Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
10 Ιανουαρίου 2025, 15:33:37

Ψηφοφορία

Θα ενημερώνατε την επίτροπο ότι δεν επιθυμείτε υπέρβαση του 48ωρου;

Ναι, με οποιοδήποτε κόστος.
12 (52.2%)
Όχι, φοβάμαι τα αντίποινα από την κλινική/διευθυντή/διοικητή
3 (13%)
Όχι, δεν θέλω να ρισκάρω να μην πληρωθώ εφημερίες που έχω κάνει.
1 (4.3%)
Όχι, έχω έξοδα αυτή την εποχή και χρειάζομαι τις επιπλέον εφημερίες
7 (30.4%)
Όχι, γιατί θα σταματήσει να λειτουργεί η κλινική/ΚΥ
0 (0%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 23

Η ψηφοφορία έληξε: 30 Μαρτίου 2009, 01:32:56

Αποστολέας Θέμα: Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.  (Αναγνώστηκε 720098 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

22 Νοεμβρίου 2008, 06:01:17
Απάντηση #480
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Υ.Γ. Οι προτάσεις σας, είτε δημόσια μεσω του forum, είτε με προσωπικά μηνύματα, για το τι μπορώ να κάνω απέναντι σ' αυτή την απόφαση είναι ευπρόσδεκτες.
Προσωπικά, θα πήγαινα στο ΚΕΠ της ΥΠΕ και θα έγραφα μια αναφορά κατά του διοικητή για παράβαση καθήκοντος, κατάχρηση εξουσίας και διακριτική μεταχείριση δημοσίου υπαλλήλου (βλ δημοσιουπαλληλικό κώδικα), αλλά αφού πρώτα είχα στείλει (προαιρετικά) μια ακόμη επιστολή σε λιτό ύφος ρωτώντας τα εξής:
- Τι εννοεί λέγοντας:"Από αυτές (δηλ τις εφημερίες ετοιμότητας) θα πληρώνεται μόνο για τις ώρες που καλείται και παρουσιάζεται στο Κέντρο Υγείας". Οι ετοιμότητας πληρώνονται κανονικά ανεξαρτήτως εάν σε καλέσουν ή όχι.
- Εάν οι εφημερίες ετοιμότητας αποτελούν λόγο τιμωρίας ή είναι προς το συμφέρον της ασφάλειας των πολιτών που δέχονται υπηρεσίες υγείας και συνεπώς μπορούν να γενικευτούν και προς τους υπόλοιπους ιατρούς.
- Εάν γνωρίζει την ύπαρξη του Π.Δ. 88/1999 άρθρα 3 έως 7, εάν το εφαρμόζει στο νοσοκομείο για τους ιατρούς ΕΣΥ μέχρι σήμερα και εάν όχι σε ποιο νομικό κείμενο έχει στηριχθεί για την μη εφαρμογή του, καθώς κατά το διορισμό του ως διοικητής έχει ορκιστεί να εφαρμόζει το σύνταγμα και τους νόμους του ελληνικού κράτους.

Το ύφος της επιστολής σου επιτρέπει να
- το στείλεις για θέμα στην αρμόδια Ένωση ιατρών ΕΣΥ και στον Ιατρικό Σύλλογο ζητώντας την συμμετοχή τους.
- κάνεις αποχή από την εργασία σου καθώς η συμπεριφορά του προϊσταμένου σου είναι υποτιμητική προς το άτομο σου κατά παράβαση των νόμων.

ΥΓ Πιθανώς να φαίνομαι λίγο ερειστικός για το θέμα της αναφοράς, αλλά μια επιστολή ακόμη με κοινοποίηση στο επιστημονικό συμβούλιο (για την ασφάλεια των εφημεριών) και στα συνδικαλιστικά όργανα (για την "τιμωρία") θα του την έστελνα και θα συνέχιζα κανονικά την εφαρμογή του ρεπό μέχρι να τον "δέσω" λίγο πιο καλά. Οι απειλές πάντως υπάρχουν και από το δικό μας νοσοκομείο αλλά έχουμε χώρο για να τις γράψουμε. Στην ίδια φάση πάντως είμαστε Παναγιώτη.
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Νοεμβρίου 2008, 16:28:36 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

22 Νοεμβρίου 2008, 12:07:00
Απάντηση #481
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 *Σε περίπτωση που καλείσαι για να συνοδέψεις διακομιδή ασθενούς από συνάδελφο συνεφημέριο(?!), η εφημερία σου από ''ετοιμότητας'' μετατρέπεται σε ''ενεργό''.
 *Ο κ. Διοικητής καλό θα είναι να πληροφορηθεί από τη μισθοδοσία για το τρόπο αποζημίωσης των εφημεριών.
   Τα λοιπά περί Δημοσιοπαλληλικού Κώδικα τα γνωρίζει ο κ. Μιχαήλ.
 
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Νοεμβρίου 2008, 18:35:20 από Πατρωνάκης Μάνος »

22 Νοεμβρίου 2008, 13:05:01
Απάντηση #482
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Ποια είναι -επιτέλους- η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ της 20ης Νοέμβρη 2008?
Αυτή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ('Προς Υπογραφή-21/11/08')
ή
αυτή Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Η μία λέει για 7-11 ('στόχος') και η άλλη δεν λέει τίποτα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eutelsat Hot Bird 8 at 13° East, transponder 50, vertical polarisation, 11727 MHz

22 Νοεμβρίου 2008, 20:10:10
Απάντηση #483
Αποσυνδεδεμένος

mandreou


-Επειδή μέχρι τώρα έχω μάθει να βλέπω και τις δυο πλευρές του νομίσματος έστειλα ένα μήνυμα με τις απορίες μου στον κ. Βαρνάβα και παραθέτω την απάντησή του (δεν νομίζω ότι θα έχει αντίρρηση ) ώστε να ξέρουμε από τον ίδιο τα γεγονότα. Για να πω την αλήθεια προφανώς και αυτός έχει τα δίκια του, από εκεί που κανείς δεν ασχολούνταν με τα συνδικαλιστικά μας ξαφνικά όλοι έχουμε άποψη και απαιτήσεις (και δεν βγαζω τον εαυτό μου από έξω). Όμως παραμένει αλήθεια και το γεγονός ότι τώρα που για πρώτη φορά νιώσαμε εθνικά υπερήφανοι για τους αγώνες μας και μιλάω για την Ξάνθη (ένα από τα 4 Νοσοκομεία που ξεκίνησαν προγράμματα με 48ωρο από τον Οκτώβριο άλλο αν τελικά ο Διοικητής μας έδωσε τελικά εντολή εντέλλεσθαι) διαπιστώνουμε στην τελική ότι όλα έγιναν για τους αναπληρωτές διευθυντές ίσως και τους διευθυντές  που σε μας τουλάχιστον μόνο εμπόδια έβαζαν στις προσπάθειές μας. 

Sent: Friday, November 21, 2008 12:43 AM


 
Κύριε Βαρνάβα εδώ και καιρό λαμβάνω τα ενημερωτικά σας email και σας ευχαριστώ γι αυτό. Επειδή μέχρι τώρα σας θεωρούσα αξιόπιστο, μαχητικό και ειλικρηνή αγωνιστή των δικαιωμάτων των ιατρών ΕΣΥ σας παρακαλώ να μου απαντήσετε αν και εσείς ομόφωνα συμφωνήσατε σε αυτό το κειμενο της ΟΕΝΓΕ με ημερομηνία 18/11/2008. Ευχαριστώ Ανδρέου Μάρθα Επιμελ Β΄ΚΥ Σταυρούπολης



ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Αγαπητή Μάρθα
Από τη διατύπωση του ερωτήματος που μου θέτεις να υποθέσω ότι το "επειδή μέχρι τώρα σας θεωρούσα..." σημαίνει ότι από τώρα και μετά δεν με θεωρείς;
Το αντιπαρέρχομαι όμως και σου λέω ότι με το δεδομένο κίνημα που έχουμε η συμφωνία αυτή ήταν ότι περισσότερο μπορούσαμε να έχουμε στην σημερινή στιγμή. Το ότι εμείς που έχουμε φάει ώρες ατελείωτες στο συνδικαλιστικό κίνημα το ψηφίσαμε ώστε να βγεί ομόφωνα κάτι σημαίνει. Οι 15 άνθρωποι που εκλέχτηκαν από το πρόσφατο συνέδριο ούτε μειοδότες είναι, ούτε φακελάκηδες, ούτε πλασματικές εφημερίες κάνουν.
Αν καταφέρουμε την επόμενη διαπραγμάτευση να την κάνουν 15 νέοι συναδέλφοι με όρεξη και μεράκι θα είναι η μεγαλύτερη δικαίωση για όλους μας.
Σε χαιρετώ
Δημήτρης Βαρνάβας
 

22 Νοεμβρίου 2008, 21:54:40
Απάντηση #484
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
με το δεδομένο κίνημα που έχουμε η συμφωνία αυτή ήταν ότι περισσότερο μπορούσαμε να έχουμε στην σημερινή στιγμή. Το ότι εμείς που έχουμε φάει ώρες ατελείωτες στο συνδικαλιστικό κίνημα το ψηφίσαμε ώστε να βγεί ομόφωνα κάτι σημαίνει. Οι 15 άνθρωποι που εκλέχτηκαν από το πρόσφατο συνέδριο ούτε μειοδότες είναι, ούτε φακελάκηδες, ούτε πλασματικές εφημερίες κάνουν.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μετά είναι οι αποφάσεις της ΟΕΝΓΕ ‘συντεχνιακές’; Μετά είναι οι συνδικαλιστές κομματικοί;
Οπότε πράγματι αυτά που πήραμε πολλά ήταν
Γι’ αυτό δύσκολα μπορεί να μιλήσει κανείς για ξεπούλημα, προδοσίες κλπ. Ήταν ψυχρός ρεαλισμός, αλλά πλασαρίστηκε άκομψα, αντιδημοκρατικά και ανειλικρινώς.


Απόλυτα συμφωνούμε με τον συνάδελφο Βαρνάβα.
Εκτός από τα μετά του αλλά...
Εκεί σηκώνει μεγάάάάλη κουβέντα, γιατί αυτά δεν ήταν θέμα 'κινήματος'.

22 Νοεμβρίου 2008, 23:26:47
Απάντηση #485
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Αγαπητέ Παναγιώτη
1.   Το «Απ’ αυτές (δηλ. τις εφημερίες ετοιμότητας) θα πληρώνεται μόνο για τις ώρες που καλείται και παρουσιάζεται στο Κέντρο Υγείας» είναι σαφώς παράνομο και δεν μπορεί να το εφαρμόσει. Αγνόησέ το.
2.   Η Γ.Σ. πήρε αυτή την απόφαση? Και ποιος άλλος την εφάρμοσε? Προσωπικά θα απαιτούσα από την πενταμελή να κάνει άμεση παράσταση στο Διοικητή για αυτή του την «εκδικητική» στάση. Θα απαιτούσα ακόμη απόφαση Γ.Σ. που να καταδικάζει αυτή την στάση. Αν η 5μελής αδιαφορούσε, θα την ανέφερα στην τοπική Ένωση και στην ΟΕΝΓΕ (όχι ότι θα τους ξίνιζε το γάλα, αλλά δεν μπορείς να είσαι θεατής).
3.   Θα παρέπεμπα το θέμα α) στον συνήγορο του πολίτη και β) Στον Γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης γιατί πρόκειται για ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ εξουσίας.
4.   Θεωρώ ότι πρέπει να απαιτήσεις και από την Ένωση να πάρει τις ευθύνες της.

(Υ.Γ.: Ντρέπομαι για το ότι ο εν λόγω «κύριος» είναι γιατρός. Να τον χαιρόμαστε.)


Σχετικά με την «ομόφωνη» πρόταση, όπως δημοσιεύτηκε από την Μάρθα με τις σημειώσεις του κ. Βαρνάβα, διαπιστώνω ότι έχει μεταβληθεί το κείμενο.
Τα μόνα ουσιώδη που εντόπισα είναι ότι
1.   δεν ακυρώνονται οι εκατοντάδες προκηρύξεις που βρίσκονται στον αέρα και
2.   δεν κρίνονται από «λαοσύναξη» οι κρινόμενοι για πρόσληψη με τις ανοικτές προκηρύξεις.
Τίποτε άλλο ουσιώδες δεν μεταβάλλεται. Εντύπωση δε μου κάνει ότι, ενώ το υπουργείο προτείνει συμβούλια με συνθέσεις σε ορισμένα σημεία, η ΟΕΝΓΕ υπερθεματίζει σε «λαοσυνάξεις Συνελεύσεων. Όχι που θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια οι από πάνω για να περάσει κανένας ανεπιθύμητος από τους από κάτω !!!
Τώρα εκείνο το περί «πλήρους αποκλεισμού» των Πανεπιστημιακών δεν ξέρω πώς να το χαρακτηρίσω. Πάντα έλεγα ότι οι πανεπιστημιακοί έχουν καπελώσει τα πάντα. Οι «εξοστρακισμοί» όμως σε τι βοηθούν? Στο να πάρουμε τη ρεβάνς?

« Τελευταία τροποποίηση: 23 Νοεμβρίου 2008, 00:08:42 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

23 Νοεμβρίου 2008, 12:23:52
Απάντηση #486
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Κάποια εποχή είχα την τύχη να ακούσω, ίσως και "συνωμοτικά", τις απόψεις κάποιων από αυτούς που είχαν αποδεχτεί την ιδέα για την "αξιοποίηση" των πλασματικών εφημεριών για αύξηση του μισθού στους ιατρούς πριν πολλά χρόνια. Στην προτροπή ότι αυτό δεν είχε κανένα νόημα καθώς και με τις "υπερωρίες" μπορεί να γίνει το ίδιο, και να μην έχουμε τα σημερινά προβλήματα, η απάντηση που εισέπραξα ήταν: "Οι νέοι συνάδελφοι έχουν την ευκαιρία πλέον να διορθώσουν όπως νομίζουν προς το καλύτερο, μακάρι να πετύχουν περισσότερα από ότι πετύχαμε εμείς..." Οι "νέοι συνάδελφοι" είναι οι σημερινοί διαπραγματευτές και μάλλον η ιστορία επαναλαμβάνεται....

Και υπάρχουν δύο φόβοι μου:
α) Πουθενά δεν μπαίνει ένα κάθετο χρονικό όριο για εφαρμογή του 48ωρου εάν ο εργαζόμενος το επιθυμεί στην προτεινόμενη σύμβαση, η ακύρωση του οποίου να ακυρώνει και την σύμβαση. Σέβομαι ότι κάποιοι θέλουν να εφημερεύουν, τους υπόλοιπους δεν τους σεβόμαστε; Το φοβόμαστε αυτό το σημείο;;;; Δεν υπάρχει καν η αναφορά στη λέξη 48ωρο, γιατί;
β) Αυτή η επιτροπή που αποφασίζει τις προσλήψεις, μήπως στην διαδρομή κριθεί αντισυνταγματική; Μήπως θέλει διοικητικές αλλαγές που θα πάρουν κάποιους μήνες να γίνουν και βρεθούμε πάλι στο τέλος του 2008 να υποσχόμαστε προσλήψεις; Οι καθυστερήσεις στα ΣΚΕΙΟΠΝΙ εχουν γνωστά αίτια: Ένα από αυτά πχ είναι ο ίδιος ο επίτροπος να έχει κόψει τα λιγότερα των 20 ευρώ που είχαν θεσμοθετηθεί στους εισηγητές ανά εισήγηση με το αιτιολογικό ότι η κάθε εισήγηση είναι εργασία που πρέπει να γίνει στον χρόνο εργασία τους. Με αποτέλεσμα οι περισσότεροι εισηγητές να το βλέπουν σαν πάρεργο και να καθυστερούν μήνες τις εισηγήσεις. Μην μου πουν οι συνδικαλιστές ότι δεν το ξέρουν; Το σκέφτηκαν αυτό στις προτάσεις τους για γρήγορες προσλήψεις;

Ο κ. Βαρνάβας σε σημερινό του ενημερωτικό δικαιολογεί την είσοδο με βαθμό Β' στο ΕΣΥ με την θεωρεία της πυραμίδας, λέγοντας ότι έχουμε πρακτικά: 2005 διευθυντές, 4057 αναπληρωτές, 2535 επιμΑ, 2624 επιμΒ και 8780 ειδικευόμενους και υπάρχει πρόβλημα γιατί δεν υπάρχει πυραμίδα δηλαδή πολλοί επιΒ, λιγότεροι επιμΑ, ακόμη λιγότεροι αναπληρωτές και σημαντικά λιγότεροι διευθυντές. Και κατά την γνώμη του για να φτιαχτεί η πυραμίδα πρέπει να μπουν για αρκετό διάστημα μόνο επιμΒ.
Συμφωνώ με την λογική της πυραμίδας, αλλά με την πρόταση της ΟΕΝΓΕ την 1-1-2009 θα έχουμε 6062 διευθυντές, 2535 επιμΑ, 2624 επιμΒ και 8780 ειδικευόμενους. Την 1-1-2010 εάν γίνουν οι 2000 προσλήψεις θα έχουμε 6062 διευθυντές, 2535 επιμ Α, 4124 επιμΒ, και 9280 ειδικευόμενους. Σας μοιάζει περισσότερο με πυραμίδα αυτό που πάνε να κάνουν; Γιατί δεν βάζουν και μια εθελούσια στην κλαδική σύμβαση ώστε να μείνουν μόλις 1000 διευθυντές να έχουμε μια σωστή πυραμίδα;

