Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
15 Νοεμβρίου 2024, 20:47:07

Ψηφοφορία

Θα ενημερώνατε την επίτροπο ότι δεν επιθυμείτε υπέρβαση του 48ωρου;

Ναι, με οποιοδήποτε κόστος.
12 (52.2%)
Όχι, φοβάμαι τα αντίποινα από την κλινική/διευθυντή/διοικητή
3 (13%)
Όχι, δεν θέλω να ρισκάρω να μην πληρωθώ εφημερίες που έχω κάνει.
1 (4.3%)
Όχι, έχω έξοδα αυτή την εποχή και χρειάζομαι τις επιπλέον εφημερίες
7 (30.4%)
Όχι, γιατί θα σταματήσει να λειτουργεί η κλινική/ΚΥ
0 (0%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 23

Η ψηφοφορία έληξε: 30 Μαρτίου 2009, 01:32:56

Αποστολέας Θέμα: Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.  (Αναγνώστηκε 709627 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

18 Δεκεμβρίου 2008, 14:34:46
Απάντηση #600
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
έχουν ένα ενδιαφέρον οι απόψεις που εξέφρασε πριν λίγη ώρα στο Κανάλι 1 ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα υγείας Γ. Φλωρίδης σχετικά με τις εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας.Προφανώς ο κ. Φλωρίδης "ξέχασε" τα δικά τους πεπραγμένα ,αλλά επειδή έχει ένα ενδιαφέρον ο προβληματισμός που βάζει για την κλαδική σύμβαση των γιατρών και τις προσλήψεις των νοσηλευτών, τον παραθέτουμε:

...  Γ. ΤΖΙΟΒΑΡΑΣ: Κύριε Φλωρίδη, επειδή είστε και πολιτικός Εκπρόσωπος για θέματα υγείας, πως ακούσατε αυτό που είπε ο κ. Αβραμόπουλος ότι ολοκληρώνοντας ένα κύκλο είναι έτοιμος να πάει παρακάτω;

Γ. ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Θα κάνω σε λίγο δηλώσεις και στο ΠΑΣΟΚ, λέω όμως ό,τι έχω να πω. Πράγματι ολοκλήρωσε ένα έργο. Αυτό το έργο είναι η πλήρης κατεδάφιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και πρέπει να πω ότι εκεί πέτυχε περίφημα.
Το δεύτερο είναι ότι άκουσα για πολλοστή φορά και ακούσαμε όλοι για μερικές χιλιάδες προσλήψεις που θα γίνουν άμεσα. Όσος είναι ο αριθμός, 5,5 χιλιάδες είπε, τόσα είναι και τα ψέματα.
Έχουμε ακούσει μέχρι τώρα από τον κ. Κακλαμάνη, νωρίτερα τον προκάτοχο του κ. Αβραμόπουλου, για 9 χιλιάδες προσλήψεις 12 χιλιάδες προσλήψεις, 16 χιλιάδες προσλήψεις, ακούω τον κ. Αβραμόπουλο επί 3 χρόνια να λέει ότι αυτοί έχουν πάρει φύλλο πορείας να πάνε στα νοσοκομεία. Του είπαμε στη Βουλή πριν λίγο καιρό ότι «αν πήγαιναν με τα πόδια θα είχαν φτάσει στο βόρειο Πόλο! με το φύλλο πορείας», αλλά στα νοσοκομεία δεν πήγαν, διότι στην πραγματικότητα δεν προσελήφθησαν και πώς να προσληφθούν κ. Τζιοβάρα, όταν εμείς παραδώσαμε προϋπολογισμό το 2004 με πιστώσεις για προσλήψεις 100 εκ. ευρώ και τα τελευταία 3 χρόνια η Νέα Δημοκρατία εγγράφει στους προϋπολογισμούς όπως και στο φετινό, ποσό για προσλήψεις που είναι 10 εκ. ευρώ. 10 εκ. ευρώ φτάνουν για 500 προσλήψεις!
Άρα είμαστε μπροστά σε ένα ακόμη από τα πολλά ψέματα τα οποία έχει πει ο κ. Αβραμόπουλος, στη βιασύνη του να εγκαταλείψει αυτό το Υπουργείο μέσα από το οποίο κατάφερε να διαλύσει ένα Σύστημα Υγείας, το οποίο με τόσο κόπο οικοδομήθηκε.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο, το λέω τώρα σε εσάς γιατί πρέπει να κάνω επίσημη ανακοίνωση σε λίγο. Την 1η Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε με διατυμπανισμούς από τον κ. Αβραμόπουλο ότι υπέγραψε μια σύμβαση με την Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση του Εθνικού Συστήματος από τότε που το Σύστημα δημιουργήθηκε από το ΠΑΣΟΚ.
 Είμαστε στη 18η μέρα, κλείνουμε περίπου 3 εβδομάδες τώρα από την ημέρα που αυτή η σύμβαση υποτίθεται ότι υπογράφηκε ως κυβερνητική δέσμευση. Η τύχη της σύμβασης αυτής αγνοείται και υπάρχει ένα μεγάλο κεφαλαιώδες ερώτημα: έχει υπογράψει όπως ο νόμος ορίζει ο Υπουργός Οικονομίας ο κ. Αλογοσκούφης και επίσης ο Υπουργός Εσωτερικών ο κ. Παυλόπουλος έτσι ώστε η σύμβαση να αποκτήσει πραγματικά τον τύπο της κυβερνητικής δέσμευσης; Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό.

Δεύτερον. Έχουν εγγραφεί οι προβλεπόμενες πιστώσεις στο οικονομικό μέρος της σύμβασης για όσα αυτή προβλέπει στον προϋπολογισμό του 2009;

Τρίτο και σημαντικότερο: αυτή η σύμβαση υπάρχει περίπτωση να έρθει στη Βουλή όπως πρέπει να γίνει, προκειμένου να αποκτήσει την ισχύ νόμου, για να μπορέσει να εφαρμοστεί;

Γ. ΤΖΙΟΒΑΡΑΣ: Άμα κλείσει ο Υπουργός τον κύκλο, μπορεί να μην προλάβει να έρθει.

Γ. ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Μα εγώ θέτω τα ερωτήματα και από το ραδιόφωνό σας, θα τα θέσω σε λίγο πιο επίσημα, από το βήμα του ΠΑΣΟΚ, το ζήτημα είναι και φαντάζομαι ότι ο κ. Αβραμόπουλος προσεύχεται να γίνει ανασχηματισμός γρήγορα και να φύγει, λέγοντας ότι «εγώ έχω βάλει την υπογραφή μου».

Αλλά στην πραγματικότητα εάν είναι έτσι που τα λέω, θα πρόκειται για μια πάρα πολύ μεγάλη κοροϊδία. Γιατί προσέξτε, αν αλλάξει ο Υπουργός Υγείας και δεν έχει έρθει εν τω μεταξύ η σύμβαση στη Βουλή να κυρωθεί, τότε πρέπει να υπογραφεί εκ νέου από το νέο Υπουργό και μετά από τους άλλους Υπουργούς Οικονομίας και Εσωτερικών δεν ξέρω αν θα είναι οι ίδιοι ή αν θα αλλάξουν.

Γ. ΤΖΙΟΒΑΡΑΣ: Θα έχει ενδιαφέρον.

Γ. ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο ζήτημα, τεράστιο ζήτημα αυτή τη στιγμή, το οποίο έχει να κάνει με μια στοιχειώδη κυβερνητική αξιοπιστία, όπως αυτή προσπαθεί να την εκφράσει ή να μην την εκφράσει ο κ. Αβραμόπουλος.

Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: Σας ευχαριστούμε πολύ κ. Φλωρίδη, καλή σας

Η συνέντευξη εδώ:Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

και η νέα επίσημη δήλωση Φλωρίδη εδώ:Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Δεκεμβρίου 2008, 15:05:12 από Αγωνιστική Παρέμβαση »
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

18 Δεκεμβρίου 2008, 16:16:32
Απάντηση #601
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Αναφερόμουν πιο πάνω στην απόφαση του Δικαστηρίου για την υπόθεση Jaeger, Judgment of the Court of Justice, Jaeger, Case C-151/02 (9 September 2003)
που λέει
'on-call duty performed by a doctor where he is required to be physically present in the hospital must be regarded as constituting in its totality working time for the purposes of that Directive even where the person concerned is permitted to rest at his place of work during the periods when his services are not required, with the result that that Directive precludes legislation of a Member State which classifies as rest periods an employee's periods of inactivity in the context of such on-call duty' (όλο το κείμενο υπάρχει στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος).

Αυτό, όπως το καταλαβαίνω, αναφέρεται στις ενεργές εφημερίες (με βάση την ελληνική νομοθεσία).

Πρακτικά της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 17-12-2008 (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος). Στη σελ 300: 'P6_TA-PROV(2008)0615
Οργάνωση του χρόνου εργασίας'
Τι ψήφισε το Κοινοβούλιο:
'Σύμφωνα με τη νομολογία του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, τα χαρακτηριστικά στοιχεία της έννοιας του «χρόνου εργασίας» είναι οι υποχρεώσεις της φυσικής παρουσίας στον τόπο που καθορίζεται από τον εργοδότη και η παραμονή στη διάθεση του εργοδότη για την άμεση προσφορά υπηρεσιών σε περίπτωση ανάγκης.'
Αυτό μοιάζει να επαναλαμβάνει την παραπάνω δικαστική απόφαση.

