έχουν ένα ενδιαφέρον οι απόψεις που εξέφρασε πριν λίγη ώρα στο Κανάλι 1 ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα υγείας Γ. Φλωρίδης σχετικά με τις εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας.
Προφανώς ο κ. Φλωρίδης "ξέχασε" τα δικά τους πεπραγμένα ,αλλά επειδή έχει ένα ενδιαφέρον ο προβληματισμός που βάζει για την κλαδική σύμβαση των γιατρών και τις προσλήψεις των νοσηλευτών, τον παραθέτουμε:
... Γ. ΤΖΙΟΒΑΡΑΣ: Κύριε Φλωρίδη, επειδή είστε και πολιτικός Εκπρόσωπος για θέματα υγείας, πως ακούσατε αυτό που είπε ο κ. Αβραμόπουλος ότι ολοκληρώνοντας ένα κύκλο είναι έτοιμος να πάει παρακάτω;
Γ. ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Θα κάνω σε λίγο δηλώσεις και στο ΠΑΣΟΚ, λέω όμως ό,τι έχω να πω. Πράγματι ολοκλήρωσε ένα έργο. Αυτό το έργο είναι η πλήρης κατεδάφιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και πρέπει να πω ότι εκεί πέτυχε περίφημα.
Το δεύτερο είναι ότι άκουσα για πολλοστή φορά και ακούσαμε όλοι για μερικές χιλιάδες προσλήψεις που θα γίνουν άμεσα. Όσος είναι ο αριθμός, 5,5 χιλιάδες είπε, τόσα είναι και τα ψέματα.
Έχουμε ακούσει μέχρι τώρα από τον κ. Κακλαμάνη, νωρίτερα τον προκάτοχο του κ. Αβραμόπουλου, για 9 χιλιάδες προσλήψεις 12 χιλιάδες προσλήψεις, 16 χιλιάδες προσλήψεις, ακούω τον κ. Αβραμόπουλο επί 3 χρόνια να λέει ότι αυτοί έχουν πάρει φύλλο πορείας να πάνε στα νοσοκομεία. Του είπαμε στη Βουλή πριν λίγο καιρό ότι «αν πήγαιναν με τα πόδια θα είχαν φτάσει στο βόρειο Πόλο! με το φύλλο πορείας», αλλά στα νοσοκομεία δεν πήγαν, διότι στην πραγματικότητα δεν προσελήφθησαν και πώς να προσληφθούν κ. Τζιοβάρα, όταν εμείς παραδώσαμε προϋπολογισμό το 2004 με πιστώσεις για προσλήψεις 100 εκ. ευρώ και τα τελευταία 3 χρόνια η Νέα Δημοκρατία εγγράφει στους προϋπολογισμούς όπως και στο φετινό, ποσό για προσλήψεις που είναι 10 εκ. ευρώ. 10 εκ. ευρώ φτάνουν για 500 προσλήψεις!
Άρα είμαστε μπροστά σε ένα ακόμη από τα πολλά ψέματα τα οποία έχει πει ο κ. Αβραμόπουλος, στη βιασύνη του να εγκαταλείψει αυτό το Υπουργείο μέσα από το οποίο κατάφερε να διαλύσει ένα Σύστημα Υγείας, το οποίο με τόσο κόπο οικοδομήθηκε.
Υπάρχει όμως και κάτι άλλο, το λέω τώρα σε εσάς γιατί πρέπει να κάνω επίσημη ανακοίνωση σε λίγο. Την 1η Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε με διατυμπανισμούς από τον κ. Αβραμόπουλο ότι υπέγραψε μια σύμβαση με την Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση του Εθνικού Συστήματος από τότε που το Σύστημα δημιουργήθηκε από το ΠΑΣΟΚ.
Είμαστε στη 18η μέρα, κλείνουμε περίπου 3 εβδομάδες τώρα από την ημέρα που αυτή η σύμβαση υποτίθεται ότι υπογράφηκε ως κυβερνητική δέσμευση. Η τύχη της σύμβασης αυτής αγνοείται και υπάρχει ένα μεγάλο κεφαλαιώδες ερώτημα:
έχει υπογράψει όπως ο νόμος ορίζει ο Υπουργός Οικονομίας ο κ. Αλογοσκούφης και επίσης ο Υπουργός Εσωτερικών ο κ. Παυλόπουλος έτσι ώστε η σύμβαση να αποκτήσει πραγματικά τον τύπο της κυβερνητικής δέσμευσης; Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό. Δεύτερον. Έ
χουν εγγραφεί οι προβλεπόμενες πιστώσεις στο οικονομικό μέρος της σύμβασης για όσα αυτή προβλέπει στον προϋπολογισμό του 2009; Τρίτο και σημαντικότερο:
αυτή η σύμβαση υπάρχει περίπτωση να έρθει στη Βουλή όπως πρέπει να γίνει, προκειμένου να αποκτήσει την ισχύ νόμου, για να μπορέσει να εφαρμοστεί; Γ. ΤΖΙΟΒΑΡΑΣ: Άμα κλείσει ο Υπουργός τον κύκλο, μπορεί να μην προλάβει να έρθει.
Γ. ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Μα εγώ θέτω τα ερωτήματα και από το ραδιόφωνό σας, θα τα θέσω σε λίγο πιο επίσημα, από το βήμα του ΠΑΣΟΚ, το ζήτημα είναι και φαντάζομαι ότι ο κ. Αβραμόπουλος προσεύχεται να γίνει ανασχηματισμός γρήγορα και να φύγει, λέγοντας ότι «εγώ έχω βάλει την υπογραφή μου».
Αλλά στην πραγματικότητα εάν είναι έτσι που τα λέω, θα πρόκειται για μια πάρα πολύ μεγάλη κοροϊδία.
Γιατί προσέξτε, αν αλλάξει ο Υπουργός Υγείας και δεν έχει έρθει εν τω μεταξύ η σύμβαση στη Βουλή να κυρωθεί, τότε πρέπει να υπογραφεί εκ νέου από το νέο Υπουργό και μετά από τους άλλους Υπουργούς Οικονομίας και Εσωτερικών δεν ξέρω αν θα είναι οι ίδιοι ή αν θα αλλάξουν. Γ. ΤΖΙΟΒΑΡΑΣ: Θα έχει ενδιαφέρον.
Γ. ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο ζήτημα, τεράστιο ζήτημα αυτή τη στιγμή, το οποίο έχει να κάνει με μια στοιχειώδη κυβερνητική αξιοπιστία, όπως αυτή προσπαθεί να την εκφράσει ή να μην την εκφράσει ο κ. Αβραμόπουλος.
Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: Σας ευχαριστούμε πολύ κ. Φλωρίδη, καλή σας
Η συνέντευξη εδώ:Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδοςκαι η νέα επίσημη δήλωση Φλωρίδη
εδώ:Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος