Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
15 Νοεμβρίου 2024, 16:30:48

Ψηφοφορία

Θα ενημερώνατε την επίτροπο ότι δεν επιθυμείτε υπέρβαση του 48ωρου;

Ναι, με οποιοδήποτε κόστος.
12 (52.2%)
Όχι, φοβάμαι τα αντίποινα από την κλινική/διευθυντή/διοικητή
3 (13%)
Όχι, δεν θέλω να ρισκάρω να μην πληρωθώ εφημερίες που έχω κάνει.
1 (4.3%)
Όχι, έχω έξοδα αυτή την εποχή και χρειάζομαι τις επιπλέον εφημερίες
7 (30.4%)
Όχι, γιατί θα σταματήσει να λειτουργεί η κλινική/ΚΥ
0 (0%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 23

Η ψηφοφορία έληξε: 30 Μαρτίου 2009, 01:32:56

Αποστολέας Θέμα: Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.  (Αναγνώστηκε 709606 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

6 Δεκεμβρίου 2008, 01:25:31
Απάντηση #555
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Πιστεύω πως  η απουσία ψυχραιμίας από τη πλευρά μου είναι μάλλον θετική γιατί έτσι αναδεικνύονται με διαφορά οι "ψύχραιμοι" της "παρέας".

Χαίρομαι πάντως που ανάμεσα στους οξύθυμους "καννίβαλους" της παρέας υπάρχουν και εκλεπτυσμένοι συνάδελφοι που απαντούν στα πρωτόγονα γιουχαρίσματα και τις άναρθρες κραυγές πετώντας με στυλ το γάντι και σφάζοντας με το "βαμβάκι".
Η ποικιλομορφία εξάλλου σκοτώνει την ανία και προσωπικά δε με τρόμαξε ποτέ.
Αντίθετα οι ευθείες γραμμές με χαλούσαν πάντα...ίσως επειδή δεν έχουν ούτε αρχή ούτε τέλος άρα δεν ξεκινούν ούτε βγάζουν πουθενά...

Αλλά θα έπρεπε αγαπητέ ,κατά τα άλλα,κ Δήμου να γνωρίζεις πως με το να πετάς το γάντι και να προκαλείς ένα "καννίβαλο" σε μονομαχία με ξίφη μάλλον δεν γελοιοποείς τελικά τον καννίβαλο.Και ο καννίβαλος σε αυτή την περίπτωση είναι ο υπογράφων...

Όσο για τα περί ανωνυμίας,που τόσο πολύ σε κουράζουν και που τόσο άστοχα έθεσα σε αυτή την ενότητα-χωρίς οι καταχωρήσεις μου περιεργως να φιλοξενηθούν αλλού από τους υπευθύνους του site-θα έλεγα πως αν τις διάβαζες με περισσότερη ψυχραιμία και λιγότερη εμπάθεια προς το άτομό μου ίσως να έβρισκες κάποιο νόημα (και λέω εμπάθεια διότι φαίνεται πως σε ξαναενόχλησα στο παρελθόν).

Αλλά επειδή είσαι μάλλον ιδιαίτερα ψύχραιμος και καθόλου εμπαθής,αν εξαιρέσουμε την πολύ σοβαρή πιθανότητα οι καταχωρήσεις μου να στερούνται ουσίας και περιεχομένου λόγω πιθανώς μη λήψης των δισκίων Zyprexa μου για πάνω από 10 μέρες ,τότε η αμέσως επόμενη λογική,έστω και απίθανη ερμηνεία,θα ήταν να υποθέσει κάποιος πως τελικά βρήκες κάποιο νόημα μέσα στο παραλήρημά μου και απάντησες σε κλιμα πανικού και αντεκδίκησης εξ ου και η εκλεπτυσμένη προσπάθεια μείωσης μου μέσα από μια συγκεκαλυμμένη και χαριτωμένη "επιθεσούλα".
Να δεις πως το λέει ο κόσμος....ααααα!!!!ναι..."Όποιος έχει τη μύγα ,μυγιάζεται" ή το άλλο "Από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την ΑΛΗΘΕΙΑ" ( και εγώ μικρός δεν είμαι).
Ένας καχύποπτος μάλιστα θα έλεγε πως με προκαλείς για να χάσω ακόμη περισσότερο την ψυχραιμία μου και να πανηγυρίσεις βλέποντας και δείχνοντας και σε άλλους τα πυροτεχνήματα της συναισθηματικής μου έκρηξης...
Ενώ κάποιος άλλος θα έλεγε πως παίζεις μαζί μου το παιχνίδι του μαστιγίου και του καρότου γιατί ενώ ξεκινάς δυναμικά και απαξιωτικά δείχνοντας φορτισμένος και τα πραγματικά σου συναισθήματα για μένα στο τέλος λειτουργείς ως πυροσβέστης και κάπως απολογητικά, λέγοντας αυτά που ξερεις πολύ καλά πως το σύνολο των μελών του φορουμ και ειδικότερα εγώ θέλουμε να ακούσουμε.Σα τους συμμάχους που μετά την ισοπέδωση του Βερολίνου με ανελέητο βομβαρδισμό βοηθούν μεταγενέστερα οικονομικά στην ανοικοδόμησή του...

Φυσικά το τελευταίο αποτελεί σενάριο βγαλμένο από τα πιο σκοτεινά συρτάρια του Φώσκολου οπότε ,αφού σε ευχαριστήσω που λειτούργησες ως υπενθύμιση για τη συνέχιση λήψης της αγωγής μου,θα σε καληνυχτίσω βρίσκοντας βάλσαμο από το μαστίγωμα της πύρινης γλώσσας σου στη βιβλική φράση "μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι"
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Δεκεμβρίου 2008, 02:05:43 από jack »
+

6 Δεκεμβρίου 2008, 10:21:45
Απάντηση #556
Αποσυνδεδεμένος

Ν.ΔΗΜΟΥ

Επώνυμοι
Η ουσία είναι συνάδελφε jack ότι το εφημεριακό δεν σταματάει εδώ.Σε 8 μολις μήνες,σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της συλλογικής σύμβασης(Οκτωβριος2009) θα επανέλθουμε σε διαπραγματεύσεις με το υπουργείο.Μέχρι τότε θα ξέρουμε τι βήματα θα έχουν γίνει ως πρός τα συμφωνηθέντα.Πιστεύω η νέα αυτή -χρονικά προσδιορισμένη- δικλίδα είναι σημαντικό σημείο για την συνέχεια των διαπραγματεύσεων.
Και ανάλογα θα αντιδράσουμε.
Ως προς τα υπόλοιπα  που στο μήνυμα σου ανέφερες, δεν αποτελούν την παρούσα χρονική στιγμή ισχυρά επιχειρήματα για την καθιέρωση του 48ωρου,και την επίλυση των προβλημάτων των νοσοκομειακων γιατρών.
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Δεκεμβρίου 2008, 14:52:06 από Ν.ΔΗΜΟΥ »
ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

6 Δεκεμβρίου 2008, 12:40:54
Απάντηση #557
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Τίποτε δεν είναι ακόμα δεδομένο ούτε για την υπογραφείσα "κλαδική σύμβαση".
1ον γιατί δεν υπάρχουν στον προϋπολογισμό,  μέχρι στιγμής, τα απαραίτητα κονδύλια για να εφαρμοστούν όσα τέλος πάντων προβλέπει
2ον γιατί και στο ζήτημα των κρίσεων και του "πολυδιευθυντικού"θα κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι.Ήδη ετοιμάζονται δικαστικές προσφυγές ...
  Α)Πρωτοσέλιδο σήμερα της Εφημερίδας "Ο Κόσμος του Επενδυτή":
"Με ρύθμιση-έκτρωμα , 6000 γιατροί προάγονται σε διευθυντές!
ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΣΥ ΚΛΕΙΣΤΌ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ-Διαλύονται τα νοσοκομεία -Αποκλείονται οι ικανοί επιστήμονες"

και ταυτόχρονα ένα δισέλιδο αφιέρωμα(σελ.26,27) κυρίως όσον αφορά το "πολυδιευθυντικό" και τις κρίσεις .
 στο τέλος...τίποτε δεν θα μείνει από αυτή τη σύμβαση, πιθανά μόνο κάποιες αυξήσεις με τη μεταφορά κονδυλίων από τις ενεργές εφημερίες στο Βασικό μισθό.

Πρόσθεσα μετα από το τροποποίηση και το παρακάτω:
Διαβάστε στη συγκεκριμένη εφημερίδα το άρθρο του Εκδότη της και Διευθυντή της.Ονομάζει τη σύμβαση, έκτρωμα και καλεί το κοινοβούλιο να την καταψηφίσει
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Δεκεμβρίου 2008, 15:23:29 από Αγωνιστική Παρέμβαση »
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

6 Δεκεμβρίου 2008, 14:49:07
Απάντηση #558
Αποσυνδεδεμένος

Ν.ΔΗΜΟΥ

Επώνυμοι
Εχετε δίκιο σε αυτά που υποστηρίζετε,αν δεν εφαρμοστούν όλα αυτα που υπογράφηκαν στην συλλογική σύμβαση..θα έχουμε να αντιδράσουμε και πρός αυτούς που δεν εφάρμοσαν τα συμφωνηθέντα, αλλά και πρός αυτούς που μέσα απο την διαπραγμάτευση δεν θα είχαν φροντίσει (εκ του αποτελέσματος κρινόμενο) να τα εξασφαλίσουν.Πρός το παρόν περιμένουμε...
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Δεκεμβρίου 2008, 14:53:10 από Ν.ΔΗΜΟΥ »
ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

8 Δεκεμβρίου 2008, 14:11:26
Απάντηση #559
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Σας παραθέτω το link που αναφέρεται στο άρθρο του εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας "Ο Κόσμος του Επενδυτή"  Νίκου Φελέκη,  για τη συλλογική σύμβαση των γιατρών.Όσοι δεν το έχετε διαβάσει από την εφημερίδα , μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

8 Δεκεμβρίου 2008, 15:31:17
Απάντηση #560
Αποσυνδεδεμένος

Fadomas

Συλλογική Σύμβαση –Μισθολόγιο και φρούδες (?) ελπίδες για οφέλη από τις εφημερίες.

