Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
10 Ιανουαρίου 2025, 21:54:01

Ψηφοφορία

Θα ενημερώνατε την επίτροπο ότι δεν επιθυμείτε υπέρβαση του 48ωρου;

Ναι, με οποιοδήποτε κόστος.
12 (52.2%)
Όχι, φοβάμαι τα αντίποινα από την κλινική/διευθυντή/διοικητή
3 (13%)
Όχι, δεν θέλω να ρισκάρω να μην πληρωθώ εφημερίες που έχω κάνει.
1 (4.3%)
Όχι, έχω έξοδα αυτή την εποχή και χρειάζομαι τις επιπλέον εφημερίες
7 (30.4%)
Όχι, γιατί θα σταματήσει να λειτουργεί η κλινική/ΚΥ
0 (0%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 23

Η ψηφοφορία έληξε: 30 Μαρτίου 2009, 01:32:56

Αποστολέας Θέμα: Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.  (Αναγνώστηκε 720221 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

4 Δεκεμβρίου 2008, 18:35:42
Απάντηση #540
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μετά αρχίσαμε να βάζουμε στα ισχαιμικά stroke ασπιρίνη και όχι κλοπιδογρέλη (τηρώντας τις διεθνείς οδηγίες).

Τσκ, τσκ... Να μας τρελάνετε προσπαθείτε (που θά 'λεγε και ο Αδαμάντιος), κ. flone; Είναι δυνατό να αγνοείτε έτσι προκλητικά τις Ελ οδηγίες για χάρη των διεθνών; Δηλαδή οι ξένοι ξέρουν παραπάνω από τους Ελ; Αυτό θέλετε να μας πείτε; Ε λοιπόν, ξεράδια ξέρουν!

Και καλά, οι διεθνείς οδηγίες που επικαλείστε μπορεί έτσι να λένε, αλλά τον έρημο τον επιχειρηματία με το μακρύ, ακονισμένο νύχι που αρέσκεται να ξύνει και να κολλά τρελά κουπόνια πίσω στο χωριό, δεν τον σκεφτόμαστε καθόλου; Ε; 

Ή μήπως θέλετε κάποιος άλλος γιατρός να βρεθεί στην "ευχάριστη" θέση  να το προσθέσει, αφού εσείς αφήνετε το πεδίο εκτεθειμένο, μαζί με το σχόλιο "Μα καλά, αυτός ο Νευρολόγος, ούτε ένα Πλαβίξ δεν σας έβαλε;"

Παρακαλώ να μην εκφεύγουμε απο τα ειωθότα και να μην αυτοσχεδιάζουμε, ιδίως όταν οι πρωτοβουλίες μας κινούνται στην κατεύθυνση του περιορισμού των δαπανών! 
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Δεκεμβρίου 2008, 19:03:10 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

4 Δεκεμβρίου 2008, 19:11:25
Απάντηση #541
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Συμφωνώ μαζί σου IGP,και δε βρίσκω το μήνυμά σου καθόλου άδικο.Η επικοινωνία από το διαδίκτυο έχει πολλούς περιορισμούς.Αυτό που γράφω περί "καταγγελιάς"ασφαλώς και είναι μια γενίκευση που μπορεί να αδικεί πολλούς (μακάρι).Το νόημα της παρέμβασης  μου είναι ότι θα πρέπει ήδη να προετοιμάζουμε τις κινήσεις που θα κρατήσουν ζωντανή τη μάχη για το 48Ωρο.΄Να είσαι σίγουρος ότι αυτά που γράφω πηγάζουν από στασεις και συμπεριφορές που ζω καθημερινά(ξέρεις πολύ καλά τι ενοώ).Αν αδικώ κάποιους ,ειλικρινά συγνώμη,δεν είναι αυτός ο στόχος μου.

4 Δεκεμβρίου 2008, 19:14:02
Απάντηση #542
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ή μήπως θέλετε κάποιος άλλος γιατρός να βρεθεί στην "ευχάριστη" θέση  να το προσθέσει, αφού εσείς αφήνετε το πεδίο εκτεθειμένο, μαζί με το σχόλιο "Μα καλά, αυτός ο Νευρολόγος, ούτε ένα Πλαβίξ δεν σας έβαλε;"
Ασθενής μου αναλύει την "τεχνική" που του ανέπτυξε ιατρός για να τον πείσει για την ανάγκη χορήγησης κλοπιδογρέλης αντί για ασπιρίνη. Τοποθέτησε (ο ιατρός) πάνω στο γραφείο (για να έχει τα κουτιά στο γραφείο του σημαίνει ότι η "τεχνική" εφαρμοζόταν συχνά) ένα κουτί εντεροδιαλυτής ασπιρίνης κι ένα κουτί κλοπιδογρέλης (μάρκες δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε) και προχώρησε:
- Αυτό (πιάνοντας το κουτί ασπιρίνης) κοστίζει 0,5 ευρώ και προστατεύει 65%.
- Αυτό (πιάνοντας το κουτί της κλοπιδογρέλης) κοστίζει 70 ευρώ και προστατεύει 70% (τουλάχιστον δεν το έκανε 90% να φανεί σαφώς καλύτερο; )
Και κατέληξε στην ερώτηση προς το ασθενή: "εμείς που ενδιαφερόμαστε για την υγεία μας, ποιό θα διαλέξουμε χωρίς να κάνουμε τσιγκουνιές;"

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τσκ, τσκ... Να μας τρελάνετε προσπαθείτε (που θά 'λεγε και ο Αδαμάντιος), κ. flone;

Να μας τρελάνετε προσπαθείτε, κ. flone;

Υ.Γ.: Διακομιστή, μήπως πρέπει να το μεταφέρουν "στη χώρα της πολυφαρμακίας". Εκείνος ο THROUSOS που χάθηκε; Δικαιολογημένος τώρα, αρχές του μήνα, θα τρέχει για να καταθέσει τις συνταγές στα ταμεία.
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Δεκεμβρίου 2008, 19:25:23 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