Παρακάτω, το Κοινοβούλιο ψηφίζει 'Ολόκληρη η περίοδος του χρόνου ετοιμότητας, συμπεριλαμβανομένης και της ανενεργής, θεωρείται χρόνος εργασίας', τροποποιώντας τη θέση του Συμβουλίου που ήταν 'Η ανενεργή περίοδος του χρόνου ετοιμότητας δεν θεωρείται χρόνος εργασίας, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στην εθνική νομοθεσία ή, βάσει εθνικής νομοθεσίας και/ή εθνικής πρακτικής, ορίζεται άλλως σε συλλογικές συμβάσεις ή συμφωνίες μεταξύ των κοινωνικών εταίρων'.
Εδώ δεν καταλαβαίνω αν αναφέρεται στην ετοιμότητα στο χώρο εργασίας (παίρνω το φορητό και την αράζω στο εφημερείο ή -όπερ ευκτέον- πάω με την Παιδίατρο στο κυλικείο) ή στην ετοιμότητα από το σπίτι (αυτό δηλ που είναι στην Ελλάδα η περίφημη εφημερία ετοιμότητας. Αν είναι το πρώτο, δεν αλλάζει κάτι για μας, αν είναι το δεύτερο, όντως οι 'πλάτες' δυναμώνουν. Αν ισχύει το πρώτο, τότε, Αγωνιστική Παρέμβαση, αναφέρεσαι παραπάνω στη θέση του Συμβουλίου? (η οποία όμως δεν πέρασε από το Κοινοβούλιο αλλά μπορεί να περάσει πιο μετά?). Μπερδεύτηκα λίγο.

Αλλά μετά όλα ξεκαθάρισαν, γιατί επίσης ψήφισαν ότι: Ωστόσο, οι ανενεργές περίοδοι του χρόνου ετοιμότητας μπορούν, βάσει συλλογικών συμβάσεων ή άλλων συμφωνιών μεταξύ των κοινωνικών εταίρων  :D ή μέσω νομοθετικών ή κανονιστικών διατάξεων, να υπολογίζονται με ειδικό τρόπο προκειμένου να αντιστοιχούν προς την μέγιστη εβδομαδιαία διάρκεια εργασίας, που προβλέπεται στο άρθρο 6, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούνται οι γενικές αρχές που αφορούν την προστασία της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων.

Άμα αρχίσουμε τα 'βάσει συλλογικών συμβάσεων ή άλλων συφωνιών', άστα καλύτερα :-[

Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Μιχάλη: Οι Ηρωδιάδες κυνηγάνε τους προφήτες, ο Ηρώδης τα παιδάκια, και μόνη μας ελπίδα είναι οι...Ρωμαίοι! Αρκεί να μην πλένουν τα χέρια τους πολύ συχνά...
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Δεκεμβρίου 2008, 16:28:50 από flone »

19 Δεκεμβρίου 2008, 16:28:47
Απάντηση #602
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Πατατάκια, ποπ-κορν, και χαρτομάντηλα...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

19 Δεκεμβρίου 2008, 16:38:38
Απάντηση #603
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
κ. Χρ.Δερβένης, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας Διευθυντών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΠΙΕΔΕΣΥ)

Εμείς οι ίδιοι, οι σημερινοί διευθυντές λέμε ότι πρέπει οι σημερινοί διευθυντές να κριθούν, να αξιολογηθούν και πάλι. Θα πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση, κρίση με άλλους συναδέλφους γατί είναι πιθανόν άλλοι γιατροί να έχουν περισσότερα προσόντα ή να παρέχουν περισσότερες εγγυήσεις για την ποιότητα των θέσεων. Είναι πιθανόν να πρέπει να φύγουν κάποιοι και στη θέση τους να έρθουν κάποιοι άλλοι

------------------------------------------------------------------------------------------------
Ηρωδιάδες ή Ηρώδειο?

