Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
11 Ιανουαρίου 2025, 08:13:39

Ψηφοφορία

Θα ενημερώνατε την επίτροπο ότι δεν επιθυμείτε υπέρβαση του 48ωρου;

Ναι, με οποιοδήποτε κόστος.
12 (52.2%)
Όχι, φοβάμαι τα αντίποινα από την κλινική/διευθυντή/διοικητή
3 (13%)
Όχι, δεν θέλω να ρισκάρω να μην πληρωθώ εφημερίες που έχω κάνει.
1 (4.3%)
Όχι, έχω έξοδα αυτή την εποχή και χρειάζομαι τις επιπλέον εφημερίες
7 (30.4%)
Όχι, γιατί θα σταματήσει να λειτουργεί η κλινική/ΚΥ
0 (0%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 23

Η ψηφοφορία έληξε: 30 Μαρτίου 2009, 01:32:56

Αποστολέας Θέμα: Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.  (Αναγνώστηκε 720323 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

6 Ιανουαρίου 2009, 22:46:52
Απάντηση #645
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Σωστά όλα όσα είπατε κύριε Κτιστάκη.Αλλά αναρρωτιέμαι τι θα κάνουμε μετά τις 10 Ιανουαρίου?Θα ζητήσουμε εφαρμογή του 48ωρου?Μα αυτό το ξεπουλήσαμε και υπογράψαμε για αυτό.Ξέρετε τι θα έλεγα αν ήμουν ο νέος υπουργός?(μετά ανασχηματισμό?)..."Με συγχωρείτε αλλά δεν θέσατε θέμα 48ωρου με τον προκάτοχό μου.Και λυπάμαι αλλά δε μπορώ να σας δώσω αυτά που ζητήσατε λογω οικονομικής κρίσης.Αλλά αφού δεν ζητήσατε πριν 48ωρο γιατί ζητάτε σε μένα τώρα?Έχετε κάτι μαζί μου ή με την κυβέρνηση?"

Ποιός θα φανεί αλλόκοτος σε αυτή την προσέγγιση?

Αλλά δε συνεχίζω γιατί η γκρίνια από μόνη δε βγάζει πουθενά.Ας περιμένουμε...Που ξέρεις,μπορεί και να ισχύσει η σύμβαση
+

7 Ιανουαρίου 2009, 15:18:20
Απάντηση #646
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός. Όπως είχα πει και Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ο υπουργός στο υγείας παραμένει ο ίδιος για να εφαρμόσει και το έργο που "ολοκλήρωσε". Το ίδιο και για το εσωτερικών.
Δεν ξέρω εάν η αλλαγή υπουργού στο οικονομίας περιπλέξει τα πράγματα αλλά ισχύουν μάλλον και τα υπόλοιπα που είχα πει, απλά θα πάρει 2-3 μήνες το ψήσιμο...
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

8 Ιανουαρίου 2009, 15:13:24
Απάντηση #647
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Contrast....
Από την πύλη  medvoi365 (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Επικοινωνιακή η σύνθεση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας
Ποιες είναι οι αντιδράσεις των συνδικαλιστών της Υγείας, τι δηλώνουν Τσούκαλος, Βαγιωνάς, Λουράντος, Κουτσιουμπέλης.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία ( ΠΟΕΔΗΝ)
κ. Σταύρος Κουτσιουμπέλης,


« Αυτά είναι αστεία πράγματα. Ένας  υπουργός , λίγες μέρες πριν , είχε πει ότι έχει ολοκληρώσει το έργο του και θέλει να φύγει, σήμερα  ο πρωθυπουργός τον  αφήνει και πάλι στο υπουργείο Υγείας. Δυστυχώς, ο  κ. Αβραμόπουλος θα κάνει αγγαρεία. . Όσον αφορά την τοποθέτηση νέου προσώπου στο υπουργείο Υγείας , ως υφυπουργού υγείας πιστεύω ότι και σε αυτή τη περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή. Άλλωστε οι υφυπουργοί ακολουθούν την τακτική και τη γραμμή του υπουργού»


Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ)
Στάθης Τσουκαλος



«Είναι ένα θετικό στοιχείο η παραμονή του κ. Αβραμόπουλου στο υπουργείο Υγείας. Γνωρίζει τα προβλήματα που αφορούν το     Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά και τα προβλήματα που άπτονται του εργασιακού καθεστώτος. Τα αιτήματα των εργαζόμενων και γιατρών ο κ. Αβραμόπουλος τα έχει αντιμετωπίσει θετικά και απομένει  με τη συμμετοχή του νέου υφυπουργού να ολοκληρώσει το έργο του. Η παραμονή του κ. Αβραμόπουλου είναι ένα θετικό μήνυμα από το υπουργείο Υγεία και από την κυβέρνηση γενικότερα».

