Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
16 Νοεμβρίου 2024, 09:27:36

Ψηφοφορία

Θα ενημερώνατε την επίτροπο ότι δεν επιθυμείτε υπέρβαση του 48ωρου;

Ναι, με οποιοδήποτε κόστος.
12 (52.2%)
Όχι, φοβάμαι τα αντίποινα από την κλινική/διευθυντή/διοικητή
3 (13%)
Όχι, δεν θέλω να ρισκάρω να μην πληρωθώ εφημερίες που έχω κάνει.
1 (4.3%)
Όχι, έχω έξοδα αυτή την εποχή και χρειάζομαι τις επιπλέον εφημερίες
7 (30.4%)
Όχι, γιατί θα σταματήσει να λειτουργεί η κλινική/ΚΥ
0 (0%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 23

Η ψηφοφορία έληξε: 30 Μαρτίου 2009, 01:32:56

Αποστολέας Θέμα: Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.  (Αναγνώστηκε 709713 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

24 Φεβρουαρίου 2009, 02:38:27
Απάντηση #795
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Αγαπητέ κ. Μάρκου
Στη χώρα της μπανανιάς αυτά δεν με εκπλήσσουν.
Ούτε αποτελεί πρωτοτυπία η αναφορά σε κολάσιμες στάσεις –πράξεις, χωρίς να κατονομάζεται το παραμικρό, έστω, ως δείγμα του είδους αυτών των πράξεων. Χαρακτηρισμοί και αφορισμοί μονάχα.
Αλήθεια σε τι διαφέρει αυτή η «απονομή δικαιοσύνης» από την εποχή των «λιτζαρισμάτων»?
Δεν με εκπλήσσουν βέβαια, ως είπα. Έχω επίγνωση του πού ζούμε.

Με θλίβει όμως το γεγονός ότι όλοι είμαστε παρατηρητές τέτοιων φαινομένων και η μόνη αντίδρασή μας είναι να δοξάζουμε το θεό που δεν συμβαίνουν σε εμάς, αλλά σε κάποιους άλλους.

Όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος αγαπητέ μου.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

24 Φεβρουαρίου 2009, 06:25:03
Απάντηση #796
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Από το Σύλλογο Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου:Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

H Απόφαση της ΟΕΝΓΕ και τα παραλειπόμενα
Ηταν όντως επεισοδιακή η σημερινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ. Τσούκαλος και Λαοπόδης, εκπροσωπώντας την ΔΗΚΝΙ και ΠΑΣΚΕ αντίστοιχα, προσπάθησαν απεγνωσμένα να πείσουν ότι αυτό που συζητείται στη Βουλή είναι κατά 95% κλαδική σύμβαση. Συνεπώς με λίγη καλή θέληση καθώς και μερικές βελτιώσεις μπορεί να εκληφθεί ως 100% κλαδική σύμβαση.

Η σφοδρή αντίδραση όλων των άλλων μελών του Γενικού Συμβουλίου ανάγκασαν την ιερή σύμμαχία να αναδιπλωθεί. Το κείμενο που συνέγραψε ο Λαοπόδης και υπερψήφισε ο Τσούκαλος και η παρατάξή του είναι μνημειώδες στην αερολογία και ασυνταξία.

Είναι ένα κείμενο σουρρεαλιστικού συνδικαλισμού!

Α.- Το παρακάτω κείμενο ψηφίστηκε από ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ ως απόφαση του σημερινό Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ. Είναι όντως σουρρεαλιστικό, χωρίς ταυτόχρονα να δίνει στον Αβραμόπουλο αυτό που επιθυμούσε, δηλαδή τη ρητή και ανεπιφύλακτη στήριξη των γιατρών στο νομοθετικό του πόνημα.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ μετά τις τελευταίες εξελίξεις, εκτιμά ότι:

1 – Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών ανάγκασε την Κυβέρνηση να υπογράψει με την ΟΕΝΓΕ την Κλαδική Σύμβαση της 1/12/08 την οποία χωρίς καμιά αιτιολογία δεν έφερε στην Βουλή για ψήφιση.

2 – Ο κατατεθείς νόμος εμπεριέχει ρυθμίσεις υποκαθιστώντας την Σ.Σ.Ε που μετά τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις τροποποιήθηκε και σύμφωνα με τις νέες τροπολογίες της Κυβέρνησης η απόκλιση από την αρχική σύμβαση είναι η μείωση των μισθών, η αφαίρεση του αφορολογήτου και η μη αναφορά για τις προσλήψεις 2.500 γιατρών το 2010, συνιστούν αποκλίσεις. Θεωρώντας ότι η ψήφιση αυτούσια των κατατεθειμένων τροπολογιών και η έκδοση άμεσα της νέας εγκυκλίου για το plafon {πού σήμερα είναι σύμφωνο με τον νέο νόμο για το μισθολόγιο των δικαστικών (3891/08} είναι όροι απαράβατοι για να θεωρηθεί η νέα ρύθμιση ότι αντανακλά μετά την ψήφισή του νόμου Σ.Σ.Ε για την οποία η ΟΕΝΓΕ θα συνεχίσει να αγωνίζεται ότι: τα όποια ελλείμματά της θα αναθεωρηθούν από την νέα συλλογική σύμβαση του 2010.

Β.- Το παρακάτω κείμενο προτάθηκε από την Αγωνιστική Ενότητα Γιατρών (ΑΕΓ):

Το Γ.Σ. της ΟΕΝΓΕ εκτιμά ότι μετά από πολύχρονους αγώνες για την εργασιακή και μισθολογική αξιοπρέπεια των νοσοκομειακών γιατρών, ήρθε ή ώρα να κατοχυρωθούν νομοθετικά οι ρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν στα πλαίσια της κλαδικής συμφωνίας της 1 ης Δεκεμβρίου 2008.

Εκτιμούμε ότι το Σχέδιο Νόμου που συζητείται τελικά στη Βουλή έχει βελτιώσεις σε σχέση με το αντίστοιχο που συζητήθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων ως αποτέλεσμα των δυναμικών κινητοποιήσεων των νοσοκομειακών γιατρών. Υπάρχουν όμως σημαντικές αποκλίσεις από τα συμφωνηθέντα στη Συλλογική Σύμβαση:

-η αφαίρεση των 2500 νέων θέσεων για το 2010

-η ασαφής αναφορά στην ετήσια διάρκεια της Συλλογικής Σύμβασης

-η έλλειψη πρόβλεψης για κατάργηση του πλαφόν

-η απάλειψη της κατάργηση του αφορολόγητου των εφημεριών που υπερβαίνουν τις 4

-η αφαίρεση της προσέγγισης στην αμοιβή της υπερωριακής απασχόλησης που ισχύει στο Δημόσιο

-τα ελεγχόμενα Συμβούλια Κρίσης

-η οριοθέτηση του 20% των προσλήψεων με βαθμό που επιθυμούν οι Διοικήσεις, δηλαδή ουσιαστικά ως Διευθυντών που θα έχουν 4 μόνο χρόνια από τη λήψη ειδικότητας.

-η έλλειψη εγγυήσεων ότι οι δεδουλευμένες εφημερίες από το Νοέμβριο του 2008 μέχρι σήμαρα θα καταβληθούν στους γιατρούς.

Το Γενικό Συμβούλιο θεωρεί ότι αυτό που προέχει σήμερα είναι να υπερψηφιστούν όλες οι ρυθμίσεις που συμπεριελήφθησαν στην τελική βελτιωμένη μορφή του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής και να αποκατασταθούν οι όποιες αποκλίσεις υφίστανται από το υπογεγραμμένο κείμενο της κλαδικής συμφωνίας. Καλούμε Βουλευτές και Κόμματα που έχουν καταλήξει σε διαφορετικές θέσεις να στηρίξουν την παραπάνω στάση και να εμπλουτίσουν τον διάλογο για τη Συλλογική Σύμβαση του επόμενου έτους.Αυτό θ΄ αποτελέσει ένα ώριμο και αναγκαίο βήμα ενίσχυσης του ΕΣΥ με ιατρικό δυναμικό, ενώ θα αναβαθμίσει ταυτόχρονα τις εργασιακές συνθήκες, τη μισθολογική θέση και τη βαθμολογική εξέλιξη των νοσοκομειακών γιατρών.

Εν κατακλείδι, το Γενικό Συμβούλιο προτρέπει την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου στην κύρωση της κλαδικής συμφωνίας που συνυπογράψαμε με τον Υπουργό Υγείας και θα καθορίσει την τελική του θέση μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή.

«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

25 Φεβρουαρίου 2009, 01:34:51
Απάντηση #797
Αποσυνδεδεμένος

Όμηρος

Επώνυμοι

25 Φεβρουαρίου 2009, 13:42:26
Απάντηση #798
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Από την εφημερίδα "Αυγή" της 25 Φεβρουαρίου 2009 :Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Νίκη των γιατρών του ΕΣΥ για το νομοσχέδιο του υπ. Υγείας      25/02/2009

Πολύ κοντά στην τελική αποδοχή των ρυθμίσων που περιέχει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το ωράριο, τη βαθμολογική εξέλιξη και τα μισθολογικά τους θέματα βρίσκονται πλέον οι γιατροί του ΕΣΥ, μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων.

Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) εκτίμησε προχθές το απόγευμα σε μία εκρηκτική συνεδρίαση ότι το πολυνομοσχέδιο βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στις ρυθμίσεις της αρχικής κλαδικής συμφωνίας υπουργείου Υγείας - ΟΕΝΓΕ και αναμένει να δει και τις τελευταίες τροπολογίες που θα καταθέσει ο υπουργός Υγείας Δημ. Αβραμόπουλος στην ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να αποδεχθεί πλήρως τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου ως κλαδική συμφωνία εργασίας.

Η προχθεσινή απόφαση του Γ.Σ. της ΟΕΝΓΕ υπερψηφίσθηκε τελικά μόνον από τους συνδικαλιστές γιατρούς της ΔΗΚΝΙ (Ν.Δ.) και της ΠΑΣΚ - Γιατρών, αλλά βρίσκεται πολύ κοντά στο σχέδιο απόφασης που πρότειναν οι συνδικαλιστές της Αγωνιστικής Ενότητας Γιατρών - ΑΕΓ (ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά), το οποίο ζητεί επιπλέον από τους βουλευτές όλων των κομμάτων να υπερψηφίσουν στην ολομέλεια της Βουλής τις ρυθμίσεις για τους γιατρούς του ΕΣΥ με τις σχετικές τροπολογίες του υπουργού Υγείας.

Συγκεκριμένα, η απόφαση του Γ.Σ. της Ομοσπονδίας αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: "Ο κατατεθείς νόμος εμπεριέχει ρυθμίσεις υποκαθιστώντας τη συλλογική συμφωνία εργασίας που, μετά από αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις, τροποποιήθηκε και, σύμφωνα με τις νέες τροπολογίες της κυβέρνησης, η απόκλιση από την αρχική σύμβαση είναι η μείωση των αμοιβών, η αφαίρεση του αφορολόγητου και η μη αναφορά για τις προσλήψεις 2.500 γιατρών το 2010. Θεωρώντας ότι η ψήφιση αυτούσια των κατατεθειμένων τροπολογιών και η έκδοση άμεσα της νέας εγκυκλίου για το πλαφόν (που σήμερα είναι σύμφωνο με τον νέο νόμο για το μισθολόγιο των δικαστικών - 3891/08) είναι όροι απαράβατοι για να θεωρηθεί η νέα ρύθμιση ότι αντανακλά μετά την ψήφιση του νόμου ως συλλογική συμφωνία εργασίας, η οποία θα κριθεί στο επόμενο Γ.Σ. της Τετάρτης 4 Μαρτίου 2009, για την οποία η ΟΕΝΓΕ θα συνεχίσει να αγωνίζεται ώστε τα όποια ελλείμματά της να αναθεωρηθούν από τη νέα συλλογική σύμβαση του 2010".

Βασίλης ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Πάρτον στο γάμο σου να σου πει και του χρόνου.
Ξέχασε να γράψει,...με όρους κινήματος
Ερώτημα: Αφού έιναι νίκη γιατί δεν το υπερψήφισαν και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης;
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

26 Φεβρουαρίου 2009, 17:37:06
Απάντηση #799
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Ψηφίστηκε η ετήσια διάρκεια της σύμβασης και επαναδιαπραγμάτευση διάρκειας 3 μήνες.
Η κλαδική συμφωνία έχει ισχύ με τις τροποποιήσεις του νομοσχεδίου (0χι από ΠΑΣΟΚ.,ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ)

26 Φεβρουαρίου 2009, 19:39:09
Απάντηση #800
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δηλαδή, τώρα, για να καταλάβω και εγώ που παίρνω αργές στροφές:

Θα έχουμε επαναδιαπραγμάτευση σε 1 χρόνο. Ωραία. Αυτό ζητούσαμε και μπράβο τους τα παιδιά που το περιέλαβαν τελικά.

Όμως αν στην επαναδιαπραγμάτευση δεν τα βρούμε τι θα ισχύσει? (λέω εγώ τώρα, γιατί χλωμό το βλέπω. Εδώ ήρθαμε και επανα-συμφωνήσαμε την σύμβασή μας, όπως μας την υπαγόρευσε το κοινοβούλιο, σε αυτό δεν θα τα βρούμε?)
1.   Ότι ίσχυε πρίν και αμοιβές εκεί που ήταν?? Δηλαδή Ε.Ο. να λέει 48ωρο, αλλά γιατροί  και υπουργείο ως βούλονται?
2.   Ότι ίσχυε πρίν ως προς το 48ωρο, αλλά αμοιβές εδώ που θα πάνε με την εν λόγω σύμβαση, αν και δεν θα ανανεωθεί ? (Αυτό λέγεται και αλλιώς «Τα εμά, εμά και τα σα εμά»)

Τέλος –για να πάψω να παίζω 1-Χ-2 (για την ακρίβεια 1-2), υπάρχει καμία πρόβλεψη στο σχέδιο νόμου που να απαντάει σε αυτή την εκδοχή, ως όφειλε να έχει κάθε σοβαρός νόμος?

[Α, και κάτι άλλο. Το χαρακίρι θα το αφαιρέσω και με συγχωρείτε όσοι σας παρέσυρα. Με παρέσυρε η Χαρούλα, σας παρέσυρα και 'γω.
Χαρακίρι είναι πράξη τιμής που την κάνουν άνθρωποι με Α κεφαλαίο σαν απάντηση στον αφόρητο πόνο που τους δημιουργεί η ατίμωση ή το μέγα τους λάθος. Εδώ δεν έχουμε χαρακίρι.
Από την άλλη –για τη συζήτηση το λέω εγώ τώρα- Σφουγκοκολάριοι δεν δύναται να κρατήσουν τη λαβή του ξίφους για να φέρουν εις πέρας τέτοια ενέργεια.
Άρα εμείς δεν κάνουμε χαρακίρι, γιατί ήτοι:
Α. Δεν έχουμε λόγο να έχουμε «τύψεις» αφού υπηρετήσαμε αλανθαστα το κίνημα.
Β. Δεν δυνάμεθα να κρατάμε την λαβή, ως σφουγκολολάριοι όντες.

(Ψηφίζω το 1ο)]

« Τελευταία τροποποίηση: 26 Φεβρουαρίου 2009, 23:14:15 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

26 Φεβρουαρίου 2009, 19:40:56
Απάντηση #801
Αποσυνδεδεμένος

πρώτη & καλύτερη

Ιατροί
Πολύ δύσκολα βάζετε κ. Μιχάλη...

26 Φεβρουαρίου 2009, 19:43:07
Απάντηση #802
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Οι αγγελοκρουσμένοι

"Και έχω και μια τελική ερώτηση για να μην καταχρώμαι το χρόνο που μου έδωσε ο αγαπητός Πρόεδρος.
Κύριε Υφυπουργέ, πείτε μου σας παρακαλώ κάτι. Αν ένας γιατρός πει «βάσει των Κοινοτικών Οδηγιών και βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 99 και του Προεδρικού Διατάγματος 2005, εγώ θέλω να δουλεύω μόνο 48 ώρες ή 56 ώρες αντίστοιχα», τι θα κάνετε στο γιατρό αυτό; Θα επικαλεστεί την κοινοτική νομοθεσία και το εθνικό μας δίκαιο που έχει ενσωματώσει τις κοινοτικές νομοθεσίες. Αν εμφανιστούν, λοιπόν, δηλαδή δέκα, πενήντα, εκατό γιατροί και πουν «εγώ θέλω να τηρήσω το 48ωρο», τι θα γίνει στην περίπτωση αυτή; Θέλω μια ξεκάθαρη απάντηση για το πώς θα αντιδράσει το Υπουργείο. Διότι θα δείτε ότι θα εμφανιστούν τέτοιου είδους κρούσματα και ο νόμος θα βρεθεί στον αέρα.
Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε."
Α. Ροντούλης

26 Φεβρουαρίου 2009, 19:51:33
Απάντηση #803
Αποσυνδεδεμένος

πρώτη & καλύτερη

Ιατροί
Έλα  :D :D :D  :D :D :D Και η απάντηση?