19 Δεκεμβρίου 2008, 19:01:34
Απάντηση #604
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
                     Που είναι το κίνημα οεο…
Μια καλή απάντηση θα ήταν ότι το μεγαλειώδες νοσοκομειακό κίνημα, ώριμο και έτοιμο από καιρό να συνδεθεί με την κοινωνία αυτές τις μέρες είναι στο δρόμο. Εκ΄ των πραγμάτων δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με τα του οίκου του.
Ξέρω ,φταίνε οι ξεπουλημένοι συνδικαλιστές !Αφού μας ξεσηκώσανε (γιατί άραγε περιμένουμε διαρκώς από κάποιον να μας ξεσηκώσει?),μας πουλήσανε(χωρίς καμία αντίσταση) και τώρα φτου κι από την αρχή .Κι εμείς «δειλοί ,μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα ,προσμένουμε ίσως κάποιο θαύμα»
Εδώ και ένα μήνα προσπαθώ σε αυτό το φόρουμ και όπου αλλού μπορώ, ότι η υπόθεση του 48ωρου δεν κερδήθηκε ποτέ αλλά και ούτε έχει χαθεί. Κατηγορήθηκα άμεσα ή έμμεσα για ενδοτικότητα έως και προδοσία του «κινήματος».Νομίζω ότι επέμεινα από την πρώτη μέρα της διαφαινόμενης συμφωνίας, ότι η συζήτηση για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας θα πρέπει επιτέλους να ξεκινήσει. Γιατί μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε γίνει .Εχω γράψει και άλλη φορά ότι το 48ωρο δεν το επιλέξαμε αλλά μας προέκυψε! Για να μην παρεξηγηθώ πιστεύω ότι είναι απόλυτα δίκαιο . Δεν το πιστεύει όμως από ότι αποδείχτηκε, παρά μόνο μια μειοψηφία του συνόλου των γιατρών ΕΣΥ .Γιατί αν ομόθυμα το υποστηρίζαμε ,πρώτον δε θα μπαίναμε σε κανενός είδους διαπραγμάτευση. Δεύτερον ,το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης θα ήταν διαφορετικό. Τρίτον ,από τη στιγμή που το πράγμα στράβωσε θα ήμασταν έτοιμοι να αντιδράσουμε. Τέταρτον δεν θα τρέμαμε στην προοπτική οποιασδήποτε απόφασης της Ε.Ε. Ευτυχώς η ΕΕ κράτησε ζωντανό αυτό που εμείς δε μπορούμε να υπερασπιστούμε.  Δεν πειράζει ,όμως ας πάμε παρακάτω. Αν χρειαστεί στροφή 180 ή 360 μοιρών ας την κάνουμε .Πιο έτοιμοι και ώριμοι αυτή τη φορά .Και χωρίς διαπραγμάτευση!! Τουλάχιστον αυτή θα είναι η δική μου πρόταση όταν και αν γίνει συνέλευση της Ένωσης .Ένας μήνας σοβαρής ενημέρωσης του κόσμου αυτή τη φορά και 48ωρο.Λήξη…
Ας κάνει ο υπουργός(ο κλήρος πέφτει στο γενναίο) ότι νομίζει. Ούτε περιθώρια να ενημερωθεί ,ούτε τίποτα!
Για να συζητάμε και λίγο με βάση πραγματικά γεγονότα. Πριν από 15 μέρες έγινε συνέλευση της Ένωσης στα Χανιά ενημερωτικού χαρακτήρα όσον αφορά τη συμφωνία. Μετά τη γνωστή άποψη περί μεγαλειώδους νίκης, ακούστηκαν και κάποιες διαφωνίες. Μεταξύ αυτών και η δική μου. Αυτό που είπα ήταν ότι λόγος για νίκη μπορεί να γίνεται, μόνο σε σχέση με τα χάλια του κινήματος. Οτι η σύμβαση δε λύνει κανένα από τα μεγάλα προβλήματα του ΕΣΥ (ούτε πιστεύω ότι θα μπορούσε να λύσει).Ότι πιθανότατα δε θα δώσει λύση ούτε σε βάθος χρόνου στο ζήτημα του χρόνου εργασίας, ειδικά από τη στιγμή που επικρατούσε ο απόλυτος εφησυχασμός και η βεβαιότητα της νίκης. Υποστήριξα ότι η κλαδική σύμβαση θα κριθεί  θετικά  μόνο αν γίνουν οι προσλήψεις ανακοινώθηκαν χωρίς καθυστέρηση. Γι’ αυτό το λόγο υποστήριξα ότι θα πρέπει να τεθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για κάθε βήμα που αφορά τις προσλήψεις. Οποιαδήποτε αθέτηση του χρονοδιαγράμματος θα σήμαινε την αυτόματη παύση της ισχύος της σύμβασης. Η δεύτερη πρόταση που έκανα ήταν ότι η Ενωση θα πρέπει να συγκροτήσει ομάδα που θα αναλάβει να συντάξει τον υγειονομικό χάρτη του νόμου και να προτείνει αντίστοιχες ενέργειες πανελλαδικά. Ο στόχος είναι οι προσλήψεις της επόμενης χρονιάς  (εφόσον για φέτος το τρένο έχει ήδη σφυρίξει) να αντιστοιχούν στις πραγματικές ανάγκες συνυπολογίζοντας και πληθυσμιακές ανισότητες σε Π.Ι. και Κ.Υ.πχ διθέσια ΠΙ σε χωρια300ατόμων. Η πρόταση μου απορρίφθηκε μετά πολλών επαίνων αφού  η συνέλευση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα.                             
Νιώθω όμως υποχρεωμένος να στηρίξω την πρόταση αυτή αναλαμβάνοντας και την ευθύνη συγκρότησης της ομάδας που θα ασχοληθεί με τον υγειονομικό χάρτη ,χωρίς να περιμένω κάποιον άλλον να κάνει τη δουλειά αυτή.