4 Δεκεμβρίου 2008, 21:34:16
Απάντηση #543
Αποσυνδεδεμένος

πρώτη & καλύτερη

Ιατροί

"εμείς που ενδιαφερόμαστε για την υγεία μας, ποιό θα διαλέξουμε χωρίς να κάνουμε τσιγκουνιές;"


Η ιδιαίτερη αυτή τεχνική αναλύεται και στο βίντεο που επισύναψα χθες, από την εκπομπή "Φάκελλοι" του Τ. Τέλλογλου στον ΣΚΑΪ. Βάζω ξανά το link για όσους δεν το είδαν Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Δεν περίμενα η σύμβαση να λύσει τέτοιου είδους ζητήματα κ. Μακρέα, αλλά, όπως έχω ξαναγράψει, μου φαίνεται αδιανόητο ότι η συνδικαλιστική ηγεσία, το Υπουργείο, το "κίνημα", τα διασυντονιστικά, οι κουβέντες ιντερνετικές και ζωντανές, όλα περιστρέφονται περί των 40+50 ευρώ, ρεπό που μεταφέρονται και εξέλιξη μέσα στην πολυδιευθυντική πυραμίδα. Και απογοητεύομαι, όταν μέσα στην τελευταία ανακατωσούρα, το φαντασιακό των ιατρών σταμάτησε στην πρόταση για αυξήσεις, ή τα ρεπό μετά από 32 ώρες συνεχόμενης εργασίας. Ας μη πιάσουμε ζητήματα δομικά του ΕΣΥ, που μπορεί να είναι δύσκολα ή χρειάζονται ειδικούς για να αναλυθούν. Ας σχολιάσω δύο:

1) Είναι δυνατό, η ΟΕΝΓΕ να καλεί τις Ενώσεις να καταθέσουν σε 15 ημέρες τις ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό στο ΕΣΥ? Συγνώμη, για τί πράγμα μιλάμε? Για εταιρεία διανομής γάλακτος ανά την επικράτεια?
2) Είναι δυνατό, την ίδια στιγμή που υπογράφουν συλλογική σύμβαση εργασίας, το Υπουργείο να καταθέτει νόμο, που επιτρέπει την απλήρωτη εργασία των ειδικευομένων?

Δυστυχώς, είναι δυνατά και τα δύο.

« Τελευταία τροποποίηση: 4 Δεκεμβρίου 2008, 21:51:17 από πρώτη & καλύτερη »

4 Δεκεμβρίου 2008, 23:44:22
Απάντηση #544
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Φαίνεται πως τη στιγμή που κάποιοι ανώνυμοι γκρινιάζουμε ασύστολα και με εμπάθεια και βασανίζουμε τα εκλεπτυσμένα ώτα άλλων σαν γρατσουνίσματα ξεκούρδιστης κιθάρας,κάποιοι επώνυμοι υιοθετούν μάλλον προκλητικές στάσεις επίδειξης δήθεν ψυχραιμίας και ορθολογιστικών προσεγγίσεων σε ένα ευαίσθητο θέμα που δικαιολογημένα μάλλον προκαλεί αγανάκτηση.
Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο:να γκρινιάζεις μονότονα και με εμπάθεια πίσω από την ανωνυμία σου ή να υιοθετείς ύφος "σοφού",μέντορα και ορθολογιστή κάνοντας κατάχρηση της επωνυμίας σου και δοκιμάζοντας τις αντοχές και υπομονές των εμπαθών,παρορμητικών και λιγότερο ψύχραιμων ανωνύμων.Και απορώ για ποιο λόγο...

Το έχω ξαναγράψει στο παλιότερο φόρουμ:Το να μιλάς ανώνυμα μπορεί να δείχνει φόβο ή ανασφάλεια αλλά και το να μιλάς επώνυμα δεν αποτελεί απαραίτητα ένδειξη θάρρους ή παρρησίας.Μπορεί να αποτελεί απλά...πολιτική!
Για τα ευαίσθητα ώτα υπάρχει πάντα η επιλογή της απόσυρσης δηλ της μη ενασχόλησης ή μη ανάγνωσης κειμένων από συγκεκριμένα άτομα-γκρινιάρηδες.Ζητώ συγνώμη αν το καταγγελτικό μου ύφος κάνει κάποιους να βαριούνται αφόρητα αλλά πιστεύω πως  μπορούν να σηκωθούν από τις καρέκλες του υπολογιστή τους ή να διαβάσουν κάτι άλλο.
Αυτό εξάλλου αποτελεί δείκτη ωριμότητας ,σοφίας και ανωτερότητας.Η συνεχής επάνοδος στο ίδιο θέμα και η διαρκής ενασχόληση με εμπαθείς,ανεγκέφαλους γκρινιάρηδες όσο έντεχνα και αν καλύπτεται ή καλλωπίζεται πίσω από το πέπλο της επωνυμίας καταργεί από τον κατήγορο την αίσθηση της πνευματικής ανωτερότητος και τον κατατάσσει στο ίδιο επίπεδο με τους κατηγορουμένους.
Ο κατήγορος επομένως δεν είναι λιγότερο εμπαθής ή φανατικός από τον κατηγορούμενο αφού διαρκώς ασχολείται μαζί του και αναζωπυρώνει το μένος του δευτέρου για να μπούμε σε ένα φαύλο κύκλο.
Επίσης δίνει την αίσθηση στον εμπαθή γκρινιάρη μιας διαρκούς προσπάθειας υποβάθμισης των τοποθετήσεων του που δεν πηγάζουν από γραφικότητα αλλά από απλή αγανάκτηση.Ο αντιδρών επομένως στην κλαδική σύμβαση αυθαίρετα αποκαλείτα γκρινιάρης,εμπαθής φανατικός και οτιδήποτε άλλο,οι τοποθετήσεις του θεωρούνται παρορμητικές και γραφικές,ο λόγος του αν και πηγαίος χαρακτηρίζεται ως ανευ εμπνεύσεως και μονότονος και εν τέλει η όλη κραυγή αγωνίας του μετατρέπεται σε ψυχοπαθολογική ή γλαφυρή εκτόνωση άνευ ουσίας.

