Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
16 Νοεμβρίου 2024, 17:56:13

Ψηφοφορία

Θα ενημερώνατε την επίτροπο ότι δεν επιθυμείτε υπέρβαση του 48ωρου;

Ναι, με οποιοδήποτε κόστος.
12 (52.2%)
Όχι, φοβάμαι τα αντίποινα από την κλινική/διευθυντή/διοικητή
3 (13%)
Όχι, δεν θέλω να ρισκάρω να μην πληρωθώ εφημερίες που έχω κάνει.
1 (4.3%)
Όχι, έχω έξοδα αυτή την εποχή και χρειάζομαι τις επιπλέον εφημερίες
7 (30.4%)
Όχι, γιατί θα σταματήσει να λειτουργεί η κλινική/ΚΥ
0 (0%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 23

Η ψηφοφορία έληξε: 30 Μαρτίου 2009, 01:32:56

Αποστολέας Θέμα: Εφημερίες ΕΣΥ -ΥΥ-ΚΑ και Ε.Ε.  (Αναγνώστηκε 709775 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

2 Απριλίου 2009, 20:37:31
Απάντηση #900
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
  Flone, τον εισαγγελέα τον γνωρίζει ο συντάξας το πρόγραμμα ;

ΔΙΥ ή Διοικητής;
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

2 Απριλίου 2009, 20:48:53
Απάντηση #901
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΔΙΥ ή Διοικητής;

Όχι ΔΙΥ (ακόμα...)

Έχω ακόμα να δηλώσω ότι είναι πολύ σοφή η τακτική να απαντάς στις ψηφοφορίες του forum λίγο πριν λήξουνε.
Αφού το κόστος -είτε έτσι είτε αλλιώς- προπληρωμένο είναι  >:(

2 Απριλίου 2009, 23:56:20
Απάντηση #902
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Ενημερωτικό από τη συνάντηση ΟΕΝΓΕ- Υπουργείου στις 2 Απριλίου 2009

Διευκρινήσεις για το ρεπό ειδικευόμενων στην εγκύκλιο (ότι το δικαιούνται)
Ζητάμε νέο πλαφόν...αναδρομικά από 1-1-09. Προς το παρόν αγνοείται η πλαφονιέρα.
Κονδύλια για εφημερίες για ένα τετράμηνο και βλέπουμε
ζητήθηκαν επιπλέον των 350 εκατ. ευρώ που είναι τα εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό του 2009 ως κονδύλια εφημεριών άλλα 80 εκατ. ευρώ, ώστε να καλυφθούν οι διαφορές που προκύπτουν από το νέο μισθολόγιο. Φαίνεται ότι οι 2000 νέοι επιμελητές ΔΕΝ θα εφημερεύουν. Αδύνατη προς το παρόν η κατάληψη του Υψώματος ΚΑΕ 562  (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος). Δεν είναι εύκολα αντιληπτό γιατί συζητάμε για πλαφόν υπό αυτές τις συνθήκες.
Πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής προσλήψεων τη Μ. Εβδομάδα (Στο όρος των Ελαιών...)
Επίδομα τροφής: καλώς εχορηγείτο και θα συνεχιστεί.
Συνέδριο ΟΕΝΓΕ, πραξικοπημα ΠΙΣ κλπ

Αλλά για κλινικές που νοσηλεύουν ασθενείς με τους γιατρούς ετοιμότητας ούτε λέξη!
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Απριλίου 2009, 00:03:14 από flone »

3 Απριλίου 2009, 00:52:10
Απάντηση #903
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Η επλίδα είναι πολύ θετικό πράγμα στη ζωή μας.
Έτσι, πιστεύω ότι για χάρη της λίγης ελπίδας που σας έδωσα, θα μου συγχωρήσετε το Πρωταπριλιάτικο ψέμα που σας παρέθεσα παραπάνω.
Δεν θα το ξανακάνω (ως του χρόνου 1-4 βεβαίως).
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

6 Απριλίου 2009, 19:32:16
Απάντηση #904
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Για όσους δεν ενημερώθηκαν ακόμη:
Η απόφαση για τις εφημερίες έχει ήδη υπογραφτεί από το Υγείας και έχει πάει στο Οικονομικών από όπου, όποτε λάβει υπογραφή, θα πάει για δημοσίευση σε ΦΕΚ.
Λογικό διάστημα 10-15 μέρες. Διάστημα για «καψώνια»? Άγνωστο.
Μετά, για να πάει στα νοσοκομεία και να ενταλματοποιηθεί ότι οφείλεται , απαιτούνται άλλες 20 – 30 μέρες.
Άρα, από αυτή τη στιγμή και μετά, τουλάχιστον σε 30-45 μέρες θα δούμε στην τσέπη μας λεφτά από εφημερίες.

Λεπτομέρειες: Η Υ.Α. περιλαμβάνει δαπάνες για 4 μήνες, υπολογισμένες με το παλαιό μισθολόγιο.
Θα εκδοθεί στην πορεία νέα που θα περιλάβει το νέο κοστολόγιο και τα προκύπτοντα αναδρομικά (που θα λάβουμε Κύριος είδε πότε).

Υπάρχει σε εξέλιξη και το θέμα του πλαφόν, αλλά για την ώρα ισχύει το ήδη γνωστό από πέρυσι.

(Πηγή: ενημερωτικά του συναδέλφου κ. Δ. Βαρνάβα)

(και προσοχή: Πέρασε η Πρωταπριλιά. Όχι όμως για όλους, γιατί δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι έχουμε έναν δημόσιο άνδρα -ποιόν άραγε- που, ενώ για άλλους ο μήνας έχει 9, γι' αυτόν, ο μήνας είναι συνεχώς Απρίλης και η ημερομηνία κολλημένη στην 1η/4ου. Γι' αυτό, κάθε ενημέρωση σχετική με τις δηλώσεις του εν λόγω άνδρα, ας λαμβάνεται υπ' όψιν με επιφυλάξεις)
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Απριλίου 2009, 19:35:33 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

7 Απριλίου 2009, 18:41:47
Απάντηση #905
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Η άλλη "ενημέρωση"

Το νέο πλαφόν είναι οι σημερινές αποδοχές του αρεοπαγίτη. Εγκύκλιος καθ' οδόν.
Βρέθηκαν τα άλλα 80.000.000 για τις εφημερίες
το καλύτερο: το ΥΥΚΑ εκτιμά ότι ο Νόμος είναι τόσο σαφής ώστε δεν χρειάζονται εγκύκλιοι, αλλά θα την "συνδιαμορφώσουμε" καλού-κακού
Πρεμιέρα της Αποτροπής Προσλήψεων τη Μ. Εβδομάδα (εδώ συμφωνούμε)
Στα ΚΥ θα ...φάτε καλά και αναδρομικά!

Αυτά και άλλα πολλά στο

Φυσικά πρόκειται για την ίδια συνάντηση...
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Απριλίου 2009, 18:46:06 από flone »

7 Απριλίου 2009, 22:37:49
Απάντηση #906
Αποσυνδεδεμένος

timex

Στα ΚΥ θα ...φάτε καλά και αναδρομικά!

Τι θα πει αυτο;  ???

8 Απριλίου 2009, 16:50:23
Απάντηση #907
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Λουκουμόσκονη...

Διπλά Βιβλία

H δουλοπρέπεια είναι κακό πράγμα. Επίσης, δεν ταιριάζει σε κινηματίες. Ούτε στους αυτοαποκαλούμενους στυλοβάτες ταιριάζει. Γενικά, κανείς δεν θέλει να φαίνεται δουλοπρεπής. Πολλοί, όμως, δεν μπορούν παρά να είναι. Νομίζουν ότι αυτό είναι το πιο ισχυρό διαπραγματευτικό τους όπλο. Από αυτούς πάλι, πολλοί νομίζουν σωστά!

Το αφεντικό πολύ θα λυπηθεί με τα ρεπό. Μα, βρε παιδιά, πώς θα λειτουργήσει το μαγαζί; Άμα τώρα το αφεντικό αρχίζει και λυπάται, στενοχωριόμαστε όλοι. Σου λέει, δεν ξέρεις πώς θα ξυπνήσει αύριο. Βέβαια, είναι και ο νόμος. Και να δεις που γι’ αυτό το νόμο τρέχουμε εδώ και καιρό. Αλλά πες μου, τι να τους κάνω τους νόμους άμα ξεφυσάει το αφεντικό. Όχι, πες μου. Α στο καλό τους, από το να βάλει τα κλάματα, ας πάει κι ο νόμος από κει που ήρθε.

