Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 13:38:18

Ψηφοφορία

Θα ενημερώνατε την επίτροπο ότι δεν επιθυμείτε υπέρβαση του 48ωρου;

Ναι, με οποιοδήποτε κόστος.
12 (52.2%)
Όχι, φοβάμαι τα αντίποινα από την κλινική/διευθυντή/διοικητή
3 (13%)
Όχι, δεν θέλω να ρισκάρω να μην πληρωθώ εφημερίες που έχω κάνει.
1 (4.3%)
Όχι, έχω έξοδα αυτή την εποχή και χρειάζομαι τις επιπλέον εφημερίες
7 (30.4%)
Όχι, γιατί θα σταματήσει να λειτουργεί η κλινική/ΚΥ
0 (0%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 23

Η ψηφοφορία έληξε: 30 Μαρτίου 2009, 01:32:56

Αποστολέας Θέμα: Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.  (Αναγνώστηκε 708829 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

11 Απριλίου 2008, 17:28:42
Απάντηση #90
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Για όλα φταίει ο επίτροπος. Ντα-ντα επίτροπε που δημιούργησες αυτό το μεγάλο πρόβλημα!!!!!!!!!!!
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Η΄φταίει ο Υπουργός? Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Απριλίου 2008, 17:41:41 από Γ.Κτιστάκης »

11 Απριλίου 2008, 22:58:37
Απάντηση #91
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Έχει ενδιαφέρον να δούμε την τοποθέτηση σήμερα στη Βουλή του Υφυπουργού Υγείας  Γεωργίου Παπαγεωργίου σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Μανούσου -Κωνσταντίνου Βολουδάκη για τα προβλήματα στο τομέα Υγείας στο Νομό Χανίων.Σε κάποιο σημείο της συζήτησης θίχτηκε το θέμα των επισχέσεων και των απλήρωτων εφημεριών.
Ιδού η απάντηση του Υφυπουργού ,από τα πρακτικά της Βουλής(11-4-08):"…Μια αναφορά μόνο για τις επισχέσεις εργασίας που γίνονται, τις οποίες έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα και προς κάθε κατεύθυνση ότι θεωρούμε αδικαιολόγητες και απαράδεκτες εν πολλοίς. Δεν είναι δυνατόν το 95% των Παρέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εγκρίνουν και να υπογράφουν τα εντάλματα και κάποιοι να μην θέλουν αρνούμενοι αυτή τη συμμόρφωση σε ό,τι προβλέπεται.
Δεν είναι ανοχύρωτη χώρα η Ελλάδα. Έχουμε τον τρόπο να το αντιμετωπίσουμε. Είμαστε εις θέση να το αντιμετωπίσουμε και όπου προκύπτει πρόβλημα –ευτυχώς δεν προέκυψε- λύσεις υπάρχουν. Έτσι, κανείς γιατρός δεν πρόκειται να μείνει απλήρωτος, κανείς γιατρός δεν θα απέχει από την εργασία του. Οι ίδιοι οι γιατροί το αντιλαμβάνονται και κάποιοι, εξυπηρετούντες κάποιες σκοπιμότητες, συνεχίζουν να ακολουθούν αυτή την τακτική. Το παραβλέπω."
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

11 Απριλίου 2008, 23:18:59
Απάντηση #92
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Η πιο εύγλωττη απάντηση στις προηγούμενες δηλώσεις του υφυπουργού, ειδικά στην κορώνα "Το παραβλέπω":
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Απριλίου 2008, 11:54:50 από Ο (δια)κομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

11 Απριλίου 2008, 23:24:42
Απάντηση #93
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Καλοοοό!!!

Συνάδελφε πώς θα γίνει να βρούμε μια τέτοια φανελίτσα σε L μέγεθος ;D ;D ;D ;D
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

12 Απριλίου 2008, 21:38:31
Απάντηση #94
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Τελικά πάμε προς έκτακτο θεματικό συνέδριο της ΟΕΝΓΕ;
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

12 Απριλίου 2008, 22:40:26
Απάντηση #95
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 Σήμερα 12.ΙV. το Βενιζέλειο στο Ηρακλείο, εφημέρευσε με εθελοντές ειδικευμένους γιατρούς, προκειμένου το Νοσοκομείο να μη καταρρεύσει.
Οι ειδικευόμενοι συνεχίζουν την αποχή τους. Το θέμα της πληρωμής των εφημεριών παραπέμπεται σε Κεντρική επιτροπή του Ελεγκτικού Συνεδρίου
στην Αθήνα. Ακούγονται υποσχέσεις για αποπληρωμή των γιατρών σε μια εβδομάδα. Υπάρχει όμως δυσπιστία πάνω σ' αυτό από τους Προέδρους
του Συλλόγου Νοσοκομειακών γιατρών και του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
------
(Κάνει εντύπωση η σιωπή των πολύ μαζικών μέσων ενημέρωσης, έτσι δεν είναι;)
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Απριλίου 2008, 22:48:54 από Πατρωνάκης Μάνος »