Η συνεχής υποβάθμιση της εκδήλωσης ενός αισθήματος αγανάκτησης και η γλαφυροποίηση μιας προσπάθειας εκτόνωσης αποτελούν στοιχεία ξένα στη λειτουργία ενός φόρουμ που πρέπει να χαρακτηρίζεται από ελεύθερη διακίνηση ιδεών.
Επίσης η μετατροπή κάποιων σε συνηγόρους "τρίτων"που ξέρουμε πολύ καλά πως επισκέπτονται το φόρουμ και που ίσως επιτηδευμένα με τις τοποθετήσεις μας θέλουμε να προκαλέσουμε καθώς και η εν γένει προσπάθεια υποβάθμισης ενός εγχειρήματος καταγγελίας,προσωπικά με εξοργίζει ακόμη περισσότερο και με κάνει να αμφιβάλλω για τις προθέσεις των αυτόκλητων συνηγόρων.
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Δεκεμβρίου 2008, 23:48:17 από jack »
+

5 Δεκεμβρίου 2008, 00:12:51
Απάντηση #545
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
και κάτι ακόμη:Ο Υπουργός υποσχέθηκε προσλήψεις 2.000 ιατρών.Σήμερα υποσχεθηκε 'οπως άκουσα προσλήψεις περίπου 5.000(???) νοσηλευτών(απλά δεν υπέγραψε σε χαρτί τη δέσμευσή του όπως του ζήτησαν οι νοσηλευτές αλλά εντάξει μωρέ τώρα,ποιός δίνει σημασία σε αυτά)
Επειδή δεν είμαι καλός στα μαθηματικά αλλά μόνο στη γκρίνια υποψιάζομαι πως όλες οι παραπάνω πρσλήψεις κοστίζουν καμπόσο.Υπάρχει μια θεωρία πως οι καλικάτζαροι στα έγκατα της γης εκεί που ροκανίζουν το δέντρο του κόσμου έχουν κάπου κρυμμένο ένα πιθάρι λίρες.Πιστεύω ή μάλλον ελπίζω πως η πολιτική ηγεσία το εντόπισε και μετά τα Φώτα θα το έχουμε γιατί δεν μπορώ να σκεφθώ άλλη πηγή χρημάτων εν μέσω οικονομικής ύφεσης
Και κλείνοντας να υπενθυμίσω πως μετά τις 20-12-08 ουσιαστικά μπαίνουμε σε εορταστικό κλίμα άρα μένουν περίπου 15 μέρες(?) για να συζητηθεί η κλαδική σύμβαση στη βουλή και να πάρει πράσινο φως(το νομοσχέδιο για το κάπνισμα συζητήθηκε βεβαίως βεβαίως)...Αλλά τι λέω τώρα...πάλι γκρινιάζω !
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Δεκεμβρίου 2008, 00:14:38 από jack »
+

5 Δεκεμβρίου 2008, 07:31:28
Απάντηση #546
Αποσυνδεδεμένος

eliastheod


     Βρε σύντροφε Μακρέα, κατ’ αρχάς συμφωνώ σε πολλά από τις τοποθετήσεις σου, αλλά αυτό με την «επετηρίδα» και το «λιγότερο διαβλητό σύστημα» τι το ήθελες; Τα ίδια έλεγε και ο «νίκος22», που ελπίζω να ήταν ο Τσούκαλος ή κανένα μικρό ανίψι του (λόγω 22) και να μην έχουν μπολιαστεί με τις ιδέες του και άλλοι πολλοί.
      Η σύμβαση λέει:
η εξέλιξη των νοσοκομειακών γιατρών στο ΕΣΥ γίνεται εφεξής ως ακολούθως.

α) Κάθε ειδικευμένος γιατρός του ΕΣΥ εξελίσσεται μέχρι τον βαθμό του Διευθυντού, υπό προϋποθέσεις χρόνου προϋπηρεσίας στον κάθε βαθμό, καθώς και σύμφωνα με τα εκπαιδευτικά και επιστημονικά κριτήρια που προβλέπει το αρ. 35 παρ. 6 του Ν. 2519/97, όπως ισχύει. Η αξιολόγηση είναι ατομική και γίνεται κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου.
… …….
Συμβούλιο Αξιολόγησης προς εξέλιξη των υπηρετούντων γιατρών του ΕΣΥ

Το Συμβούλιο αυτό, είναι η Γενική Συνέλευση του, αντίστοιχου προς τον αξιολογούμενο, τομέα και απαρτίζεται κάθε φορά από τους ειδικευμένους μονίμους γιατρούς του ΕΣΥ του Νοσοκομείου και Κ. Υγείας του από τον βαθμό του αξιολογούμενου και επάνω.

      Αυτό δεν είναι επετηρίδα, είναι ατομική κρίση με ένα διαφορετικό συμβούλιο κρίσης, όπως το λέει επακριβώς, με τους αποπάνω.
Έχω πει και σε παλαιότερο μήνυμά μου ότι δε θεωρώ αυτό το συμβούλιο αξιοκρατικότερο και δημοκρατικότερο του προηγουμένου για τα ελ δεδομένα, αυτό είναι μεγάλη κουβέντα, αλλά προπαντός αυτό δεν είναι επετηρίδα.
      Εγώ ένα πράγμα δεν έχω καταλάβει όλο αυτό τον καιρό και για το οποίο από το πρώτο βράδυ που έμαθα για την ομοφωνία στην πρόταση της σύμβασης, τραβούσα τις κοτσίδες μου.
     Πριν μερικούς μήνες ο Τσούκαλος ήταν έτοιμος να υπογράψει την σύμβαση με τον υπουργό και ήρθε η αριστερά να τον καταγγείλει να καταφέρει να ξεσηκώσει τη βάση, να γίνει έκτακτο συνέδριο, να φτιαχτεί διαπραγματευτική ομάδα και να γίνει σημαία προς τα έξω ότι οι γιατροί είναι επικίνδυνοι δουλεύοντας με αυτά τα ωράρια. Βγάζαμε και αφίσες κατηγορώντας τον αβραμο σαν παγώνι. Έγινε νταβαντούρι, συνελεύσεις, αντίστροφες μετρήσεις ωρολογιακών μηχανισμών για να ομοφωνήσουμε μετά από μήνες και να ξαναβρεθούμε στην αρχή, να βρεθεί ο Τσούκαλος ένα μεσημέρι με τον υπουργό και να υπογράψουν αυτά που περίπου αρχικά μας έλεγαν.
     Μην αρχίσετε να μου λέτε ότι τσιμπήσαμε και τα 300-400ευρα γιατί θα σας πω ότι και αρχικά ο υπουργός έλεγε για ενσωμάτωση των εφημεριών στο μισθό, άρα κάποια αύξηση του βασικού. Μη μου πείτε για το ρεπό μετά από εφημερία γιατί θα σας πω ότι εκεί που υπάρχουν αυξημένες ανάγκες, με λίγους γιατρούς (και εκεί που ακριβώς υπάρχει η ανάγκη για μείωση των εξοντωτικών ωραρίων) μπορούν κάλλιστα να μετατραπούν οι εφημερίες σε παντός καιρού και τύπου, και μη το είδατε το ρεπό και μη την είδατε και την αύξηση. Μη μου πείτε για τις δεσμεύσεις για διορισμούς, γιατί σταυρό δεν τον είδαμε να φιλάει και αν τον φίλησε μάλλον ήταν από αυτούς που μοίραζε ο Εφραίμ στα συχνά ταξίδια του στην Αθήνα, και τώρα που τον καθαιρέσανε δεν πιάνει.
     Καλά αυτό με το στείλτε μας τις ανάγκες σας μέχρι 15/12 για να δούμε πως θα μοιράσουμε τις 2000 θέσεις μου θυμίζει τον τσιλιμπουρδιάρη σύζυγο που μόλις έχει κλείσει τα εισιτήρια για το «επαγγελματικό ταξίδι» με την γκόμενα-γραμματέα, ρωτάει και τη σύζυγο: « μωρό μου που θα ονειρευόσουν να βρισκόμασταν μαζί διακοπές αυτές τις άγιες μέρες που έρχονται;». Αργότερα θα ανακοινωθεί ο αιφνίδιος χαρακτήρας του επαγγελματικού ταξιδιού που προέκυψε.
    Και σας ερωτώ συνάδελφοι
    Γιατί έπρεπε να γίνει αυτό το τζέρτζελο και δεν αφήνανε τον Τσούκαλο να το υπογράψει εξ αρχής, να μη χρειάζονται επώδυνες ομοφωνίες και να μπορούν και να του βγαίνουν από αριστερά και να τον καταγγέλλουν ως υπεύθυνο του εργασιακού μεσαίωνα των γιατρών. Ενώ τώρα, κάνουν αυτοί το παγώνι και προσπαθούν να μας πείσουν και για τη νίκη του κινήματος. Λες και ότι δεν θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σαν λάστιχα (όχι ποτέ ποτέ ελαστικό ωράριο) αν δε νιώθαμε ότι νίκησε το κίνημα.
    Υ.Γ. από παλιά θυμάμαι,  σε κάθε συνδικαλιστικό αγώνα μια γκρίνια, γιατί δεν μας παίζουν τα media. Τι να παίξουν βρε συνάδελφοι; Από τη μια να λέμε είμαστε επικίνδυνοι με τα ωράρια που δουλεύουμε και ευθύς όταν μας τα χώνουνε (τα 30 αργύρια) να μεταμορφωνόμαστε σε ακίνδυνους; Θα ξεφτιλιζόμασταν αν το μάθαιναν και κάποιοι παραπάνω μέσω των media. Αυτό σύντροφε Μακρέα και για σένα, για να βγει στην αγορά το κίνημα (και συμφωνούμε, κακώς δεν ήθελε να βγει) πρέπει να έχει και κάτι να πει στους περαστικούς για να μην ξεφτιλιστεί.

5 Δεκεμβρίου 2008, 08:21:05
Απάντηση #547
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Αααααα!!!!Και άλλος γκρινιάρης... :D...
+

5 Δεκεμβρίου 2008, 08:53:17
Απάντηση #548
Αποσυνδεδεμένος

tabis


Πρέπει να πιέσουμε όλοι να πάρουν θέση όλες οι ενώσεις τις χώρας για τη σύμβαση που υπογράφηκε. Να δούμε επιτέλους ποιός συμφωνεί, τι πιστεύει ο καθένας.
Για μένα μόνο οι κάθετα αρνητικές απόψεις είναι αποδεκτές και μόνη επιλογή αποτελεί η διακοπή κάθε επαφής με την παρούσα ηγεσία της οενγε.


5 Δεκεμβρίου 2008, 12:20:08
Απάντηση #549
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Σκούφαλος:Κάτι πολύ σημαντικό, που ανέφερε παραπάνω ο κ. Κουναλάκης. Πολλοί διοικητές θα ζητήσουν διευκρίνιση αν τα «ρεπό» αποτελούν μέρος της αμειβόμενης εργασίας. Εκτός της καθυστέρησης που θα προκύψει μέχρι την αποσαφήνιση, θεωρείτε σίγουρη την διευκρίνιση ότι αποτελούν μέρος της εργάσιμης εργασίας; Προσωπικά αμφιβάλλω.

