Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
15 Νοεμβρίου 2024, 11:20:21

Ψηφοφορία

Θα ενημερώνατε την επίτροπο ότι δεν επιθυμείτε υπέρβαση του 48ωρου;

Ναι, με οποιοδήποτε κόστος.
12 (52.2%)
Όχι, φοβάμαι τα αντίποινα από την κλινική/διευθυντή/διοικητή
3 (13%)
Όχι, δεν θέλω να ρισκάρω να μην πληρωθώ εφημερίες που έχω κάνει.
1 (4.3%)
Όχι, έχω έξοδα αυτή την εποχή και χρειάζομαι τις επιπλέον εφημερίες
7 (30.4%)
Όχι, γιατί θα σταματήσει να λειτουργεί η κλινική/ΚΥ
0 (0%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 23

Η ψηφοφορία έληξε: 30 Μαρτίου 2009, 01:32:56

Αποστολέας Θέμα: Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.  (Αναγνώστηκε 709577 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

27 Νοεμβρίου 2008, 23:08:08
Απάντηση #495
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Eπισυνάπτω επιστολή από Βρυξέλλες που εστάλει στον κ. Μ. Μιχαήλ
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Νοεμβρίου 2008, 16:01:55 από Πατρωνάκης Μάνος »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

28 Νοεμβρίου 2008, 13:47:54
Απάντηση #496
Αποσυνδεδεμένος

tabis

Αγαπητέ Δ.Μιχάλη είμαι νέος ιατρός και σε παρακολουθώ από το 1999 που ήσουν πρόεδρος, όλη η δική μου η γενιά μεγάλωσε με τα οράματα αυτά:
Αρθρα εφημερίδος τα νέα της ένωσης ΓΙ:

κίνητρα αποκέντρωσης Σεπτ. 1999 τεύχος 15 Μποδοσάκης-Συμεωνίδης
Οι γενικοί ιατροί στα Π.Ι 5 χρόνια μετά Ιουλ.2003 τευχ. 61 Δημ. Μιχάλης- Δακωρώνιας
Προβλήματα με τις εφημερίες σε Κ.Υ εξαιτίας των περικοπών σε εφημερίες Μαρτ.2005 τευχ. 81Δημ Μιχάλης

Να πω ότι οι εργατοπατέρες του θέματος δεν μπήκαν στο κόπο να τα διαβάσουν αυτά? Πάντως έτσι φαίνεται.Τελικά ο μόνος που τα διάβαζε και τα πίστευε ήμουν εγώ
Και μην ξεχάσω όποιος μπορεί να δημοσει τα ονόματα των συνδικαλιστών μας για να ξέρω τι θα ψηφίσω την επόμενη φορά.

« Τελευταία τροποποίηση: 28 Νοεμβρίου 2008, 13:50:15 από tabis »

30 Νοεμβρίου 2008, 09:52:07
Απάντηση #497
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Αντιγράφω από μήνυμα του συναδέλφου κ. Βαρνάβα απόσπασμα που προσπαθεί να δικαιολογήσει τον αποκλεισμό των υπηρετούντων στο ΕΣΥ από τις νέες προκηρύξεις (το έντονο χρώμα και η υπογράμμιση είναι δική μου) :
«Εαν οι θέσεις αυτές προκηρύσσονταν σε Νοσοκομεία του Κέντρου, χωρίς ταυτόχρονη αναστολή δυνατότητας να καταλαμβάνονται από ήδη υπηρετούντες γιατρούς, θα συνέβαινε μιά άνευ προηγουμένου μετακίνηση από την επαρχία προς το Κέντρο. Τμήματα επαρχιακών Νοσοκομείων που τώρα λειτουργούν οριακά θα κατέρρεαν, χωρίς καμιά δυνατότητα μελλοντικής ανάκαμψης, αφού ούτε στο μέλλον θα δέχονταν κανείς να προσληφθεί σε Τμήμα που έχει τεράστια κενά. Φυσικά για τη διαδικασία των 2000 μετακινήσεων θα δαπανούσε το Υπουργείο ελάχιστα κονδύλια, αφού πρόκειται για ήδη υπηρετούντες και όχι νέους γιατρούς.».