Την συλλογική Σύμβαση δεν θα τη σχολιάσω στο γενικό της μέρος αφού είναι σαφές ότι οι απόψεις ακούστηκαν. Συμφωνώ με το ότι όχι μόνο δε μας πάει μπροστά, αλλά μας πισωγυρίζει, πλην κάποιων –σεβαστών με τα σημερινά δεδομένα- οικονομικών απολαβών.

Θα σταθώ σε αυτό ακριβώς, τις οικονομικές απολαβές και θα αναλύσω το τι έπαιρνε ένας δ/ντης με Β.Μ. 1.611 έως το 2008 και τι θα παίρνει από το 2009 με βασικό μισθό 1.611+420 = 2.031 ευρώ μόνο στο σκέλος που αφορά τις εφημερίες, μιάς και τα περί τακτικών αποδοχών είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα (θα μπορούσα να παραθέσω και για αυτό τα νούμερα σε επόμενη καταχώρηση). Μη με παρεξηγήσετε που αναλύω τα του δ/ντή, αλλά αυτά τα έχω πρόχειρα. Τηρουμένων των αναλογιών που προκύπτουν από το βασικό μισθό, ισχύουν αναλογικά τα ίδια ακριβώς για όλους.

Όλα ξεκινούν από το ρεπό. Σε όλες τις υπηρεσίες το ρεπό δεν είναι πληρωμένος χρόνος που διανύεται κατ’ οίκον. Είναι απλά διακοπή εργασίας για κάποια –κάποιες μέρες, αλλά το σύνολο των τακτικών ωρών διατηρείται στο προβλεπόμενο. Έτσι και στους γιατρούς του ΕΣΥ το σύνολο των ωρών που πρέπει να εργαστεί κανείς για να λάβει πλήρη τη μισθοδοσία του είναι πλέον 7*5=35 ώρες τη βδομάδα.
Η Ευρωπαϊκή οδηγία μιλάει για μη συνέχιση εργασίας μετά τις 16 ώρες. Δε λέει πουθενά για αντισταθμιστική χορήγηση ωρών προς ανάπαυση.
Συνεπώς αφού αυτά λέει η Ε.Ε. και αυτά ισχύουν για όλο το δημόσιο –και αφού δεν υπάρχουν περαιτέρω διευκρινίσεις στη σύμβαση περί του αντιθέτου- αν για κάθε εφημερία λάβεις ρεπό, σημαίνει ότι έχεις 7 ώρες που δεν τις δούλεψες και θα τις αποπληρώσεις. Πώς? Πότε? Μα με τι άλλο? Με ώρες της εφημερίας σου.
Έτσι το καταλαβαίνω εγώ ότι θα γίνει.

Όταν το δεί κανείς έτσι, τότε μπορεί να κατανοήσει το γιατί (κατά τις δικές μου εκτιμήσεις):
1ον: Δεν δυσκολεύτηκε καθόλου το υπουργείο να δώσει το ρεπό. Στην πραγματικότητα δίδοντάς το επιτυγχάνει να διατηρήσει το ίδιο κόστος για τις εφημερίες, παρά την αύξηση των βασικών μισθών. Πώς? Θα το δείτε στα παραδείγματα που θα ακολουθήσουν.
2ον: Δεν κόπτονται οι ηγέτες μας να είναι το ρεπό αμέσως μετά την εργασία της εφημερίας, αφού δεν το υιοθέτησαν ως αναγκαία ανάπαυση, αλλά ως τρικ για τον περιορισμό του κόστους της εφημερίας και την εισαγωγή του κυλιόμενου ωραρίου από το παράθυρο.
3ον: Εισάγουμε το κυλιόμενο ωράριο με έναν υπέροχο και «ανυπόληπτο» τρόπο, αφού ένα πρωινό που δεν θα το δουλέψουμε, θα καλυφθεί με ώρες της εφημερίας (πρακτικά οι απογευματινές ώρες της εφημερίας καθημερινής είναι 9 ώρες με συντελεστή πληρωμής: ωρομίσθιο χ 1. Από αυτό, αν αφαιρεθούν οι 7 ώρες που «οφείλεις» και μας μένουν 2 ώρες χ ωρομίσθιο χ 1 και έχεις ακόμη άλλες 8 ώρες χ ωρομίσθιο χ 1,15 (νύχτα) για να πληρωθείς για την εφημερία, τότε οι απολαβές από αυτή μειώνονται αισθητά.
4ον: Από τα παραδείγματα που θα παραθέσω προκύπτει ότι, αν δεν είχαμε αυτή τη «διακριτική φορολόγηση» στις εφημερίες, τότε, ακόμη και με το νέο μισθολόγιο και χωρίς να αφαιρείται το ρεπό, η αύξηση που θα προέκυπτε θα ήταν μόνον 130 Ε, ενώ με την προταθείσα φορολόγηση θα είναι (αν δεν ισχύσουν τα περί ρεπό που υποθέτω) περίπου 500 Ε.
Αν πάλι, μπεί και το ρεπό με τον τρόπο που ανέφερα, οι απολαβές για ίδιες εφημερίες, γίνονται ακόμη λιγότερες και από πρίν, παρά την αύξηση του μισθού και την «ειδική» φορολόγηση. Μήπως αυτό εξηγεί και το γιατί, εν μέσω δύσκολων καιρών το υπουργείο συναίνεσε στην ειδική φορολόγηση των εφημεριών?

