Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.

<< < (2/295) > >>

Δ. Κουναλάκης:
Καλησπέρα,
Προσωπικά έχω πάρει μια μακρά άδεια και δεν εφημερεύω αυτό τον καιρό, είναι όμως στη φύση μου να σπέρνω κοινά δαιμόνια...
Και έχουμε και λέμε...:
Κάπου διάβασα ότι από το υπουργείο υγείας στείλαν την τροπολογία για την αναστολή του 48ώρου αλλά τους την γυρίσαν πίσω και πλέον βλέπουν σαν λύση μόνο τη συλλογική σύμβαση. Και σκέφτομαι εγώ....
- Εάν η ΟΕΝΓΕ αποφασίσει τα δικά της και υπογράψει μια συλλογική σύμβαση με κατάργηση του 48ώρου, εγώ εάν στείλω στο νοσοκομείο έγγραφο με το οποίο δηλώσω ότι δεν επιθυμώ να εκπροσωπούμαι από την ΟΕΝΓΕ αλλά από την ΠΟΕΔΗΝ, τι θα γίνει; Είμαι εκτός της συλλογικής σύμβασης της ΟΕΝΓΕ και με καλύπτει το 48ωρο;

Υπάρχουν τρεις κύριες κατηγορίες ιατρών ΕΣΥ: α) αυτοί που κάνουν εφημερίες και τις πληρώνονται και β) αυτοί που "γράφουν" εφημερίες, είναι απόντες, αλλά τις πληρώνονται, γ) Αυτοί που κάνουν εφημερίες, αλλά δεν τους ενδιαφέρει εάν τις πληρώσουν καθώς από τα φακελάκια και το μαύρο χρήμα βγάζουν πολλαπλάσιου του αντιτίμου της εφημερίας.
Το 48ώρο ενοχλεί μόνο την πρώτη κατηγορία αλλά οι υπόλοιπες δύο ούτε που θέλουν να ακούσουν τίποτα για εφαρμογή του 48ώρου.

- Μήπως μια διπλωματική κίνηση από την ΟΕΝΓΕ θα ήταν να απαιτήσει την εφαρμογή του 48ώρου, αλλά, αυστηρά μόνο εφόσον ο κάθε εργαζόμενος ξεχωριστά το επιθυμεί, και δηλώνεται σε ετήσια βάση, να μπορεί να έχει μέχρι πχ 90 ώρες μέση εβδομαδιαία εργασία;
Μια τέτοια απόφαση, θα έδινε επιλογή σε κάθε εργαζόμενο, θα έβαζε οροφή κάποια μέγιστη εβδομαδιαία εργασία  θα κάλυπτε και τις τρεις κατηγορίας, αλλά ίσως όχι το υπουργείο στην οργάνωση των υπηρεσιών....

vasiliki:
Η ΟΕΝΓΕ δεν μπορεί να υπογράψει συλλογική σύμβαση εργασίας, παρά μόνο η ΑΔΕΔΥ, που κομμάτι της είναι η ΟΕΝΓΕ.Οπότε μπορεί να υπογραφεί μόνο κλαδική συμφωνία, με την οποία προσπαθεί η κυβέρνηση να μετακυλίσει την ευθύνη για τον τρόπο εφημερίας στους εργαζόμενους, αφού μέσω των οργάνων μας θα συμφωνούμε να εργαζόμαστε παραπάνω απ' το προβλεπόμενο με δική μας ευθύνη.
Η γνώμη μου είναι, επειδή στις συνδικαλιστικές οργανώσεις παίζονται πολλά παιγνίδια,ότι ο μοναδικός ασφαλής δρόμος για τη διασφάλιση του 48 ωρου είναι ο δικαστικός.(Παραπέμπω στο θέμα παράνομη υπερωριακή απασχόληση).Η δικαστική διεκδίκηση μεγάλου χρηματικού ποσού απ' τους γιατρούς θα τους τσούξει πιστεύω,αλλά θα δημιουργήσει και δεδικασμένο, έτσι ώστε κανείς να μη μπορεί να διαπραγματεύεται κάτω απ' το τραπέζι στις πλάτες των εργαζομένων.Επιπρόσθετα, επειδή κυκλοφορεί και οξεία Σκρουτζίτιδα,δεν αφήνουμε περιθώρια στις δυο άλλες κατηγορίες γιατρών να περάσουν τα δικά τους.

Γ.Κτιστάκης:
<<Η γνώμη μου είναι, επειδή στις συνδικαλιστικές οργανώσεις παίζονται πολλά παιγνίδια,ότι ο μοναδικός ασφαλής δρόμος για τη διασφάλιση του 48 ωρου είναι ο δικαστικός>>

Ας το κανουμε τωτε και οχι μονο να το λεμε. ομαδικα και ενωμενοι.Το 48ωρο το καταπαταμε εμεις. Δεν ξερω να εχει υποχρεωθει νομικα
καποιος για εργασια περα αυτου. Τα θελουμε και τα παθαινουμε!!!!!!!!

vasiliki:
Συνάδελφε, ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για τη δικαστική δικαίωσή μας.Προώθησέ το και στο δικό σου χώρο και αρχίστε, οι αγωγές για τη διεκδίκηση γίνονται ανα νοσοκομείο όπου ανήκεις.

Πατρωνάκης Μάνος:
 Ο πρώτος που το πρότεινε ανοικτά και απερίφραστα είναι ο κ. Κτιστάκης συνάδελφε. Τουλάχιστον στη Κρήτη. Και απ' ότι βλέπω επιμένει ακόμα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση