Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
15 Νοεμβρίου 2024, 06:31:40

Ψηφοφορία

Θα ενημερώνατε την επίτροπο ότι δεν επιθυμείτε υπέρβαση του 48ωρου;

Ναι, με οποιοδήποτε κόστος.
12 (52.2%)
Όχι, φοβάμαι τα αντίποινα από την κλινική/διευθυντή/διοικητή
3 (13%)
Όχι, δεν θέλω να ρισκάρω να μην πληρωθώ εφημερίες που έχω κάνει.
1 (4.3%)
Όχι, έχω έξοδα αυτή την εποχή και χρειάζομαι τις επιπλέον εφημερίες
7 (30.4%)
Όχι, γιατί θα σταματήσει να λειτουργεί η κλινική/ΚΥ
0 (0%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 23

Η ψηφοφορία έληξε: 30 Μαρτίου 2009, 01:32:56

Αποστολέας Θέμα: Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.  (Αναγνώστηκε 709553 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

20 Νοεμβρίου 2008, 00:38:43
Απάντηση #435
Αποσυνδεδεμένος

eliastheod

για δείτε τις "καταγεγραμμένες σε κείμενο προτάσεις της ΟΕΝΓΕ"
και "κατέληξαν με ομοφωνία" λέει τα παλικάρια μας... να τους χαιρόμαστε!!!

Απλά αντιγράφω το πρώτο σημείο ομοφωνίας που το θεωρώ ιστορικό επίτευγμα του "κινήματος"
   Οι νοσοκομειακοί γιατροί κάδου ΕΣΥ (βρε παιδιά κάδου γράφει) και ειδικευομένων θα πραγματοποιούν εφημερίες που χρειάζονται ώστε τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας να λειτουργούν με ασφαλή τρόπο. Οι ανάγκες για την εφημέρευση των μονάδων υγείας αυτών, προσδιορίζονται από τα Επιστημονικά συμβούλια και τις διοικήσεις τους (Σκάσε και κολύμπα μεγάλε).
Για την επίτευξη του στόχου αυτού δεν θα εφαρμοστούν ελαστικά ωράρια (πχ κυκλικά) και ελαστικές σχέσεις εργασίας (πχ επικουρικοί γιατροί).
 Τι να τα κάνετε τα ελαστικά ωράρια, εμείς σας προσφέρουμε κάτι γιατρούς λάστιχο, άμεσα αναλώσιμους. Για την επίτευξη του στόχου αυτού θα συνεχίσει να λειτουργεί το σύστημα όπως λειτουργούσε μέχρι και σήμερα, απλά θα το κάνουμε επίσημα και στα χαρτιά, και με τη βούλα του νόμου. Εμείς θα καταρτίζουμε ασφαλή προγράμματα, εννοούμε ασφαλή για την τσέπη μας, εμείς το πλαφόν να παίρνουμε, στο σπιτάκι μας να είμαστε, και τη δουλειά να τη βγάζουν τα παιδιά λάστιχο, αυτοί οι μικροί, ειδικευόμενοι, οι νεοεισελθόντες στο σύστημα (που θα τους αξιολογίσουμε κιόλας για να δούμε αν μας κάνουν, το λέει παρακάτω αυτό), οι ονειροπαρμένοι, οι μακάκες της ιστορίας των ελ.
Να μου πείτε πως τα πήρες βραδιάτικα;
Το είδα καθαρογραμμένο και ομόφωνο και εξαγριώθηκα....
Έχει κι άλλες ομορφιές παρακάτω, την πρώτη παράγραφο μόνο σχολίασα...

20 Νοεμβρίου 2008, 01:30:35
Απάντηση #436
Αποσυνδεδεμένος

πρώτη & καλύτερη

Ιατροί
Χωρίς να εφαρμόσουμε ελαστικές σχέσεις εργασίας, παίρνουμε ρεπό μετά από εφημερία, το οποίο μπορούμε να μη το εφαρμόσουμε τη μέρα που το παίρνουμε, αλλά το μεταφέρουμε μέσα σε μία εβδομάδα (χαλαρουίτα ΠΣΚ, από Πέμπτη μεσημέρι). Χωρίς να εφαρμόσουμε το ελαστικό ωράριο των κουτόφραγκων, δουλεύουμε 31 ώρες συνεχόμενα!

Φέρτε μου τη δήλωση να υπογράψω...δεν αντέχω άλλο.

20 Νοεμβρίου 2008, 01:41:37
Απάντηση #437
Αποσυνδεδεμένος

πρώτη & καλύτερη

Ιατροί
Συγνώμη,

η στρατιωτικού τύπου "πύλη εισόδου"-επιμελητής Β' και οι διαταγές του τύπου "ιατρός που μετακινείται λαμβάνει ποινή 2 χρόνων" ήταν αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των ιατρών?

20 Νοεμβρίου 2008, 01:42:36
Απάντηση #438
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
για δείτε τις "καταγεγραμμένες σε κείμενο προτάσεις της ΟΕΝΓΕ"
και "κατέληξαν με ομοφωνία" λέει τα παλικάρια μας... να τους χαιρόμαστε!!!