Σχόλιο: Ρεπό (σε όλους τους κλάδους) θα πεί «αναγκαστική μη εργασία», οι Δε ώρες της εργασίας παραμένουν 40/βδομάδα (35 για τους γιατρούς ΕΣΥ). Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι δεν πάς σπίτι και το κοντέρ μετράει το πρωινό σου επτάωρο, αλλά ότι έχεις ένα επτάωρο που δεν το δούλεψες και το οφείλεις.
Αν για την ώρα, για να χαϊδέψουν αυτιά, δεν το χρησιμοποιήσουν, Δε σημαίνει ότι το ρεπό θα μας γίνει χαρισμένος και πληρωμένος  χρόνος εργασίας

Σκούφαλος:Στην επόμενη διαπραγμάτευση για τη νέα συλλογική σύμβαση θα έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε για 48ωρο τη στιγμή που έχουμε δεχτεί την «ευχή» για γιατρούς που δεν θα υποχρεώνονται σε περισσότερες από 11 εφημερίες παντός τύπου;

Σχόλιο: Αγαπητέ Αδαμάντιε δεν θα ξαναβάλει πλάτη η Ε.Ε. στο 48ωρο. Ήδη στο τραπέζι των συζητήσεων είναι οι 70 ώρες και θα καταλήξουν σύντομα κάπου εκεί (μάλλον 65). Γι’ αυτό έχω πεί και πάλι ότι «το τραίνο του 48ωρου ανεχώρησε».

eliastheod :Γιατί έπρεπε να γίνει αυτό το τζέρτζελο και δεν αφήνανε τον Τσούκαλο να το υπογράψει εξ αρχής, να μη χρειάζονται επώδυνες ομοφωνίες

Σχόλιο: Δυστυχώς, είναι μία πικρή αλήθεια. Και γώ έχω πολλάκις προβληματιστεί γιατί δεν έγινε από την αρχή, αφού αυτά ήταν χοντρικά τα “εξ’ αρχής συμφωνηθέντα” μεταξύ τσούκαλου και Υπουργού, ιδίως με την 2η επιστολή του που έπαιρνε πίσω το περί επιδόματος εφημερίας. Ή μάλλον υπήρχε μία διαφορά: Τα λεφτά που μας έδιδε ήταν επιδόματα και όχι στο βασικό. Αυτή λοιπόν τη διαφορά επιδιώξαμε με όλη μας την κινητοποίηση? Τότε, ναι, καλώς μπήκαν στο χορό τα έκτακτα συνέδρια και οι ομοφωνούντες.

Μακρέας:Το νόημα της παρέμβασης μου είναι ότι θα πρέπει ήδη να προετοιμάζουμε τις κινήσεις που θα κρατήσουν ζωντανή τη μάχη για το 48Ωρο.

Σχόλιο: Ο κ. Μακρέας από παλαιότερο μήνυμά του είχε μιλήσει για την ανάγκη να πάψουμε να κοσκινίζουμε το «αρνητικόν» αυτής της σύμβασης και να προχωρήσουμε σε προτάσεις αναστροφής των δεδομένων αυτών.
Έχει απόλυτο δίκαιο για αυτή την αναγκαιότητα, αλλά νομίζω ότι η απουσία της τον εξοργίζει, γι’ αυτό και εκφράστηκε ολίγον «επιθετικά».
Προσωπικά νομίζω ότι είναι πολλά τα μαύρα σημεία αυτής της Σύμβασης και η ανάλυση –τοποθέτηση σε αυτά μάλλον είναι νωρίς να σταματήσει, αφού πολλές πτυχές ακόμη δεν έχουν γίνει σε βάθος αντιληπτές.
Ωστόσο, πράγματι θα πρέπει να αρχίσουμε να βάζουμε στο τραπέζι στα σοβαρά «τις κινήσεις της επόμενης ημέρας».
Προσωπικά προτείνω 2 πράγματα:
1ον: Κρίσεις:
Α. Όσοι θίγονται να καταφύγουν σε δικαστήρια
Β. Οι φορείς που μπορούν να «ελεγχθούν» από «γκρινιάρηδες ως προς τη σύμβαση» να τοποθετηθούν δημοσίως και να προτείνουν νέο σύστημα.
Γ. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι αυτό το οικοδόμημα της «επετηρίδας» θα πέσει νωρίς από μόνο του. Δεν με ανησυχεί και τόσο. Το κριτίκαρα έντονα γιατί δεν μπορώ να διανοηθώ πώς άνθρωποι που ευαγγελίζονται συναδελφικότητα και αναγέννηση του ΕΣΥ μπορούν να υιοθετούν τέτοια μεσαιωνικά συστήματα.
Δ. Σαφώς δεν μπορούμε να δούμε αξιοκρατικά συστήματα αξιολόγησης στην Ελ αύριο το πρωϊ. Αυτό όμως σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε προτάσεις? Ότι δεν πρέπει να ξεκινήσουμε με ένα ένα σύστημα με minimum δυνατότητα αξιοκρατίας και να προχωρήσουμε σε συστηματική αναπροσαρμογή του? (να το προσπαθήσουμε τουλάχιστον). Παρέθεσα σε προγενέστερο μήνυμά μου ορισμένα σημεία αξιοκρατικής αξιολόγησης των γιατρών που έχουν να κάνουν με πολυεπίπεδες αξιολογήσεις και προσδιορισμό παραγόμενου έργου (ποιοτικού και ποσοτικού). Στοιχεία σαν αυτά που περιέγραψε γλαφυρά ο flone δεν μπορούν να μπούν σε αξιολογήσεις? Σαφώς υπάρχουν τρόποι να τα ενσωματώσουν.