Άρα δύο περιπτώσεις υπάρχουν:
1.   Ξέρουμε (ξέρουν; ) μήπως ότι η πλειονότητα των νέων θέσεων θα αφορά νοσοκομεία του κέντρου; Προς τι ο προβληματισμός λοιπόν; Εκτός αν ξέρουμε ήδη ότι οι περισσότερες θέσεις θα αφορούν νοσοκομεία του κέντρου. Άρα αποκλείουμε τους γιατρούς που «βγήκαν» στην επαρχία γιατί δεν έβρισκαν θέση, ως νέοι, στο κέντρο και προσδοκούν (προσδοκούσαν πλέον; ) αποκτώντας προϋπηρεσία και μόρια να βρουν θέση στο κέντρο σε μελλοντικές προκηρύξεις, αφήνουμε τις νέες θέσεις στο κέντρο στους νέους (και ωραίους; ) κι αφήνουμε τα τμήματα της περιφέρειας στην οριακή λειτουργία όπως χαρακτηρίζεται στο κείμενο.
2.   Αν οι πλειονότητα των νέων θέσεων δεν αφορά το κέντρο αλλά την επαρχία, που έτσι πρέπει να γίνει καθώς εκεί υπάρχουν κλινικές και Κ.Υ. που λειτουργούν με 1, 2 ή 3 γιατρούς, τι μας εμποδίζει να επιτρέψουμε στους υπηρετούντες να είναι υποψήφιοι. Αφού πάλι στην επαρχία θα πάνε ενώ παράλληλα ευαγγελιζόμαστε  την επιτάχυνση των διαδικασιών κάλυψης των κενωθέντων θέσεων;

Κι όπως έχω επισημάνει και ρωτήσει επανειλημμένα, καμιά αναφορά για τους αγροτικούς γιατρούς. Προβλέπεται αύξηση γι’ αυτούς; Ρεπό; Όριο εφημεριών; 
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Νοεμβρίου 2008, 11:08:19 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

30 Νοεμβρίου 2008, 12:48:34
Απάντηση #498
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αντιγράφω από μήνυμα του συναδέλφου κ. Βαρνάβα απόσπασμα που προσπαθεί να δικαιολογήσει τον αποκλεισμό των υπηρετούντων στο ΕΣΥ από τις νέες προκηρύξεις (το έντονο χρώμα και η υπογράμμιση είναι δική μου) :
«Εαν οι θέσεις αυτές προκηρύσσονταν σε Νοσοκομεία του Κέντρου, χωρίς ταυτόχρονη αναστολή δυνατότητας να καταλαμβάνονται από ήδη υπηρετούντες γιατρούς, θα συνέβαινε μιά άνευ προηγουμένου μετακίνηση από την επαρχία προς το Κέντρο. Τμήματα επαρχιακών Νοσοκομείων που τώρα λειτουργούν οριακά θα κατέρρεαν, χωρίς καμιά δυνατότητα μελλοντικής ανάκαμψης, αφού ούτε στο μέλλον θα δέχονταν κανείς να προσληφθεί σε Τμήμα που έχει τεράστια κενά. Φυσικά για τη διαδικασία των 2000 μετακινήσεων θα δαπανούσε το Υπουργείο ελάχιστα κονδύλια, αφού πρόκειται για ήδη υπηρετούντες και όχι νέους γιατρούς.».

Προφάσεις για αμαρτίες....
Ξέρουν πολύ καλά ότι είναι αντισυνταγματικό να το επιβάλλουν και όλες οι προκηρύξεις θα μπλοκάρουν εάν γίνουν ασφαλιστικά μέτρα. Επίσης, ακόμη και για το γεγονός ότι "όσες προκηρύξεις μέχρι την υπογραφή της "κλαδικής" δεν τελεσφορήσουν εντός τετραμήνου επαναπροκηρύσσονται (σε επιμ Β άραγε ακόμη κι αν είναι επιμ Α ή διευθυντή;)", άραγε οι αγωγές για οικονομική απώλεια προς τους εισηγητές και τα μέλη των ΣΚΕΙΟΠΝΙ δεν θα είναι οικονομικά δελεαστικές (ακόμη περισσότερο με τις νέες αυξήσεις), καθώς δεν "έτρεξαν" τις παλαιές προκηρύξεις να ολοκληρωθούν;;;
Βέβαια όλα τα "μη σύννομα" στηρίζονται στο κλίμα τρόμου ότι όποιος αντιδράσει θα το βρει μπροστά του που εισάγει η νέα κλαδική σύμβαση...
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

1 Δεκεμβρίου 2008, 16:02:58
Απάντηση #499
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Από την ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE

Υπεγράφη, μετά από δύο χρόνια διαπραγματεύσεων, η συλλογική σύμβαση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, η οποία χαρακτηρίστηκε από τον υπουργό Υγείας «ιστορικής σημασίας», καθώς –όπως είπε- βγάζει το σύστημα υγείας από το τέλμα.

Η σύμβαση θα συμβάλει στην αύξηση των μισθών των γιατρών, αλλά και στη μείωση του συνολικού χρόνου εργασίας τους στα δημόσια νοσοκομεία. Αλλάζει επίσης ο τρόπος επιλογής των γιατρών και δημιουργούνται νέα συμβούλια αξιολόγησής τους.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ΟΕΝΓΕ Σ. Τσούκαλος επισήμανε, ότι «η υπογραφή της νέας σύμβασης ανοίγει δρόμους για ένα νέο διαρκώς βελτιούμενο και αναβαθμισμένο σύστημα Υγείας».

Τέλος, αναφερόμενος στις προσλήψεις, που εξήγγειλε το υπουργείο Υγείας, είπε ότι «δεν μπορεί να γίνουν μέσα σε μια ημέρα, αλλά φιλοδοξούμε μεγάλο μέρος τους να γίνει πράξη στο πρώτο εξάμηνο του 2009».

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετική αναφορά του ΑΠΕ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Δεκεμβρίου 2008, 16:10:23 από Αγωνιστική Παρέμβαση »
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

1 Δεκεμβρίου 2008, 17:31:56
Απάντηση #500
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Από την ιστοσελίδα Υγείας MEDVOI365 διαβάστε την Κλαδική Σύμβαση:Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

1 Δεκεμβρίου 2008, 18:06:49
Απάντηση #501
Αποσυνδεδεμένος

πρώτη & καλύτερη

Ιατροί
Βοήθειαααα!!! Δεν μπορώ να καταλάβω:

Η ΟΕΝΓΕ έχει αποφασίσει ότι αρνείται να εφαρμόσει την Κοινοτική Οδηγία, γιατί δε θέλει το 48ωρο, γιατί φέρνει την ελαστική εργασία, γιατί φτου κακά κλπ. Η ΟΕΝΓΕ υπογράφει με τον Υπουργό κλαδική σύμβαση εργασίας, που στο πρώτο άρθρο αναφέρει ότι "δεν θα εφαρμοστούν ελαστικά ωράρια και ελαστικές σχέσεις εργασίας". Και ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ πανηγυρίζει ότι "αποτελεί μια πραγματική τομή και από την επόμενη ημέρα, θα έχουμε να κάνουμε με ένα άλλο Εθνικό Σύστημα Υγείας".

Ωραία ως εδώ? Ωραίαααα....Μια χαρά...Τέλεια...

Αυτό που λέει ο υπουργός, δίπλα στον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ στις δηλώσεις "Με την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας....εξασφαλίζεται η εφαρμογή του Κοινοτικού και Εθνικού Δικαίου..", ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΘΕΛΕΙ?

Όχι εξηγείστε μου... Τί είναι αυτό τώρα? Είναι δόλος? Είναι ειρωνία? Μας τη λέει πλαγίως? Μήπως δεν κατάλαβε τί θέλουμε? Μήπως του ξέφυγε? Μήπως υπάρχει κρίση? Μήπως δεν καταλάβαμε τι έγινε? Μήπως...ποιός κοροϊδεύει ποιόν? Μήπως....

1 Δεκεμβρίου 2008, 19:51:55
Απάντηση #502
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Βρέ παιδιά ξέρει κανείς τι έγινε? Εγώ ήξερα από e-mail του Βαρνάβα ότι αύριο έχουν σχετική συνάντηση.

Πότε υπεγράφη η σύμβαση?
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

1 Δεκεμβρίου 2008, 22:32:52
Απάντηση #503
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Το περιστατικό είναι αληθινό:
Πριν λίγο μου τηλεφώνησαν οι γονείς μου που έβλεπαν τις ειδήσεις στη ΝΕΤ και μου ανακοίνωσαν: «Πήρατε αύξηση! Το ξέρεις;»
Τι να απαντήσεις τώρα;  ???

Κι άλλη απορία: "ώστε την 1/7/09 να μην υπάρχουν γιατροί που θα υποχρεώνονται να κάνουν περισσότερες από 7 ενεργείς εφημερίες το μήνα  ή 11 (έντεκα)  εφημερίες παντός τύπου. Ρητά προβλέπεται η απαγόρευση μετατροπής των ενεργών εφημεριών, σε εφημερίες ετοιμότητας."
Θα μπορεί κάποιος (να υποχρεώνεται) να κάνει οποιοδήποτε συνδυασμό; Π.χ. 2 ενεργές και 9 ετοιμότητας, 1 ενεργή και 10 ετοιμότητας, 0 ενεργές και 11 ετοιμότητας;
Τι σημαίνει η μετατροπή ενεργών σε ετοιμότητας; Να έχει βγει πρόγραμμα με ενεργές και μετά να μετατραπούν σε ετοιμότητας;
Γιατί an από την αρχή το πρόγραμμα έχει ετοιμότητας, τότε δεν προκύπτει καμιά μετατροπή!
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Δεκεμβρίου 2008, 22:54:33 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

1 Δεκεμβρίου 2008, 23:21:46
Απάντηση #504
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Αφιερωμένο:"Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα..."

« Τελευταία τροποποίηση: 1 Δεκεμβρίου 2008, 23:39:20 από jack »
+

2 Δεκεμβρίου 2008, 00:23:34
Απάντηση #505
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Προ ετών έγραφα στον τίτλο ενός άρθρου που είχα δημοσιεύσει στα «Νέα της ένωσης» σχετικά με τα διαδραματιζόμενα στον χώρο μας, το «φοβάμ’ όλα αυτά που θα γίνουν για μένα …» Καταγγέλλω λοιπόν τον Jack για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και η αποζημίωση που θα διεκδικήσω θα διατεθεί όλη για την επιχορήγηση των εφημεριών στο ΕΣΥ. Τρέμε φίλε Jack.

Τον ενόχλησαν ως «υπερβολικές» οι αυξήσεις στους καθηλωμένους επί 8 έτη μισθούς τον αποτυχόντα ως συνάδελφο. Ας είναι, πάμε παρακάτω.

Τι μεταβολές –σε σχέση με προηγούμενα κείμενα- περιλαμβάνει το τελικό (από ότι κατάλαβα) κείμενο της Σύμβασης που δημοσιεύεται παραπάνω και υπεγράφη (?)

1. Η σύμβαση δεν εφαρμόζεται (στο σκέλος της διαδικασίας προκήρυξης) για θέσεις που έχουν προκηρυχθεί ως την ημέρα υπογραφής της σύμβασης και θεωρούνται εκκρεμείς. Κρίνονται από τα σημερινά συμβούλια εντός 3 μηνών. Αν δεν ολοκληρωθούν, τότε ολοκληρώνονται από τα συμβούλια που προβλέπονται στη σύμβαση.
Σχόλιο: Ευτυχώς εκείνο το φασίζον «οι κρίσεις ακυρώνονται» απαλείφθηκε. Όχι βέβαια ελέω προστατών μας, αλλά ελέω του εχθρού μας υπουργού. Ακόμη, ο καθείς όταν έβαλε την υποψηφιότητα είχε ένα δεδομένο τρόπο κρίσης. Τώρα, αν δεν κριθεί σε 3 μήνες, πάει σε άλλο τρόπο κρίσης. Ερώτημα: Είναι συνταγματικά αποδεκτό?

2. Οι ποινές για «μετακινήσεις» αίρονται και δεν ισχύουν για «μετακινήσεις» από και προς άγονα που όμως δεν είναι τα άγονα που ξέραμε, αλλά θα καθορίζονται με κοινές υπουργικές αποφάσεις
Σχόλιο: Φάε μαύρε γάιδαρε το Μάιο τριφύλλι, ώσπου να βγουν οι σχετικές αποφάσεις.