Θυμάται κανείς τα δικαιολογητικά για έναρξη επιτηδεύματος?
Καληνύχτα!

20 Νοεμβρίου 2008, 02:09:19
Απάντηση #439
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Αν αυτό δεν λέγεται κατρακύλα, τότε δεν ξέρω πως θα έπρεπε να λέγεται.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί κάδου ΕΣΥ (γλώττα λανθάνουσα, αλήθεια λέγει...) οφείλουν
α) Να εφημερεύουν όσες μέρες θέλουν οι πλασμάνθρωποι
β) Να συνεχίσουν να δουλεύουν και μετά την εφημερία, πέρνοντας ρεπό την μέρα που βολεύει ποιόν;;;;
γ) Να υποθέσω ότι θα έχουν τα πρώτα σαββατοκύριακα κάθε μήνα αυτοί με σκουλαρίκι στη γλώσσα;;;;
δ) Να ξεκινούν από το βαθμό του Επιμ Β'  γιατί πρέπει να εκπαιδευτούν από τα "μεγαλύτερα" στελέχη, σαν την πορεία από τις αθλοπαιδιές μέχρι το δικαίωμα ψήφου & εκλογής στην αρχαία Αθήνα δηλαδή. Η επετηρίδα σε όλο της το μεγαλείο... η μόνη επιτρεπόμενη άμιλλα να μην πω ποια είναι.
ε) Να καθυστερήσουμε και όσες προκηρύξεις έχουν γίνει να ξαναγίνουν από την αρχή, μην χαθεί η επετηρίδα.
στ) Οι έχοντες θέση διευθυντή φυτρώνουν και ριζώνουν εκεί που βρίσκονται ή γίνονται ιπτάμενοι (και άφαντοι όπως πχ κάποιοι καθηγητές πανεπιστημίου) αν η οικογένεια τους πχ μετακομίσει.
ζ) Να αξιολογηθούν αρνητικά σε εξέλιξη αλλά να πάρουν το μισθό της επόμενης βαθμίδας, και να αξιολογηθούν ξανά στην 5ετία (έχουν πυρετό όταν τα γράφαν;). Με ποια κριτήρια όμως;;;; Τελικά, για τον απλό άνθρωπο είμαστε μωρότεροι των διδασκάλων.
η) Προσοχή όμως... Εάν φας αρνητική αξιολόγηση σαν Β' τότε δεν θα γίνεις ποτέ διευθυντής.... και ούτε λόγος για μετακινήσεις... ετσι;
θ) Μην μετακομίσετε μέχρι το 2010 γιατί πρέπει να παραιτηθείτε για να λάβετε άλλη θέση, ακόμη και σε προκήρυξη....
ι) Τελικά πυρετό είχαν αλλά ... όχι αρκετό. ο τρόπος υπολογισμού του ωρομίσθιου των εφημεριών θα προσεγγίσει τις υπερωρίες των δημοσίων υπαλλήλων αλλά εδώ δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα.... Θα το κάνουμε συνεπώς σαν το κάπνισμα....Θα μεταφερθεί στον μεθεπόμενο υπουργό.

Όλα τα παραπάνω μου θυμίζουν κάτι κανόνες που έχουν στο στρατό και στα μοναστήρια....
Αν οι "εκπρόσωποι" σου ομόφωνα προτείνουν αυτά, τότε οι εχθροί σου τι μπορούν να σου κάνουν;

Το μόνο που θέλω τώρα είναι μια νομική γνωμοδότηση από το κ.Μιχαήλ για τα εξής:
- Μπορώ να επιλέξω το οτιδήποτε με την απειλή της "αρνητικής εξέλιξης" και την απουσία οποιουδήποτε αξιοκρατικού κριτηρίου πλην της ψηφοφορίας δίκην αρχαίας Ελλάδας;
- Θα με βοηθήσει να γράψω το "Στην καλύβα του Μπάρμπα Θωμά" με βάση τις σημερινές συνθήκες;
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Νοεμβρίου 2008, 02:25:05 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

20 Νοεμβρίου 2008, 10:54:51
Απάντηση #440
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Πιθανά σενάρια με την πρόταση της ΟΕΝΓΕ:

α) Ιατρός από εξωτερικό έρχεται ειδικευμένος σε ένα τομέα. Μπαίνει σαν επιμΒ υποχρεωτικά, δεν κάνει τίποτα από όσα έμαθε γιατί ο επιβλέπων επιμΑ δεν το γνωρίζει, και σε 7 χρόνια που τα έχει ξεχάσει όλα, γίνεται επιμΑ και μπορεί να τα κάνει.... Η άλλη εναλλακτική λύση είναι η ρουσφετολογική θέση του προσωρινού για "αναγνωρισμένους επιστήμονες του εξωτερικού" που προτείνει το υπουργείο. Γιατί να μπει κάποιος στο ΕΣΥ που έρχεται από το εξωτερικό και ξέρει κάτι παραπάνω;;;;