Κάποιοι θα πούν: Μα τι είναι αυτά που λές? Πού το βρήκες αυτό? Απλά –όπως προείπα- έτσι λειτουργεί παντού το ρεπό και η Ε.Ε. δεν μίλησε για κάτι άλλο. Αν ήταν κάτι άλλο (χρόνος «ενεργός» π.χ.) τότε θα έπρεπε σαφώς να φαίνεται στη σύμβαση. Όμως στη Σύμβαση δεν φαίνεται ούτε σαφώς, ούτε συνάγεται από κανένα σημείο της. Άρα?
Απλά πιστεύω ότι για την ώρα δεν θα το θίξουν και ίσως για ένα –μικρό- διάστημα να πληρωθούμε όλες τις ώρες της εφημερίας. Σίγουρα όμως θα υπάρξει συνέχεια.

Ας δούμε λοιπόν παραδείγματα. Επισημαίνω ότι για λόγους κατανόησης απλουστεύω τον τρόπο υπολογισμού και τις 7 ώρες του ρεπό, θα τις αφαιρέσω, όχι από επόμενες εφημερίες, αλλά από την ίδια την εφημερία που θα σου «δώσει το ρεπό». Το κάνω για λογιστικούς λόγους και περιγράφω μόνο καθημερινές για να είναι απολύτως κατανοητό, αλλά το ίδιο αποτέλεσμα θα έχουμε και αν υπολογίσουμε με αργίες μέσα.
Για λόγους κατανόησης επίσης δεν περιέλαβα τις άλλες μικρές κρατήσεις που δεν αφορούν φόρο και ήταν και θα είναι πάλι οι ίδιες, με αποτέλεσμα να μην αλλοιώνουν της αναλογικότητα των παραδειγμάτων που θα παραθέσω.

1η Περίπτωση: Μισθός του 2008: Β.Μ.1.611 => Ωρομίσθιο: 9,50 Ε
(Στις εφημερίες προστίθενται και 60 ευρώ ανά ημέρα).

6 ενεργείς εφημερίες (χ 8 ώρες με 9,50 Ε χ συντελεστή 1 και 8 ώρες με 9,50 Ε χ συντελεστή 1,15 και 60 ευρώ) => 76+87,4+60=223,4 Ε / ημέρα.
6 ημέρες χ 223,4 Ε = 1.340,4 Ε μικτά.
Από αυτά οι 2 πρώτες εφημερίες θα φορολογηθούν ως κανονικό εισόδημα στον ανώτερο συντελεστή (39%) => 223,4*2*39%=174,25 Ε φόρος.
Οι υπόλοιπες 4 εφημερίες θα φορολογηθούν με τον ανεξάρτητο συντελεστή 20%, ήτοι 223,4*4*20%=178,72 Ε φόρος.
Συνολικός φόρος: 174,25+178,72 =352,97 Ε
Τελικό καθαρό: 1.340,4-352,97 =987,43 Ε

2η Περίπτωση: Μισθός του 2009: 1.611 (παλιό)+420 (αύξηση) = 2.031 Ε => Ωρομίσθιο: 11,98 Ε
(λόγω 7ώρου, οι εφημερίες έχουν 9 ώρες με συντελεστή 1)

6 ενεργείς εφημερίες (χ 9 ώρες με 11,98 Ε χ συντελεστή 1 και 8 ώρες με 11,98 Ε χ συντελεστή 1,15 και 60 ευρώ) => 107,82+110,22+60=278,04 Ε / ημέρα.
6 ημέρες χ 278,04 Ε = 1.668,24 Ε μικτά.
Από αυτά οι 4 πρώτες εφημερίες θα φορολογηθούν με τον ανεξάρτητο συντελεστή 20%, ήτοι 278,04*4*20%=222,43 Ε φόρος. Οι υπόλοιπες δεν φορολογούνται.
Συνολικός φόρος: 222,43 Ε
Τελικό καθαρό: 1.668,24-222,47 =1445,81 Ε
(με φορολόγηση όπως ως τώρα, το τελικό ποσόν θα ήταν 1.668,24 μικτά, μείον 550,52 φόρος =1.117,72 καθαρά)

Αν δεν έμπαινε στη μέση το θέμα του ρεπό, τότε η διαφορά (κοντά 500 Ε) θα ήταν σοβαρό ποσόν. Θα είναι όμως? Ας δούμε τι θα γίνει αν δεν δοθεί το ρεπό σαν πραγματικός χρόνος εργασίας αλλά μας ζητηθεί να το δουλέψουμε, όπως ανέλυσα πιο πριν.