ΥΓ:
Τι είπατε  γιατρέ μου;
Περιμένετε να... προκόψετε ; ;D ;D
Αμ ...δε!!!
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Ιανουαρίου 2009, 15:16:49 από Αγωνιστική Παρέμβαση »
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

8 Ιανουαρίου 2009, 21:10:45
Απάντηση #648
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Ο Αβραμόπουλος μένει στο υπουργείο και Κατά την εκτίμηση μου οι λόγοι είναι οι εξής:
•   Πρέπει να ολοκληρώσει το έργο του που τελικά δεν έχει ολοκληρωθεί (δες ΠΦΥ -προμήθειες- προσλήψεις- συλλογική σύμβαση κτλ)
•   Πρέπει να μείνει γιατί είναι ο μόνος που μπορεί και κοροϊδεύει τόσο εύκολα και αποτελεσματικά τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας.
•   Πρέπει να μείνει γιατί υπάρχει «κυβερνητική» δέσμευση για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης που μάλλον δεν ισχύει και πρέπει να το αντιμετωπίσει αυτός που το άνοιξε και όχι άλλος υπουργός(έτσι που τα έκανες λούστα τώρα) 
•   Πρέπει να μείνει γιατί τον συμπαθούν πολύ οι ιατροί, αφού ενώ μπορούσαν να κλείσουν τα Νοσοκομεία από το 2007, δεν το έκαναν για να μην πέσει από υπουργός (καλά να πάθουμε)
•   Πρέπει να μείνει γιατί αύξησε κατά πολύ της δαπάνες στον ιδιωτικό τομέα και αναπτύσσει την ιδιωτικοποίηση της υγείας (και δεν το έχει ολοκληρώσει ακόμα)
•   Πρέπει να μείνει γιατί ενώ δεν έκανε απολύτως τίποτα θεωρείται επιτυχημένος αφού δεν υπάρχουν ουσιαστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων (δες ιατροί)
•   Κτλ κτλ κτλ ……………..

Μήπως τελικά θέλαμε να μείνει ο Δημητράκης στο υπουργείο και θέλαμε να τον κάνουμε επιτυχημένο υπουργό??? 
Εάν πράγματι αυτό θέλαμε μου φαίνεται ότι το καταφέραμε άψογα.........

9 Ιανουαρίου 2009, 15:51:51
Απάντηση #649
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Βουλή των Ελλήνων - Διεύθυνση Νομοθετικού Έργου
EBΔOMAΔIAIO ΔEΛTIO των κατατεθέντων στη Βουλή νομοσχεδίων και προτάσεων νόμων
(09/01/2009)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Διαβάστε στην πρώτη σελίδα (μόνο, για να μην χάνετε άδικα χρόνο):

Το επόμενο της κατάθεσης στάδιο της διαδικασίας για την προώθηση των νομοσχεδίων προς συζήτηση και ψήφιση είναι η αναπαραγωγή και η εκτύπωσή τους στο Τυπογραφείο της Βουλής, η διανομή του νομοσχεδίου στους κ.κ. βουλευτές και η εισαγωγή του για επεξεργασία και εξέταση ή για συζήτηση και ψήφιση στην αρμόδια διαρκή επιτροπή

Μπα, εμείς μάθαμε ότι πρώτα κυκλοφορούν φήμες από βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι παίρνει το νομοσχέδιο σειρά για την επιτροπή και μετά όλα τα άλλα.

9 Ιανουαρίου 2009, 17:33:47
Απάντηση #650
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Ο Υφυπουργός Υγείας δήλωσε ότι θα έλθει στη Βουλή μέσα στον Ιανουάριο για ψήφιση η Συλλογική Συμφωνία Υπουργείου Υγείας-ΟΕΝΓΕ.



Σήμερα στη Βουλή με αφορμή επερώτηση  Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας ο Υφυπουργός Υγείας Γώργος Παπαγεωργίου δήλωσε ότι η Συλλογική Συμφωνία Υπουργείου Υγείας -ΟΕΝΓΕ θα έλθει για κύρωση στη Βουλή μέσα στον Ιανουάριο.
Άφησε όμως με ένα ιδιαίτερο τρόπο ανοιχτό το θέμα του πολυδιευθυντικού .

Παραθέτουμε το απόσπασμα από τα πρακτικά της Βουλής

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ:
...Η κλαδική σύμβαση είναι αποτέλεσμα μιας επίπονης προσπάθειας δεκαπέντε-είκοσι μηνών, στην οποία συμμετείχα και εγώ, γιατί ήταν από τις πρώτες μέρες που ανέλαβα ως Υφυπουργός Υγείας. Θεωρώ πως και οι δύο πλευρές και η πλευρά του Υπουργείου Υγείας, αλλά και η πλευρά των συναδέλφων νοσοκομειακών γιατρών, έχουν την ίδια συμμετοχή και συνέβαλαν στον ίδιο βαθμό ώστε να καταλήξουμε σε αυτή τη συμφωνία, η οποία θα δώσει και λύση στο πρόβλημα των ανωτάτων ωρών απασχόλησης, που υποχρεωνόμαστε –δεχτείτε το- από την ευρωπαϊκή Οδηγία και επιπλέον θα αποτελέσει και τη βάση ενός νέου μισθολογίου, που για περισσότερα από δέκα χρόνια ήταν καθηλωμένο και κανείς δεν συζητούσε.
Έχουμε καταλήξει, λοιπόν, σ' αυτό το κείμενο που υπεγράφη από τον Υπουργό κ. Αβραμόπουλο και από το Προεδρείο της ΟΕΝΓΕ και μέσα στο μήνα αυτό θα έρθει να κυρωθεί για να γίνει νόμος του κράτους, έτσι, ώστε να μπούμε στην εφαρμογή αυτού του νέου συστήματος.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ (Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς): Μέσα στον Ιανουάριο.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Μέσα στον Ιανουάριο μήνα.