2. Ανθρώπινα ωράρια:
Το είπα ήδη. Στο 48ωρο δεν έχουμε πιά πλάτες. Όμως έχω πεί κατ’ επανάληψη ότι μία είναι η λύση. Πρίν και μετά τη σύμβαση: Να απαιτήσουμε, μέσα από φορείς που θα έχουν ευήκοον ούς, την αμοιβή της υπερωρίας ως υπερωρίας. Ακόμη και με δικαστικές προσφυγές που θα αποτελέσουν τετελεσμένο που θα οδηγήσει την Κυβέρνηση σε αναγκαστική νομοθέτηση.
Αν αυτό γινόταν, τότε θα είχαμε πολλά οφέλη:
1ον: Θα είχαμε μία πραγματική –ανθρωπινότερη αμοιβή της υπερωρίας.
2ον: Αυτό θα οδηγούσε τον εργοδότη μας να βρεί λύσεις που θα οδηγούσαν στο να μας δίδει τις λιγότερες δυνατές υπερωρίες και μοιραία θα οδηγούσε σε ελάχιστες ώρες υπερωρίας.
3ον: Θα οδηγούσε τον εργοδότη να αναζητήσει τις πραγματικές ανάγκες σε υπερωρίες και αυτό θα είχε ως συνέπεια να πάψουν οι πλασματικές και η κατάφορη αδικία που υπάρχει ανάμεσά μας (άλλοι να δουλεύουν αιματηρά και να παίρνουν Α ποσό και άλλοι να «δουλεύουν» στα χαρτιά και να παίρνουν ίδια ή και περισσότερα). (βεβαίως θα προσπαθούσε ο εργοδότης να συρρικνώσει τον αριθμό υπερωριών και για δικό του όφελος σε βάρος της πληρότητας του τμήματος επειγόντων. Αυτό όμως δεν κάνει και σήμερα? Οφείλουμε να αγρυπνούμε γι' αυτό).
4ον: Θα αναγκάζονταν ο εργοδότης να οργανώσει πραγματικά ΤΕΠ που θα του απορροφούσαν πόρους, αλλά θα διεκπεραίωναν τις ανάγκες με τελικό όμως όφελος και για ‘κείνον, αφού δεν θα χρειάζονταν στρατιές εφημερευόντων σε κάθε τμήμα και Κλινική.

Όμως, δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για τη μείωση ωρών εργασίας. Το ότι «ξεχάσαμε» το 48ωρο στη σύμβαση και το ότι δεν βάλαμε κανένα δεσμευτικό πλαίσιο στο να εξομοιωθούν οι αποζημιώσεις της εφημερίας με τις των δημοσίων υπαλλήλων, δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε αποκαλύπτουν επιπολαιότητα.
Είναι αποτέλεσμα στρατηγικών επιλογών γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγούσε,
Α) στην απαλοιφή των πλασματικών
Β) στην παύση εφημερεύσης ειδικοτήτων που δεν απαιτούνται
Γ) στην υποχρεωτική κυλιόμενη εργασία (προσοχή όχι στην ελαστική. Αυτή είναι απορριπτέα).
Δ) Στην δυνατότητα λειτουργίας τακτικών απογευματινών ιατρείων και εργαστηρίων.
Ε) Σε αρκετά άλλα ακόμη.

Αυτά είναι πράγματα που η «κρατούσα κατάσταση» δεν μπορεί να τα ανεχθεί. Συνεπώς εκ των άνω και εκ των κρατούντων δεν μπορούν να ξεκινήσουν.

Τέλος, ο κ. Μακρέας εστίασε στην ανάγκη ουσιαστικής αναδόμησης της δημόσιας υγείας και του ΕΣΥ, προκειμένου να γίνει χώρος που θα βλέπει την υγεία και τον πολίτη και όχι μόνο τη συντήρηση των δεδομένων ισορροπιών και να γίνει πραγματικό καταφύγιο του πολίτη και όχι κανάλι όδευσης των ασθενών προς την παραοικονομία και τα ιδιωτικά συμφέροντα.
Συμφωνώ απόλυτα. Όμως η κινητοποίηση που υπήρξε δεν είχε αυτό ως στόχο. Ή μάλλον το είχε, αλλά μόνο στο σκέλος που σχετίζεται με την προσφορά εργασίας από εξαθλιωμένους οικονομικά και από την κούραση γιατρούς. Στα άλλα σημεία της –και είναι πολλά, δεν επεισήλθε. Καλώς? Κακώς? Πάντως έτσι είναι και πρέπει εκ του αποτελέσματος να την κρίνουμε για τη μορφή που είχε και όχι για αυτή που θα μπορούσε να έχει.

Και τέλος, ας μη ξεχνάμε: Γκρίνια θα πεί «διαμαρτύρομαι για να διαμαρτύρομαι» χωρίς επιχειρήματα, χωρίς προτάσεις. Όταν κριτικάρεις μία κατάσταση, αναλύοντας τα αρνητικά σημεία και τεκμηριώνοντας το γιατί τα θεωρείς αρνητικά, παραθέτοντας παράλληλα και την εναλλακτική, θετική πρότασή σου, τότε αυτό δεν είναι γκρίνια. Είναι η καταξίωση της ανθρώπινης σκέψης. Είναι η βάση της προόδου. Είναι ο θεμέλιος λίθος της αποκάλυψης του φωτός και –τολμώ να πώ- και της δημοκρατίας.
Γι’ αυτό, παρά το ότι συμφωνώ απόλυτα με τον προλαλήσαντα σε όλα τα άλλα, παρά το ότι υπάρχουν όντως ορισμένοι που για λίγο γκρίνιαξαν (θεοί δεν είμαστε), παρά το ότι κατανοώ (πιστεύω)– όπως προείπα- το τι τον οδήγησε στην έκφραση αυτή, δηλώνω ότι δεν βρίσκω ότι το γενικό πλαίσιο, όπως εκφράστηκε εδώ, ήταν «γκρίνια».
Έγινε κριτική –σκληρή πολλές φορές- αλλά κριτική με θέσεις και αντιπαραθέσεις.