Σκέφτεται τώρα το αφεντικό: Εδώ μέσα είναι δυο τρεις άκαρδοι, που δεν θα ιδρώσει το αυτάκι τους άμα μου βουλώσει εμένα μια στεφανιαία αύριο. Και πάνε τα βράδια και βγάζουνε και τους απινιδωτές από την πρίζα. Τι να τους κάνω, δυο τρεις είναι. Όσο τους ζορίζω, θα με ζορίζουνε. Χαζός είμαι; Αφού ζητάνε, ας τους να πάρουνε. Αιτείτε και δοθήσεται υμίν. Είναι και άλλοι που θέλουνε κι αυτοί, αλλά άμα τους παίξω το παραμύθι ότι τάχατες κάτι με σφίγγει στο στήθος, τρέχουνε να πιάσουνε τον καρδιογράφο. Αυτούς σου τους συγυρίζω εγώ μια χαρά. Αφήνω να πέσει στο διάδρομο ένα καρδιογράφημα, τάχα πως είναι δικό μου, αλλά χωρίς τα στοιχεία μου επάνω –μη μας βγει και το όνομα και μας στείλουνε σπίτι με αναπηρική. Το πιάνουνε αυτοί, βλέπουνε τα κύματα ΕΦ που έχουν αναστραφεί και έχουνε γίνει ΕΤ, χλομιάζουνε. Σιγά μη σκεφτούνε ποιανού είναι, βρε γυναίκα, το καρδιογράφημα. Να δεις που θα πάθω στ’ αλήθεια κάτι καμιά μέρα κι αυτοί θα με ξαποστείλουνε, άμωμο εν οδώ αλληλούια…Φτου, φτου, φτου. Έρχονται μετά και μου λένε, καλά, αφεντικό, εμείς μην κοιτάς που σου ζητήσαμε οκτώ. Δώσε μας τρία, κι είμαστε εντάξει. Οπότε τηλεγραφώ κι εγώ στην εταιρία, μην στείλετε άλλους και ξοδευόμαστε, μέρες που είναι, μια χαρά βγαίνει η δουλειά. Τώρα για τους τελευταίους, που μ’ αγαπάνε και με νοιάζονται, δεν έχω να πω και τίποτα. Ας είναι καλά! Έτσι κι αλλιώς, αυτοί πάντα παίρνανε ό,τι μου ζητούσανε.

Λαμπρά… Και το αφεντικό σκέφτεται πάλι. Κάτσε τώρα, γιατί άμα του τη γυρίσει κανενός και αρχίζει και τρέχει αύριο σε τίποτα εφοριακούς και ελεγκτές και μου κουβαληθεί εδώ κανένα κλιμάκιο για έλεγχο, τότε την χτυπάω την κοιλιακή ταχυκαρδία και με φυτεύουνε στο προαύλιο με άγαλμα από πάνω. Μάλλον λέω να το κάνω έτσι. Θα έχω διπλά βιβλία! Τα μπλε και τα κόκκινα.

Στα μπλε θα γράφω αυτά που δουλεύουνε. Εφ, ετ, μου (μου μου το μοσχάρι) και τέτοια. Αυτά, όποιος θέλει τα βλέπει. Ό,τι κάναμε μέχρι τώρα. Στα κόκκινα θα γράφουμε αυτά που δουλεύουνε και δίπλα αυτά που τους δίνω. Τα ρέπος, πώς τα λένε. Εκείνοι οι δυο τρεις, οι αχρείοι, τι ζητήσανε, τα γράφω. Όχι ό,τι λέει ο νόμος. Μόνο ό,τι ζητήσανε. Οι άλλοι με τον καρδιογράφο, τα συμφωνήσαμε. Θα γράφω οκτώ και θα παίρνουνε τρία. Αλλά στα κόκκινα βιβλία θα γράφω οκτώ. Για τους φίλους μου, που δεν ζητήσανε τίποτα, θα τους γράφω δέκα, βρε εγώ και παραπάνω από το νόμο τους δίνω. Κι άμα έρθει κανείς, βγάζω τα κόκκινα βιβλία, ορίστε, κύριε εγώ εφαρμόζω το νόμο. Αυτά όμως δεν κάνει να τα κυκλοφορήσουμε. Γιατί θα την ψωνίσουνε οι δυο τρεις και θα λένε, μας δουλεύετε, ρε; Άσε που μπορεί να γυρίσει ανάποδα και το μάτι κανενός από τους άλλους με τον καρδιογράφο. Άμα τώρα στραβώσει τίποτα και πούνε αύριο, αυτοί που πήρανε τα ρέπος, παρακαλώ να καταθέσουνε το αντίστοιχο ποσό στο λογαριασμό της εταιρίας, τότε κάνω και πράσινα βιβλία, βρε αδερφέ, ή δεν κάνω και τίποτα, κι άσ’ τους όλους να πάθουνε και ανακοπές. Ή βάζω αυτούς που με αγαπάνε από τώρα να κάνουνε δηλώσεις και καλά ότι δεν γουστάρουνε ρέπος, γιατί, λέει και πουθενά ότι είναι υποχρεωτικά, και κόβω από τους άλλους.