13 Απριλίου 2008, 12:16:29
Απάντηση #96
Αποσυνδεδεμένος

timex

Κάνει εντύπωση γιατί ακους παντού..."εντάξει μωρέ,και τι έγινε;οι γιατροί τα παίρνουν απο αλλού..."

14 Απριλίου 2008, 09:40:18
Απάντηση #97
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Γ.Ν. Λιβαδειάς: Στις 11-4-2008, Παρασκευή και ενώ οι γιατροί βρίσκονταν σε επίσχεση και κάποιοι (1 για την ακρίβεια) βρίσκονταν στην Πανελλήνια συγκέντρωση στην Αριστοτέλους, το νοσοκομείο κατέβαλε τα χρήματα για τις εφημερίες Ιανουαρίου -Φεβρουαρίου, χωρίς δηλώσεις.
Πραγματικά με εξέπληξε και θα προσπαθήσω να μάθω πώς πείστηκε ο Επίτροπος !!!
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

14 Απριλίου 2008, 17:01:32
Απάντηση #98
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
14/04/08  με την υπόσχεση ότι αύριο υπογράφεται απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου οπού οι εφημερίες θα πληρωθούν από κονδύλια του νοσοκομείου, έληξε η επίσχεση και από σήμερα οι εφημερίες γίνονται κανονικά.
Με λίγα ψίχουλα μετά την επίμονη «ζητιανιά» μας συνεχίζουμε κανονικά την παράνομη εργασία και δεχόμαστε τον παράνομο τρόπο καταβολής των δεδουλευμένων. Όλα αυτά μέχρι νεότερα (όταν δεν μας ξαναπληρωσουν να τα ζητιανέψουμε πάλι). Μετά την ανακοίνωση της διοίκησης έσπευσαν οι περισσότεροι να αποχωρίσουν από την συνέλευση διότι μάλλον η διεκδίκηση καλύτερων εργασιακών συνθηκών δεν τους αφορά. Τους αρκεί να πληρώνονται όπως «πληρώνονται» και να εφημερεύουν όπως  «εφημερεύουν»
Όλα αυτά στο «ένδοξο» νοσοκομείο του Ηρακλείου. Από τους εναπομείναντες στη συνέλευση περί τα 25-30 άτομα απλά ψηφίστηκε η απόφαση του συντονιστικού της 11/04/08 

14 Απριλίου 2008, 21:04:31
Απάντηση #99
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Μετά την ανακοίνωση της διοίκησης έσπευσαν οι περισσότεροι να αποχωρίσουν από την συνέλευση διότι μάλλον η διεκδίκηση καλύτερων εργασιακών συνθηκών δεν τους αφορά. Τους αρκεί να πληρώνονται όπως «πληρώνονται» και να εφημερεύουν όπως  «εφημερεύουν»

Όταν έκανα ειδικότητα οι εφημερίες για όλους (ειδικευόμενους και ειδικευμένους) πληρώνονταν στο χέρι από το ταμείο του νοσοκομείου. Η μέρα δεν ήταν καθορισμένη. Ήταν κάτι σαν έκπληξη. Θυμάμαι λοιπόν ότι κάποια στιγμή έπεφτε η είδηση στους διαδρόμους «Πληρώνουν εφημερίες από το ταμείο…..». Όταν πηγαίναμε (οι είλωτες ειδικευόμενοι) στο ταμείο βρίσκαμε πάντα μπροστά μας στη σειρά όλους τους διευθυντές που πάντα έσπευδαν πρώτοι πρώτοι!! Κάθε μα κάθε φορά!
Porca Mizeria! 

15 Απριλίου 2008, 11:10:39
Απάντηση #100
Αποσυνδεδεμένος

Τ.Μαλλές

Τώρα πρέπει να καταθέσουμε δήλωση μη συναίνεσης για εργασία από 1/5/2008,πέρα από τις 48/56 ώρες την εβδομάδα( για ειδικούς και ειδικευόμενους αντίστοιχα).Ήδη πολλοί συνάδελφοι κινητοποιούνται και καταθέτουν τη δήλωση.Αν θέλουμε να λήξει η εκμετάλλευση μας,πρέπει να δράσουμε τώρα.Η επόμενη ευκαιρία ίσως αργήσει πολύ.