Η χρηματοδότηση σε ένα μεγάλο βαθμό θα προέρθει και προέρχεται και από τον προϋπολογισμό του 2009. Στο κονδύλιο της μισθοδοσίας έχουμε μία αύξηση κατά 200 εκατομμύρια. Δεν γίνεται πολλές φορές η ανάγνωση από κάποιους συναδέλφους –όχι από σας, κύριε Πρόεδρε- και αναφέρονται μόνο σε ένα ποσό 10 εκατομμυρίων που αφορά έκτακτες ανάγκες.
Το κονδύλιο λοιπόν της μισθοδοσίας είναι 200 εκατομμύρια και ό,τι επιπλέον χρειαστεί, είναι αποτέλεσμα συμφωνίας με την ηγεσία και την προηγούμενη αλλά και τη νέα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, αφού έγινε με την εγγύηση του Πρωθυπουργού, ώστε να προχωρήσουμε στην οικονομική κάλυψη όλων των συνεπειών της κλαδικής σύμβασης, είτε αυτή θα αφορά την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είτε τα νέα επιδόματα και την αύξηση είτε την εξέλιξη με το πολυσυζητούμενο πολυδιευθυντικό σύστημα, το οποίο όταν θα έρθει για συζήτηση στην ολομέλεια, νομίζω πως θα υπάρχουν περιθώρια όλοι να εκφράσουμε την άποψή μας και να βρούμε τα κοινά σημεία στα οποία θα πρέπει να βαδίσουμε....


Εκτός των άλλων έχουμε  μια απορία.
Με τα 200 εκατομ. θα δώσει τις αυξήσεις, θα κάνει τις προσλήψεις 2500 γιατρών στο α΄εξάμηνο του 2009 και θα προσλάβει και 5500 χιλίαδες νοσηλευτές; :)
Είχαμε και  δεύτερη αλλά  την λύσαμε.Η συμφωνία μέχρις στιγμής δεν έχει την  υπογραφή συναρμόδιων υπουργείων.

και όπως σωστά λέει ο flone μέχρι τις 16 Ιανουαρίου είναι εκτός Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων
Το "ψήσιμο" όπως θα έλεγε και ο κ. Κουναλάκης ;
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Ιανουαρίου 2009, 21:00:20 από Αγωνιστική Παρέμβαση »
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

9 Ιανουαρίου 2009, 22:28:13
Απάντηση #651
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής:

Πεδίο... μαχών τα νοσοκομεία στις εφημερίες
Οι δύο αιτίες για «εμφράγματα» στα επείγοντα

Της Μαριας Δεληθαναση

Ανήμερα Φώτων, έξι η ώρα το απόγευμα στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς. Αριθμός προτεραιότητας ασθενούς 173, αλλά οι παθολόγοι εξετάζουν ακόμη το νούμερο 78... Διάδρομοι γεμάτοι κόσμο, ράντζα παντού και σχόλια παρευρισκομένων για αναμονή τουλάχιστον 5-6 ωρών... Πότε δηλαδή θα καταφέρουν να δουν τον ασθενή που έχει ήδη αρκετές ώρες οξείς πόνους στο στομάχι; Κι αν η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή, ώστε ο χρόνος να μετρά εις βάρος του;

Ενα περιστατικό έχει φθάσει επειγόντως νωρίς το μεσημέρι από το νοσοκομείο Πύργου και ακόμη περιμένει... Κάποια γιαγιά έχει κουβαληθεί εκτάκτως από την Αμοργό και η συνοδός της διαμαρτύρεται... Εν μέσω στωικών περιγραφών για πολύωρες, αδιέξοδες αναμονές, ένα νέο παλικάρι βγαίνει με φορείο από το παθολογικό. «Κλήρωσε;» ρωτά ηλικιωμένος που περιμένει να εξετασθεί. «Μάλλον» απαντά η νοσηλεύτρια που συνοδεύει το φορείο. Λίγο παραπέρα μεταφέρεται καθιστή σε φορείο μια νέα κοπέλα που βρίσκεται σε παραλήρημα. Μόλις έχει βγει από το ψυχιατρικό. Μέσα στο παθολογικό βρίσκονται τέσσερις γιατροί, δυο - τρεις νοσηλεύτριες, έξι ράντζα γεμάτα με ασθενείς που εναλλάσσονται και ένας υπάλληλος της ασφάλειας που προσπαθεί να ρυθμίσει την είσοδο των ασθενών. Χάος...