3. Οι κατέχοντες βαθμό Δ/ντη δεν δύνανται πλέον να διεκδικήσουν άλλη θέση, αν δεν παρέλθει εξαετία από τη λήψη του βαθμού.
Σχόλιο: Εξακολουθεί το αντισυναδελφικό μένος, αλλά μετριασμένο (πιθανόν ελέω υπουργού και πάλι).
Ερώτημα: Πόσο συνταγματικό είναι να λές σε κάποιον που, όταν διεκδικούσε θέση δ/ντη ήξερε ότι σε 2 χρόνια μπορεί να επαναδιεκδικήσει θέση, να λες λοιπόν τώρα ότι δεν μπορεί σε 2 αλλά σε 6? Μη προσπαθήσετε να πείτε μιλάει γιατί τον κόφτει. Εγώ έχω πάνω από 6 χρόνια δ/ντης, αλλά το δίκαιο πρέπει να το βλέπουμε.

4. Τα Συμβούλια κρίσεων σε ανοιχτές προκηρύξεις δεν είναι οι «λαοσυνάξεις» αλλά ένα σώμα που θυμίζει τυπικά συμβούλια. Αυτό βέβαια δεν είναι της νέας έκδοσης αλλά προηγούμενης.

5. Ο αποκλεισμός των υπηρετούντων στο ΕΣΥ από τις νέες προκηρύξεις από ισόχρονος με την σύμβαση (ένα έτος) που ήταν επεκτάθηκε και πέραν της ισχύος της σύμβασης και έγινε 2 έτη. Φρόντισαν οι εργατοπατέρες η αντισυναδελφική τους συμπεριφορά να έχει ισχύ ακόμη και όταν εκπνεύσει η σύμβαση αυτή.
Σχόλιο: Και πάλι μπράβο τους. Όσο και αν προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο επί της ενημέρωση αγαπητός συνάδελφος ,η «συναδελφοφάγος» εμπαθής αυτή διάταξη δεν μπορεί να αλλάξει ουσία.

6. Στις 2000 θέσεις (άμα τις δείτε γράψτε μου) δεν συμπεριλαμβάνονται όσες θα προκηρυχθούν λόγω κένωσής τους με συνταξιοδότηση.
Σχόλιο: Θετική αναφορά, αλλά βρέ παιδιά, αυτές που θα κενωθούν από συνταξιοδότηση τις χρειαζόμαστε και θα τις επαναπροκηρύξουμε, αλλά αυτές που θα κενωθούν από μετακινήσεις (των ήδη προκηρυγμένων θέσεων) και από αποχωρήσεις για άλλους λόγους από το ΕΣΥ, δεν τις χρειαζόμαστε και δεν θα τις προκηρύξουμε? Γιατί τόση ανευθυνότητα, αδιαφορία ή επιπολαιότητα?

7. ΦΩΣ !! Το «εξαναγκάζονται» αντελήφθησαν ότι ήταν μεγάλη πατάτα σα λέξη μέσα σε μία σύμβαση. Δεν αντελήφθησαν όμως ότι ήταν μεγάλη πατάτα και σαν ιδέα. Γι’ αυτό την αντικατέστησαν με την ομοίου νοήματος, αλλά πιο κόσμια διατύπωση «υποχρεώνονται». Πρόοδος, δεν συμφωνείτε?

8. Θέσεις που προκηρύσσονται εκτός κοινής επιτροπής Υπουργείου –ΟΕΝΓΕ δεν συνυπολογίζονται στις ανωτέρω 2.000 θέσεις (αυτές που θα προκηρυχθούν μέσα στο 2009).
Σχόλιο: Δεν κατάλαβα συνάδελφοι. Δηλαδή το υπουργείο δεν κρατιέται και θέλει να προκηρύξει περισσότερες θέσεις και θα το κάνει έξω και πέρα από την επιτροπή ? Ή μήπως κάποιο λάκκο έχει η φάβα και το υπουργείο σχεδιάζει, πέραν των προσδιοριζόμενων ως «ενδεδειγμένων και αναγκαίων» από την επιτροπή, να προκηρύσσει παράλληλα και όσες κρίνονται «αναγκαίες» για λόγους κομματικών, συντεχνιακών ή άλλων διαπλεκομένων λόγων ισορροπίας? Εξηγήστε μου σας παρακαλώ γιατί αρχίζω να αμφιβάλω για τις ικανότητές μου στην αντίληψη και την ερμηνεία των διαδραματιζομένων γύρω μου !!!

9. Ο τρόπος του υπολογισμού του ωρομισθίου των εφημεριών (επιμένουν στο «εφημερίες») θα προσεγγίσει την προσεχή 3ετία, τον τρόπο υπολογισμού των υπερωριών των δημοσίων υπαλλήλων.
Σχόλιο: Θετικό το ότι δίδεται έστω ένα χρονοδιάγραμμα (3 έτη). Για την κλασματική όμως πορεία της προσέγγισης και το τελικό σημείο (ποσοστό) προσέγγισης, ουδέν.

Καλή χώνεψη στα πολλά –πολλά –κατά τον κ. Ζούγκλα- λεφτά που λάβατε.
Α !!! Και βγείτε από τον κάδο τώρα και πάτε στον κλάδο (να κελαηδήσετε) γιατί το αντελήφθησαν και αυτό και το άλλαξαν
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Δεκεμβρίου 2008, 00:34:00 από D-Michalis »

2 Δεκεμβρίου 2008, 06:16:21
Απάντηση #506
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Υποτίθεται ότι προαπαιτούμενο της υπογραφής της συμφωνίας ήταν  η εγγραφή των απαραίτητων κονδυλίων για τις προσλήψεις στον προϋπολογισμό ,κάτι που δεν υπάρχει για το 2009.
Η απάντηση της ηγεσίας της ΟΕΝΓΕ  στο ερώτημα γιατί υπέγραψαν χωρίς να έχουν στα χέρια τους τα  απαραίτητα εγγεγραμμένα  κονδύλια στον προϋπολογισμό  ήταν πως πιστεύουν (!) ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τους νόμους, καθ' όσον η συμφωνία θα κυρωθεί με νόμο από τη Βουλή.
Και ο νοών ...νοείτω.
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

2 Δεκεμβρίου 2008, 07:27:35
Απάντηση #507
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Μην αγχώνεστε.... τίποτα από τα μη συμφέροντα δεν θα λειτουργήσει για κανένα εξάμηνο...:
- οι καθυστερήσεις και ποια τα άγονα....
- Ο δικός μας διοικητής πχ θα ζητήσει πρώτα διευκρινιστική εγκύκλιο πριν εφαρμόσει ότι δεν τον συμφέρει πχ πρέπει να πληρώνεται ή πρέπει να αφαιρείται από τον τακτικό μισθό το ρεπό που λαμβάνεται μετά από εφημερία. Και φυσικά, μπορεί να βγάλει διάφορα...
- Δεν υπάρχουν οι "διοικητικές" οδηγίες του ποιος ορίζει-τοποθετεί διοικητικά όλες τις θέσεις σε συμβούλια-εισηγητές, ποιος συγκαλεί, κλπ που προκύπτουν και σίγουρα θα υπάρξει "υπερβάλλον ζήλος" ή "ευθυνοφοβία" όταν θα εφαρμοστούν....

Επειδή κάποιοι νομίζουν ότι αντιδρώ από την πρώτη μέρα ότι δεν με βολεύουν προσωπικά αυτές οι ρυθμίσεις, σας λέω μόνο ότι προσωπικά δεν μου δημιουργούν κανένα πρόβλημα, ήταν κάτι που περίμενα ότι θα συμβεί εδώ και χρόνια και έχω πάρει τα μέτρα μου. Λυπάμαι μόνο το διευθυντή μου γιατί με έναν επιμΒ, έναν αναπλ διευθυντή, ένα διευθυντή και έναν επικουρικό και τρεις ιατρούς σε περιφερικά ιατρεία, φαντάζεστε τι έχει να γίνει μόνο με την εφαρμογή των ρεπό που επιβάλλει..... αν σκεφτεί κανείς ότι πλέον για να πείσεις κάποιον να έρθει να διοριστεί από αλλού θα ξέρεις ότι θα καθυστερήσει και 2 χρόνια η εξέλιξη του, τότε.... γλύκα, με ένα ιατρό θα είναι κάθε πρωι το κέντρο υγείας..., τα περιφερειακά ιατρεία ξεχάστε τα... και φυσικά, το αίτημα για προτάσεις για νέες θέσεις δεν το έχω δει πουθενά.......