Πιστεύω ότι η μάχη δεν χαθεί. Καθαρό μυαλό χρειάζεται και συζήτηση επί της ουσίας.
Προσωπικά σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η σύμβαση (με όλα τα αρνητικά) άμεσα , θα καταθέσω δήλωση μη συναίνεσης υπέρβασης 48ωρου,παρότι εδώ και δύο χρόνια έχω κερδίσει να μην κάνω πάνω από 4 εφημερίες το μήνα.

19 Δεκεμβρίου 2008, 19:21:22
Απάντηση #605
Αποσυνδεδεμένος

πρώτη & καλύτερη

Ιατροί
Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι

Μετά το γκοπήτηπίτα 2008, δηλαδή πριν ένα χρόνο, διαβάζαμε στο Ίντερνετ:
Διευκρινίστηκε εκ μέρους μας ότι δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε Συλλογική Σύμβαση με βάση τις προτάσεις του Υπουργού γιατί......δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα κονδύλια στον προϋπολογισμό, ώστε να υλοποιηθούν οι προτάσεις του Υπουργείου......διαφωνούμε με το επίδομα εφημέρευσης και επιμένουμε να θεωρούμε τις εφημερίες ως χρόνο υπερωρίας.

Μετά από διάλογο ο κ. Καλογερόπουλος συνόψισε ότι συγκλίνουμε στα εξής:
.....Στην πρόσληψη 2000 ειδικευμένων γιατρών το 2008 και 2500 ειδικευμένων γιατρών το 2009...

Οι 2000 ειδικευμένοι του 2008 καλοσωρίζουν τους 2500 ειδικευμένους του 2009. (Αλλιώς), οι 2008 ειδικευμένοι του 2000 καλοσωρίζουν τους 2009 ειδικευμένους του 2500.  (Αλλιώς), ο προϋπολογισμός του 2500 περιέχει τα εγγεγραμμένα κονδύλια του 2008 για τις 2009 προσλήψεις ειδικευμένων το 2000. Και όλοι μαζί, υπερωριακά και νοικοκυρεμένα.

We wish you Merry Christmas and a happy New Year

21 Δεκεμβρίου 2008, 08:02:10
Απάντηση #606
Αποσυνδεδεμένος

tabis

Είναι πολλοί αυτοί που τους βολεύουν οι νεοι κανόνες του παιχνιδιού (εκεί καταντήσαμε) . Για αυτό είναι φυσικό να μη βρίσκεις συμπαράσταση. Τουλάχιστον όμως έκανες το σωστό και τους τα είπες στη συνέλευση
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Δεκεμβρίου 2008, 16:49:53 από tabis »

21 Δεκεμβρίου 2008, 10:48:12
Απάντηση #607
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 Μα που πας maestro? Aκόμα δεν ολοκλήρωσες.
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Δεκεμβρίου 2008, 10:51:03 από Πατρωνάκης Μάνος »

21 Δεκεμβρίου 2008, 17:37:03
Απάντηση #608
Αποσυνδεδεμένος

πρώτη & καλύτερη

Ιατροί

Το "όχι βέβαια" πρέπει να εγγράφηκε ίσα με 10 φορές: (Πάμε πάλι. Πιο πειστικότητα. Έλα το έχεις. Τόνισε λίγο το "βέ". Πάμε, άλλη μια φορά). Παρακάτω: Πρέπει να περάσουν όλοι από τα πόστα που πέρασα κι εγώ, να αναδείξουν την ανθρωπιά (τι?) και την ευαισθησία τους (τι? δεν ακούω.). Να συγκρουστούν με τα προβλήματα της καθημερινότητας. Να αντιμετωπίσουν την ελπίδα  :o, την προοπτική  :P και την οργή  :D :D :D -ιδιαίτερη προσοχή στον τονισμό της "οργής".. Τα βαποράκια της παραπληροφόρησης διακινούν ότι δεν άφησα έργο στο υπουργείο.

Νομίζω ότι αξίζει ολόκληρο το transcription, αλλά τώρα βαριέμαι -όπως λέει και το ανέκδοτο...

21 Δεκεμβρίου 2008, 18:23:15
Απάντηση #609
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Αν δεν κάνω λάθος η κλαδική σύμβαση υπεγράφη μεν αλλά υπήρχε η προυπόθεση να εφαρμοσθεί από 1/1/09.Θεωρώ πως μη εφαρμογή της στο προαναφερθέν διάστημα την καθιστά αυτόματα...άκυρη.
Θα ήθελα λοιπόν να ξαναρωτήσω όλους και περισσότερο το Δημήτρη(Κουναλάκη) που μου απάντησε σε προηγούμενο ανάλογο μήνυμα αν όντως μπορούμε ή όχι να διεκδικήσουμε 48ωρο αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο.
Επίσης θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζετε τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα.Με ανησυχεί όλη αυτή η ηρεμία και τη βρίσκω κάπως ύποπτη.Δε λέω,καλό είναι να μπούμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων αλλά να μην πανηγυρίζουν τελικά με την αδράνειά μας κάποιοι...καλικάντζαροι

Για να μην παρεξηγηθώ,συνεχίζω να δηλώνω πως το 48ωρο θα τα διεκδικήσω κατά το δοκούν αλλά έχω ξενερώσει τόσο(ας μου επιτραπεί η έκφραση) που αν τεθεί θέμα απεργίας δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχω.Προτιμώ να κινηθώ μόνος κάνοντας χρήση των νόμιμων δικαιωμάτων μου παρά συλλογικά με ένα τσούρμο ...καιροσκόπων!

Τέλος περιμένω με περισσή αγωνία το νέο αλλά σε τακτική βάση ευφυολόγημα του "πολυγραφότατου" το οποίο υπολογίζω να σκάσει μύτη περιμεσονύκτια(ξέρετε,τότε που βγαίνουν όλα τε "πλάσματα της νύχτας").Ομολογώ πως το συγκεκριμένο κείμενο μου έχει κορυφώσει την αγωνία λόγω εξελίξεων (ή μάλλον λόγω μη εξελίξεων at all) και προσπαθώ να διασκεδάσω την ψυχολογική φόρτιση της αναμονής τσιμπολογώντας  ανελέητα και ασύστολα μελομακαρονοκουραμπιέδες!Ελπίζω το περιεχόμενο του να μην κάνει τα λαμπάκια μου να ανάψουν πιο έντονα από αυτά του χριστουγεννιάτικου δέντρου!

« Τελευταία τροποποίηση: 21 Δεκεμβρίου 2008, 18:25:09 από ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ »
+

21 Δεκεμβρίου 2008, 18:45:41
Απάντηση #610
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί

Διαφωνώ μαζί σας κ.Πατρωνάκη. Πώς δεν "ολοκλήρωσε"; :) :)
  15 σχέδια  για τη δημόσια υγεία (όλα επί  χάρτου) .
  Πέρασε από τη Βουλή μερικά σχέδια νόμου (π.χ. προμήθειες) που μάλλον θα εκτινάξουν τα χρέη των νοσοκομείων στη... Στρατόσφαιρα!
  Ακόμα μερικά σχέδια νόμου που εξαγγέλθηκαν αλλά ποτέ δεν ήλθαν(όπως πχ. για την ΠΦΥ).
  Ορισμένα μάλιστα τώρα που φεύγει ανακοίνωσε ότι θα τα καταθέσει στη βουλή (για τα φάει στη μάπα) ο διάδοχος.
  Τύλιξε την ΟΕΝΓΕ, με υποσχέσεις και αέρα κοπανιστό,  σε μια κόλλα χαρτί (άντε 8 κόλλες) ξέροντας ότι ποτέ δεν θα υλοποιηθούν αρκετά από αυτά   που υπέγραφε.Ως γνωστόν τυπικά πλέον η συγκεκριμένη  "Κλαδική Σύμβαση"  και μέχρις στιγμής ούτε σαν κυβερνητική δέσμευση  υφίσταται, αφού δεν έχει τις υπογραφές των συναρμόδιων υπουργών .
  Πέρασε μέσω μερικών άρθρων την  επί εξάμηνο άμισθη εργασία(πολύ σοβαρό θέμα που δεν έτυχε της αντίστοιχης αντιμετώπισης από το ιατρικό σώμα) των  υπεράριθμων ειδικευομένων(αυτές θα είναι οι χιλιάδες προσλήψεις με τις οποίες σαγήνεψε την συνδικαλιστική ηγεσία)
  Εξήγγειλε αθροιστικά κατά τη διάρκεια της θητείας του  τουλάχιστον από όσο θυμάμαι, (γιατί κάποτε έκανα έρευνα   των εξαγγελιών του), τουλάχιστον 65000 προσλήψεις νοσηλευτών (το νούμερο μπορεί να είναι και μεγαλύτερο) ενώ τα τελευταία 5 χρόνια και σύμφωνα με εξακριβωμένα επίσημα στοιχεία έχουμε 5000 λιγότερους μόνιμους  εργαζόμενους (μη γιατρούς ) στα Νοσοκομεία.