Συνθήκες... «πολεμικές»

Η πρώτη σκέψη που κάνουμε είναι να φύγουμε από εκεί μέσα το γρηγορότερο, αλλά δυο έμπειροι γιατροί συμβουλεύουν τηλεφωνικά να παραμείνουμε για εξετάσεις. Στις 10 το βράδυ μπαίνουμε «πραξικοπηματικά» στην αίθουσα των παθολόγων. Ο ηλεκτρονικός πίνακας έχει «κολλήσει» για μια ώρα στο νούμερο 98, αφού μεταφέρονται συνέχεια περιστατικά με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Προσπαθούμε να εντοπίσουμε έναν από τους γιατρούς που τρέχουν συνέχεια για να του πούμε ότι ο άνθρωπος που συνοδεύουμε πονάει πολύ. Η πρώτη αντίδραση είναι επιθετική... Η δεύτερη είναι σύσταση για παραπομπή της υπόθεσης στο χειρουργικό που έχει λιγότερο κόσμο. Μετά από μισή ώρα μπαίνουμε στο χειρουργικό. Ενας γιατρός με ηρεμία και γλυκύτητα «ρυθμίζει» τους ασθενείς. Εξηγούμε ότι αυτός που συνοδεύουμε πονά έντονα και οι παθολόγοι δεν προλαβαίνουν να τον εξετάσουν. «Πώς αντέχετε να δουλεύετε έτσι;» ρωτάμε. «Οταν επιλέγεις αυτή τη δουλειά, αποδέχεσαι ό,τι εμπεριέχει» απαντά με χαρακτηριστική ηρεμία. Ο γιατρός που σε τέτοιες «πολεμικές» συνθήκες εμπνέει εμπιστοσύνη είναι όαση...

Γίνονται οι εξετάσεις, αποκλείονται οι πλέον σοβαρές ασθένειες, αλλά δυστυχώς πρέπει τον ασθενή να δει ο παθολόγος. Επιστροφή στο παθολογικό μέσα από έναν διάδρομο ασφυκτικά γεμάτο με κόσμο. Μπαίνουμε με τον ασθενή στην αίθουσα σχεδόν στη μια το πρωί. «Σας στέλνω ένα ζάχαρο 4,5» φωνάζει μια γιατρός που εισβάλλει στην αίθουσα. «Ευτυχώς έχει επαφή με το περιβάλλον»... Η γιατρός αρχίζει να παζαρεύει με τον υπεύθυνο παθολόγο ποιανού είναι η ευθύνη του συγκεκριμένου ασθενή. Μετά από δεκάλεπτο διάλογο η γιατρός αποδέχεται την ευθύνη. «Η ευθύνη είναι πολύ σοβαρή υπόθεση» εξηγεί στην «Κ» μάχιμη γιατρός και πανεπιστημιακός από άλλο μεγάλο νοσοκομείο. «Υπάρχει κόντρα μεταξύ παθολόγων και χειρουργών, μεταξύ καρδιολόγων και παθολόγων...».

Τα προβλήματα που έχουν κατά καιρούς δημιουργηθεί όταν η εξέλιξη ενός περιστατικού είναι δυσάρεστη, «έχουν καλλιεργήσει στους γιατρούς το αντανακλαστικό της περιφρούρησης της περιοχής των αρμοδιοτήτων τους».

Ποιες είναι οι αιτίες για τη χαοτική κατάσταση που στην περίπτωσή μας είχε συνέπεια να μπούμε στο νοσοκομείο στις έξι το απόγευμα και να φύγουμε στις δυο το πρωί; «Δεν υπάρχουν γιατροί στα νοσοκομεία» απαντά μονολεκτικά έμπειρη γιατρός. «Αυτή τη στιγμή στη χώρα υπάρχει απίστευτα μεγάλος αριθμός άνεργων γιατρών και απίστευτες ελλείψεις στα νοσοκομεία. Οταν προκηρύσσεται μια θέση περνούν 2-5 χρόνια μέχρι να κριθούν οι υποψήφιοι και μετά άλλα δυο χρόνια μέχρι το διορισμό. Οι αρμόδιοι μιλούν επισήμως για χρονοβόρες διαδικασίες. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν και δεν διατίθενται χρήματα για διορισμούς».

Τεράστιες ανάγκες

Την ίδια στιγμή οι ανάγκες σε μια εφημερία είναι τεράστιες. Περίπου 1.800 περιστατικά δέχεται σε μία 24ωρη εφημερία αργίας το «Γ. Γεννηματάς», ενώ σε μία καθημερινή γενική εφημερία (από τις 2.30 το απόγευμα έως τις 8 το πρωί της επόμενης ημέρας) απευθύνονται στο νοσοκομείο 1.300-1.400 άτομα. Ρεκόρ προσελεύσεων έχει ο Ευαγγελισμός, όπου σε εφημερία αργίας δέχεται 1.800-2.000 περιστατικά και σε καθημερινή γενική εφημερία τουλάχιστον 1.500.

Μια δεύτερη αιτία αποτελεί η έλλειψη υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης. «Εάν λειτουργούσε σωστά η πρωτοβάθμια, τα επείγοντα δεν θα μπούκωναν έτσι» λέει η ίδια γιατρός και εξηγεί ότι τα ταμεία δεν προσφέρουν στους ασφαλισμένους ό,τι θα έπρεπε με αποτέλεσμα αυτοί να καταφεύγουν στα εφημερεύοντα για μη επείγοντα περιστατικά. Οπως η κυρία που ζητούσε βοήθεια για το χέρι που έκαψε στο μαγείρεμα... Ή η μοναχική γιαγιά που περίμενε στο φορείο να τη μεταφέρουν στο Γηροκομείο Αθηνών.

Το υπ. Υγείας εκτιμά ότι τουλάχιστον το 40% των ασθενών που απευθύνονται στα εφημερεύοντα νοσοκομεία είναι μη επείγοντα περιστατικά. Σε κάθε περίπτωση «η αγωνία της εφημερίας δεν αμείβεται» καταλήγει η γιατρός που εξηγεί ότι μετά από 20χρονη επαγγελματική πορεία ως γιατρός πλήρους απασχόλησης και πανεπιστημιακός το εισόδημά της δεν ξεπερνά τα 2.300 - 2.400 ευρώ το μήνα... «Γιατροί και νοσηλευτές έχουμε ψυχοσωματικά συμπτώματα. Σφίξιμο, ταχυπαλμίες... Εχουμε σωματοποιήσει την αγωνία, την τρέλα, το φόβο μη σου πεθάνει ο ασθενής στα χέρια»...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

11 Ιανουαρίου 2009, 14:25:33
Απάντηση #652
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
‘Συνάντηση ΟΕΝΓΕ-Αβραμόπουλου την 1η Νοεμβρίου 2007
 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
…ας πούμε μερικά πράγματα για τη νομική υπόσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (εφεξής ΣΣΕ) και τις διασφαλίσεις που παρέχουν (…) στο δημόσιο τομέα και ειδικά για τη δική μας περίπτωση η ΣΣΕ πρέπει να κυρωθεί με νομοθετική ρύθμιση (νόμος 2738/99), επομένως είναι ακόμα πιο εύκολα για την κυβέρνηση να εισάγει μια μεταγενέστερη νομοθετική ρύθμιση –ακόμη και τροπολογία- και να αναστείλει ή να καταργήσει την εφαρμογή όσων προβλέπει η ΣΣΕ. Συνεπώς το μόνο που μπορεί να είναι ασφαλές και αποδοτικό είναι το «εν τη παλάμη και βοήσομε»
Δημήτρης Βαρνάβας
Μέλος στη Γραμματεία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ)’

(μήνυμα από ‘kostas katsenos’, 4-11-2007, ιατρικό φόρουμ iatroi.gr)
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

O 2738/99 (Συλλογικές διαπραγµατεύσεις στην δηµόσια διοίκηση, µονιµοποιήσεις συµβασιούχων αορίστου χρόνου και άλλες διατάξεις, από το site της ΑΔΕΔΥ, Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) επισυνάπτεται.

Άρθρο 1 ‘Πεδίο εφαρμογής’: με τους ειδικευόμενους?
Άρθρο 3 ‘Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας’: εξέλιξη, πολυδιευθυντικό, μισθολογικό, οργανισμοί Νοσοκομείων, όλα είναι ‘εκτός ύλης’. Σχετικά με το χρόνο εργασίας: ‘Τα θέµατα του χρόνου απασχόλησης υπό την προϋπόθεση ότι δεν περιορίζεται ή παραβλάπτεται η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες ή δεν τίθενται σε κίνδυνο η ασφάλεια, η υγεία προσώπων ή η προάσπιση των δηµοσίων συµφερόντων’
Άρθρο 6 ‘Διαδικασία υπογραφής και καταχώρισης της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας’: Ξέρουμε κάτι από το Υπουργείο Εσωτερικών? ‘Τα κείµενα όλων των παραπάνω συλλογικών συµβάσεων εργασίας δηµοσιεύονται στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως.’
Άρθρο 12 (το καλύτερο): ‘Δεν υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος Κεφαλαίου:
α. Οι διπλωµατικοί υπάλληλοι.
β. οι γιατροί του Εθνικού Συστήµατος Υγείας και
γ. οι υπάλληλοι της Βουλής.’

Υπάρχει ΠΔ επέκτασης των διατάξεων αυτών στους γιατρούς του ΕΣΥ?
Άρθρο 13: ‘Συλλογικές Συμφωνίες’ (για τα ‘εκτός ύλης’)
‘Η συµφωνία αυτή δεν αποτελεί συλλογική σύµβαση εργασίας, συνεπάγεται όµως για το δηµόσιο ή ν.π.δ.δ. ή ο.τ.α α. είτε την έκδοση κανονιστικών πράξεων, εφόσον τα θέµατα της συµφωνίας µπορεί να ρυθµιστούν κανονιστικώς βάσει υπάρχουσας σχετικής εξουσιοδότησης νόµου, β. είτε την προώθηση σχετικής νοµοθετικής ρύθµισης των θεµάτων της συµφωνίας.
Οι διατάξεις του άρθρου 6, πλην του δεύτερου εδαφίου της παρ. 5 αυτού και των άρθρων 10, 11 και 12 εφαρµόζονται αναλόγως και για τις συλλογικές συµφωνίες.’
(Άρα, πάλι εξαιρούνται οι γιατροί ΕΣΥ?)

Τελικά:
Μήπως είχαν δίκιο οι κ.κ. διευθυντές όταν έλεγαν ότι η ‘Σύμβαση’  είναι ‘μνημόνιο’? Δηλαδή, μια απλή συμφωνία, χωρίς καμία νομική ισχύ, που θα περιμένει νομοθετικές ρυθμίσεις από το Υπουργείο Υγείας, το Οικονομίας (μισθοί, αφορολόγητα) και (?) το Εσωτερικών (οργανισμοί νοσοκομείων). ‘Αρα ούτε να καταγγελθεί μπορεί ούτε ημερομηνία λήξης έχει ούτε κανείς είναι υποχρεωμένος να την ανανεώσει με νέο διάλογο κλπ κλπ. ?
Τα κατέχει κανείς αυτά, να μας βοηθήσει?