26 Φεβρουαρίου 2009, 20:06:48
Απάντηση #804
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Δημήτριος ο Ομολογητής

...
Σε ό,τι αφορά τους γιατρούς, κατά βάση έχετε δίκιο. Θα ήθελα όμως με τη σύμφωνη γνώμη τη δική σας και του Προεδρείου να μιλήσω για ένα δευτερόλεπτο εκτός Πρακτικών. Επιτρέπετε, κύριε Πρόεδρε;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Εκτός Πρακτικών δεν γίνεται, κύριε Υπουργέ.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ξέρετε τι θέλω να πω. Είναι κάτι που πρέπει να σας ομολογήσω.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Μας ακούνε όλοι, μεταδίδεται απευθείας.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Καταλαβαίνετε τι λέω. Να μην έχει επίσημο χαρακτήρα.
Τα δημοσιονομικά δεδομένα μας επιβάλλουν μια συγκεκριμένη αντιμετώπιση του αριθμού των υπό πρόσληψη γιατρών. Θα τηρηθεί στο ακέραιο αυτό. Δίνουμε το χρονοδιάγραμμα αυτών των δυο χρόνων. Ξεκινάμε από τις δυο χιλιάδες προσλήψεις και έπεται συνέχεια. Δηλαδή αυτό που είχαμε συμφωνήσει με τους γιατρούς και αυτό που περιλαμβάνεται και στην αρχική μας σύμβαση θα τηρηθεί. Απλώς κατανόηση λόγω της δημοσιονομικής ευαισθησίας της εποχής.
Και όταν είπα πρωτύτερα «εκτός Πρακτικών», εννοώ ότι αυτό το κομμάτι δεν θέλω να έχει επίσημο χαρακτήρα.

26 Φεβρουαρίου 2009, 20:18:46
Απάντηση #805
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Η ώρα ήταν 4:20

"ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Ευχαριστούμε, κύριε Αδρακτά.
Μπαίνουμε τώρα στο στάδιο των δευτερολογιών. Κάνουμε έκκληση και λόγω του ότι το Σώμα είναι καταπονημένο –και το Προεδρείο επίσης- να περιοριστούν στο ελάχιστο –να μην πω ότι δεν χρειάζονται πια- οι δευτερολογίες."

Δεν πιστεύω κανείς από τους σημερινούς εφημερεύοντες σε όλο το ΕΣΥ να ήταν καταπονημένος στις 4:20...

26 Φεβρουαρίου 2009, 21:04:52
Απάντηση #806
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Διακλαδική Σύμβαση

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αντιγράφουμε από το διαδικτυακό τόπο της "Καθημερινής":Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με την υπ' αριθμ. 3/2009 απόφασή της, απέρριψε την αίτηση γιατρού καρδιοχειρουργού και αναπληρωτή καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με την οποία επεδίωκε να αναιρεθεί απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, που επιδίκασε σε βάρος του και υπέρ ασθενούς του, το ποσό των 44.000 ευρώ για αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης.
Ο καθηγητής υποστήριξε ότι ο ασθενής έπρεπε να προσφύγει κατά του Δημοσίου και όχι κατά του ιδίου, όπως γίνεται για παρόμοια λάθη των γιατρών του ΕΣΥ. Και αν τα δικαστήρια επιδίκαζαν αποζημίωση σε βάρος του δημοσίου, τότε το τελευταίο είχε το δικαίωμα να στραφεί σε βάρος του καθηγητή διεκδικώντας το ποσό, που κατέβαλε στον ασθενή.

"Επιπλέον, στο τέλος του άρθρου 1 προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Οι ισχύουσες για την αστική ευθύνη των νοσοκομειακών γιατρών διατάξεις εφαρμόζονται και για τους πανεπιστημιακούς γιατρούς». "

Για λίγες μέρες, χαθήκανε 44000 ευρώ + δικαστικά έξοδα, αλλά θα επιστραφούν σε ρέπος...εεε...ρεπό:

"Το δεύτερο εδάφιο του άρθρου 2 μετά από τις παρατηρήσεις που έκανε ο εισηγητής κύριος Σκανδαλάκης αντικαθίσταται ως εξής: «Ύστερα από κάθε ενεργό εφημερία παρέχεται στον ιατρό, νοσοκομειακό ή πανεπιστημιακό, σε εργάσιμη ημέρα εικοσιτετράωρη ανάπαυση η οποία δεν μεταφέρεται πέραν της μιας εβδομάδος». "

Συνκίνημα

26 Φεβρουαρίου 2009, 23:07:41
Απάντηση #807
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Άσχετο μεν , από τη συζήτηση δε...