« Τελευταία τροποποίηση: 5 Δεκεμβρίου 2008, 14:56:55 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

5 Δεκεμβρίου 2008, 18:47:24
Απάντηση #550
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser


Από το site Ημιόροφος:

"Έχουμε πόλεμο, μην το γελάς μωρό μου".
Προκήρυξη της συλλογικότητας εργαζομένων στην Υγεία Salue Bellum με θέμα τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών ιατρών.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

5 Δεκεμβρίου 2008, 19:37:18
Απάντηση #551
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΟ WWW.YGEIANET.GR

03/12/2008
Ανακοίνωση για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης(ΟΕΝΓΕ-)
 
Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2008

Α.Π : 1403

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΟΕΝΓΕ – ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ (02/12/08) σε συνέχεια της υπογραφής της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ του Υπουργού Υγείας και του Προέδρου της ΟΕΝΓΕ, επικυρώνει τη συμφωνία αυτή, θεωρώντας την ως ένα σημαντικό βήμα ενίσχυσης του ΕΣΥ με νέους γιατρούς και ταυτόχρονης αναβάθμισης της θέσης των νοσοκομειακών γιατρών.

Το Γενικό Συμβούλιο θεωρεί:

1.      Η υπογραφή αυτής της Κλαδικής Σύμβασης δεν μεταβάλλει αυτόματα τη σκληρή πραγματικότητα της δημόσιας περίθαλψης στη χώρα μας. Τα οξυμένα προβλήματα των νοσοκομείων και Κ. Υγείας εξακολουθούν να απαιτούν σοβαρές και μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις στους τομείς της χρηματοδότησης, τη βελτίωση των υποδομών, της πλήρους κάλυψης των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό όλων των ειδικοτήτων και της ανάπτυξης Π.Φ.Υ.

2.      Το τελικό κείμενο της Κλαδικής Συμφωνίας περιλαμβάνει θετικές διατάξεις που αποτελούσαν αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών και τα οποία διεκδικήθηκαν με μαζικές κινητοποιήσεις από την ΟΕΝΓΕ, τις Ενώσεις και τους συναδέλφους τα προηγούμενα χρόνια. Προκειμένου όμως να καταστεί δυνατή η υλοποίηση των υπεσχημένων επιβάλλεται η συμπλήρωση των πιστώσεων του προϋπολογισμού του 2009 με τα κονδύλια που απαιτεί η μισθολογική αναβάθμιση των νοσοκομειακών γιατρών, η αύξηση του κόστους της εφημερίας, οι φορολογικές ελαφρύνσεις και κυρίως οι προβλεπόμενες 2000 προσλήψεις γιατρών εντός του 2009.

3.      Το Γενικό Συμβούλιο καλεί τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να συμβάλουν στην άμεση κύρωση της Κλαδικής Συμφωνίας από τη Βουλή. Καλεί παράλληλα τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε συνεχή επαγρύπνηση για να διασφαλιστεί η υλοποίηση των μέτρων και η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που προβλέπονται.

 ΓΙΑ ΤΟ Γ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

 



Στην παράγραφο 3 το Γενικό Συμβούλιο καλει τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να συμβάλουν στην άμεση κύρωση της Κλαδικής Συμφωνίας από τη Βουλή.
Με άλλα λόγια δεν φτάνουν τα παρακάλια στον Υπουργό παρακαλάμε τώρα και άλλους.Και για να παρακαλάμε σημαίνει ότι δεν είμαστε σίγουροι άρα πάπαλα η θριαμβολογία!Ούτε οι ίδιοι που υπέγραψαν δεν το πιστεύουν...
Επίσης λέει :Καλεί παράλληλα τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε συνεχή επαγρύπνηση για να διασφαλιστεί η υλοποίηση των μέτρων και η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που προβλέπονται.
Τη φαρμακοεπαγρύπνηση την ήξερα.Την συμβασιο-επαγρύπνηση πρώτη φορά την ακούω.Προτείνω να μας μοιράσουν και κίτρινες καρτέλες για αναγραφή ανεπιθύμητων ενεργειών.Και αλήθεια...όσο εμείς θα συμβασιο-επαγρυπνούμε (χώρια την επαγρύπνηση-ξαγρύπνηση-αυπνία λόγω αυξημένων εφημεριών) οι συνδικαλιστές μας τι θα κάνουν?Θα τσακώνονται ποιος θα γίνει πρώτος διευθυντής?Εγώ πάλι προτείνω να συνταχθεί  ειδική ομάδα συμβασιο-επαγρύπνησης ,κάτι σαν το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων στην Αστυνομία ή το ΣΔΟΕ που θα στελεχώνεται από μη λαδωμένους αστυνομικούς...εεεεεε,συγνώμη,ιατρούς ήθελα να πω

Σα να μας δουλεύουν μου ακούγεται...αλλά πολύ ψιλό γαζί...
+

5 Δεκεμβρίου 2008, 20:21:19
Απάντηση #552
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


προπηλακίζω = [<αρχ. προπηλακίζω < πρό + πηλός + κατάλ. -ακίζω] αρχική σημ. επιχρίω, πασαλείβω // χλευάζω, εξευτελίζω

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Προπηλακίστηκε ο υφυπουργός Υγείας

05/12/2008 ΣΚΑΪ

Τον υφυπουργό Υγείας Γιώργο Κωνσταντόπουλο προπηλάκισαν την Παρασκευή φοιτητές της Ιατρικής, κατά τη συνάντηση τους μαζί του στο αμφιθέατρο του υπουργείου, με θέμα τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Αθήνας.