‘Συνάντηση ΟΕΝΓΕ- Αβραμόπουλου στις 29 Ιουνίου
 Ενημέρωση από κ.Βαρνάβα
…τη μετάθεση των προβλημάτων στην επόμενη κυβέρνηση και τον επόμενο Υπουργό, αφού η συλλογική σύμβαση θα έχει βάθος τουλάχιστον ενός έτους. Σημειωτέον, η υλοποίηση όσων συζητάμε θα απαιτήσει έκδοση νόμων από τρία Υπουργεία (Υγείας, Οικονομικών και Εσωτερικών), καθώς και σειράς Υπουργικών Αποφάσεων σε επιμέρους θέματα…
Βαρνάβας Δημήτρης
Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ’

(μήνυμα από ‘kostas katsenos’, 20-7-2007, ιατρικό φόρουμ iatroi.gr)
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Ιανουαρίου 2009, 14:36:35 από flone »

11 Ιανουαρίου 2009, 16:32:22
Απάντηση #653
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Κατ' αρχήν τα είπες όλα flone, έστω και με τη μορφή ερωτημάτων. :)

Δεύτερον, Γενικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας  υπογράφει στο Δημόσιο ...μόνο η ΑΔΕΔΥ.
Τρίτον, :D δεν έχει συμβεί στην Ελλάδα τέτοιο πράγμα ακόμη.
Τέταρτο, από όσα γνωρίζω  δεν υπάρχει προεδρικό διάταγμα επέκτασης στους γιατρούς
Πέμπτο, είναι μνημόνιο , μπορεί να γίνει συμφωνία.... όταν συμβούν όλα αυτά που αναφέρεις.
Έκτο μετά από μια Γενική Συλλογική Σύμβαση εργασίας θα μπορούσε να υπάρχει Ειδική Συλλογική Σύμβαση(ΆΡΘΡΟ 4 παράγραφος 2)
Έβδομο, όλο το ζουμί είναι στο άρθρο 13.

Συμφωνώ απόλυτα  με αυτά που ... σκέφτεσαι. ;) :) :D


« Τελευταία τροποποίηση: 11 Ιανουαρίου 2009, 16:43:10 από Αγωνιστική Παρέμβαση »
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

11 Ιανουαρίου 2009, 16:42:48
Απάντηση #654
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Η ΑΔΕΔΥ μάλλον υπογράφει τις Γενικές. Αλλά υπάρχουν και οι Ειδικές (Άρθρο 4, 'Επίπεδα Συλλογικών Διαπραγματεύσεων').
Να ένα παράδειγμα.

Πάντως είμαι υπερήφανος που για το Ελληνικό Κράτος είμαστε ίσης σπουδαιότητας με τους διπλωματικούς και τους υπαλλήλους της βουλής. ΄
Ακόμα και οι δικαστικοί φάγανε σκόνη!

12 Ιανουαρίου 2009, 01:35:19
Απάντηση #655
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Όποιοι νομίζουν πάντως ότι η συλλογική σύμβαση θα περάσει σαν νόμους αυτούσια... να είστε σίγουροι ότι δεν θα γίνει, αν γίνει, εύκολα.

Καλοί οι νόμοι για το τι είναι συλλογικές συμβάσεις αλλά ερμηνεύονται τελικώς από τους δικαστές. Και εκει μπορείτε να δείτε ομορφιές που δεν φαντάζεστε....

Αλλά να κάνω μια πονηρή απορία με τετράγωνη λογική....

Η οδηγία αναστέλλεται μόνο με συλλογική σύμβαση ή με συναίνεση του εργαζόμενου....
Συλλογική σύμβαση δεν προβλέπεται για ιατρούς ΕΣΥ
Άρα νομικά δεν υφίσταται συλλογική σύμβαση
Άρα ισχύει η οδηγία για το 48ωρο ότι νόμο και να ψηφίσουν...

Υπάρχει κανένας οικονομικά δυσαρεστημένος με τις απολαβές του δικαστικός να μας το εξηγήσει αυτό;
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

12 Ιανουαρίου 2009, 03:28:43
Απάντηση #656
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Η οδηγία αναστέλλεται μόνο με συλλογική σύμβαση ή με συναίνεση του εργαζόμενου....


Βιβλιογραφία

1. Οδηγία 93/104/ΕΚ του Συμβουλίου της 23ης Νοεμβρίου 1993 (επισυνάπτεται)

Το περίφημο 48ωρο είναι στο άρθρο 6. Το άρθρο 17 ορίζει τις επιτρεπόμενες παρεκκλίσεις. Δεν επιτρέπεται παρέκκλιση από τα οριζόμενα στο άρθρο 6 ΟΥΤΕ με συλλογικές συμβάσεις ή συμφωνίες. Το άρθρο 18 (Τελικές διατάξεις) προβλέπει παρεκκλίσεις από το 48ωρο 'αν ο εργαζόμενος συναινεί για την παροχή της εργασίας αυτής' και προσθέτει ότι 'ο εργαζόμενος δεν υφίσταται καμία ζημία αν δεν δεχθεί να εκτελέσει την εργασία αυτή'.

