσεις κλπ κλπ. Αφού είμαστε διατεθειμένοι να χάσουμε εισόδημα για να διεκδικήσουμε καλύτερο ΕΣΥ, να η απεργία διαρκείας. Κύριοι… Ποιος το πρότεινε; Τρίτο, η Εξουσία είναι πιο έμπειρος εκβιαστής από μας. Η μετακίνηση των συναδέλφων Παιδιάτρων της Πτολεμαΐδας για εφημερίες στην Κοζάνη τυχαία ήτανε; Ήμαστε έτοιμοι να ξεσπιτωθούμε για το ‘κίνημα’; Και το άλλο, αυτό το αισχρό έγγραφο του Υπουργείου με τις τελικές προτάσεις (κάθε παράγραφος τελειώνει με τη φράση ‘το μέτρο αυτό κοστολογείται τόσα εκατομμύρια ευρώ’) πότε θα το δούμε αναρτημένο σε κάποιο αγωνιστικό site? Το λέει ξεκάθαρα ο άνθρωπος, είμαι σε θέση να σας κόψω λεφτά από εφημερίες, κανονίστε την πορεία σας.
Ο εκβιασμός δεν ήταν ότι θα κλείσουν τα νοσοκομεία. Ο μόνος εκβιασμός ήταν ότι αρχίσανε να γράφουνε οι εφημερίδες πως οι γιατροί λένε ότι θα κλείσουν τα νοσοκομεία. Οπότε πράγματι αυτά που πήραμε πολλά ήταν. Και πάλι ευχαριστώ να λέμε που το δελτίο τύπου του Υπουργείου δεν αναφέρει τα ποσά των αυξήσεων. Άντε να βγεις στην κοινωνία μετά…

‘η συσωρευμένη αγανάκτηση του κόσμου που αναζητά ένα τέλος στην ομηρεία των εφημεριών (…)οποιαδήποτε κουβέντα για το αν είναι 300 ή 400, καθαρά ή μεικτά, απολύτως δευτερεύουσα’.

Κανείς δεν διαφωνεί. Δευτερεύουσα μεν, απόλυτα αλληλένδετη όμως. Χωρίς στοιχειωδώς αξιοπρεπή βασικό μισθό, θα είμαστε πάντοτε εκβιαζόμενοι που θα νομίζουμε ότι μπορούμε να εκβιάσουμε. Γι’ αυτό δύσκολα μπορεί να μιλήσει κανείς για ξεπούλημα, προδοσίες κλπ. Ήταν ψυχρός ρεαλισμός, αλλά πλασαρίστηκε άκομψα, αντιδημοκρατικά και ανειλικρινώς. Μεγάλη νίκη ή μια πρώτη νίκη;

Και η νίκη ήταν ότι κάτι ξύπνησε:

‘Να ανοίξουμε επιτέλους στα σοβαρά τη συζήτηση για τις συνθήκες δουλειάς ,αλλά και για την Υγεία’

Το αίτημα αυτό, κι αν ήταν το μόνο που θα κερδίζαμε, είναι η πρώτη νίκη.

Γιώργος Γεωργακούδας
Νευρολόγος – Επιμελητής Β΄
Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας

15 Νοεμβρίου 2008, 01:48:08
Απάντηση #427
Αποσυνδεδεμένος

timex

Συνάδελφε timex,
συγνώμη αν φανώ κακός ή περίεργος. Σέβομαι το ενδιαφέρον - αγωνία  σου για την τελική αύξηση στο μισθό του ειδικευόμενου όμως κατάφερες ποστάροντας μια λεξούλα να "ανατρέψεις" όλο όσα έγραψε ο συνάδελφος Μακρέας παραπάνω.

Ομολογώ ότι έχεις δίκιο και συμφωνώ με την τελευταία πρότασή σου.
Την ερώτηση την έκανα γιατί στο νοσοκομείο μας , κυκλοφορούν κάποιοι που προσπαθούν να μας "φοβίσουν" λέγοντας ότι η αύξηση που θα πάρουμε είναι 90 ευρώ.Αυτός ήταν ο λόγος που ρώτησα.
Κατα τη γνώμη μου , το κύριο αίτημα που έγινε δεκτό και κατάφερε τους εκπροσώπους μας να συμφωνήσουν είναι το πολυδιευθυντικό και τίποτα άλλο.

15 Νοεμβρίου 2008, 06:02:17
Απάντηση #428
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
Σκέψεις και επισημάνσεις επί βασικών ζητημάτων
της υπό διαπραγμάτευση συλλογικής σύμβασης των Γιατρών Ε.Σ.Υ.

Μιχαήλ Δ. Μιχαήλ
14.ΧΙ.08

15 Νοεμβρίου 2008, 21:20:46
Απάντηση #429
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Τα αποσπάσματα που παρέθεσα παραπάνω προέρχονται από αυτό το έγγραφο και θα το δημοσίευα σήμερα ολόκληρο (αφού πήρα το ΟΚ από τον κ. Μιχαήλ), αλλά με πρόλαβε ο Μάνος.

Αξιοσημείωτο κείμενο που πέραν των ;egkyrvn kai ενδιαφερουσών σκέψεων που αποτυπώνονται, επισημαίνεται με έμφαση ότι παρά την Συλλογική Sύμβαση κανείς δεν μπορεί να σε υποχρεώσει να εργαστείς πέραν των 48 ωρών.

Θα μου πείτε «πώς να εργαστείς 48 ώρες» με το τελικό εισόδημα που θα προκύψει»? Έλα μου ντέ.
Εισόδημα και ώρες εργασίας είναι δεμένα με ομφάλιο λώρο. Αν δεν ρυθμιστούν πακέτο, είναι δώρο άδωρο.
Αν όμως η «εφημερία» ήταν «υπερωρία» τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.
Όμως, αυτή η θέση, σχεδόν δεν ακούστηκε κάν, ενώ από το τελικό κείμενο έχει εξοβελιστεί.
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Νοεμβρίου 2008, 21:23:52 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

17 Νοεμβρίου 2008, 12:50:03
Απάντηση #430
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Διάβασα το κείμενο της γνωμοδότησης του κ. Μιχαήλ και τις παραπάνω τοποθετήσεις και δυστυχώς για άλλη μια φορά θα επαναλάβω αυτά που έχω πει:

α) Μπορεί τυπικά και νομικά να έχει δίκιο αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι όλα αυτά θα εφαρμοστούν άμεσα στην πράξη. Όπως ο κ. Βαρνάβας αναφέρει στο τελευταίο του ενημερωτικό, το 48ωρο είναι γνωστό 15χρόνια, δεν εφαρμόστηκε ποτέ στους ιατρούς ΕΣΥ και μην μου πείτε ότι δεν γνωρίζαν τους νόμους οι επίτροποι... Απλά, όλοι σε κομβικά σημεία για την εφαρμογή της νομοθεσίας είναι διαθέσιμοι να κάνουν τα στραβά μάτια ειδικά όταν υπάρχει λεφτό συμφέρον.

β) Χαίρομαι για το γεγονός ότι θυμηθήκαμε ότι η έννοια "εφημερία" εξυπηρετεί μόνο τους "πλασμα" και τους "Δρ. Φακελάκι" και ότι ο σωστός όρος πρέπει να είναι υπερωρία. Ξέρω ότι η εφαρμογή της "υπερωρίας" θα εδραιώσει άμεσα το 48ωρο, χωρίς άλλους "αγώνες", αλλά και το κυκλικό ή "ελαστικό" ωράριο ταυτόχρονα. Έχει συνέχεια βέβαια το παραμύθι και δεν θα λήξει εδώ αλλά υπομονή λίγο ακόμη. Συγχωρέστε με αλλά ανήκω στους ελάχιστους που δεν πιστεύω ότι οι ώρες λειτουργίας μιας μονάδας υγείας πρέπει να εξυπηρετούν μόνο τον επαγγελματία υγείας που εργάζεται αλλά και τον πολίτη. Είμαι σίγουρος ότι θα ανάψετε φωτιά για να με κάψετε εάν συνεχίσω αλλά είμαι πολύ πιο ριζοσπάστης από μερικούς αριστερούς που μάλλον στην ακρο-δεξιά έπρεπε να ανήκουν. Και όποιος έχει την μύγα, να την κρατήσει.

γ) Το καλό είναι ότι πλέον είναι εμφανές ότι όλοι οι "εκπρόσωποι" μας δεν αγχώνονται για το 48ωρο ή για τις συνθήκες εργασίας μας. Αγχώνονται για το πως με 150-200 ευρώ που μας εξασφάλισαν, κατάφεραν να έχουν 400-700 ευρώ αύξηση αυτοί, κατάργηση κάθε ορίου στις πλάσμα, και μηχανισμό ελέγχου των υποτακτικών τους με απειλές για την οριστική στάση της εξέλιξης τους βαθμολογικά. Όλοι μπορούν να γίνουν διευθυντές αλλά μόνο οι πειθήνιοι μας θα περάσουν από τα υπηρεσιακά συμβούλια, οι υπόλοιποι θα κοπούν δύο φορές και δεν θα εξελιχθούν ποτέ ξανά σε κανένα υψηλότερο βαθμό. Ή θα βγείτε να με διαψεύσετε επίσημα ότι αυτά που ζήταγε στην επιστολή του ο υπουργός στο παράρτημα δεν τα δεχτήκατε;;;;

δ) Θα εκτιμούσα εάν στην νομική του γνωμοδότηση ο κ. Μιχαήλ, γνωμοδοτούσε και για την περίπτωση που κάποιος άφηνε την "Ένωση ιατρών ΕΣΥ νομού Χ" και πήγαινε στην "Ένωση εργαζομένων του νοσοκομείου Χ", τότε θα το κάλυπτε η "κλαδική συλλογική σύμβαση"; Και αναρωτιέμαι μια γνωμοδότηση από τον κ. Μιχαήλ σαν αυτή που μνημονεύεται παραπάνω από τον κ. Πατρωνάκη, ποιος την ζήτησε; Γιατί για όλα υπάρχει μια αιτία...