β) Ιατρός που λαμβάνει ειδικότητα και διορίζεται στο ΕΣΥ σε βαθμό ΕπιμΒ. Εφόσον, η εξέλιξη του εξαρτάται από την "γενική συνέλευση" των ιατρών του νοσοκομείου του με μεγαλύτερη βαθμίδα, τι πιστεύετε ότι θα κάνει; Θα γίνει καλύτερος σε γνώσεις και δεξιότητες ιατρός ώστε να αποτελεί "απειλή" για τους μεγαλύτερους και την πελατεία τους ή θα πάρει ρόλο Yes-Man που θα λέει ναι σε όλα που του ζητά η ιεραρχία, θα καλεί σε δείπνα, θα στέλνει ανθοδέσμες, ή θα "εκδίδεται" με όποιο τρόπο είναι μη προκλητικός προκειμένου να εξασφαλίσει την εξέλιξη του;;;; Και μην μου πείτε ότι ο κόσμος είναι αγγελικά πλασμένος.....

γ) Αν η γυναίκα σου πάρει μετάθεση, οι γονείς σου έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας, και χίλιοι άλλοι λόγοι και αποφασίσεις να μετακομίσεις σε άλλο μέρος της Ελλάδας βάζοντας τα χαρτιά σου σε μια προκήρυξη, αυτό δεν μπορείς να το κάνεις εάν είσαι διευθυντής (ή 15 χρόνια υπηρεσίας). Είσαι καταδικασμένος να φυτρώσεις εκεί, που έγινες διευθυντής.... ή να έχεις "μπάρμπα στην Κορώνη" που σημαίνει ότι μια μετάθεση με υπογραφή υπουργού στρώνει τις καταστάσεις και χρωστάς και χάρη στο βολευτή....

Τι κίνητρα έχει κάποιος πλέον να γίνει ιατρός στο ΕΣΥ; μόνο το μαύρο χρήμα και η τεμπελιά. Στο πρώτο, δεν σε απασχολεί η εξέλιξη και ο μισθός, στο δεύτερο, με αργά αλλά σταθερά βήματα μπορείς να φτάσεις να λαμβάνεις μισθό διευθυντή.....
Για σκεφτείτε και το συνδυασμό, να εκτίθεσαι ταυτόχρονα και σε πολιτική θέση (από σύμβουλος μέχρι βουλευτής) πόσο περισσότερα μπορείς να πετύχεις....
Γιατί να διαβάσεις, να εκπαιδευτείς, να γίνεις καλύτερος στη δουλειά σου, αρκεί η υπακοή και οι δημόσιες σχέσεις...

Ο οποιοσδήποτε θέλει να εξαθλιώσει τελείως το ΕΣΥ και να το πουλήσει σε καλή τιμή, τρίβει τα χέρια του.... Δεν θα χρειαστεί πάνω από 3-4 χρόνια...
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

20 Νοεμβρίου 2008, 13:42:24
Απάντηση #441
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Ο μεσαίωνας επανακάμπτει !!! Ή μήπως απλά γενικεύεται το δίκαιο των εναπομεινάντων λιγοστών φυλών όπου η φυλή και η «οικογένεια» αποφασίζει και καθορίζει τα πάντα για το κάθε ένα μέλος?

Θλίψη. Είναι το συναίσθημα που ήρθε πρώτο. Οργή είναι το δεύτερο που με κυρίευσε διαβάζοντας το επονομαζόμενο κείμενο σύμβασης.

Το γεγονός δε ότι οι «αγωνιστές» του 48ώρου «ομόφωνα» απεδέχθησαν αυτό το απεχθές κείμενο με έκανε να βγώ από τα ρούχα μου (ευτυχώς δεν υπήρχαν παρόντες γιατί θα είχαμε και παρεξηγήσεις από πάνω).

Απαιτώ να ξέρω τα ονόματα των «ομοφωνούντων» αυτής της επιτροπής. Για να τους αποδίδω τα εύσημα, όποτε τους συναντώ. Όποιος τα ξέρει, ας τα δημοσιεύσει.

Στο προκείμενο:
Ένας απέραντος φασισμός διαπνέει το κείμενο αυτό. Λες και όλο αυτό τον καιρό οι εχθροί ήταν οι ίδιοι οι γιατροί (και κυρίως αυτοί που σέβονταν τη θέση τους) και όχι οι μηχανισμοί απαξίωσής του.
Γενικές Συνελεύσεις Τομέων κρίνουν την εισαγωγή μας στο ΕΣΥ, το ίδιο και για την εξέλιξη. Ομοίως και για το ποιος Δ/ντης θα είναι ο συντονιστής. Λαϊκά δικαστήρια στήθηκαν στις πιο μαύρες στιγμές της ιστορίας.
Το σκηνικό επαναλαμβάνεται με μανδύα επιστημονικοφάνειας και σύγχρονης μικροψυχίας. Ήρθε η ώρα οι ανώτεροί σου που τους έμπαινες στη μύτη και τους ξεγλιστρούσες ελέω ΣΚΕΙΟΠΝΙ να γίνουν οι αμείλικτοι τιμωροί σου, όπως μύχια ποθούσαν για όσους τους έβαζαν γυαλιά (κατά πως φαίνεται, αφού φρόντισαν να υπάρξουν τέτοιες διαδικασίες).
Κάποιοι φαίνεται ότι δεν γνωρίζουν την «ψυχολογία της μάζας» ή την γνωρίζουν τόσο καλά που βρήκαν τον τρόπο να την κάνουν εργαλείο τους.
Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτό το έκτρωμα δεν είναι δημιούργημα του υπουργείου. Από έγκυρες πηγές ξέρω ότι ο υπουργός είπε «βρέστε τα βρέ παιδιά για το πολυδιευθυντικό. Εσείς διαφωνείτε μεταξύ σας. Φέρτε μου τι θέλετε να το προχωρήσω». Ούτε αυτός δεν θα φαντάζονταν τι δώρο θα του έκαναν. Το καλύτερο εργαλείο για την εξαθλίωση του ΕΣΥ.

Με τέτοιες διαδικασίες είναι σα να λές «είσαι άξιος? Δεν θέλεις τη ρεμούλα, τη διαπλοκή [βλέπε γλείψιμο ανωτέρων και «καλές» δημόσιες σχέσεις]? Δεν θέλεις μαύρο χρήμα? Ε τότε ΕΞΩ ΡΕΕΕΕ»
Αν είναι δυνατόν να λές σε έναν άνθρωπο που υπηρετεί το σύστημα κάποια σεβαστά χρόνια «κάτσε εδώ που είσαι. Δεν έχεις δικαίωμα πιά να πάς πουθενά. Δεν έχεις δικαίωμα να αλλάξεις τίποτε στη ζωή σου από εδώ και πέρα». (Άσε πιά αν είναι και οικογενειακοί οι λόγοι που θές να πάς αλλού. «Χάσε τη δουλειά σου και πήγαινε», είναι το ευχαριστώ των «συναδέλφων» σου). Αν είναι δυνατόν να λές σε κάποιον «ζήτησες και πήγες με αξιολόγηση αλλού? Πώς τόλμησες και μπήκες στα χωράφια αυτών που είχαν φτιάξει εκεί μια χαρά κατάσταση? Κάτσε στο γύψο τώρα για 2 ή 4 χρόνια και μετά βλέπουμε αν θα εξελιχθείς».
Και κείνο το «απαγορεύεται στους υπηρετούντες να είναι υποψήφιοι έως το τέλος του 2010» από ποιο φασίζον μυαλό βγήκε? Γιατί από όσο ξέρω καμία Γ.Σ. δεν είχε τέτοια θέση –εισήγηση !!!
Και εκείνο το "οι προκηρύξεις για τις οποίες δεν υπάρχουν εισηγήσεις ακόμη, ακυρώνονται" τί εξυπηρετεί?

Αν αυτά δεν είναι φασισμός, δεν είναι πογκρόμ κατά συναδέλφων (συνήθως αξίων) τότε τι είναι? Νοικοκύρεμα του ΕΣΥ?

Εξέλιξη: Πώς είναι δυνατόν κάποιος να μη μπορεί να εξελιχθεί βαθμολογικά (άρα δεν απέδιδε όπως περίμεναν οι κριτές του) αλλά να εξελίσσεται μισθολογικά? Για «να τα παίρνει» δηλαδή αξίζει. Για να είναι «ομοιόβαθμός σου» δεν αξίζει φαρισαίε μεγάλε κριτή !!!Και τα κριτήρια (πέραν του γιές μεν και της ψυχολογίας της μάζωξης) ποια θα είναι?

Και εν τέλει πού πήγε εκείνη η πολυπόθητη ανθρώπινη εργασία?
Η λέξη «εξαναγκασμός» φιγουράρει με ομοφωνία !!! Η ανθρώπινη εργασία τώρα λέγεται «7-8 εφημερίες» (να θυμίσω για 35ωρο σημαίνει 63 έως 67ώρες εβδομαδιαίως, αν είναι καθημερινές εφημερίες. Επειδή δεν θα είναι όλες καθημερινές, εν τέλει μιλάμε για 80 ώρες ακατέβατες !!!) ενώ το ρεπό τίθεται στη διακριτική ευχέρεια για το πότε θα ληφθεί (τίνος άραγε?). Δηλαδή συμφωνούμε ότι και πάλι θα κάνω 32 συνεχόμενες ώρες εργασίας !!! Αυτό θα πεί «ανθρωπινότερα ωράρια».
Και εκείνο το «ο τρόπος υπολογισμού του ωρομίσθιου των εφημεριών θα προσεγγίσει τις υπερωρίες των δημοσίων υπαλλήλων»?
Μέχρι πού θα τις προσεγγίσει βρέ παιδιά? Δεν καταλαβαίνετε πόσο νερό χωράει σ’ αυτό το κρασί? Ή μήπως, ακριβώς επειδή το καταλαβαίνετε το διατυπώνετε έτσι? Και γιατί ωρομίσθιο εφημεριών και όχι «ωρομίσθιο υπερωριών»?
Επιβεβαιώνουμε ότι κατά βάθος αρνούμαστε να μιλάμε για «υπερωριακή» εργασία? ΜΠΡΑΒΟ μας.

Για τις ανάγκες εφημεριών τα πρότυπα εφημερίας ξεπεράστηκαν. Οι Δ/ντες είναι δοσίλογοι και δεν έχουν λόγω να εισηγούνται. Μόνο η Επιστημονική επιτροπή και η Διοίκηση είναι «αδιάφθοροι» και μπορούν τίμια και με επιστημονικά κριτήρια να καθορίζουν τις ανάγκες εφημερίας !!!

Η εποχή του λιθοβολισμού επανέρχεται. Η πρακτική του «η φυλή» θα αποφασίζει για σένα δικαιώνεται. Η εποχή που έπαψες να ονειρεύεσαι έφτασε. Απλώσου στον καναπέ. Πάρε και το βιογραφικό των ανωτέρων σου να το διαβάσεις για να ξέρεις «τα χούγια τους» θα σου χρειαστεί.

Και βέβαια τέτοιες κοσμογονίες δεν θα μπορούσαν να μην έχουν και βαφτίσια. Οι θέσεις γιατρών ΕΣΥ μετονομάζονται σε θέσεις ειδικευμένων γιατρών (το ΕΣΥ λείπει, αλλά ελπίζω να μην εννοούν ότι δεν το επιθυμούσαν, όπως ελπίζω να μην ομολογούσαν ότι μας πετούν στον κάδο όταν έγραφαν «κάδος» αντί «κλάδος»). Βαφτίζονται και τα πρώην συμβούλια επιλογής και αξιολόγησης σε «Συμβούλια προσλήψεων -κρίσεων».

Καληνύχτα, αν και τέτοιο σκοτάδι δεν επιτρέπει στη νύχτα να είναι καλή.
Α, ναι. Και οι άξιοι ετοιμάστε τις βαλίτζες σας. Είστε ανεπιθύμητοι. Τον πούλο.
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Νοεμβρίου 2008, 15:05:44 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

20 Νοεμβρίου 2008, 15:38:51
Απάντηση #442
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Αν κάποιος συνάδελφος δεν ανήκει στο Σωματείο με την επωνυμία "ΟΕΝΓΕ", εξακολουθεί να δεσμεύεται από τη νεοτεχθείσα "ομόφωνη κλαδική σύμβαση";
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

20 Νοεμβρίου 2008, 15:43:18
Απάντηση #443
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Έχω τη χαρά να έχω γνωρίσει τον συνάδελφο κ. Μιχάλη ως πρόεδρο της Ένωσης. Σ’ αυτές τις (λίγες) συναντήσεις μας, ένα από τα σημεία που κάνει εντύπωση στο χαρακτήρα του είναι η ηρεμία, η νηφαλιότητα και η προσπάθεια που επιδεικνύει στο γεφύρωμα αντιθέσεων.
Όταν βλέπω λοιπόν τον κ. Μιχάλη τόσο αγανακτισμένο έως οργισμένο είναι ενδεικτικό (ή μάλλον αποδεικτικό) της κατάστασης.
Να μην σχολιάσω ότι θα μπορούσε λόγω της θέσης του ως Διευθυντής να έχει αράξει σε plasma διάσταση και να αγναντεύει τ’ άστρα (τώρα που έφυγε και το «ταβάνι» του αρεοπαγίτη που έκοβε τη θέα).
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Νοεμβρίου 2008, 15:46:54 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

20 Νοεμβρίου 2008, 15:49:28
Απάντηση #444
Αποσυνδεδεμένος

πρώτη & καλύτερη

Ιατροί
Συμφωνώ με τα προηγούμενα σχόλια. Η οργή μου όταν διάβασα την πρόταση της ΟΕΝΓΕ δε με άφηνε ούτε να γράψω.

Δε θέλω να επαναλάβω όσα γράφονται παραπάνω. Πρόκειται για προχειρότητες, και τριτοκοσμικούς συντεχνιασμούς.

Το ερώτημά μου είναι το εξής: Από που προέκυψε? Ποιος θεωρεί ότι τα ζητήματα των ιατρών ΕΣΥ είναι αυτά? Από ποιά συνέλευση? Από ποιά απόφαση τοπικής Ένωσης? Τα έχετε ξαναδεί πουθενά? Εγώ ξέρω, ότι εδώ και μήνες οι τοπικές ενώσεις βγάζουν αποφάσεις για το 48ωρο. Πως προέκυψε η συνολική αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, της επιστημονικής εξέλιξης, της αξιολόγησης? Ποιός τα αποφάσισε "ομόφωνα"?

Αυτή την ώρα που ο ΥΥΚΑ, πιεσμένος από τον πόλεμο των ΜΜΕ, υπογράφει ότι βρει μπροστά του, φοβάμαι ότι πολύ εύκολα μπορεί και να περάσουν οι προτάσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος ότι η αντίδρασή μας μέχρι τώρα ήταν ομόθυμη, αλλά μάλλον μόνο εμείς τα συζητάμε. Να χαρώ αντανακλαστικά "διασυντονιστικών" και τρίτου αντάρτικου.