2. ΠΔ 88/99

Ορίζεται σαφώς ότι με συλλογικές συμβάσεις ή συμφωνίες επιτρέπονται παρεκκλίσεις από τα άρθρα 3 (ημερήσια ανάπαυση), 4 (διαλείμματα), 5 (εβδομαδιαία ανάπαυση) και 8 (διάρκεια νυχτερινής εργασίας) [άρθρο 14, παρ. 2.1 -(γ)-1] Το άρθρο 6 (48ωρο) δεν μπορεί να παραβιαστεί. Είναι το άρθρο που 'ανέστειλαν' οι περίφημες τροπολογίες Αβραμόπουλου. Επίσης καλό και το άρθρο 16, για τις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις που επιβάλονται σε εργοδότες που παραβιάζουν το ΠΔ.

3.   Νομ. Γνωμοδότηση κ. Μιχαήλ: Δεν μπορεί να καταργηθεί το 48ώρο με κλαδική σύμβαση εργασίας
      Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Άρα το 48ωρο μπορεί να μην εφαρμόζεται με 3 τρόπους:
1. Αν αλλάξει η νομολογία της ΕΕ
2. Με συναίνεση του κάθε εργαζόμενου
3. Δεν θέλω να αναφέρω τον τρίτο τρόπο (για την ακρίβεια, δαγκώνω τα χείλια μου)

Οι δικαστικοί μια χαρά τα είπαν (Ελεγκτικό). Ας μας τα εξηγήσουν κάποιοι άλλοι.

ΥΓ Δεν προτείνω να 'κλείσουμε' τα Νοσοκομεία αύριο. Απλά αναρωτιέμαι μήπως πρέπει να σκεφτόμαστε και το evidence-based κίνημα!
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Ιανουαρίου 2009, 03:30:56 από flone »

12 Ιανουαρίου 2009, 15:28:27
Απάντηση #657
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Μια ερμηνεία του νόμου που καθιέρωσε τις συλλογικές συμβάσεις και συμφωνίες  δηλ  ν. 2738/1999 , μπορείτε να διαβάσετε στο επισυναπτόμενο.
Πρόκειται για πολυσέλιδο πόνημα (40 σελ).
Ειδικότερο ενδιαφέρον γι αυτούς που... δεν έχουν χρόνο είναι οι πρώτες 18 σελίδες.
Και γι αυτούς που δεν έχουν... καθόλου χρόνο  οι σελίδες 6-18.


« Τελευταία τροποποίηση: 12 Ιανουαρίου 2009, 15:35:24 από Αγωνιστική Παρέμβαση »
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

12 Ιανουαρίου 2009, 17:33:00
Απάντηση #658
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μια ερμηνεία του νόμου που καθιέρωσε τις συλλογικές συμβάσεις και συμφωνίες  δηλ  ν. 2738/1999 , μπορείτε να διαβάσετε στο επισυναπτόμενo


Ευχαριστούμε πολύ, Αγωνιστική Παρέμβαση!
Επειδή τα ερωτήματα που τέθηκαν πιο πάνω ( Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) μπορεί και να ήταν ρητορικά και επειδή μπορεί και να έχουμε visitors που δεν έχουν λογαριασμό και δεν μπορούν να το κατεβάσουν και αφού ανακεφαλαιώσουμε με τις επισημάνσεις: 1. Δεν μπορούμε να μιλάμε για 'Συλλογική Σύμβαση Εργασίας', αλλά στην καλύτερη περίπτωση (αν και αμφισβητείται) για 'συλλογική συμφωνία' -(σσ) 2. Δεν δεσμεύει ή ωφελεί τους ειδικευόμενους, αφού δεν εργάζονται με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου
νομίζω ότι τα hot σημεία είναι τα ακόλουθα:


'Εδώ τίθεται το ερώτημα αν από μία συλλογική συμφωνία μπορούν να παραχθούν αγώγιμες αξιώσεις και υπέρ ποιων προσώπων με σκοπό τον εξαναγκασμό της δημόσιας διοίκησης ως συμβαλλόμενο μέρος στη σύμβαση αυτή για την έκδοση αναγκαίας κανονιστικής πράξης ή την προώθηση του απαιτούμενου νομοσχεδίου. Από το νόμο 2738/1999 γενικά και ειδικότερα από το άρθρο 13 δεν μπορεί να συναχθεί ένας τέτοιος εξαναγκασμός της δημόσιας διοίκησης, ούτε, όμως, μπορεί να συναχθεί μια τέτοια δέσμευση ερμηνευτικά γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε αντισυνταγματική παρέμβαση στη νομοθετική εξουσία, ακόμη και στην περίπτωση που ασκηθεί κατ’ εξουσιοδότηση από τα όργανα της εκτελεστικής εξουσίας.