15 Απριλίου 2008, 17:07:57
Απάντηση #101
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
      Τώρα πρέπει να καταθέσουμε δήλωση μη συναίνεσης για εργασία από 1/5/2008,πέρα από τις 48/56 ώρες την εβδομάδα( για ειδικούς και ειδικευόμενους αντίστοιχα).Ήδη πολλοί συνάδελφοι κινητοποιούνται και καταθέτουν τη δήλωση.Αν θέλουμε να λήξει η εκμετάλλευση μας,πρέπει να δράσουμε τώρα.Η επόμενη ευκαιρία ίσως αργήσει πολύ.
Καθώς και εξώδικα . Το Κ.Y. Μοιρών έχει υπογράψει μη συναίνεση από τον Μάρτιο και έχει καταθέσει και εξώδικο για την παράνομη εργασία πέραν του 48ωρου από την προηγούμενη εβδομάδα. Τώρα συζητιέται η κατάθεση αγωγής για την παράνομη υπερωριακή απασχόληση από το 2003 έως σήμερα καθώς και αγωγή για το παράνομο εντέλλεστε στις εφημερίες Απρίλιου και εφεξης.
. Σε αυτόν το ρυθμό πρέπει να συντονιστούμε όλοι και ειδικά οι ΕΝΩΣΕΙΣ.   
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Απριλίου 2008, 17:11:10 από Γ.Κτιστάκης »

16 Απριλίου 2008, 18:11:08
Απάντηση #102
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ?ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ 48ΩΡΟΥ 56ΩΡΟΥ?
Ας δούμε τι απάντησαν μερικές αναγνωρίσιμες φιγούρες γιατρών
-Ο τυπικός ειδικευόμενος."Μισό λεπτό να ρωτήσω το διευθηντή μου"
-Ο ναι μεν αλλά."Δίκιο έχετε,αλλά βρε παιδί μου όχι τέσσερις.Εξι είναι καλά.Εξι με επτά!
-Ο Διευθηντής."Εννοείς το χαρτί που υπογράφω στο τέλος του μήνα"
-Ο εξυπνάκιας ."Μία εφημερία κάθε 32 του μηνός"
-Ο παιδίατρος σε Κ.Υ."15 ετοιμότητας κ δεν το διαπραγματεύομαι"
-Ο χρεωμένος."Είδες που πήγαν τα επιτόκια?Ετσι κ γίνει 48ωρο θα κάνω μήνυση στους συνδικαλιστές"
-Ο υποφέρων από τσόκαρο."Μακριά από τη γυναίκα μου κ ας είναι κ απλήρωτες"
-Ο δυσεύρετος."48-56 χωρίς συζήτηση"
-Ο φακελάκιας 1."Εκείνος ο σπασαρχ... ο αναισθησιολόγος να μην εφημερεύει κι όλα καλά"
-Ο φακελάκιας 2."Εγώ με τα λεφτά από τις εφημερίες ανάβω τα πούρα μου"
-Ο ψιλικατζής."Μπήκε καμμιά χολή στους παθολόγους?"
-Ο αν\της διε\ντής σε Κ.Υ."Ηρθαν οι Βητάδες γενικοί κ μας χάλασαν την πιάτσα"
-Ο αν\της διε\ντής σε Κ.Υ.2."Πλαφόν οι μισές πλασματικές,ρεπό την επομένη κ 3 πέμπτες το μήνα.Ξέχασα,να έχει κ ειδικευόμενο"
-Ο φραγκοφονιάς."Να καταργηθεί το πλαφόν"
-Ο "μάχιμος"."Το νοσοκομείο αυτό εγώ το έχω χτίσει.Ξέρεις τι θα γίνει έτσι κ σταματήσω να κάνω 12?"
-Ο αραχτός ."Εχει κανένα ματσάκι η NOVA η να πάω για ποτάκι"
-Ο Κνίτης."Οι ντιρεκτίβες της ΕΕ δε θα περάσουν ,των γιατρών η πάλη θα τις σπάσουν"
-Ο κυνικός."Οι εφημερίες χωρίζονται σε καλές κ κακές.Οι καλές έχουν sex κ χρήμα"
-Ο επιστήμονας."Με βάση πρόσφατη μελέτη,οι εφημερίες ανεβάζουν τα επίπεδα της παπαρίνης.Η λύση είναι η χορήγηση του αναστολέα"
-Ο εργολάβος."Τα δουλικά οι ειδικευόμενοι να είναι καλα..."
-Το ΠΑΓΩΝΙ 1"Βεβαίως κ είμαι στη διάθεση του κόμματος εφόσον προκύψει θέμα ηγεσίας"
-Το ΠΑΓΩΝΙ 2"Εγώ παιδιά κορδέλες κόβω..."