Μαράκι, γράφε. Προς την εταιρία κλπ κλπ. Μην στείλετε νέο προσωπικό Στοπ Υπάρχοντες δουλέψουν μέχρι θανάτου Στοπ Πρότασή μας δίνουμε λιγότερα Στοπ Μου πλένουνε αυτοκίνητο μου σφουγγαρίζουνε κουφώματα Στοπ Συγχαρητήρια διευθύνοντα σύμβουλο Στοπ.

Τόσο απλά ήταν τα πράγματα κι εγώ έσκαγα… Για σιγά να τινάξω και τη λουκουμόσκονη. Τι κακό ήταν κι αυτό, δεν έμεινε λουκούμι για λουκούμι.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν είναι μυθιστόρημα, είναι ρεπορτάζ...
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Απριλίου 2009, 18:14:42 από flone »

8 Απριλίου 2009, 18:03:03
Απάντηση #908
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Την ίδια ώρα, στα γραφεία της εταιρίας…

Διευθύνων Σύμβουλος (ΔΣ, για συντομία ΔΑ): Τι θα γίνει, ρε Γενικέ, αυτοί θα ξαναρχίσουνε τα ίδια με πέρυσι, μας κάνουνε εμπάργκο και οι προμηθευτές, πού να βρω εγώ μετά τόσους καθετήρες για την επίσχεση…
Γενικός: Μα γιατί ανησυχείς, δεν κατάλαβα.
ΔΑ: Τι γιατί ανησυχώ, ρε, εκείνος ο λογιστής ο παπα-Θανάσης, δεν έχει να δώσει παραπάνω φράγκα, κι άμα δεν τους πληρώσω να πάνε πασχαλιάτικα στα Τζούμπο στη Βαρυμπόμπη, γιατί είναι από το Ναϊρόμπι, θα μου κατεβάσουνε τα ρολά δυο μήνες πριν τις εκλογές και ποιος τον ακούει το Σερραίο, την τύχη μου!
Γενικός: Χμμμμ, νομίζω ότι σκέφτηκα κάτι.
ΔΑ: Λέγε γρήγορα, γιατί έχω να πάω να εκθεμελιώσω ακόμα ένα αστρικού τύπου.
Γενικός: Απλούστατο, που θα έλεγε κι η Αλίκη. Δεν μας δίνουνε λεφτά, άρα δεν έχουμε να πληρώσουμε με το καινούριο τιμολόγιο. Άμα δεν τους δώσουμε τίποτα, θα κατεβάσουνε τα ρολά. Οπότε τι κάνουμε; Λέμε, θα πληρώσουμε πρώτα με το παλιό. Άμα τους πληρώσουμε με το παλιό, δεν θα κατεβάσουνε τα ρολά. Πρώτα, γιατί δεν θα έχουνε νομική βάση, ορίστε, κύριοι, εμείς πληρώσαμε, τώρα για τις αυξήσεις, θα τις πάρετε βρε, αλλά έχει λίγο γραφειοκρατία, όλες οι αυξήσεις στο δημόσιο αναδρομικά δεν δίδονται; Ύστερα, αυτοί είναι όλοι φραγκοφονιάδες, δεκάρα δεν δίνουνε ούτε για το σύστημα ούτε για τίποτα. Άμα μπει το παραδάκι στην τσέπη, το βουλώνουνε. Γιατί, άμα πληρώσουμε με τη μία με το καινούριο, πρέπει να αρχίσουμε να τους κόβουμε από τώρα και μαύρο φίδι που μας έφαγε, ακόμα ζεστοί είναι.
ΔΑ: Και τι θα γίνει μετά, ρε Γενικέ;
Γενικός: Μετά, ποιος ζει ποιος πεθαίνει. Θα το φέρουμε και σιγά σιγά. Θα έχουνε πάρει και τίποτα αναδρομικά από αυξήσεις μισθών. Θα περιμένουνε να γίνουνε και διευθυντές. Θα έρθει και το καλοκαίρι, θα την αράξουνε στις παραλίες, σιγά μην τρέχουνε μες στην κάψα για τις νέες τιμές εφημερίας. Πετάμε και για μπλόφα και τίποτα καινούρια πρότυπα εφημερίας, εντιμότητας, και άντε γεια.
ΔΑ: Και μέχρι πότε θα το τραβάμε έτσι; Άντε και βγάλαμε και το καλοκαίρι. Μετά;
Γενικός: Μετά, ή που θα το’ χουνε ξεχάσει, ή που θα μεγαλώσει η κρίση, ή που θα το πάρουνε απόφαση, ότι τέρμα οι τάχα ενεργές και οι διπλές και οι τρίδιπλες κι άμα μας στριμώξουνε πολύ, αν και δεν το βλέπω, πετάμε κι ένα μελόδραμα, εμείς θέλουμε, εκείνος ο παπα-Θανάσης μουλάρωσε και δεν μπορούμε κι εμείς να υλοποιήσουμε και τέλος. Θα βγούμε και θύματα και ήρωες.
ΔΑ: Καλά, πώς δεν τα σκέφτηκα όλα αυτά. Μπράβο βρε, και τι άγχος είχα… Κάτσε να πάρω το Στάθη να στείλει στα μαγαζιά χαρτί ότι όπου να ’ναι πληρώνουμε με το παλιό. Κι άμα αρχίσουνε πάλι τίποτα συνελεύσεις και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες, βάζουμε κανένα δικό μας στα μαγαζιά να διαβάσει το χαρτί, σου λέει μετά, εδώ κοτζάμ Παρασπονδία λέει ότι όπου να ’ναι πληρωνόμαστε, τι επίσχεση, δε γυρνάμε καλύτερα στην επίσκεψη να ξέρουμε και το τμήμα για το βράδυ!
Γενικός: Έτσι, έτσι… Α, μόλις ήρθε κι ένα τηλεγράφημα από ένα μαγαζί. Λέει, μια χαρά βγαίνει η δουλειά και να μη στείλουμε άλλους από το Ναϊρόμπι. Δίνει και συχαρίκια…