Ε, τι άλλο θέλουμε από ένα ...Πινόκιο
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

21 Δεκεμβρίου 2008, 23:26:45
Απάντηση #611
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Πριν λίγες ώρες έλαβα το παρακάτω μήνυμα:

"Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Νομού Ηρακλείου

Στο ΔΣ που έγινε στις 19.12.08, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:

· Θεωρούμε αδικαιολόγητη & απαράδεκτη την καθυστέρηση στην ψήφιση της κλαδικής σύμβασης στη βουλή, παρά τη δέσμευση & τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του Υπουργείου για το αντίθετο.
· Έτσι από 01.01.09 σε όλα τα Νοσοκομεία & Κέντρα Υγείας του νομού καταθέτουμε προγράμματα εφημεριών που θα καλύπτουν ΜΟΝΟ το πρώτο 10ήμερο.
· Καλούμε όλους τους γιατρούς σε επαγρύπνηση, μαχητική ετοιμότητα & πιο μαζικές κινητοποιήσεις για την άμεση νομοθετική επικύρωση της σύμβασης."

Έχω να σημειώσω τον παρακάτω προβληματισμό  (πέρα από τις διαφωνίες για το περιεχόμενο της σύμβασης και ιδιαίτερα για την τακτική που ακολουθήθηκε από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες):

1.Καλά πέφτουμε από τα σύννεφα για την τακτική της κυβέρνησης και του υπουργείου;
2.Δεν γνωρίζαμε τι αξιοπιστία είχαν εδώ και χρόνια οι δεσμεύσεις Αβραμόπουλου και τρέξαμε  χαρά γεμάτοι να κλείσουμε τις όποιες κινητοποιήσεις;
Μάλιστα μέλη της "ηγετικής ομάδας της ΟΕΝΓΕ" κράδαιναν και το φόβο του εισαγγελέα αν εφάρμοζαν οι γιατροί το 48ωρο  στη πράξη" και κλείσουν τα νοσοκομεία και πεθάνει κάποιος ασθενής", για να "κλείσουν" από τα πάνω την κινητοποίηση.
Πώς τώρα θα πάμε στα νοσοκομεία και θα απειλούμε θεούς και δαίμονες με εφαρμογή 48ωρου στη πράξη, αν η κυβέρνηση δεν περάσει από τη Βουλή τη σύμβαση;
3.Τι αξιοπιστία έχει πλέον  ένα "όπλο" που τότε που μπορούσες να το αξιοποιήσεις , το "έκαψες";
4.Πόσο θα σε "φοβηθεί" μια κυβέρνηση  πλέον, όταν ξέρει ότι την κατάλληλη στιγμή θα κάνεις πάλι πίσω;

Η ιστορία όταν επαναλαμβάνεται, επαναλαμβάνεται ως φάρσα.

Και κάτι πρακτικό.
Η σύμβαση έχει υπογραφεί μόνο από τον Αβραμόπουλο και τον Τσούκαλο.
Επίσης κατά δήλωση του Αβραμόπουλου έχει περάσει ι από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή , η οποία δεν ανήκει στη Βουλή αλλά στη Γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου.
Αυτό σημαίνει ότι δεν τη συνοδεύει ακόμα σχετική εισήγηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και δεν υπάρχει συνυπογραφή και έγκριση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, και του Υπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης.
Άρα δεν μπορεί να πάει στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.Παρεμπιπτόντως πρέπει να περάσει πρώτα από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και μετά μπορεί να κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση.
Αν ο Αβραμόπουλος φύγει από το Υπουργείο Υγείας (μέσω ανασχηματισμού) και δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή τότε χρειάζεται πλέον την  έγκριση του νέου Υπουργού Υγείας (είναι κατανοήτό φαντάζομαι πού το πάω) και βέβαια ξεκινά  ξανά όλη τη διαδικασία που προανέφερα από την αρχή.