20 Νοεμβρίου 2008, 16:15:03
Απάντηση #445
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Ένα από τα πολλά σημεία:
Από εκεί που συζητούσαμε την κατάργηση της απαίτησης παραίτησης για τη διεκδίκηση νέας θέσης μέσω αγροτικού (μάλιστα η Ένωση, στο site και στην εφημερίδα, ισχυρίζεται ότι είχε λάβει σχετική διαβεβαίωση κατάργησης από το Υπουργείο το οποίο, αναφέρεται, είχε κατανοήσει το δίκαιο του αιτήματος) μας προέκυψε απαίτηση παραίτησης για διεκδίκηση κάθε άλλης θέσης στο ΕΣΥ για όλους τους υπηρετούντες! Και μάλιστα με δική μας πρόταση!

Όπου ακούς πολλά κουμάσια, κράτα και μεγάλο κάδο.....
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Νοεμβρίου 2008, 16:22:00 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

20 Νοεμβρίου 2008, 18:06:44
Απάντηση #446
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser

Είμαι σε δύο mailing list και από κανένα από τα δύο δεν μου ήρθε η πρόταση της ΟΕΝΓΕ. Γιατί άραγε; Ίσως επειδή οι 5,5 από τις 7,5 σελίδες της σύμβασης αφορούν τον τρόπο επιλογής και εξέλιξης. Τι δουλειά έχει τώρα αυτό με το ωράριο; Μόνο οι συνδικαλιστές γνωρίζουν. Έλεος πια

Μια μακροσκελής άποψη για το εφημεριακό:

Ο αγώνας για το ωράριο: Απαρχή και εξέλιξη

Εδώ και δύο περίπου χρόνια διεξάγεται στο χώρο μας ένας “ιδιότυπος” συνδικαλιστικός αγώνας. Ιδιότυπος με την έννοια ότι απουσιάζει το παραδοσιακό απεργιακό μέτωπό – μια πονεμένη συνδικαλιστική ιστορία - και αντ΄αυτού, ως μέσο πίεσης, χρησιμοποιείται η εφαρμογή της ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας περί ωρών εργασίας. Ένας αγώνας που ξεκίνησε με αυθόρμητες, μεμονωμένες αρχικά και συντονισμένες εν συνεχεία κινητοποιήσεις ειδικευόμενων ιατρών, της χαμηλότερης δηλαδή και πιο καταπιεσμένης ιατρικής βαθμίδας. Ένας αγώνας που ξεκίνησε με στόχο τη μείωση του απάνθρωπου ωραρίου εργασίας και κατά συνέπεια την πρόσληψη προσωπικού και τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας.

Δυο χρόνια μετά ο αγώνας αυτός έχει περάσει “ουσιαστικά” στα χέρια των θεσμικών οργάνων, τα αιτήματά του επικεντρώνονται σε χρόνιες κλαδικές διεκδικήσεις όπως μισθολογική αναβάθμιση και τροποποίηση της διαδικασίας εξέλιξης και το ωράριο εργασίας δεν αποτελεί πλέον παρά ένα διεκδικητικό μέσο. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στην αφίσα της τελευταίας απεργίας απουσίαζε ακόμη και η συνθηματική αναφορά στο κλασικό “Δημόσια Δωρεάν Υγεία”. Τυπογραφικό λάθος άραγε ή γλώσσα λανθάνουσα; Δυστυχώς αν λάβουμε υπόψη τη διαπιστωμένη προβληματική - εξουσιαστική - παραοικονομούσα σχέση γιατρού - ασθενούς, την προβληματική - εξουσιαστική σχέση μεταξύ γιατρού και των υπόλοιπων εργαζομένων Υγείας, αλλά και την αντίστοιχη προβληματική – ιεραρχική σχέση μεταξύ γιατρών διαφορετικών βαθμίδων που διέπουν το χώρο της υγείας καταλήγουμε ότι η σημερινή μορφή του αγώνα έρχεται ως φυσική απόρροια τους. Κατά συνέπεια, η παρούσα κινητοποίηση αποκλείει ακόμη και τις πιο προσιτές κοινωνικές ομάδες, δηλαδή τους εργαζομένους Υγείας και τους ασθενείς, και αδυνατεί να δώσει λύση σε βασικά προβλήματα συνθηκών εργασίας και ζωής για το χαμηλότερο διαστρωματικά κομμάτι του ιατρικού χώρου: του γιατρούς εκείνους, ειδικευόμενους κυρίως και κάποιους ειδικευμένους, οι οποίοι εργάζονται πραγματικά τις ώρες που πληρώνονται, χωρίς να παραοικονομούν.