Το ρεπό μετά την εφημερία δίδεται γιατί δεν μπορεί κάποιος να συνεχίσει να εργάζεται πέρα των 12 ωρών συνεχώς, εάν πάει σε άλλη μέρα της εβδομάδας τότε τι θα είναι; bonus;;; Γιατί εάν το θέσετε εκτός της συλλογιστικής της ευρωπαϊκής οδηγίας, το καταργείτε με τον πιο έξυπνο τρόπο: Δείτε τι σκαρφίστηκε ο δικός μας διοικητής στο κείμενο που επισυνάπτω. Να αφαιρέσει την μέρα του ρεπό από το μισθό, αφού προσπαθεί να το αποσυνδέσει από το λόγο για τον οποίο μπαίνει στην οδηγία. Κι αυτό, σας είναι άγνωστο σαν ιδέα;

Με ποια κριτήρια γίνονται οι κρίσεις και οι προκηρύξεις; Με συστατικές επιστολές (π.χ. είναι δικό μας παιδί, είναι του κόμματος, έχει καλό βολευτή ή σπόνσορα); Με βάση το παραγόμενο έργο (π.χ. επεμβάσεις, αριθμό ασθενών, κλπ); με βάση το επιστημονικό-ερευνητικό έργο (π.χ. διδακτορικά, εργασίες, δημοσιεύσεις); Με βάση άλλα προσόντα (είναι ευγενικός, έχει ήθος, κάνει καλή παρέα, είναι όμορφος/η, και άλλα πιο γαργαλιστικά); Αυτά δεν θα έπρεπε να μνημονεύονται κάπου;

Τελικά, το μόνο σίγουρο κατά τη γνώμη μου είναι ότι αυτή η υπόθεση θα μείνει στην ιστορία σαν η θεμελίωση της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ. Την άδεια για την θεμελίωση την κάναν οι προηγούμενοι, οι νυν το κάνουν έργο.

Και είμαι περίεργος, εάν οι Ενώσεις θα δεχτούν μια τέτοια πρόταση ή θα περάσει χωρίς επιβεβαίωση από τις ενώσεις ή θεωρείται τετελεσμένο.
Προσωπικά, βρίσκομαι στην αναμονή να δω εάν οι Ενώσεις συμφωνούν, γιατί σέβομαι την άποψη της πλειοψηφίας και ίσως χρειαστεί να αναζητήσω την τύχη μου αλλού άμεσα ή στο κοντινό μέλλον.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

23 Νοεμβρίου 2008, 14:05:22
Απάντηση #487
Αποσυνδεδεμένος

πρώτη & καλύτερη

Ιατροί
Επιμένω να ερωτώ:

1) Ποιές ενώσεις αποφάσισαν ότι οι ο εισαγωγικός βαθμός στο ΕΣΥ θα είναι ο επιμελητής Β και η εξέλιξη θα κρίνεται από τη γενική συνέλευση (με δημοκρατικό τρόπο) των αποπάνω σου?
2) Ποιές ενώσεις αποφάσισαν ότι αν μετακομίζεις από το ένα μέρος της μαγευτικής Ελλάδας στο άλλο, πρέπει να έχεις ποινή για την εξέλιξή σου?
3) Τι αποφάσισαν οι ενώσεις? Εφαρμογή του 48ώρου, κλπ. Με ποιό δικαίωμα η εφαρμογή του 48ώρου έγινε διαπραγματευτικό όπλο, για να κατατεθεί μια κλαδική σύμβαση εργασίας με περιεχόμενο, που δε γνωρίζουμε ποιοί, πότε και γιατί το αποφάσισαν και χωρίς να αναφέρεται πουθενά το 48ωρο?


Και δύο σχόλια:
1) Το "πολυδιευθυντικό" προφανώς δεν έχει σχέση με καμία πυραμίδα όρθια ή ανάποδη, γιατί τότε πολύ απλά δεν είναι "πολυδιευθυντικό". Για να καταλαβαίνουμε για τι μιλάμε: πολυδιευθυντικό σημαίνει, ότι έχεις μία βαθμίδα ειδικευμένων ιατρών (όπως οι consultants στο εξωτερικό), με ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις. Μία βαθμίδα ισότιμων και ένας ο οποίος είναι επικεφαλής και μανατζάρει όλο το τμήμα (όπως ο head στο εξωτερικό).
Αυτό που βλέπουμε να προτείνεται εδώ, είναι αυτό που ομολογείται: μια πυραμίδα με τρεις βαθμίδες, με το δικαίωμα των αποπάνω να κρίνουν τους αποκάτω, με είσοδο μόνο από την κατώτερη βαθμίδα, με ποινές και καθυστερήσεις εξέλιξης, κλπ. Παρεμπιπτόντως, ο "συντονιστής διευθυντής" δεν είναι το αντίστοιχο του head καθώς ο head είναι ένας consultant νέος σε ηλικία, που κρίνεται ότι μπορεί να βγάλει σε πέρας το δύσκολο έργο της οργάνωσης, και όχι μια τέταρτη βαθμίδα λίγο πριν τη σύνταξη. 
Ουσιαστικά, το ίδιο σύστημα με τώρα θα έχουμε, και δε βλέπω κανένα "πολυδιευθυντικό". Και μάλιστα, στο εφεξής θα υπάρχει πολύ περισσότερος και πιο σφικτός έλεγχος των αποπάνω προς τους αποκάτω. Στρατό ή κομματική οργάνωση εργοστασίου βάσης μου θυμίζει.

2) Οι κουβέντες του τύπου "άσε να γνωρίζουμε καλύτερα εμείς που φάγαμε τα χρόνια μας στο κουρμπέτι".... άστο καλύτερα μην το σχολιάσουμε....

« Τελευταία τροποποίηση: 23 Νοεμβρίου 2008, 18:44:24 από πρώτη & καλύτερη »

23 Νοεμβρίου 2008, 17:54:01
Απάντηση #488
Αποσυνδεδεμένος

eliastheod


όποιο λεξικό και αν άνοιξα, βρήκα ομοφωνία απόψεων

εργατοπατέρας : αυτός που έχει φάει ώρες ατελείωτες στο συνδικαλιστικό κίνημα

23 Νοεμβρίου 2008, 18:41:11
Απάντηση #489
Αποσυνδεδεμένος

πρώτη & καλύτερη

Ιατροί
(άσχετο, αλλά μου ήρθε σαν deja-vu)
Θυμάμαι στο πανεπιστήμιο μια ισχυρή αντίδραση των αριστερών συνδικαλιστών στα προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών ERASMUS, με μια διανθισμένη αιτιολόγηση: ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο, πάνε εκεί στα ξένα πανεπιστήμια και γαλουχούνται με διδάγματα των καπιταλιστών, πάνε εκεί στην Ευρώπη και γυρνάνε ναρκομανείς, ανταλλαγή=ελαστικοποίηση, κοκ.

Προσπαθώντας να καταλάβω, γιατί οι συνδικαλιστές μας προτείνουν ποινή στην εξέλιξη ιατρού που εργάζεται στο δημόσιο σύστημα υγείας και μετακινείται, έκανα ένα γρήγορο search στο δίκτυο. Γκουγκλάρισα τις λέξεις job mobility, physician career. Υπάρχει πολύ υλικό. Πόσο βοηθά η αλλαγή εργασιακού περιβάλλοντος στην εξέλιξη, στην ανταλλαγή ιδεών, στην προσαρμογή σε νέες μεθόδους, στην εκμάθηση νέας κουλτούρας, στην μείωση ξενοφοβικών ιδεολογιών, κοκ. Από την άλλη μεριά κι ένας σκεπτικισμός πόσο η αλλαγή μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη της οικογένειας, στρεσ, οικονομικές δυσκολίες, κοκ.

Η αλήθεια είναι ότι δε βρήκα βιβλιογραφία για τις αρνητικές επιπτώσεις της μετακίνησης από το Νοσοκομείο-ΚΥ Άνω Ποταμιάς προς το Πολυδύναμο ΚΥ Κάτω Ποταμιάς.   