Ένα ερώτημα επίσης που τίθεται είναι αν υπάρχει η δυνατότητα για νομοθετική ρύθμιση των θεμάτων που μπορούν να αποτελέσουν περιεχόμενο συλλογικής συμφωνίας είτε χωρίς να έχει προηγηθεί συλλογική συμφωνία είτε με διαφορετικό περιεχόμενο από αυτό που περιέλαβε η συλλογική συμφωνία και αν όχι ποιες είναι οι κυρώσεις που προέρχονται από μια τέτοια νομοθετική ρύθμιση. Συνεπώς, δεν υπάρχει νομικό πρόβλημα αν το δημόσιο δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με τις συλλογικές συμφωνίες ή αν προωθήσει νομοσχέδιο με περιεχόμενο αντίθετο από αυτό που συμφωνήθηκε με τη συλλογική συμφωνία. Στην πραγματικότητα η ευθύνη που φέρει η Κυβέρνηση δεν είναι νομική, αλλά πολιτική, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχει να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και την κοινή γνώμη.

Σημειώνεται ότι, από το κείμενο του νόμου 2738/1999 δεν προκύπτει αν η Βουλή κυρώνει τις συλλογικές συμφωνίες χωρίς να τροποποιεί τις διατάξεις τους. Στην πραγματικότητα, η Βουλή ασκώντας κυριαρχική αρμοδιότητα με βάση το Σύνταγμα έχει τη δυνατότητα να επέμβει στο περιεχόμενο των συλλογικών συμφωνιών. Επιπροσθέτως από το κείμενο του νόμου δεν προκύπτει εάν αντί για την ψήφιση νόμου με το περιεχόμενο που έχει διαμορφώσει η σσ είναι δυνατή η κύρωσή της ίδιας της σς. Η απάντηση στο αντίστοιχο ερώτημα είναι μάλλον θετική με την προϋπόθεση ότι το περιεχόμενο της σσε είναι διατυπωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να πληροί τις προδιαγραφές μιας νομοθετικής διάταξης.'

'Από τη λειτουργία και το περιεχόμενο των σσ δεν προκύπτει ανάγκη διάκρισής τους με κριτήριο τη διάρκεια, όπως στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας'

'Στο δημόσιο τομέα, για συνταγματικούς λόγους δεν επιτρέπεται η θέσπιση διαιτητικής διαδικασίας στα θέματα που αποτελούν αντικείμενο συλλογικής συμφωνίας καθώς τα θέματα αυτά πρέπει να ρυθμίζονται με τυπικό νόμο. Συνεπώς, δεν είναι δυνατό να αποφασίσει κάποιος τρίτος για αυτά. Επίσης τονίζεται ότι, η διαιτησία είναι δύσκολο να εφαρμοσθεί στο δημόσιο, γιατί κάτι τέτοιο σημαίνει ότι κάποιος που έχει την ευθύνη της εξουσίας (όπως π.χ. ο Υπουργός Οικονομικών) θα πρέπει να αποδεχθεί αυτό που θα αποφασίσει ένας τρίτος, ο διαιτητής, και να το εφαρμόσει.'
(τα έντονα γράμματα και οι υπογραμμίσεις ήταν δικά μου)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. Οι νομικοί σύμβουλοι της Ομοσπονδίας (αν υπάρχουν) πληρώνονται από τις κρατήσεις που γίνονται στους μισθούς μας?
2. Υπάρχει στον κάδο μας άλλη δευτεροβάθμια αντιπροσωπευτική πλήν της γνωστής?
3. Όποιος νομίζει ότι ο κύκλος του, αντί να κλείσει, έχει ανοίξει στην κορυφή της βασικής και ο θρόμβος αρχίζει να κατεβαίνει στη γέφυρα και τον προμήκη, προσφέρουμε δωρεάν εξέταση.
4. Λειτουργεί 24-7 Hot line για απορίες επί της Κλαδικής στο 2738-1999 (άμα δεν ακούτε καλά, πάρτε το μεδέν...)



13 Ιανουαρίου 2009, 16:47:36
Απάντηση #659
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί

Μια ακόμη παράμετρος   της στην πράξη εφαρμογής του 48ωρου είναι και η ακόλουθη:

Από τη γνωμοδότηση του καθηγητή Αρη Καζάκου:

…Εάν ωστόσο ακόμη και με παράνομες πράξεις ή παραλείψεις των διοικήσεων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων ή απλώς de facto δημιουργηθούν συνθήκες έκτακτης ανάγκης και κίνδυνος ζωής για ασθενείς και εφόσον οι υπηρεσίες των γιατρών και των ειδικευόμενων γιατρών που έχουν ασκήσει το δικαίωμα άρνησης είναι αναγκαίες για την αποτροπή του κινδύνου αυτού, το ιατρικό προσωπικό οφείλει με βάση την αρχή της καλής πίστης να παράσχει τις υπηρεσίες αυτές.

Δηλαδή... πιάσε το αυγό και κούρευτο.
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
16 Απαντήσεις
48606 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2018, 12:56:39
από Γ.Κτιστάκης
1 Απαντήσεις
83866 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαΐου 2008, 13:34:10
από D-Michalis
0 Απαντήσεις
3873 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Ιανουαρίου 2018, 15:31:48
από Argirios Argiriou
7 Απαντήσεις
32141 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Μαρτίου 2020, 18:57:29
από Αρχίατρος
3 Απαντήσεις
37127 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Αυγούστου 2022, 01:06:14
από Αρχίατρος