Προ ετών έγραφα στον τίτλο ενός άρθρου που είχα δημοσιεύσει στα «Νέα της ένωσης» σχετικά με τα διαδραματιζόμενα στον χώρο μας, το «φοβάμ’ όλα αυτά που θα γίνουν για μένα …» Καταγγέλλω λοιπόν τον Jack για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και η αποζημίωση που θα διεκδικήσω θα διατεθεί όλη για την επιχορήγηση των εφημεριών στο ΕΣΥ. Τρέμε φίλε Jack.
Τον ενόχλησαν ως «υπερβολικές» οι αυξήσεις στους καθηλωμένους επί 8 έτη μισθούς τον αποτυχόντα ως συνάδελφο. Ας είναι, πάμε παρακάτω.
Τι μεταβολές –σε σχέση με προηγούμενα κείμενα- περιλαμβάνει το τελικό (από ότι κατάλαβα) κείμενο της Σύμβασης που δημοσιεύεται παραπάνω και υπεγράφη (?)
1. Η σύμβαση δεν εφαρμόζεται (στο σκέλος της διαδικασίας προκήρυξης) για θέσεις που έχουν προκηρυχθεί ως την ημέρα υπογραφής της σύμβασης και θεωρούνται εκκρεμείς. Κρίνονται από τα σημερινά συμβούλια εντός 3 μηνών. Αν δεν ολοκληρωθούν, τότε ολοκληρώνονται από τα συμβούλια που προβλέπονται στη σύμβαση.
Σχόλιο: Ευτυχώς εκείνο το φασίζον «οι κρίσεις ακυρώνονται» απαλείφθηκε. Όχι βέβαια ελέω προστατών μας, αλλά ελέω του εχθρού μας υπουργού. Ακόμη, ο καθείς όταν έβαλε την υποψηφιότητα είχε ένα δεδομένο τρόπο κρίσης. Τώρα, αν δεν κριθεί σε 3 μήνες, πάει σε άλλο τρόπο κρίσης. Ερώτημα: Είναι συνταγματικά αποδεκτό?
2. Οι ποινές για «μετακινήσεις» αίρονται και δεν ισχύουν για «μετακινήσεις» από και προς άγονα που όμως δεν είναι τα άγονα που ξέραμε, αλλά θα καθορίζονται με κοινές υπουργικές αποφάσεις
Σχόλιο: Φάε μαύρε γάιδαρε το Μάιο τριφύλλι, ώσπου να βγουν οι σχετικές αποφάσεις.
3. Οι κατέχοντες βαθμό Δ/ντη δεν δύνανται πλέον να διεκδικήσουν άλλη θέση, αν δεν παρέλθει εξαετία από τη λήψη του βαθμού.
Σχόλιο: Εξακολουθεί το αντισυναδελφικό μένος, αλλά μετριασμένο (πιθανόν ελέω υπουργού και πάλι).
Ερώτημα: Πόσο συνταγματικό είναι να λές σε κάποιον που, όταν διεκδικούσε θέση δ/ντη ήξερε ότι σε 2 χρόνια μπορεί να επαναδιεκδικήσει θέση, να λες λοιπόν τώρα ότι δεν μπορεί σε 2 αλλά σε 6? Μη προσπαθήσετε να πείτε μιλάει γιατί τον κόφτει. Εγώ έχω πάνω από 6 χρόνια δ/ντης, αλλά το δίκαιο πρέπει να το βλέπουμε.
4. Τα Συμβούλια κρίσεων σε ανοιχτές προκηρύξεις δεν είναι οι «λαοσυνάξεις» αλλά ένα σώμα που θυμίζει τυπικά συμβούλια. Αυτό βέβαια δεν είναι της νέας έκδοσης αλλά προηγούμενης.
5. Ο αποκλεισμός των υπηρετούντων στο ΕΣΥ από τις νέες προκηρύξεις από ισόχρονος με την σύμβαση (ένα έτος) που ήταν επεκτάθηκε και πέραν της ισχύος της σύμβασης και έγινε 2 έτη. Φρόντισαν οι εργατοπατέρες η αντισυναδελφική τους συμπεριφορά να έχει ισχύ ακόμη και όταν εκπνεύσει η σύμβαση αυτή.
Σχόλιο: Και πάλι μπράβο τους. Όσο και αν προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο επί της ενημέρωση αγαπητός συνάδελφος ,η «συναδελφοφάγος» εμπαθής αυτή διάταξη δεν μπορεί να αλλάξει ουσία.
6. Στις 2000 θέσεις (άμα τις δείτε γράψτε μου) δεν συμπεριλαμβάνονται όσες θα προκηρυχθούν λόγω κένωσής τους με συνταξιοδότηση.
Σχόλιο: Θετική αναφορά, αλλά βρέ παιδιά, αυτές που θα κενωθούν από συνταξιοδότηση τις χρειαζόμαστε και θα τις επαναπροκηρύξουμε, αλλά αυτές που θα κενωθούν από μετακινήσεις (των ήδη προκηρυγμένων θέσεων) και από αποχωρήσεις για άλλους λόγους από το ΕΣΥ, δεν τις χρειαζόμαστε και δεν θα τις προκηρύξουμε? Γιατί τόση ανευθυνότητα, αδιαφορία ή επιπολαιότητα?
7. ΦΩΣ !! Το «εξαναγκάζονται» αντελήφθησαν ότι ήταν μεγάλη πατάτα σα λέξη μέσα σε μία σύμβαση. Δεν αντελήφθησαν όμως ότι ήταν μεγάλη πατάτα και σαν ιδέα. Γι’ αυτό την αντικατέστησαν με την ομοίου νοήματος, αλλά πιο κόσμια διατύπωση «υποχρεώνονται». Πρόοδος, δεν συμφωνείτε?
8. Θέσεις που προκηρύσσονται εκτός κοινής επιτροπής Υπουργείου –ΟΕΝΓΕ δεν συνυπολογίζονται στις ανωτέρω 2.000 θέσεις (αυτές που θα προκηρυχθούν μέσα στο 2009).
Σχόλιο: Δεν κατάλαβα συνάδελφοι. Δηλαδή το υπουργείο δεν κρατιέται και θέλει να προκηρύξει περισσότερες θέσεις και θα το κάνει έξω και πέρα από την επιτροπή ? Ή μήπως κάποιο λάκκο έχει η φάβα και το υπουργείο σχεδιάζει, πέραν των προσδιοριζόμενων ως «ενδεδειγμένων και αναγκαίων» από την επιτροπή, να προκηρύσσει παράλληλα και όσες κρίνονται «αναγκαίες» για λόγους κομματικών, συντεχνιακών ή άλλων διαπλεκομένων λόγων ισορροπίας? Εξηγήστε μου σας παρακαλώ γιατί αρχίζω να αμφιβάλω για τις ικανότητές μου στην αντίληψη και την ερμηνεία των διαδραματιζομένων γύρω μου !!!
9. Ο τρόπος του υπολογισμού του ωρομισθίου των εφημεριών (επιμένουν στο «εφημερίες») θα προσεγγίσει την προσεχή 3ετία, τον τρόπο υπολογισμού των υπερωριών των δημοσίων υπαλλήλων.
Σχόλιο: Θετικό το ότι δίδεται έστω ένα χρονοδιάγραμμα (3 έτη). Για την κλασματική όμως πορεία της προσέγγισης και το τελικό σημείο (ποσοστό) προσέγγισης, ουδέν.
Καλή χώνεψη στα πολλά –πολλά –κατά τον κ. Ζούγκλα- λεφτά που λάβατε.
Α !!! Και βγείτε από τον κάδο τώρα και πάτε στον κλάδο (να κελαηδήσετε) γιατί το αντελήφθησαν και αυτό και το άλλαξαν