23 Νοεμβρίου 2008, 18:49:06
Απάντηση #490
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Στη μέχρι τώρα θητεία μου στο ΕΣΥ έχω δει συναδέλφους με πολλές γνώσεις και εντυπωσιακά βιογραφικά να ξεκινούν την καριέρα τους ως Β’ σε επαρχιακά νοσοκομεία γιατί παρ’ όλα τα βιογραφικά τους δεν μπορούσαν να βρουν θέση «κεντρικότερα» λόγω έλλειψης προϋπηρεσίας. Μετά από μια συνήθως θητεία κατάφερναν να βρουν θέση αλλού. Όλους αυτούς τους αποκλείουμε από διεκδικήσεις νέων και καλύτερων ενδεχομένως θέσεων και οι θέσεις αυτές μένουν στους «νέους» συναδέλφους. Θέσεις που κατά πάσα πιθανότητα θα καταλαμβάνονταν από τους παλιούς αν θεωρήσουμε ότι τα κριτήρια είναι, εν μέρει, αξιοκρατικά.
Θα μου πείτε ότι το πρόβλημα τις κάλυψης νέων θέσεων από παλιούς, ουσιαστικά δεν αυξάνει τον συνολικό αριθμό των υπηρετούντων γιατρών και αφήνει κενά στις «παλιές» τους θέσεις.
Όμως δεν μας απασχολεί γιατί οι «παλιοί» να θέλουν να αλλάξουν θέση; Μήπως γιατί θεωρούν τη νέα θέση καλύτερη και ότι ανταποκρίνεται περισσότερο στις προσδοκίες τους; Γιατί να τους αποκλείσουμε από τη διεκδίκησή των νέων θέσεων τη στιγμή που θα είχαν τις περισσότερες πιθανότητες να τις καταλάβουν;
Η λύση θα ήταν οι γρήγορες διαδικασίες προκήρυξης και επιλογής ώστε οι κενωθείσες θέσεις (από τους «μεταπηδήσαντες» παλιούς) να πληρωθούν από άλλους (που το πιθανότερο θα είναι «νέοι»).

Βαθμός εισαγωγής στο ΕΣΥ ο Επιμελητής Β':
Ποιός θα πάει πλέον στην επαρχία και σε άγονες περιοχές αν εξαλειφθεί το, μόνο ως τώρα, κίνητρο του βαθμού εισαγωγής επιμελητή Α' ή Διευθυντή;

Αγροτικοί γιατροί:
Απ' ότι φαίνεται απο τον πίνακα υπηρετούντων γιατρών στο ΕΣΥ, 1.198 αγροτικοί υπάρχουν στο σύστημα, όμως σε όλα τα τεκταινόμενα δεν αναφέρονται πουθενά.
Εκείνοι θα πάρουν κάποια αύξηση; Θα δικαιούνται ρεπό; Θα υπάρχει ανώτατο όριο στις εφημερίες; Καμία αναφορά.
Μήπως γιατί είναι αναλώσιμοι; Μπαίνουν και βγαίνουν στο σύστημα ανά 6μηνο ή 12μηνο. Άσχετο αν από τα χέρια τους (κυριολεκτικά) περνάει το μεγαλύτερο μέρος της συνταγογραφίας στην επαρχία κυρίως.

Και μια μικρή "αποκάλυψη" από τον πίνακα που είδαμε: Στους 8.780 ειδικευόμενους υπάρχον επιπλέον 469 υπεράριθμοι ειδικευόμενοι! Ποσοστό περίπου 5% επί των θέσεων ειδίκευσης. Καθόλου άσχημα (για τους υπεράριθμους) ε; Φαίνεται οι καρκίνοι και οι αλλεργίες κάνουν θραύση σ' αυτή την ειδική ομάδα εργαζόμενων!
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Νοεμβρίου 2008, 19:02:10 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

25 Νοεμβρίου 2008, 01:35:08
Απάντηση #491
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Επιμένω να ερωτώ:

1) Ποιές ενώσεις αποφάσισαν ότι οι ο εισαγωγικός βαθμός στο ΕΣΥ θα είναι ο επιμελητής Β και η εξέλιξη θα κρίνεται από τη γενική συνέλευση (με δημοκρατικό τρόπο)


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 13/08/2007

Η ΕΙΝΑΠ υπέρ των πολλών διευθυντών στο ΕΣΥ

«Στην αναζωογόνηση και αναγέννηση του ΕΣΥ θα προσφέρει σε βάθος χρόνου η πρόταση του υπουργού Υγείας για τις κρίσεις των διευθυντών του Συστήματος, καθώς η όποια εξέλιξη έχει προβλεφθεί μέχρι σήμερα, προβλέφθηκε τελείως ευκαιριακά. Με την πρόταση συμφωνεί και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος και η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά».
 
Τα παραπάνω δήλωσε στην «Ε» ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ Στάθης Τσούκαλος, σχετικά με το θέμα των κρίσεων των διευθυντών του ΕΣΥ, σημειώνοντας ότι «βρισκόμαστε σε ένα σημείο από άποψη αξιοκρατίας που είναι ιδιαίτερα επιλήψιμο. Δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι οι κρίσεις των γιατρών του ΕΣΥ από 15ετίας και πλέον γίνονται με αξιοκρατικό τρόπο. Από εκεί και πέρα, εάν δούμε την απόδοση των γιατρών του ΕΣΥ, ασφαλώς και η απόδοση αυτή περιμένουμε να είναι πολύ καλύτερη, όταν υπάρχει το κίνητρο της προβλεπόμενης εξαρχής και οργανωμένης εξέλιξής τους μέσα στο σύστημα».

Ο κ. Τσούκαλος πρόσθεσε ότι «η όποια εξέλιξη έχει προβλεφθεί μέχρι σήμερα, προβλέφθηκε τελείως ευκαιριακά, χωρίς ποτέ το σύστημα να κερδίσει από την προσπάθεια του νοσοκομειακού γιατρού να διατηρείται καλός και ικανός. Η διαφορά σήμερα είναι ότι η πρόταση του υπουργού Υγείας Δ. Αβραμόπουλου, η οποία στοχεύει σε μία απαρχής προβλεπόμενη οργανωμένη εξέλιξη των νοσοκομειακών γιατρών, από τον εισαγωγικό μέχρι τον καταληκτικό βαθμό, είναι μία τελείως διαφορετική περίπτωση και πιστεύω απόλυτα ότι θα προσφέρει σε βάθος χρόνου στην αναζωογόνηση και αναγέννηση του ΕΣΥ, σε συνδυασμό με τις 4.500 προσλήψεις νέων γιατρών που έχει δεσμευτεί για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η πρόταση του υπουργού Υγείας που έγινε προς την Ομοσπονδία στηρίζεται κατά βάση σε προτάσεις της ΕΙΝΑΠ και είναι τεκμηριωμένη και ολοκληρωμένη. Δεν παρουσιάζει κενά, διατηρεί την άμιλλα των νοσοκομειακών γιατρών, οι αξιολογήσεις και οι κρίσεις προβλέπεται να γίνονται από θεσμικά όργανα και ευρείας σύνθεσης και εκπροσώπησης, ώστε να μην υπεισέρχονται κομματικά κριτήρια που τόσο πολύ έχουν ταλανίσει το σώμα των νοσοκομειακών γιατρών. Πιστεύω ότι εάν τελικά η πρόταση του υπουργού Υγείας γίνει νόμος του κράτους, θα απελευθερωθούν πολιτικές δυνάμεις πολύ μεγάλες σε κάθε επίπεδο ώστε αυτές να ασχοληθούν με τα μεγάλα ζητήματα και όχι με τα ρουσφέτια τού ενός και του άλλου. Είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε να εξηγήσω το όλο σύστημα που προβλέπει η πρόταση αυτή και θα καλούσα και την Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Διευθυντών του ΕΣΥ να πάψει να ανησυχεί, τουλάχιστον ιδιαίτερα».

Ανάμεσα στις προτάσεις του υπουργού Υγείας για την αναδιοργάνωση της Ιατρικής Υπηρεσίας των Νοσοκομείων του ΕΣΥ και την εξέλιξη των νοσοκομειακών γιατρών (πολυδιευθυντικό) ήταν ότι:

- Κάθε ικανός γιατρός του ΕΣΥ εξελίσσεται μέχρι τον καταληκτικό βαθμό του διευθυντή, υπό προϋποθέσεις χρόνου προϋπηρεσίας στον κάθε βαθμό και εκπαιδευτικά-επιστημονικά κριτήρια. Η αξιολόγηση είναι ατομική.

- Οι προαγόμενοι σε βαθμό διευθυντή δεν δύνανται πλέον να διεκδικήσουν άλλη θέση.

- Οταν ένα τμήμα έχει περισσότερους από έναν διευθυντές επιλέγεται-εκλέγεται ο ένας ως συντονιστής διευθυντής με 4ετή θητεία.