Το ΕΣΥ και οι διεκδικήσεις μας

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το ΕΣΥ, με κύρια ευθύνη του κράτους σταδιακά διολισθαίνει προς την κατάρρευση και την απαξίωση. Το σύστημα υγείας λειτουργεί με ελλιπές, κουρασμένο προσωπικό και πεπαλαιωμένη και περιορισμένη υλικοτεχνική υποδομή. Με κακοδιαχείριση των οικονομικών πόρων, μίζες και καταχρήσεις. Με ατελείωτη γραφειοκρατεία και παντελή έλλειψη μηχανοργάνωσης. Με ανύπαρκτη πρωτοβάθμια περίθαλψη, σύστημα πρόληψης και δημόσιας υγείας. Με υποτυπώδη κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη βαρέως πασχόντων, μεταναστών ,άπορων, υπερηλικων κλπ. Ο δε ασθενής υποχρεούται να μπαίνει σε λίστες αναμονής, να αντιμετωπίζεται από ανειδίκευτους, εξαντλημένους γιατρούς ή από υπερόπτες πολυδιευθυντές – αυθεντίες, να “λαδώνει” γιατρούς, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, να πληρώνει αποκλειστικές, να μπερδεύεται με ταμεία και εν τέλει αγανακτισμένος να καταλήγει σε ιδιωτικές υπηρεσίες αμφιβόλου ποιότητας και υψηλού κόστους.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, γίνεται προφανές ότι οι διεκδικήσεις μας είναι μονόπλευρες και ελλειματικές. Και ας κάνουμε μια υπόθεση: Αν αύριο με ένα μαγικό ραβδί το υπουργείο αποφασίσει να ικανοποιήσει τα βασικά μας αιτήματα: 1600 Ευρώ αρχικές απολαβές για τον ειδικευόμενο, 30 ώρες πρωινής εργασίας την εβδομάδα και κατάργηση του βαθμού του αναπληρωτή διευθυντή - πιστεύει κανείς ότι κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα θα βρει λύση; Η κλαδική μισθολογική αναβάθμιση δεν πρόκειται να βελτιώσει καμία από τις παραμέτρους που δυσχεραίνουν την καθημερινότητά μας και υποβαθμίζουν το επίπεδο ζωής μας. Το μόνο που θα επιτύχει, πέραν της πραγματικά αναγκαίας οικονομικής ανακούφισης των μελών του κλάδου που δεν παραοικονομούν, είναι να ικανοποιήσει το διαχωρισμό μας από τους υπόλοιπους εργαζομένους, εντός και εκτός του χώρου της υγείας.

Η ευελιξασφάλεια (flexisecurity) και ο χρόνος εργασίας μας

Ταυτόχρονα με την πανευρωπαϊκή (πλην Λακεδαιμονίοις) “επιτυχία” του ιατρικού κλάδου για περιορισμό των ωρών εργασίας σε 48 ανά εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση προεξοφλεί το οριστικό τέλος των εργασιακών σχέσεων όπως καθιερώθηκαν από τη σοσιαλδημοκρατία της δεκαετίας του 70. Ο καινούριος όρος “ευελιξασφάλεια” (flexisecurity) αφορά στην ελαστικότητα της απασχόλησης, με επέκταση του ωραρίου απασχόλησης ανά εβδομάδα στις 48 ώρες κατά μέσο όρο εντός τετραμήνου και στις 65 ώρες ως ανώτερο όριο και με υποτιθέμενο αντισταθμιστικό όφελος την εξασφάλιση θέσεων εργασίας και τη βελτίωση της κοινωνικής ασφάλισης.

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι το ίδιο ουσιαστικά μέτρο που δυσχεραίνει τις εργασιακές συνθήκες του σύνολου σχεδόν των εργαζομένων αντιμετωπίζεται ως ευεργέτημα για τον κλάδο μας – το οποίο με ευκολία απεμπολούμε υπέρ μισθολογικών αυξήσεων. Η ρίζες αυτής της θεώρησης ανάγονται στη δεκαετία του 80, οπότε και καθιερώθηκε η σημερινή έννοια της εφημερίας ως αντισταθμιστικό οικονομικό όφελος, αποτέλεσμα συνδιαλλαγής του κλάδου με το υπουργείο υγείας. Οι πλασματικές εφημερίες και το μειωμένο πραγματικό ωράριο εργασίας έγιναν κοινά αποδεκτοί παράμετροι του ιατρικού εισοδήματος τόσο από εμάς, όσο και από το κράτος και τους πολίτες. Δεν είναι τυχαία η αποφυγή του ορθότερου όρου υπερωρία, καθώς το νοσοκομείο εφημερεύει και όχι ο εργαζόμενος σε αυτό. Ο όρος εφημερία έρχεται για να καλύψει τα αποτελέσματα αυτής της συνδιαλλαγής και να τονίσει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ του κλάδου μας και των υπολοίπων εργαζομένων υγείας, καθιερώνοντας τον γιατρό στο ρόλο του επιστάτη.

Η σύνδεση του χρόνου εργασίας με την αποζημίωσή της είναι μοναδικό φαινόμενο στο δημόσιο τομέα, απόρροια της συνδιαλλαγής αυτής. Η καθολική αποδοχή της ακόμη και από τους γιατρούς εκείνους για του οποίους η εφημερία αποτελεί πραγματικό χρόνο εργασίας μπορεί να αποδοθεί στην οικονομική απαξίωση όσων δεν παραοικονομούν, στο επίπλαστο όνειρο – καρότο της μεγαλοαστικής επαγγελματικής αποκατάστασης και τη μικρόνοη επιδίωξη αύξησης του εισοδήματος μέσω της αύξησης των ωρών εργασίας. Το αποτέλεσμα είναι η συνειδητή υποβάθμιση του επιπέδου ζωής μας με την απεμπόληση αφενός μεν του θεμελιώδους δικαιώματος του ελεύθερου χρόνου ως παράγοντα ψυχοσωματικής υγείας και της δυνατότητας προσωπικής και κοινωνικής αυτοπραγμάτωσης αφετέρου δε του δικαιώματος του ασθενή να αντιμετωπίζεται από επαγγελματίες υγείας που απολαμβάνουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Αιτήματα για μια καλύτερη Υγεία

Η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος του κλάδου, όπως επιβεβαιώνεται και από αυτή την κινητοποίηση, παραμένει εγκλωβισμένη στην παραπάνω κατάσταση, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στα αιτήματα που απορρέουν από την πρόσφατη προλεταριοποίηση του κλάδου. Η δε μεγαλοαστική καταβολή του χώρου μας αποτυπώνεται ακόμη και στις θέσεις των αριστερών παρατάξεων. Για το λόγο αυτό είναι επιβεβλημένη, κατά τη γνώμη μας, η συνδικαλιστική και εργασιακή αυτοοργάνωση όλων των εργαζομένων υγείας σε αμεσοδημοκρατικό επίπεδο. Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι παρά από έναν κοινό αγώνα με βασικούς άξονες:

1.   40 πραγματικές ώρες εργασίας κατά μέσο όρο ανά εβδομάδα και αύξηση βασικού μισθού για όλους τους εργαζομένους  του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
2.   12ωρη μέγιστη απασχόληση ανά ημέρα. 8ωρη μέγιστη νυχτερινή απασχόληση ανά ημέρα με 24ωρη ανάπαυση. Αμοιβή της πλέον των 8ωρών απασχόλησης ανά ημέρα ως υπερωριακής.
3.   Αποκλειστική χρήση επικουρικού προσωπικού για την κάλυψη έκτακτων αναγκών (άδεια, αναμονή πρόσληψης, εποχιακές ανάγκες κλπ) και με αντίστοιχη αυξημένη αποζημίωσή τους.
4.   Κατάρτιση υγειονομικού χάρτη ανά πληθυσμό και με βάση τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες (ορεινοί όγκοι, νησιά κλπ). Κατανομή των απαραίτητων δομών (ανεξάρτητα ΤΕΠ, Αβάθμια, Ββάθμια, Γβάθμια φροντίδα υγείας, μονάδες πρόληψης, στήριξης και αποκατάστασης) και πλήρωση των προβλεπόμενων θέσεων από ειδικευμένους ιατρούς, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό.
5.   8ωρη πραγματική πρωινή λειτουργία των δομών υγείας σε ιατρικό, εργαστηριακό και διοικητικό επίπεδο.
6.   Στελέχωση των τμημάτων και λειτουργία τους με βάση ειδικευμένο προσωπικό. Στήριξη του εκπαιδευτικού χαρακτήρα της ειδικότητας (πρωινό ωράριο, εργασία παρουσία ειδικευμένου ιατρού, εκπαιδευτικά μαθήματα).
7.   Αναδιοργάνωση της ιατρικής λειτουργίας με βάση την ομάδα υγείας με ισότιμη συμμετοχή ιατρών, παραϊατρικού προσωπικού και ασθενών.

20 Νοεμβρίου 2008, 18:42:28
Απάντηση #447
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Το πιο σύντομο ανέκδοτο.

"Νίκη με όρους κινήματος" ;D

Παίζω με τα νεύρα μας >:(
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

20 Νοεμβρίου 2008, 19:01:38
Απάντηση #448
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

20 Νοεμβρίου 2008, 19:07:46
Απάντηση #449
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Συνάδελφοι, αφού καταγράψαμε την οργή, την αγανάκτηση, και την πίκρα μας θα ήθελα τις απόψεις σας:

Τι μπορεί να γίνει από δω και πέρα; Μπορεί να γίνει κάτι;

Αυτό που γράφτηκε για διαγραφή από κατά τόπους συλλόγους νοσοκομειακών γιατρών και εγγραφή στους συλλόγους των εργαζόμενων στο νοσοκομείο (αλήθεια ποιό είναι το δευτεροβάθμιο όργανο σ' αυτούς τους συλλόγους; ΑΔΕΔΥ;) τι μπορεί να προσφέρει;

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
16 Απαντήσεις
47068 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2018, 12:56:39
από Γ.Κτιστάκης
1 Απαντήσεις
80995 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαΐου 2008, 13:34:10
από D-Michalis
0 Απαντήσεις
3740 Εμφανίσεις