Για να δούμε τώρα τι λένε οι εργατοπατέρες για τις νομικές γνωμοδοτήσεις του Μιχαήλ, μπορεί να αρνηθεί κανείς τη σύμβαση εργασίας σε ατομικό επίπεδο;
Για να δούμε επίσης, πόσοι θα προτιμούν το χρήμα...... γιατί το 48ωρο πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς...
Επίσης, να δω πόσοι θα ψηφίσετε ή θα ανεχτείτε δια της απουσίας σας τους ίδιους εργατοπατέρες, αρχίζοντας από τις τοπικές ενώσεις....
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Δεκεμβρίου 2008, 07:35:07 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

2 Δεκεμβρίου 2008, 08:22:34
Απάντηση #508
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Υποτίθεται ότι προαπαιτούμενο της υπογραφής της συμφωνίας ήταν  η εγγραφή των απαραίτητων κονδυλίων για τις προσλήψεις στον προϋπολογισμό ,κάτι που δεν υπάρχει για το 2009.
Η απάντηση της ηγεσίας της ΟΕΝΓΕ  στο ερώτημα γιατί υπέγραψαν χωρίς να έχουν στα χέρια τους τα  απαραίτητα εγγεγραμμένα  κονδύλια στον προϋπολογισμό  ήταν πως πιστεύουν (!) ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τους νόμους, καθ' όσον η συμφωνία θα κυρωθεί με νόμο από τη Βουλή.
Και ο νοών ...νοείτω.

Τροποποίησα την τελευταία μου καταχώρηση σκεπτόμενος πιο ψύχραιμα και θεωρώντας πως τα περί υπογραφής της κλαδικής σύμβασης μπορεί να είναι ράδιο-αρβύλα.Δε το χωράει ο νους μου να δεχθώ πως υπεγράφη ένα τόσο σημαντικό έγγραφο τελείως στα μουλωχτά!

Από την άλλη,αν ισχύουν τα όσα έγραψε η αγωνιστική παρέμβαση,μας ξεγέλασαν με καραμελίτσες στο πάρκο και ασέλγησαν πάνω μας...Το να κερδίσεις χρόνο είναι μια κάποια πολιτική...

Αλήθεια...αναρρωτιέμαι...κάποιοι πολυγραφότατοι κονδυλοφόροι οραματιστές-ακτιβιστές του χώρου μας, με τις συχνές και πικάντικες ενημερώσεις τους...που χάθηκαν?Από Ρομπέν των Δασών τον τελευταίο καιρό έχουν μετεξελιχθεί σε άλλο ήρωα:Τον αόρατο άνθρωπο!
Ξέρετε...δε φοβάμαι τον Δρ Τζέκυλ(στο υποσυνείδητό μου αποτελούσε ανέκαθεν μια τραγική φιγούρα για την οποία ομολογώ πως έτρεφα μια κάποια κάποια συμπάθεια)...ο Μρ Χάιντ με τρόμαζε πάντα...Και η πέννα μπορεί είναι φονικό όπλο στα χέρια εκείνων που έχουν ευρύ αναγνωστικό κοινό...
Όπως λέει και ο σοφός λαός:Μην κρίνεις από τα λόγια αλλά από τις πράξεις.Και από λόγια οραματιστών...χορτάσαμε!

+

2 Δεκεμβρίου 2008, 09:07:03
Απάντηση #509
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser

Είχα την τύχη την ώρα του μεσημεριανού φαγητού να παρακολουθήσω την κοινή συνέντευξη τύπου ΟΕΝΓΕ Υπουργείου στη ΝΕΤ. Είδα και άκουσα τον Τσούκαλο και τον Αβραμό. Τζάμπα πήγε το φαί. Το ξέρασα!

Δείτε για να μάθετε και να... πάθετε.
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Δεκεμβρίου 2008, 09:55:49 από Απόστολος Βασιλείου »

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
16 Απαντήσεις
47071 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2018, 12:56:39
από Γ.Κτιστάκης
1 Απαντήσεις
81002 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαΐου 2008, 13:34:10
από D-Michalis