ΣτΝ: ο κάδος, η πυραμίδα, και το καπέλο
ΣτΝ2: Ο καλός μαθητής δεν φτάνει να διαβάζει μονάχα το παρακάτω μάθημα, πρέπει να κάνει και επαναλήψεις!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ κ. ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ 

Αθήνα, 29/3/04

Κύριε Υπουργέ,

σας συγχαίρουμε για την ανάληψη των καθηκόντων σας.
(...)
Ένας άλλος σοβαρός λόγος που οδηγεί σε γήρανση το σύστημα είναι η μη πρόβλεψη από την αρχή μιας πραγματικής εξέλιξης των νοσοκομειακών γιατρών, που θα βοηθούσε στην αύξηση της παραγωγικότητάς τους. (Η μέση ηλικία της κάθε βαθμίδας έχει αυξηθεί κατά 10 χρόνια.) Για να προβλέψουμε και να θεσμοθετήσουμε πραγματική εξέλιξη απαιτούνται:
·        Νέες προσλήψεις.
·        Πύλη εισόδου στο σύστημα οι βαθμοί των Επιμελητών Β΄ και Α΄.
·        Ο τίτλος του Αναπληρωτή Διευθυντή να γίνει βαθμός.
·        Να αναπτυχθεί το πολυδιευθυντικό σύστημα.
(...)
Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε από νοσοκομειακούς γιατρούς ηλικίας 55 ετών και πάνω να βγάζουν τις εφημερίες των νοσοκομείων. Πρέπει γιατροί από μια ηλικία και πάνω, πρέπει γιατροί από κάποιο βαθμό και πάνω, να μην εφημερεύουν σε ενεργό εφημερία πλέον.(...)
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

ΣτΝ3: ο βαθύς κάδος, η ανάστροφη πυραμίδα, και το μεγάλο καπέλο

Καλούς Αγώνες!

« Τελευταία τροποποίηση: 25 Νοεμβρίου 2008, 01:55:30 από flone »

25 Νοεμβρίου 2008, 08:43:10
Απάντηση #492
Αποσυνδεδεμένος

Nikos22


Mε όλο το σεβασμό συνάδελφοι εξηγείστε μου παρακαλώ, γιατί δεν θέλουμε να γίνουν όλοι κάποτε Διευθυντές; Γιατί δεν θέλουμε να μας κρίνουν συνάδελφοι γνωστοί μας και συνεργάτες μας; Μέχρι σήμερα πιστεύουμε ότι οι κρίσεις από συμβούλια (αγνώστου τάχα μου προέλευσης) είναι αδιάβλητες; Γιατί είναι παράλογη η πρόταση όλοι οι Γιατροί κάποτε σε ηλικία 55 ετών να μην πραγματοποιούν ενεργείς εφημερίες; Θεωρείτε ότι είναι δυνατόν να υπάρξει αντικειμενικότερη διαπίστωση για τον καθένα μας από την ηλικία του και την προϋπηρεσία του; Πως τα δεκάδες χαρτιά και πιστοποιητικά που οικογένειες πλουσίων συναδέλφων μας άμεσα ή έμεσα προμηθεύουν στα παιδιά τους είναι αντικειμενικά διαπιστευτήρια  "καλών γιατρών";  Εγώ με συγχωρείτε που θα το πώ, αλλά θεωρώ πολύ θετικές τις προτάσεις και γενικότερα τις εξελίξεις.  Όσο για το ότι κάποιοι (ίσως και αρκετοί) από εμάς παραμένουν σε αρκετά δύσκολη θέση παρά τις εξελίξεις αυτό δυστυχώς σε κάθε περίπτωση θα ήταν αδύνατο να αποφευχθεί. Σε κάθε επάγγελμα αυτό ισχύει, στην Ιατρική ακόμα περισσότερο.

25 Νοεμβρίου 2008, 11:34:47
Απάντηση #493
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Καλώς ήρθες Νίκο στην παρέα μας.
Χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω και την διαφορετική άποψη γιατί είχε αρχίσει να γίνεται μονόλογος η όλη συζήτηση. Θα προσπαθήσω να πω την προσωπική μου γνώμη που τις περισσότερες φορές δεν συνάδει με τα προσωπικά μου συμφέροντα.

Η πρόταση της ΟΕΝΓΕ δεν είναι το απόλυτο κακό, απλά σε αυτή την σπάνια στιγμή ίσως πολλοί από μας περιμέναμε κάτι καλύτερο και όχι ένα πισογύρισμα. Θα επικεντρωθώ μόνο στα στοιχεία που περιγράφεις.

Η ιδέα της απεμπλοκής του βαθμού από την άσκηση της "διοίκησης" είναι ένα θετικό μέτρο. Η κατάργηση του αναπληρωτή διευθυντή θα μπορούσε να πει κανείς ότι έγινε με αγνές προθέσεις να συμπεριλάβει ανθρώπους στο βαθμό του αναπληρωτή διευθυντή που είναι άξιοι και χρήσιμοι να αναλάβουν έργο διοίκησης σε μια κλινική ή μονάδα υγείας. Όμως, αυτό έχει δύο αρνητικά, δεν εισάγει μέθοδο αξιολόγησης της "διοίκησης" από τον διευθυντή και επιπλέον καταργεί την πυραμίδα που είναι η ιδέα πάνω στην οποία βασίζεται μεθοδολογικά το όλο εγχείρημα. Επίσης, εάν δει κανείς τους αριθμούς δημιουργεί δύο ισάριθμες κάστες αυτή των διευθυντών και αυτή των επιμελητών Α και Β, δηλαδή είναι η χαρά του υπουργού και του διοικητή: διαίρει και βασίλευε. Δεν είμαστε έτοιμοι πολιτισμικά να δεχτούμε τον τίτλο πχ του κλινικού διευθυντή που διοικεί την κλινική και προέρχεται είτε από τους διευθυντές είτε από τους αναπληρωτές διευθυντές, αφήνοντας τους βαθμούς διευθυντή, αναπληρωτή, επιμ Α και Β να έχουν καθαρά ρόλο μισθολογικό και γιατί όχι και οργανωτικό σε επίπεδο επιστημονικών θεμάτων και ιατρείων στην κλινική;

Τα συμβούλια κρίσης τώρα... Κατ' αρχιν δεν μνημονεύεται τίποτα για τα κριτήρια επιλογής και κρίσης. Ποια θα είναι αυτά; Θα είναι υποκειμενικά τελείως με βάση την εικόνα που έχουν για σένα; Υπάρχουν πολλές παγίδες εδώ. Το υπάρχον σύστημα με τα ΣΚΕΙΟΠΝΙ είναι αναποτελεσματικό έως επικίνδυνο αλλά περιέχει τέσσερα τμήματα στα κριτήρια του: Χρόνος προϋπηρεσίας, κλινικό έργο, επιστημονικό και εκπαιδευτικό. Το πρώτο μετρά τα χρόνια υπηρεσίας σου, το δεύτερο την γνώμη των διευθυντών σου, το τρίτο τα ερευνητικά σου αποτελέσματα και το τέταρτο τη συνεχιζόμενη σου εκπαίδευση. Που πάσχει; Το πρώτο μάλλον είναι το λιγότερο προβληματικό, στο δεύτερο αισθάνομαι τυχερός για τον διευθυντή που έχω αλλά στην συντριπτική πλειοψηφία τους οι διευθυντές ή δεν δίνουν περιγραφικές εκθέσεις προόδου ή δίνουν καρμπόν εκθέσεις προόδου, άρα οι ίδιοι οι διευθυντές το καταστρέφουν αφού βαριούνται να εξηγήσουν γιατί έβαλαν μια συγκεκριμένη βαθμολογία. Το ερευνητικό κομμάτι έχει το πρόβλημα ότι ένα διδακτορικό ή δημοσιεύσεις με άσχετο θέμα με την δουλειά για την οποία κρίνεσαι μετράνε στην επιλογή. Εδώ φταίει και η νομοθεσία αλλά και τα μέλη των ΣΚΕΙΟΠΝΙ σε κάποιες περιπτώσεις. Στην συνεχιζόμενη εκπαίδευση, δεν υπάρχει μηχανισμός που να βαθμολογεί τα διάφορα "σεμινάρια" και "εξειδικεύσεις", ούτε υπάρχει δέσμευση μεταξύ των απαιτήσεων της θέσης και των εξειδικεύσεων που έχεις, χώρια που τα διάφορα συνέδρια δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα. Επιπλέον στα ΣΚΕΙΟΠΝΙ οι ασάφειες στην νομοθεσία για τον τρόπο της αξιολόγησης και των κριτηρίων χρησιμοποιούνται πάντα για την επιλογή ημετέρων και γίνονται τα έκτροπα που ξέρουμε.
Δεν είμαι ευχαριστημένος από το υπάρχον σύστημα αλλά μήπως η έλλειψη σαφής μεθοδολογίας αξιολόγησης και επιλογής δεν είναι το κυριότερο τους πρόβλημα; Και η αλήθεια είναι ότι υπάρχει δυσκολία να γίνεις σαφής σε μια επιστήμη που συνεχώς αλλάζει. Και στο εξωτερικό, στα περισσότερα μέρη παύουν να έχουν συστήματα τύπου ΣΚΕΙΟΠΝΙ αλλά υπάρχει η προσωπική συνέντευξη με τον διευθυντή και και κάποιους από την ομάδα του. Αλλά εκεί ο διευθυντής κρίνεται για το έργο του και έχει κίνητρο να επιλέξει τον καλύτερο για να πάει καλά η κλινική γιατί τα κριτήριο πλέον είναι σε επίπεδο έργου της κλινικής. Εδώ στην πρόταση αυτή έχουμε μόνο ευχολόγια. Καταλαβαίνεις συνεπώς ότι όταν αφήσεις ανοιχτό ένα σύστημα χωρίς αξιολόγηση και κριτήρια και με μόνο κριτήριο την υποκειμενική αξιολόγηση των διπλανών σου, αυτοί θα επιλέξουν αυτόν που δεν τους ζορίζει, που δεν δημιουργεί άμιλλα, αυτό με τον οποίο μπορούν να κάνουν ένα καρτέλ. Ακόμη και η γνώμη ενός ουδέτερου κριτή που είναι εκτός του νοσοκομείου, και έχει άλλες παραστάσεις θα ήταν χρήσιμη.

Πάμε τώρα στις εφημερίες. Είμαι από τους λίγους που δεν συμφωνώ ότι κάποιοι δεν πρέπει να κάνουν εφημερίες γιατί είναι "κουρασμένοι". Είναι υποχρέωση του συστήματος να δημιουργεί συνθήκες εργασίας για όλους και στο εξωτερικό, οι μεγάλοι σε ηλικία και βαθμό κατ' επέκταση κάνουν σημαντικά λιγότερες εφημερίες από τους νεώτερους αλλά κάνουν. Ένα παράδειγμα μπορείς να διαβάσεις Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος. Όμως, δεν έχω καταλάβει τις "αγνές" προθέσεις στην πρόταση της ΟΕΝΓΕ. Ποιον δεν βολεύει το κυκλικό ωράριο; Μήπως αυτόν που κάνει πλασματικές εφημερίες; Δεν μπορούμε όμως να αποφύγουμε το κυκλικό ωράριο βοηθώντας την λειτουργία των νοσοκομείων όταν ο έλληνας πολίτης ζητάει υπηρεσίες υγείας για μη επείγονται και τις απογευματινές ώρες; Γιατί δεν σεβόμαστε αυτή την ανάγκη; Γιατί δεν χρησιμοποιούμε τις μικτές που έχουν φτιαχτεί για τακτικό έργο τις απογευματινές ώρες, παρέχοντας δωρεάν υγεία και αυξάνοντας το εισόδημα για όποιον το επιθυμεί με ταυτόχρονη αύξηση της παραγωγικότητας του νοσοκομείου και αξιοποιώντας έμπειρους ιατρούς σε μεγάλες βαθμίδες χωρίς να τους επιβάλεις να είναι στην πρώτη γραμμή τις πρώτες πρωινές ώρες; Μήπως γιατί δεν επιθυμούμε δωρεάν υγεία αλλά πλασματικές εφημερίες για λίγους; Μήπως γιατί η τεμπελιά ή τα αλλότρια χόμπι ή άλλοι λόγοι δεν επιτρέπουν την εργασία και προτιμούμε τις πλασματικές; Μήπως δεν θα μπορούσαμε να έχουμε ακόμη περισσότερες αυξήσεις στο μισθό και κατάργηση μεθοδικά των πλασματικών; Δεν θα αποσυμφορούνταν τα επείγοντα από ταχτικά περιστατικά; Γιατί η υπάρχουσα πρόταση διατηρεί τις πλασματικές καταργώντας το πλαφόν και εισάγοντας στην αξιολόγηση από τον διευθυντή σου και τους γύρω του που μπορεί και έχει κίνητρο πλέον να σε εκβιάσει να κάνεις και μερικές εφημερίες χωρίς να πληρώνεσαι στην θέση του όταν τα κονδύλια θα αρχίσουν να λιγοστεύουν (αν περιμένετε νέα κονδύλια στον προϋπολογισμό, όνειρα γλυκά)

Τελικά, ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με αγνές προθέσεις.....
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Νοεμβρίου 2008, 11:42:52 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

27 Νοεμβρίου 2008, 19:44:52
Απάντηση #494
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Σε τι διαφωνούμε με το Σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης?
Με αφορμή την καταχώρηση του Nikos22 θα ήταν καλό να συνοψίσουμε την πρόταση συλλογικής Σύμβασης και τα σημεία διαφωνίας (όπως τα καταλαβαίνω τουλάχιστον εγώ, αλλά και όπως φάνηκε ότι γίνονται αντιληπτά εδώ μέσα).
Θα μου συγχωρεθεί η μακρηγορία, αλλά δεν γίνεται αλλιώς να αναλύσεις τέτοια θέματα.

1. Η βασική αντίρρηση είναι ότι η πρόσφατη κινητοποίηση των γιατρών είχε ως στόχο ανθρώπινα ωράρια με επικέντρωση στο 48ωρο/58ωρο.
Το οικονομικό περιορίζονταν στο να μη μειωθούν οι απολαβές με την παράλληλη μείωση των εφημεριών και να επανακαθοριστούν οι απολαβές των γιατρών με νέο μισθολόγιο.
Τι περιλαμβάνει –σχετικά με αυτό η πρόταση σύμβασης? Τίποτε. Απ’ εναντίας περιλαμβάνει κάτι που καμία Γ.Σ. δεν συζήτησε και δεν υιοθέτησε, δηλαδή: α) αναφορά σε εξαναγκασμό για πέραν των 7 εφημεριών ως τα μισά του 2009 και συνέχιση με maximum 7 εφημεριών μετά τα μισά. Ποια σχέση έχει αυτό με το 48ωρο? Και πώς είναι δυνατόν ένα κίνημα να αποδέχεται φράσεις μέσα στο κείμενο σύμβασης, όπως το «εξαναγκάζονται»? β) αναφορά σε οικονομικές απολαβές (καθαρά ευκαιριακά), χωρίς καμία προοπτική κατάρτισης νέου μισθολογίου.

2. Αποζημίωση υπερωρίας κατά την εφημερία: Πολλές ενώσεις και Γ.Σ. έβαλαν επιτακτικά το να μιλάμε για υπερωρία και όχι «εφημερία» και ως τέτοια να απαιτήσουμε να αμείβεται.
Τι περιλαμβάνει το σχέδιο επ’ αυτού? α) μιλάει κυνικά για αποζημίωση «ωρομισθίου» «εφημερίας» και όχι «υπερωρίας». β) αναφέρεται στο να «προσεγγίσουμε» «σταδιακά» την αποζημίωση αυτής της ώρας όπως στους δημοσίους υπαλλήλους. Καμία αναφορά για το πόσο θα την προσεγγίσουμε? 1%, 10%, 50%, 99% ? Τουμπεκί γι’ αυτό. Από την άλλη να προσεγγίσουμε «σταδιακά». Πόσο σταδιακά? Με ρυθμό 1, 5, 20, 50, ή άλλο %?
Είναι σαφές ότι αυτά τα πράγματα, όταν τα ονοματίζεις με αυτό τον τρόπο, χωρίς να βάζεις ποσοστά προσπέλασης ή βήματα «σταδιακής ανάπτυξης», τότε τα βάζεις για να τα βάλεις, δεχόμενος εκ των προτέρων ότι δεν θα γίνουν. Καλά να το δέχεσαι, αλλά να το βάζεις και σε Συλλογική Σύμβαση? !!!

3. Το ρεπό μετά από εφημερία: Η Ευρωπαϊκή Οδηγία δεν προβλέπει απλά ρεπό. Προβλέπει ανάπαυση μετά από 16 ώρες εργασίας (συνεχούς), προκειμένου να μη δουλέψει περισσότερες ώρες ο εργαζόμενος. Σημειώνω δε ότι το συγκεκριμένο σημείο δεν μπορεί να τροποποιηθεί με Συλλογική Σύμβαση. Τι προβλέπει το σχέδιο? ΡΕΠΟ !!! Δηλαδή μία μέρα «χάρισμα» μετά από εφημερία. Γιατί το λέω χάρισμα? Γιατί δεν μπαίνει στο σχέδιο ως πραγματική απαίτηση να μη δουλεύει κανείς περισσότερο από 16 ώρες. Μπορείς να δουλεύεις συνεχόμενες 7 πρωινό καθημερινής +17 (εφημερία καθημερινής)+7 την άλλη μέρα πρωί =32 συνεχόμενες και η υπηρεσία θα σου δώσει 1 μέρα «ρεπό» κάποια από τις επόμενες μέρες !!! Βλέπετε πουθενά εσείς το πνεύμα της διάταξης που περιλαμβάνει η ευρωπαϊκή οδηγία για το ρεπό? Και βάζουμε τέτοια διάταξη σε Συλλογική Σύμβαση, «ομόφωνα» και με «όρους κινήματος» !!! Ας σοβαρευτούμε. Μπορεί πολλοί να τρώνε κουτόχορτο. Πώς θα επιβίωνε αλώστε αυτός ο μεσαίωνας στο ΕΣΥ, αν δεν υπήρχαν και αυτοί !!! Θα πρέπει όμως οι «προστάτες μας συνδικαλιστές» να θυμούνται κάπου –κάπου ότι υπάρχουν και σκεπτόμενοι συνάδελφοι.
Το ότι ο δικός μας προβληματισμός και οι θέσεις μας δεν φτάνουν σε πολυπληθείς mailing lists δεν σημαίνει ότι στερείται σοβαρότητας, η σημασίας, ώστε να μπορούν να τον προσπερνούν άδωντες κάποιοι.

4. Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν ακόμη, αλλά ας έρθουμε στο θέμα του «πολυδιευθυντικού» και των «προσλήψεων» για να μη κουράζουμε περισσότερο.
Α) Πρώτα –πρώτα μονοπωλεί το σύνολο των σελίδων του σχεδίου, χωρίς να είναι κάν συναφές με το κύριο θέμα, το ωράριο.
Η σημειολογία έχει πάντα τη σημασία της και αυτό το γεγονός, μαζί με το ότι δεν αναφέρεται ούτε τιμής ένεκεν η λέξη 48ωρο, αλλά και η εμμονή σε «ωρομίσθιο εφημερίας» έχουν ειδικό βάρος στη σημειολογία αυτής της σύμβασης.
Β) Προσωπικά δεν διαφωνώ με το πολυδιευθυντικό υπό την έννοια της ανάγκης προοπτικής εξέλιξης όλων. Αποτελεί κίνητρο. (Μπα? Είπα κίνητρο? Και ποιο άλλο κίνητρο εισηγείται το κείμενο αυτό, εκτός της Τσουκαλίου έμπνευσης [όχι πάντως από το «τσουκάλι»] πολυδιευθυντικής εξέλιξης? Αν ήμασταν ειλικρινείς δεν θα προτείναμε και άλλα πολύ αποτελεσματικότερα κίνητρα? Τα είδατε? Όχι βέβαια γιατί η «Τσουκάλια» λογική ως εκεί φθάνει. Φαίνεται όμως ότι είναι γλυκιά για να την υιοθετούν «ομοφώνως» και άνθρωποι με σοβαρή πορεία στο κίνημα (το εννοώ και δεν ειρωνεύομαι).
Πάσχει ως «συλλογική» λοιπόν έτσι –ξεκάρφωτα- που μπήκε σε ένα τόσο σοβαρό –ιερό θα έλεγα- κίνημα διεκδίκησης ανθρωπίνων ωρών εργασίας.
Πάσχει όμως και από συλλογιστική. Σκοπεύει να μετατρέψει το άμορφο σχήμα της σύνθεσης των βαθμών στο ΕΣΥ από άμορφο σε πυραμίδα (που είναι το περισσότερα υποσχόμενο σχήμα). Ανέλυσε ήδη όμως πολύ γλαφυρά ο κ. Κουναλάκης ότι έτσι που τέθηκε το θέμα δεν οδηγούμεθα σε πυραμίδα, αλλά κάτι άλλο άμορφο (ή μάλλον σχήματος κλεψύδρας), κάτι που δεν μπορεί να οδηγήσει στο στόχο.
Θέλουμε ικανό προσωπικό στην κορυφή για να πετύχουμε καλύτερη διαχείριση του Τμήματος / Μονάδας? Γιατί δεν κοιτάμε μοντέλα επιτυχημένα σε όλες τις σύγχρονες χώρες? Είδατε πουθενά σε αυτά τα μοντέλα «λαοσυνάξεις»? Μόνο σε μαύρες σελίδες με «λαϊκά δικαστήρια» θα τα βρείτε.
Όταν κάποτε –σε μια ομάδα εργασίας- είπαμε να γίνει δ/ση των Κ.Υ. σε επίπεδο Νομού και Δ/ντης να ορίζεται κάποιος από τους ΕΣΥτες (όχι απαραίτητα Δ/ντης) με συγκεκριμένα κριτήρια, δεξιότητες και εκπαίδευση, πήγαν να μας πετροβολήσουν γιατί αμφισβητήσαμε την αυθεντία «Δ/ντης». Λες και μιλάμε για ιεροσύνη και ξεχνάμε πόσα Τμήματα, Κ.Υ., Κλινικές είναι καθηλωμένες σε ρόλο διεκπεραιωτή λόγω ακριβώς κάποιων Δ/ντων. Ανάμεσά τους και «ομοφωνούντες». Δεν θα λυθεί όμως με το πολυδιευθυντικο, γιατί εκεί, εκτός από «ανέλιξη» ιεραρχικά, τίποτε άλλο δεν υπάρχει να προοιωνίζει αλλαγή.
Γ) Προσλήψεις:
Γ.1) γιατί οι θέσεις που είναι στον αέρα πρέπει να ακυρωθούν? Αυτό είναι πρόοδος? Αν ναι, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί είναι πρόοδος και όχι οπισθοδρόμηση? Ευτυχώς αυτό το ακύρωσε το υπουργείο.
Γ.2) Γιατί δεν μπορεί παλιός να μπεί στις νέες προκηρύξεις? Εκτός του ότι αυτό είναι αντισυνταγματικό (θα το δείτε στην πορεία, που θα προσφύγουν πολλοί και θα μου το θυμηθείτε), είναι συναδελφικό? ΟΧΙ, Είναι ωφέλιμο? Είναι, λένε οι εμπνευστές του γιατί θα μπουν «υποχρεωτικά» νέοι μέσα στο Σύστημα και δεν θα μετακινηθούν οι παλιοί. Μα σε «ανοιχτές» όπως προτείνονται προκηρύξεις αγαπητοί φίλοι με το που θα φύγει ένας από τη θέση του, αυτομάτως η θέση είναι στον αέρα σε ανοικτή προκήρυξη και μπορεί να καλυφθεί αυτή. Ή μήπως το ότι θα μπεί ίσως στην «λαοσύναξη» για κρίση στο επόμενο 6μηνο, είναι αυτό που θα μας πάει πίσω? Πόσες είναι αυτές οι θέσεις? Αφού θα βγουν θέσεις κατά προτεραιότητα σε υποστελεχωμένα Τμήματα (εκτός και εννοούν ότι αυτό το λένε για να το λένε), πιστεύετε ότι θα είναι τόσες πολλές οι επιθυμίες για μεταπήδηση προς τα εκεί που θα καθυστερήσει το «ιερό» σχέδιο για 48ωρο? (λέγε με με το χαϊδευτικό μου «7 εφημερίες», μου αρέσει περισσσότερο !!!).
Γ.3. Ο Δ/ντης δεν μπορεί να διεκδικήσει στο διηνεκές άλλη θέση, ενώ οι επιμελητές τιμωρούνται αν μετακινηθούν: Ήδη έχω χαρακτηρίσει βαριά αυτές τις θέσεις. Γιατί? Μα σε τι ωφελεί το ΕΣΥ η απαγόρευση αυτή? Κάθε μέτρο πρέπει να έχει ένα σκοπό –κατά τεκμήριο ιερό. Ποιο τέτοιο σκοπό έχει αυτό το μέτρο? ΚΑΝΕΝΑΝ. Και όμως μπαίνει, φασιστικά, και μάλιστα είναι κάτι για το οποίο ΚΑΜΙΑ Γ.Σ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΣΗ, ειδικά για τους επιμελητές (για τους Δ/ντες φαίνεται πως υπάρχει θέση της ΕΙΝΑΠ από παλιά. Αλλά προς θεού !! Οι της ΕΙΝΑΠ φυσικά δεν ενδιαφέρονται να μετακινηθούν. Που να πάνε δηλαδή? Από την Αθήνα σε κανένα άγονο? Ελάχιστοι θα είναι αυτοί και ποιος νοιάζεται!!). Οι γιατροί όμως σχεδόν όλης της Περιφέρειας σε μεγάλο ποσοστό είναι άνθρωποι από άλλα μέρη που επιθυμούν κάποια στιγμή να πάνε κοντά στον τόπο τους με τίμιες μεθόδους –προκηρύξεις- και όχι μέσω του κομματικού γραφείου. Τώρα τους ωθούμε και αυτούς προς τα εκεί !!!
Σε όλο το δημόσιο υπάρχει σύστημα μετακίνησης από μακρινότερες σε κοντινότερες περιοχές και από πιο απόμερες σε πιο κεντρικές μέσα από ένα αξιοκρατικό κατά τεκμήριο σύστημα μοριοδότησης. Στο ΕΣΥ δεν υπάρχει (γιατί άραγε δεν το προτείναμε ποτέ !!!) και ο μόνος τρόπος είναι οι προκηρύξεις. Τώρα στο όνομα της προόδου το καταργούμε και αυτό. Έ λοιπόν το ξανάλεω ότι αυτό είναι φασίζουσα νοοτροπία και σαφώς εκδικητική –αντισυναδελφική συμπεριφορά.