Οι φοιτητές κινήθηκαν εναντίον του κ. Κωνσταντόπουλου όταν αυτός, απαντώντας στις αντιδράσεις τους για διατάξεις της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τους είπε ότι "θα προτιμούσε αυτά τα θέματα να τα συζητήσουν αφού πάρουν το πτυχίο τους" (σ.σ όταν θα έχουν ενταχθεί στο εθνικό σύστημα υγείας).

Το υπουργείο Υγείας ενημέρωσε για τη στάση των φοιτητών της πρυτανική σχολή του πανεπιστήμιου Αθηνών, τις ιατρικές σχολές και τους συλλόγους φοιτητών ιατρικής της χώρας.

Την επίθεση καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

5 Δεκεμβρίου 2008, 20:54:23
Απάντηση #553
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Όλο φωτογραφίες αλλάζεις στο profile διακομιστή και δεν σε προλαβαίνω. Τι γλυκούλα «yes sir» φατσούλα είναι αυτή;

Δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα (δεν έχει σχετική ιστοσελίδα):
Τίτλος: Να υποθέσουμε;
«Με βάση την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που χαιρετίστηκε και υπογράφηκε μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και των νοσοκομειακών γιατρών του ΕΣΥ, εκτός από την ικανοποίησης χρόνιων πάγιων αιτημάτων των γιατρών, οι εφημερίες προβλέπεται ότι θα γίνονται εντός των Νοσοκομείων. Να υποθέσουμε ότι διοίκηση και γιατροί θα τιμήσουν πλέον την υπογραφή τους;»

Αυτό για τις «εντός» εφημερίες που το είδαν οι δημοσιογράφοι;
Σημείωση: Στο νοσοκομείο της Χίου δεν έχει αξιοπρεπείς χώρους για ξεκούραση για τους ειδικευόμενους που μένουν μέσα. Ενίοτε, ανάλογα με τους συνδυασμούς εφημερευόντων, κάποιος εκ των εφημερευόντων ειδικευόμενων περιφέρεται σε κλινικές με «αξιοπρεπείς» θαλάμους (παιδιατρική, καρδιολογική) μήπως βρει κανένα άδειο θάλαμο και αράξει.
Βλέπετε όμως ότι με πρόσχημα την «ικανοποίηση των χρόνιων και πάγιων αιτημάτων μας» γίνεται προσπάθεια να στραφεί η κοινωνία εναντίον των γιατρών με τις «προκλητικές» αυξήσεις.
Κατέκτησες ρεπό μεγάλε; Κάτσε στην εφημερία μέσα. Κι έχουν δίκιο για τις κλινικές με 4-5 γιατρούς.
Τι θα γίνει βέβαια με τις  κλινικές με 1 ή 2 γιατρούς δε λέει. Εδώ ο Εισαγγελέας σε διερεύνηση περιστατικού, με ατυχή κατάληξη, έκρινε ότι ο μοναδικός νευρολόγος του νοσοκομείου υποχρεούται (από που; ) να καλύπτει και τις 30 μέρες του μήνα είτε έχει, είτε δεν έχει εφημερία. Εσείς να τα βλέπετε κύριε flone που γκρινιάζετε για καμιά 30αριά εξετάσεις, εκτός ραντεβού, καθημερινά.
Αλλά ξέχασα. Θα λιώσουν στις «εντός» εφημερίες μέχρι το καλοκαίρι, όμως από 1/7/09, που θα έρθουν οι νέοι, ποιος τη χάρη τους! Μόνο 11 παντός καιρού!
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Δεκεμβρίου 2008, 21:15:11 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

6 Δεκεμβρίου 2008, 00:07:41
Απάντηση #554
Αποσυνδεδεμένος

Ν.ΔΗΜΟΥ

Επώνυμοι
Η άστοχη επαναφορά του θέματος << περί ανωνυμίας>> που έχει πολύ συζητηθεί και έχει ξεπεραστεί σε αυτό το forum,από τον συνάδελφο jack με αφορμή την ανταλλαγή απόψεων για το εφημεριακό,είναι περίεργη.Κανένας από τους συμμετέχοντες δεν αναφέρθηκε σε αυτό το θέμα σε αυτο το κομμάτι που λέγεται <<ΕΦΗΜΕΡΊΕΣ 2008>>.Δεν ασχολήθηκε κανένας ,αφού δεν τέθηκε θέμα. Η εμμονή σου συνάδελφε ίσως να είναι έλλειψη ψυχραιμίας που για μία ακόμη φορά δεν είχες όπως σε μιά επικοινωνία-ανταλαγή απόψεων-προ μηνών που μέσω του forum είχαμε.
Οσο αφορά την ουσία του θέματος, που κάπου στο τελευταίο μήνυμα έχασες, πιστεύω οτι πρέπει να περιμένουμε λίγο να δούμε ΑΝ  θα υλοποιηθεί η συλλογική σύμβαση .Συμφωνώ ότι η ανταλλαγή του 48ωρου με τα 300 euro μας απαξιώνει στα μάτια του πολίτη.
 Και σίγουρα με 300 euro παραπάνω στον μισθό μου δεν θα κουράζομαι λιγότερο στις 7 εφημερίες που κάνω.   
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Δεκεμβρίου 2008, 00:48:20 από Ν.ΔΗΜΟΥ »
ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
16 Απαντήσεις
48592 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2018, 12:56:39
από Γ.Κτιστάκης
1 Απαντήσεις
83845 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαΐου 2008, 13:34:10
από D-Michalis
0 Απαντήσεις
3872 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Ιανουαρίου 2018, 15:31:48
από Argirios Argiriou
7 Απαντήσεις
32139 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Μαρτίου 2020, 18:57:29
από Αρχίατρος
3 Απαντήσεις
37107 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Αυγούστου 2022, 01:06:14
από Αρχίατρος