3η Περίπτωση: Μισθός του 2009: 1.611 (παλιό)+420 (αύξηση) = 2.031 Ε => Ωρομίσθιο: 11,98 Ε

Τώρα, στις ενεργείς εφημερίες οι 9 ώρες με συντελεστή 1 θα γίνουν 2, αφού τις 7 τις «χρωστάμε» για το ρεπό.
6 ενεργείς εφημερίες (χ 2 ώρες με 11,98 Ε χ συντελεστή 1 και 8 ώρες με 11,98 Ε χ συντελεστή 1,15 και 60 ευρώ) => 23,96+110,22+60=194,18 Ε / ημέρα.
6 ημέρες χ 194,18 Ε = 1.165,08 Ε μικτά.
Από αυτά οι 4 πρώτες εφημερίες θα φορολογηθούν με τον ανεξάρτητο συντελεστή 20%, ήτοι 194,18*4*20%=155,35 Ε φόρος. Οι υπόλοιπες δεν φορολογούνται.
Συνολικός φόρος: 155,35 Ε
Τελικό καθαρό: 1.165,08-155,35 = 1.009,73 Ε
(με φορολόγηση όπως ως τώρα, το τελικό ποσόν θα ήταν 1.165,08 μικτά, μείον 306,81 φόρος =858,27 καθαρά)

Ας δούμε τέλος αν ήταν οι εφημερίες μικτές (70% της ενεργούς), όπου δεν θα είχαμε και ρεπό, πώς θα διαμορφώνονταν τα δεδομένα:

4η Περίπτωση: Μισθός του 2009: 1.611 (παλιό)+420 (αύξηση) = 2.031 Ε => Ωρομίσθιο: 11,98 Ε

6 μικτές εφημερίες (χ 9 ώρες με 11,98 Ε χ συντελεστή 1 και 8 ώρες με 11,98 Ε χ συντελεστή 1,15 και 60 ευρώ) χ 70% => (107,82+110,22+60) χ 70% =278,04 χ 70% => 194,69 Ε / ημέρα.
6 ημέρες χ 194,69 Ε = 1.167,77 Ε μικτά.
Από αυτά οι 4 πρώτες εφημερίες θα φορολογηθούν με τον ανεξάρτητο συντελεστή 20%, ήτοι 194,69*4*20%=155,75 Ε φόρος. Οι υπόλοιπες δεν φορολογούνται.
Συνολικός φόρος: 155,75 Ε
Τελικό καθαρό: 1.167,77-155,75 =1.012,02 Ε
(με φορολόγηση όπως ως τώρα, το τελικό ποσόν θα ήταν 1.167,77 μικτά, μείον 307,61 φόρος =860,16 καθαρά)

Με απλά λόγια: Με μικτές, θα μείνουμε στα ίδια χρήματα με πριν ή αν θέλετε θα μείνουμε στα ίδια χρήματα και δεν θα λείψουμε και 6 μέρες το πρωινό από την υπηρεσία μας. Να γιατί έπρεπε να «κλειδωθεί» το να μη μπορούν οι εφημερίες να μετατραπούν από ενεργείς σε άλλες μορφές. Το κλειδώσαμε? Να γιατί έπρεπε να διασφαλιστεί ότι το ρεπό δεν θα μας «χρεώνει» ώρες που πρέπει να «ξεχραιώσουμε». Το διασφαλίσαμε?

Τι θα γίνει τελικά? Ο θεός να βάλει το χέρι του. Αν και, όταν τα βάζουμε μόνοι μας και βγάζουμε τα μάτια μας, τι να σου κάνει και αυτός !!!
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Δεκεμβρίου 2008, 19:45:45 από Fadomas »
Φως, περισσότερο φώς

8 Δεκεμβρίου 2008, 18:02:53
Απάντηση #561
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Απίστευτο!!!Με έστειλες....Αρκεί λοιπόν-μεταξύ άλλων-να δούμε πως θα χειριστούν το θέμα "ρεπό" :χρόνος πραγματικής ή μη εργασίας...
Μπράβο πάντως για την προσπάθεια...
+

8 Δεκεμβρίου 2008, 19:59:37
Απάντηση #562
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Ευχαριστώ το συνάδελφο Fadomas για την ανάλυση (και τον κόπο) που έκανε. Να επισημάνω ότι αν βάλουμε μέσα στις εφημερίες κάποιες αργίες  ή/και κάποια Σάββατα ίσως το ποσό να ανεβαίνει ελαφρά χωρίς βέβαια να έχει κάποια διαφορά.
Διατηρώ μια επιφύλαξη στο:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Να γιατί έπρεπε να διασφαλιστεί ότι το ρεπό δεν θα μας «χρεώνει» ώρες που πρέπει να «ξεχραιώσουμε». Το διασφαλίσαμε?
Να διασφαλίζαμε ότι θα παίρναμε ρεπό και θα θεωρούνταν εργάσιμος χρόνος; Αυτό θα ήταν πράγματι προκλητικό προς άλλους εργαζόμενους αφενός και αφετέρου είμαι σίγουρος ότι θα φτάναμε σε καταστάσεις ατόμων με φουλ πλασματικές εφημερίες και φουλ κανονικότατα (και αμοιβόμενα) ρεπό.