Άρα τα χρονικά περιθώρια που θέτει η Ένωση Ηρακλείου δεν είναι πρακτικά δυνατόν να τηρηθούν και θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να τα ...ανανεώσει.
Και ο Αβραμόπουλος από όλη τη ιστορία θα βγει καθαρός."Τι θέλετε βρε παιδιά εγώ την υπέγραψα τη σύμβαση , τα υπόλοιπα βρείτε τα με τους υπόλοιπους"!!!
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Δεκεμβρίου 2008, 23:28:18 από Αγωνιστική Παρέμβαση »
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

21 Δεκεμβρίου 2008, 23:45:52
Απάντηση #612
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Στην κλαδική σύμβαση το λέει καθαρά:Η διάρκεια της σύμβασης είναι ετήσια από 1/1/09

Άρα τι μπορούμε να κάνουμε?
1.Προσβολή και ακύρωση της σύμβασης?
2.Διεκδίκηση του 48ωρου ο καθένας ατομικά?
3.Διερεύνηση πιθανότητας να κινηθούμε νομικά εναντίον του Υπουργού ως ΟΕΝΓΕ για εξαπάτηση?

Περιμένω προτάσεις συνάδελφοι!
Η κοροϊδία έχει και τα όριά της!

+

22 Δεκεμβρίου 2008, 00:18:06
Απάντηση #613
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Ότι είναι να γίνει  Jack πρέπει  κατά την άποψή μου να γίνει κυρίως  συλλογικά δηλαδή μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις στα Νοσοκομεία και μέσα από τις Ενώσεις. Να ανοίξει  και μια συζήτηση για αυτά που έπρεπε να συζητηθούν και δεν συζητήθηκαν πριν.
Να ανοίξει μια συζήτηση και με τους αλλους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και ΚΥ.
Ακόμα και μια συζήτηση με τους ιδιους τους ασθενείς , με όλη τη κοινωνία.
Να φτιαχτεί ένα "μέτωπο" που θα μπορέσει να πιέσει την κυβέρνηση, το Υπουργείο και τις Διοικήσεις τόσο για την ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση, όσο και για πιο ανθρώπινα ωράρια, για προσλήψεις του αναγκαίου ιατρικού ,νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.Μόνο μια τέτοια αντιμετώπιση έχει κατά την άποψή μου πιθανότητες επιτυχίας. Αν πάλι το ιατρικό σώμα καταλήξει σε αναθέσεις σε "ειδικούς και επαϊοντες "και σε λογικές "διαδρόμων", τότε μάλλον θα αντιμετωπίσει δύσκολες ώρες.

Προφανώς αυτό δεν αναιρεί και τις μεμονωμένες ή συλλογικές νομικές ενέργειες.

Και κάτι τυπικό μεν αλλά και ουσιαστικό.Συλλογική Σύμβαση δεν υπάρχει ακόμα επίσημα.Υπάρχει μια υπογεγραμμένη συμφωνία Αβραμόπουλου -ΟΕΝΓΕ.Η σύμβαση θα υφίσταται νομικά μόνο αν γίνει νόμος του κράτους δηλαδή ψηφιστεί από τη Βουλή.
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Δεκεμβρίου 2008, 00:26:55 από Αγωνιστική Παρέμβαση »
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

22 Δεκεμβρίου 2008, 15:06:54
Απάντηση #614
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Αν και η ενότητα πλέον πρέπει να να αναφέρεται ως Εφημερίες 2009  ;) παραθέτω μια νέα απόφαση που μας ήλθε από το Λασίθι;

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ  (ΕΝΙΛ)

Προς τις τριμελείς επιτροπές των γενικών συνελεύσεων των Νοσοκομείων και Νοσοκομείων κέντρων Υγείας Νομού Λασιθίου.

Άγιος Νικόλαος 19-12-2008

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΝΙΛ όντας σε απαρτία και μετά από εκτεταμένη συζήτηση και τοποθετήσεις ομιλητών ομόφωνα αποφάσισε τα κάτωθι  : 

1.      Από 01 Ιανουαρίου 2009 καταθέτουμε προγράμματα εφημερίων σύννομα με το 48 ωρο/56 ωρο.

2.      Πέραν των νόμιμων εφημεριών δεν θα δεχτούμε να εφημερεύσουμε και θα προβούμε σε κάθε νόμιμο μέσο για να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα μας.

3.      Εάν υπάρξει θετική εξέλιξη στο θέμα της νομοθετικής ρύθμισης της συλλογικής σύμβασης στη βουλή, θα κατατεθούν ολοκληρωμένα προγράμματα εφημέρευσης για την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

Εκ του Δ.Σ
Ο πρόεδρος                                                                  Ο Γ. Γραμματέας
Κωστάκης Γεώργιος                                                    Λιανός Εμμανουήλ
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
16 Απαντήσεις
47080 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2018, 12:56:39
από Γ.Κτιστάκης
1 Απαντήσεις
81020 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαΐου 2008, 13:34:10
από D-Michalis