5. Κρίσεις: Το έχω πεί με πολύ βαριές εκφράσεις τι είναι αυτές οι λαοσυνάξεις. Δε μπορεί να θεωρείται «δημοκρατική» και αξιοκρατική κρίση.
Το σημερινό σύστημα κρίσεων πάσχει. Λύσεις υπάρχουν και έχουν κατά καιρούς προταθεί (και σίγουρα θα βρίσκαμε κι’ άλλες). Όμως το ότι είναι προβληματικό το σημερινό σύστημα μας νομιμοποιεί να πάμε στην «λαοσύναξη»? Μη βιαστείτε να με πείτε «ελιτιστή»
Οι λαοσυνάξεις δεν είναι ότι δημοκρατικότερο όταν πρόκειται για κρίσεις και «δίκες» Εκεί επεισέρχεται ο παράγων «μαζική ψυχολογία» Επίσης όταν οι λαοσυνάξεις είναι «οι από πάνω σου» εμπεριέχουν υποσυνειδήτως στα κριτήρια "τη στάση σου απέναντί τους» όλο το προηγούμενο διάστημα. Αυτή είναι η φύση του ανθρώπου, εκτός και άν οι συνάξεις των Τομέων απέκτισαν υπερανθρώπους. Έτσι θα λειτουργήσει και σε αυτές τις συνάξεις των Τομέων. Τίποτε το αξιοκρατικό δεν προμηνύει. Το 2ο σημείο θα αποφευγόταν με «λαοσυνάξεις» Τομέα άλλου νοσοκομείου για να σε κρίνει. Είδατε τίποτε τέτοιο?
Υπάρχουν προτάσεις πολλές. Π.χ. το παραγόμενο έργο του κρινομένου και του Τμήματός του (ώωπ !! σιγά ρε μεγάλε, όχι και να κρίνουμε το Τμήμα μας, να βάλουμε τα δάκτυλα να βγάλουμε τα μάτια μας θέλεις !!!), η εκπαίδευσή του (όχι με συνέδρια, αλλά με συγκεκριμένα –προκαθορισμένα προγράμματα εκπαίδευσής του στα αντικείμενά του και όχι στο «πόσες στροφές φέρει ο στήμονας της λεμονέας που –εν δυνάμει- προκαλεί αλλεργίες στον αετό της Κορσικής» (αλήθεια για το καπέλωμα του ΕΣΥ με τα ¨διδακτορικά¨ γιατί δεν αναφέρθηκαν οι εξωστρακίσαντες τους πανεπιστημιακούς?). Κρίση του ήθους σου και της αποδοτικότητάς σου, της αποτελεσματικότητάς σου, της ικανότητας σου για επικοινωνία και διαχείριση των διαπροσωπικών σχέσεων στην εργασία και τη διαχείριση κρίσεων. Και άλλα πολλά ακόμη.
Με τι κριτήρια? Όχι με «τα ωραία σου μάτια». Με προκαθορισμένη μοριοδότηση με αξιολογήσεις συνεχείς και ουσιαστικές, όχι από τον προϊστάμενό σου μόνο, αλλά και τους συναδέλφους σου και τους συνεργάτες σου και τους ασθενείς σου και από την αποτελεσματικότητά σου με συγκεκριμένους –προκαθορισμένους μετρήσιμους δείκτες, και με εξωτερικούς ελέγχους (ώωπα μεγάλε, πάλι μας τι φέρνεις ? Θα βάλουμε τους απέξω να μας κρίνουν? Από πού ήρθες ρεεεεε!!!).

Βέβαια θα μου πείτε: «καλά αυτά, αλλά θέλουν χρόνο. Ας ξεκινήσουμε τώρα και βλέπουμε». Τι να δούμε συνάδελφοι? Αυτή είναι μία «ευπρεπής» πρόφαση για να μη γίνει ποτέ τίποτε.
Η ΠΦΥ π.χ. ποτέ δεν προχωρά γιατί δεν έχει γιατρούς ΠΦΥ. Και ποτέ δεν αποκτά τέτοιους γιατί «δεν έχει δομές». Αν είμαστε ειλικρινείς, αν είμαστε δημοκρατικοί, αναλύουμε, εντοπίζουμε το πρόβλημα, ψάχνουμε λύσεις και τις ενεργοποιούμε. Πότε ενδιαφερθήκαμε να ενεργοποιήσουμε λύσεις? Ακόμη και την κακοδαιμονία των ΣΚΕΙΟΠΝΙ που –πέραν των άλλων- κάνουν χρόνια να κρίνουν μία θέση, θα μπορούσαμε να την περιορίσουμε αφού υπάρχει νόμος που προβλέπει ότι όταν μία θέση καθυστερεί, μπορεί να κριθεί μετά το 4μηνο με «αναγκαστικές» διαδικασίες. Πότε έγινε?
Ο ένας εκ των «ομοφωνούντων» και σε αυτά είναι ο κ. Λαοπόδης. Ως πρώην πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ είναι και στο ΚΕΣΥ. Επί ημερών του λοιπόν το ΣΚΕΙΟΠΝΙ της Στ. Ελλάδας για Νεφρολόγους δεν περιείχε ούτε έναν Νεφρολόγο (παρά την πλειάδα τους στην περιοχή)!!! Επίσης, επί των ημερών του είχε κατατεθεί στο ΚΕΣΥ μία πρωτοπόρα εισήγηση για τη μοριοδότηση στις αξιολογήσεις των ΣΚΕΙΟΠΝΙ. Ας μας πεί ότι την υποστήριξε και θα τα πάρω όλα πίσω !!! Την έφαγε όμως το μαύρο σκοτάδι.
Δεν θέλει αξιοκρατικές κρίσεις αυτή η πρόταση. Έλεγχο των από κάτω επιδιώκει.

Θα δεχόμουν τέλος- τέλος, ότι το κάνει σα λύση ανάγκης, επειδή πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα και οι αξιοκρατικές διαδικασίες είναι χρονοβόρες. Θα το δεχόμουν αν μαζί με την πρόταση για το πώς θα κρίνουμε σήμερα, υπήρχε και μία άλλη που θα έλεγε πώς θα κρίνουμε στη συνέχεια με αξιοκρατικά –πολυπαραγοντικά- κριτήρια και θα έθετε τη βάση για τον προσδιορισμό τους. Το είδατε? Ούτε κάν κριτήρια για το πώς θα κρίνει η «λαοσύναξη» δεν είδαμε !!!
Και εν τέλει -αν αλλάξει έτσι το σύστημα αξιολόγησης- εκείνες «οι υγιείς δυνάμεις που θα απελευθερωθούν» για να επιδοθούν σε αποτελεσματικότερες δράσεις, όπως λέει η «Τσουκάλιος» ρήση, ποιες είναι? Οι βουλευτές που τηλεφωνούν στους εισηγητές και κριτές των ΣΚΕΙΟΠΝΙ? Τώρα θα ελευθερωθούν γιατί θα τηλεφωνούν μόνο στον Τομεάρχη και εκείνος θα μεταφέρει τις «επιθυμίες» του υπουργού στη συνέλευση του Τομέα !! Όχι άλλη υποκρισία ρε παιδιά, έλεος.

Τέλος, το γεγονός ότι εισάγουμε αριθμό μη ευκαταφρόνητο ειδικευομένων, μόνο για «εργατικά χέρια» αδιαφορώντας για την «πληθώρα ειδικευμένων» που τροφοδοτούμε την αγορά εργασίας, είναι κάτι για το οποίο πρέπει να καμαρώνουν οι «εργατοπατέρες μας? (δεν θα το αναλύσω γιατί θα έπαιρνε τουλάχιστον 2-3 σελίδες).

Πολλά περισσότερα θα μπορούσα να πώ, κλείνω όμως ζητώντας την επιείκειά σας για το ολίγον αγενές και πολύ μακροσκελές κείμενό μου, αλά κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται.

Δυστυχώς είναι στραβός ο γιαλός, γι’ αυτό κουνιόμαστε, παρά τα σταθερά –και δημοκρατικά- βήματα αυτής της πρότασης Συλλογικής Σύμβασης !!!
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Νοεμβρίου 2008, 00:57:28 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
16 Απαντήσεις
48577 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2018, 12:56:39
από Γ.Κτιστάκης
1 Απαντήσεις
83833 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαΐου 2008, 13:34:10
από D-Michalis
0 Απαντήσεις
3870 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Ιανουαρίου 2018, 15:31:48
από Argirios Argiriou
7 Απαντήσεις
32130 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Μαρτίου 2020, 18:57:29
από Αρχίατρος
3 Απαντήσεις
37089 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Αυγούστου 2022, 01:06:14
από Αρχίατρος