20 Μαΐου 2008, 11:21:02
Απάντηση #103
Αποσυνδεδεμένος

Γ.Κτιστάκης

Moderator
Περικοπές και στις εφημερίες των γιατρών στα νοσοκομεία

20 Μαΐου 2008, 14:35:10
Απάντηση #104
Αποσυνδεδεμένος

timex

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ?ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ 48ΩΡΟΥ 56ΩΡΟΥ?
Ας δούμε τι απάντησαν μερικές αναγνωρίσιμες φιγούρες γιατρών
-Ο τυπικός ειδικευόμενος."Μισό λεπτό να ρωτήσω το διευθηντή μου"
-Ο ναι μεν αλλά."Δίκιο έχετε,αλλά βρε παιδί μου όχι τέσσερις.Εξι είναι καλά.Εξι με επτά!
-Ο Διευθηντής."Εννοείς το χαρτί που υπογράφω στο τέλος του μήνα"
-Ο εξυπνάκιας ."Μία εφημερία κάθε 32 του μηνός"
-Ο παιδίατρος σε Κ.Υ."15 ετοιμότητας κ δεν το διαπραγματεύομαι"
-Ο χρεωμένος."Είδες που πήγαν τα επιτόκια?Ετσι κ γίνει 48ωρο θα κάνω μήνυση στους συνδικαλιστές"
-Ο υποφέρων από τσόκαρο."Μακριά από τη γυναίκα μου κ ας είναι κ απλήρωτες"
-Ο δυσεύρετος."48-56 χωρίς συζήτηση"
-Ο φακελάκιας 1."Εκείνος ο σπασαρχ... ο αναισθησιολόγος να μην εφημερεύει κι όλα καλά"
-Ο φακελάκιας 2."Εγώ με τα λεφτά από τις εφημερίες ανάβω τα πούρα μου"
-Ο ψιλικατζής."Μπήκε καμμιά χολή στους παθολόγους?"
-Ο αν\της διε\ντής σε Κ.Υ."Ηρθαν οι Βητάδες γενικοί κ μας χάλασαν την πιάτσα"
-Ο αν\της διε\ντής σε Κ.Υ.2."Πλαφόν οι μισές πλασματικές,ρεπό την επομένη κ 3 πέμπτες το μήνα.Ξέχασα,να έχει κ ειδικευόμενο"
-Ο φραγκοφονιάς."Να καταργηθεί το πλαφόν"
-Ο "μάχιμος"."Το νοσοκομείο αυτό εγώ το έχω χτίσει.Ξέρεις τι θα γίνει έτσι κ σταματήσω να κάνω 12?"
-Ο αραχτός ."Εχει κανένα ματσάκι η NOVA η να πάω για ποτάκι"
-Ο Κνίτης."Οι ντιρεκτίβες της ΕΕ δε θα περάσουν ,των γιατρών η πάλη θα τις σπάσουν"
-Ο κυνικός."Οι εφημερίες χωρίζονται σε καλές κ κακές.Οι καλές έχουν sex κ χρήμα"
-Ο επιστήμονας."Με βάση πρόσφατη μελέτη,οι εφημερίες ανεβάζουν τα επίπεδα της παπαρίνης.Η λύση είναι η χορήγηση του αναστολέα"
-Ο εργολάβος."Τα δουλικά οι ειδικευόμενοι να είναι καλα..."
-Το ΠΑΓΩΝΙ 1"Βεβαίως κ είμαι στη διάθεση του κόμματος εφόσον προκύψει θέμα ηγεσίας"
-Το ΠΑΓΩΝΙ 2"Εγώ παιδιά κορδέλες κόβω..."
Ο αγροτικός (σε κάποια ΚΥ) "Ξενύχτησα χθες...καλά που έχω εφημερία για να κοιμηθώ... "

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
16 Απαντήσεις
46888 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2018, 12:56:39
από Γ.Κτιστάκης
1 Απαντήσεις
80638 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαΐου 2008, 13:34:10
από D-Michalis
0 Απαντήσεις
3729 Εμφανίσεις