Την «πονηριά» του ρεπό και το ρόλο του Δούρειου Ίππου που μπορεί να παίξει στην υπόθεση εφημεριών και συλλογικής ανέφερε (φυσικά όχι τόσο αναλυτικά) τις προηγούμενες μέρες ο συνάδελφος Μιχάλης:
[Σχόλιο: Ρεπό (σε όλους τους κλάδους) θα πεί «αναγκαστική μη εργασία», οι Δε ώρες της εργασίας παραμένουν 40/βδομάδα (35 για τους γιατρούς ΕΣΥ). Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι δεν πάς σπίτι και το κοντέρ μετράει το πρωινό σου επτάωρο, αλλά ότι έχεις ένα επτάωρο που δεν το δούλεψες και το οφείλεις.
Αν για την ώρα, για να χαϊδέψουν αυτιά, δεν το χρησιμοποιήσουν, Δε σημαίνει ότι το ρεπό θα μας γίνει χαρισμένος και πληρωμένος  χρόνος εργασίας

8 Δεκεμβρίου 2008, 20:51:08
Απάντηση #563
Αποσυνδεδεμένος

Fadomas

Με τις αργίες (και όχι με τα Σάββατα ποτ η πρωινή δουλειά είναι ωρομίσθιο χ 1) έρχονται λίγο καλύτερα τα πράγματα, αλλά και πάλι διατηρούνται οι αναλογίες.

Εξομολογούμαι ότι αρχικά πίστεψα ότι θα πάρουμε και από τις εφημερίες σεβαστή αύξηση, αφού δεν πήραμε τίποτε άλλο.
Με έτρωγε όμως «πώς στην ευχή αποφάσισαν να μας δώσουν τόσο ανοιχτόχερα τόσα?» Έστυψα το μυαλό μου μέχρι που ένας νοσηλευτής μου είπε το αυτονόητο (ορισμένες φορές το πού απλό είναι πολύ δύσκολο να το δεχτούμε ως ερμηνεία) «δηλαδή τώρα θα πάρεις λιγότερα από εφημερίες»? Όχι του απάντησα, αφού αυξάνεται το ωρομίσθιο. «Ναι μου λέιε, αλλά, εσύ δεν είπες ότι θα έχετε και ρεπό? Αυτές οι ώρες που θα λείπεις τα πρωινά, πότε θα δουλευτούν»?

Έλα μου ντε !!!
Φως, περισσότερο φώς

9 Δεκεμβρίου 2008, 00:26:38
Απάντηση #564
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Μήπως γνωρίζει κάποιος με ποιό τρόπο υπολογίζεται η υπερωριακή απασχόληση στους δημοσίους υπαλλήλους; Με ποιό συντελεστή κλπ.
Ένας τρόπος αντιμετώπισης του παραπάνω κόλπου με τα ρεπό ίσως θα ήταν η δικαστική διεκδίκηση της αντιστοίχησης και στους γιατρούς του ΕΣΥ.
Γιατί η σύμβαση προβλέπει "προσέγγιση" με ορίζοντα τριετίας (που όμως δεν αρχίζει από το 2009)

9 Δεκεμβρίου 2008, 08:34:28
Απάντηση #565
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Οι δημόσιοι υπάλληλοι χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με την εκπαίδευσή τους (ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ,ΥΕ) και σε μισθολογικά κλιμάκια(18-1) ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας τους.Η υπερωριακή τους απασχόληση αμείβεται με διαφορετικούς συντελεστές ανάλογα αν αυτή εκτελέστηκε κατά τη διάρκεια απογευματινού ωραρίου, βραδινού ωραρίου ή αργίας.(1,25-1,45,-1,60 κλπ)
Όμως το βασικό ωρομίσθιό τους βρίσκεται άν διαιρέσουμε το βασικό μισθό του κάθε κλιμακίου δια του 200.Αυτό μας δίνει τη αμοιβή μιας ώρας εργασίας.Αυτό το ωρομίσθιο πολλαπλασιάζεται με διάφορους συντελεστές ,που έχουν σχέση όπως ανέφερα με το πότε έλαβε χώρα η υπερωριακή απασχόληση.
Για περισσότερα μπορείτε να δείτε την εγκύκλιο εισοδηματικής πολιτικής του 2008, στις σελίδες 20 έως 22 του PDF εγγράφου παρουσιάζονται τα ωρομίσθια και οι υπερωριακές αμοιβές για τα διάφορα μισθολογικά κλιμάκια και κατηγορίες σε προσωπικό που εργάζεται σε υπηρεσίες 24ωρου λειτουργίας (νοσοκομεία, ΚΥ)
Η εγκύκλιος εδώ:Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Δεκεμβρίου 2008, 08:36:36 από Αγωνιστική Παρέμβαση »
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