ε) Το ακόμη πιο όμορφο μια και μιλάμε για την ΠΦΥ εδώ, σε μια εποχή που πλήττονται τα κέντρα υγείας κατά βάση, είναι, ότι το συνδικαλιστικό μας όργανο, η "Ελληνική Ένωση Γενικής Ιατρικής", ούτε καν σφυρίζει αμέριμνα, απλά τηρεί νεκρική σιγή. Και βέβαια διοργανώνει "συμπόσιο" στο οποίο θα συμμετέχουν και αυτοί που πριν 3 χρόνια δήλωναν ότι "Η Ένωση δεν έχει ρόλο να διοργανώνει ημερίδες και συμπόσια, είναι αποκλειστικά συνδικαλιστικό όργανο". Και πάλι οι έχοντες την μύγα, να την κρατήσουν.
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Νοεμβρίου 2008, 12:53:39 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

17 Νοεμβρίου 2008, 20:08:08
Απάντηση #431
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Από τον Μανόλη Πατρωνάκη στο shoutbox:

1.324,00 το μήνα ο νεοδιοριζόμενος που αντιστοιχεί σε ιατρό που μόλις πήρε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και μιλάμε για ιδιωτικό υπάλληλο φαρμακοποιό. Να μην πω υπό τι συνθήκες θα βρεθεί κάποιος φαρμακοποιός σε αυτή τη θέση.
Που να δεις και τις προσαυξήσεις...

Έτσι, για να μην νομίζουν οι "συνδικαλιστές" μας ότι μας κάναν και καμιά επιτυχία με τα ψίχουλα για τους κύνας....

18 Νοεμβρίου 2008, 20:47:10
Απάντηση #432
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
18/11/2008, 20:40, Ant1, ταδε έφη ο κ. Αβραμόπουλος:
"...μα οι έλληνες ιατροί δεν έχουν κλείσει ποτέ νοσοκομείο...."
"...καταφέραμε να φτάσουμε υπογράψουμε συλλογική σύμβαση εργασίας, που αν το είχαν κάνει εξ αρχής οι ιατροί θα έπαιρναν διπλάσιους μισθούς..."
Το πρώτο δεν το σχολιάζω...
Το δεύτερο μπορώ να το καταλάβω μόνο με ένα τρόπο:
υπάρχον μισθός διευθυντή+αύξηση 420 ευρώ+διπλασιασμός των πλασματικών εφημεριών λόγω κατάργησης πλαφόνμε αφορολόγητες τις πρώτες+ αύξηση του χρονοεπιδόματος => πλέον ο μισθός του διευθυντή είναι διπλάσιος.

Μπορείτε εσείς να σκεφτείτε κάτι άλλο που στηρίζεται για να το λέει;
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Νοεμβρίου 2008, 20:53:49 από Δ. Κουναλάκης »

18 Νοεμβρίου 2008, 23:46:55
Απάντηση #433
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Μπορείτε εσείς να σκεφτείτε κάτι άλλο που στηρίζεται για να το λέει;

Ναι, βέβαια, ορίστε:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος         Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Όταν ο ασθενής είναι σε κώμα, ο γιατρός -αλλά και οποιοσδήποτε- μπορεί να στέκει απο πάνω του και να λέει ό,τι θέλει, γιατί απορούμε;

19 Νοεμβρίου 2008, 23:19:07
Απάντηση #434
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
17/11/2008Διαδοχικές συναντήσεις ΟΕΝΓΕ - Υπουργείου Υγείας (ΔΒ)
Σήμερα Δευτέρα 17 Νοεμβρίου συναντήθηκε η Διαπραγματευτική Ομάδα και συζήτησε τελικές ρυθμίσεις για το κείμενο της κλαδικής σύμβασης, στις οποίες κατέληξε με ομοφωνία και παρουσίασε εν συνεχεία στη συνάντηση που επακολούθησε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Αύριο πρωί οι προτάσεις αυτές θα παραδοθούν στο Υπουργείο διατυπωμένες σε κείμενο και περιμένουμε απάντηση σε νέα συνάντηση ΟΕΝΓΕ - Υπουργείου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις και να λάβει σχετικές αποφάσεις.                               
 Δημήτρης  Βαρνάβας

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
16 Απαντήσεις
47068 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2018, 12:56:39
από Γ.Κτιστάκης
1 Απαντήσεις
80995 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαΐου 2008, 13:34:10
από D-Michalis
0 Απαντήσεις
3740 Εμφανίσεις