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ το λόγο επί προσωπικού.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Νεράντζης): Ευχαριστώ τον κ. Χαραλάμπους.
Ορίστε, κύριε Ροντούλη, πείτε μας σε τι συνίσταται το προσωπικό.
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Νομίζω ότι είναι εξόφθαλμο πού συνίσταται. Μίλησε περί ανδρισμού στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Να σας πω, κύριε Χαραλάμπους, ότι εγώ έχω τέσσερα παιδιά.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Κι εγώ έχω τρία.
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Να σας πω, όμως, και κάτι άλλο. Αυτά που λέτε περί ανδρισμού, θα πρέπει να τα σκεφτείτε και δεύτερη φορά, διότι κατά έμμεσο τρόπο υποβιβάζετε τη γυναίκα.

Εσείς πόσα παιδιά έχετε; :D :D

Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

26 Φεβρουαρίου 2009, 23:29:38
Απάντηση #808
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Παράθεση
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Νομίζω ότι είναι εξόφθαλμο πού συνίσταται. Μίλησε περί ανδρισμού στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Να σας πω, κύριε Χαραλάμπους, ότι εγώ έχω τέσσερα παιδιά.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια το σωστό είναι ότι η σύζυγος/σύντροφος/γυναίκα έχει τα παιδιά. Ο σύζυγος/σύντροφος/άντρας το μόνο που μπορεί (χωρίς εξέταση DNA) είναι να ισχυρίζεται ότι έχει παιδιά!  ;)

27 Φεβρουαρίου 2009, 07:34:50
Απάντηση #809
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Για τις δεύτερες σκέψεις... ;)

Τι σκέφτεται να κάνει το Υπουργείο σε περίπτωση που υπάρξουν γιατροί που θα θέλουν να εφαρμόσουν την κείμενη νομοθεσία για τα ωράρια εργασίας τους (48ωρο και 54ωρο);

Μα πολύ απλά το ανέφερε χθες ο Αβραμόπουλος στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχεδίου που ορίζει τους όρους απασχόλησης των νοσοκομειακών γιατρών:

"... Επί της ουσίας τώρα στο άρθρο 1 εξασφαλίζουμε ρητά την απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων και την ομαλή εκτέλεση του προγράμματος των εφημεριών. Αυτό για να μην δημιουργείται καμία αμφιβολία και να μην γίνονται δεύτερες σκέψεις που πάνω απ’ όλα τορπιλίζουν την δημόσια υγεία..."

Σαφέστατο: Κύριοι υπογράψατε και αποδεχθήκατε μια σύμβαση . Στο άρθρο 1 εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων και η ομαλή εκτέλεση του προγράμματος των εφημεριών,γι αυτό θα σας βάζουμε όσες εφημερίες κρίνουμε ότι εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων.

Την ισχύ αυτού του άρθρου θα την κατανοήσουν όταν  η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ αποπειραθεί να επαναδιαπραγματευτεί μετά από ένα έτος από την ισχύ του νόμου και όταν μετα το τέλος των τρίμηνων  διαπραγματεύσεων δεν επέλθει συμφωνία.
Στην ουσία με αυτό το άρθρο, με τη υπογραφή της ηγεσίας της ΟΕΝΓΕ, αναιρείται η δυνατότητα οποιασδήποτε "χρήσης"  σε συλλογικό επίπεδο του 48ώρου.Ακόμη και σαν "διαπραγματευτικού όπλου"
Ετήσια διάρκεια ("ρητά" όπως λέει και ο Αβραμόπουλος) των αναφερομένων στο νόμο δεν υπάρχει!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
16 Απαντήσεις
47091 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2018, 12:56:39
από Γ.Κτιστάκης
1 Απαντήσεις
81044 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαΐου 2008, 13:34:10
από D-Michalis