10 Δεκεμβρίου 2008, 05:36:31
Απάντηση #566
Αποσυνδεδεμένος

timex

Με τις αργίες (και όχι με τα Σάββατα ποτ η πρωινή δουλειά είναι ωρομίσθιο χ 1) έρχονται λίγο καλύτερα τα πράγματα, αλλά και πάλι διατηρούνται οι αναλογίες.

Εξομολογούμαι ότι αρχικά πίστεψα ότι θα πάρουμε και από τις εφημερίες σεβαστή αύξηση, αφού δεν πήραμε τίποτε άλλο.
Με έτρωγε όμως «πώς στην ευχή αποφάσισαν να μας δώσουν τόσο ανοιχτόχερα τόσα?» Έστυψα το μυαλό μου μέχρι που ένας νοσηλευτής μου είπε το αυτονόητο (ορισμένες φορές το πού απλό είναι πολύ δύσκολο να το δεχτούμε ως ερμηνεία) «δηλαδή τώρα θα πάρεις λιγότερα από εφημερίες»? Όχι του απάντησα, αφού αυξάνεται το ωρομίσθιο. «Ναι μου λέιε, αλλά, εσύ δεν είπες ότι θα έχετε και ρεπό? Αυτές οι ώρες που θα λείπεις τα πρωινά, πότε θα δουλευτούν»?

Έλα μου ντε !!!

Γιατί πρέπει να δουλευτούν οι ώρες των πρωινών;
Με τις ώρες των εφημεριών και κάποιων πρωινών θα συμπληρώνεται ο αριθμός των ωρων εργασίας που ορίζει η ΕΕ

10 Δεκεμβρίου 2008, 07:43:34
Απάντηση #567
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Γιατί πρέπει να δουλευτούν οι ώρες των πρωινών;
Με τις ώρες των εφημεριών και κάποιων πρωινών θα συμπληρώνεται ο αριθμός των ωρων εργασίας που ορίζει η ΕΕ

Ποιες ώρες εργασίας που ορίζει η ΕΕ;
Ααααα, λες για το 48ωρο και το 56ωρο; Όπως γράφει πολύ χαρακτηριστικά ο κ. Μιχάλης παραπάνω: «το τρένο του 48ωρου ανεχώρησε» (χωρίς εμάς).
Είδες πουθενά να κατοχυρώνεται το 48ωρο και το 56ωρο στη σύμβαση; Αντιθέτως με την υπογραφή όλων μας πλέον έχει κατοχυρωθεί το : «1. Οι νοσοκομειακοί γιατροί κλάδου ΕΣΥ και ειδικευομένων θα πραγματοποιούν τις απαραίτητες εφημερίες, για την ασφαλή λειτουργία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας . Το πρόγραμμα των εφημεριών αυτών καταρτίζεται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.».
Για δες ακόμη και το υποθετικό σενάριο  «την 1/7/09 να μην υπάρχουν γιατροί που θα υποχρεώνονται να κάνουν περισσότερες από 7 ενεργείς εφημερίες το μήνα ή 11 (έντεκα) εφημερίες παντός τύπου». Για υπολόγισε με 7 ενεργές το μήνα (και αντίστοιχα ρεπό) πόσος χρόνος εργασίας (με την υπογραφή μας) βγαίνει ανά εβδομάδα; Αρκετός παραπάνω από αυτόν που ορίζει η ΕΕ.
Επίσης το Υπουργείο έχει κι άλλη μια υπογραφή στα χέρια του! Aυτή που βάλαμε όταν υπογράφαμε το διορισμό μας στο ΕΣΥ (ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι) που λέει: «παροχή εργασίας καθημερινά επί 8ωρο» (7ωρο πλέον) για να πάρεις τον τακτικό σου μισθό.
Αν δεν αφαιρεθούν οι ώρες των ρεπό από τις εφημερίες (και τις πληρωνόμαστε ολόκληρες) ώστε να συμπληρώσουμε πρωινό ωράριο το υπουργείο έχει κάθε δικαίωμα να ρθει και να πει: «Εσείς υπογράψατε ότι θα δουλεύετε 5 καθημερινές τη βδομάδα πρωινό ωράριο. Με τα ρεπό που παίρνετε (μου) δουλεύετε 4 (ή 3) μέρες τη βδομάδα. Επομένως αναλογικά θα υπολογίσουμε και τις τακτικές αποδοχές που αντιστοιχούν στις (μειωμενες) πρωινές ώρες εργασίας και θα σας πληρώσω ανάλογα»!
Θα μπορούσε (το υπουργείο) να προσθέσει και το εξής: « Αφού οι εφημερίες δεν έχουν αναγνωριστεί επίσημα ως συντάξιμος χρόνος κι αφού τώρα (μου) δουλεύετε κουτσουρεμένα πρωινά ωράρια (που είναι ο μόνος επίσημα αναγνωρισμένος συντάξιμος χρόνος) μήπως πρέπει να αρχίσουμε να κόβουμε αντίστοιχα από τον συντάξιμο χρόνο, αγαπητοί μου νοσοκομειακοί γιατροί; Χάρη σας κάνω λοιπόν!»
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Δεκεμβρίου 2008, 07:56:06 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

10 Δεκεμβρίου 2008, 12:19:59
Απάντηση #568
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Προτιμώ να μου αφαιρέσει τις 7 ώρες του ρεπό από το μισθό. εκεί, αυτές οι ώρες υπόκεινται σε πολλές κρατήσεις και σε φόρο που θα γλίτωνα από το ανώτερο κλιμάκιο (39% για το 2008).
αν μου τις πληρώσει όμως στο πεδίο "εφημερίες" δεν υπόκεινται σε εκείνες τις κρατήσεις και φορολογούνται καλύτερα (τα πρώτα 4 7ωρα με 20% και τα υπόλοιπα με 0%).
Να και άλλη "χάρη" που μας κάνει το υπουργείο, έτσι και βάλει το ρεπό στο παιχνίδι !!!
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

10 Δεκεμβρίου 2008, 18:08:17
Απάντηση #569
Αποσυνδεδεμένος

timex

Ποιες ώρες εργασίας που ορίζει η ΕΕ;
Ααααα, λες για το 48ωρο και το 56ωρο; Όπως γράφει πολύ χαρακτηριστικά ο κ. Μιχάλης παραπάνω: «το τρένο του 48ωρου ανεχώρησε» (χωρίς εμάς).
Είδες πουθενά να κατοχυρώνεται το 48ωρο και το 56ωρο στη σύμβαση; Αντιθέτως με την υπογραφή όλων μας πλέον έχει κατοχυρωθεί το : «1. Οι νοσοκομειακοί γιατροί κλάδου ΕΣΥ και ειδικευομένων θα πραγματοποιούν τις απαραίτητες εφημερίες, για την ασφαλή λειτουργία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας . Το πρόγραμμα των εφημεριών αυτών καταρτίζεται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.».
Για δες ακόμη και το υποθετικό σενάριο  «την 1/7/09 να μην υπάρχουν γιατροί που θα υποχρεώνονται να κάνουν περισσότερες από 7 ενεργείς εφημερίες το μήνα ή 11 (έντεκα) εφημερίες παντός τύπου». Για υπολόγισε με 7 ενεργές το μήνα (και αντίστοιχα ρεπό) πόσος χρόνος εργασίας (με την υπογραφή μας) βγαίνει ανά εβδομάδα; Αρκετός παραπάνω από αυτόν που ορίζει η ΕΕ.
Επίσης το Υπουργείο έχει κι άλλη μια υπογραφή στα χέρια του! Aυτή που βάλαμε όταν υπογράφαμε το διορισμό μας στο ΕΣΥ (ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι) που λέει: «παροχή εργασίας καθημερινά επί 8ωρο» (7ωρο πλέον) για να πάρεις τον τακτικό σου μισθό.
Αν δεν αφαιρεθούν οι ώρες των ρεπό από τις εφημερίες (και τις πληρωνόμαστε ολόκληρες) ώστε να συμπληρώσουμε πρωινό ωράριο το υπουργείο έχει κάθε δικαίωμα να ρθει και να πει: «Εσείς υπογράψατε ότι θα δουλεύετε 5 καθημερινές τη βδομάδα πρωινό ωράριο. Με τα ρεπό που παίρνετε (μου) δουλεύετε 4 (ή 3) μέρες τη βδομάδα. Επομένως αναλογικά θα υπολογίσουμε και τις τακτικές αποδοχές που αντιστοιχούν στις (μειωμενες) πρωινές ώρες εργασίας και θα σας πληρώσω ανάλογα»!
Θα μπορούσε (το υπουργείο) να προσθέσει και το εξής: « Αφού οι εφημερίες δεν έχουν αναγνωριστεί επίσημα ως συντάξιμος χρόνος κι αφού τώρα (μου) δουλεύετε κουτσουρεμένα πρωινά ωράρια (που είναι ο μόνος επίσημα αναγνωρισμένος συντάξιμος χρόνος) μήπως πρέπει να αρχίσουμε να κόβουμε αντίστοιχα από τον συντάξιμο χρόνο, αγαπητοί μου νοσοκομειακοί γιατροί; Χάρη σας κάνω λοιπόν!»

Έχεις δίκιο.
Ομολογώ ότι αυτά δεν τα είχα σκεφτεί!
Thanks

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
16 Απαντήσεις
47076 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2018, 12:56:39
από Γ.Κτιστάκης
1 Απαντήσεις
81012 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαΐου 2008, 13:34:10