14 Απριλίου 2009, 19:51:13
Απάντηση #909
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Όχι, όχι αυτή που περίμεναν οι νοσοκομειακοί γιατροί!

Η άλλη!

Αυτή που σκαρφίστηκε το Υπουργείο το οποίο ορμώμενο από την χθεσινή "αφυπνιστική εμπειρία"του στο Τζάνειο (και τα ποντίκια στο Ρέθυμνο)  απόφάσισε ότι μας λείπει τι λέτε;

Όχι το προσωπικό!
Όχι τα κονδύλια!
όχι οι αξιοπρεπείς αμοιβές !
Όχι τα ιατρικά μηχανήματα!
Όχι οι αξιοπρεπείς κτιριακές υποδομές!

Αλλά το ...badge!!!

Τι είναι το badge;
Το σήμα με το έμβλημα του Υπουργείου όπου θα αναγράφεται το όνομα του νοσοκομείου (προφανώς μην έχουμε καμιά ...μεταγραφή!!! ), του εργαζόμενου και η ειδικότητά του.

Διαβάστε και ....φέρτε και καμιά κροτίδα προς τα δω !Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

« Τελευταία τροποποίηση: 14 Απριλίου 2009, 19:55:23 από Αγωνιστική Παρέμβαση »
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

15 Απριλίου 2009, 01:07:28
Απάντηση #910
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Παράθεση
9. Εντέλλεσθε για την αυστηρή εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος στους χώρους του νοσοκομείου για όλους: ιατρούς, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό, Διοίκηση, επισκέπτες, ασθενείς. Επισημαίνουμε ότι με το νέο νόμο απαγορεύεται το κάπνισμα στους νοσοκομειακούς χώρους, καθώς και η διαφήμιση και πώληση καπνού από τα κυλικεία των νοσοκομείων. Η απαγόρευση αυτή ισχύει, ανεξάρτητα από την τυπική έναρξη ισχύος άλλων διατάξεων του νόμου, την 1η Ιουλίου 2009.

Για κοίτα που μερικά πράγματα αρχίζουν να ισχύουν πριν από την τυπική έναρξη ισχύος ενώ κάποια άλλα δεν ισχύουν ενώ έχει παρέλθει (προ πολλού) η τυπική έναρξη ισχύος!

15 Απριλίου 2009, 14:23:16
Απάντηση #911
Αποσυνδεδεμένος

ZArk

Επώνυμοι
Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως.

ΑΒΡΑΜΟ ζεις ΕΣΥ μας οδηγείς. ;)

Σχόλια μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Σισμανόγλειο και την απροειδοποίητη στο Τζάνειο( με προειδοποίηση ΜΜΕ) . :-\

1
....Ο κ. Αβραμόπουλος συνομίλησε με ασθενείς, επισκέπτες αλλά και με το προσωπικό του Νοσοκομείου, διαπιστώνοντας από κοντά τις συνθήκες λειτουργίας του συγκεκριμένου νοσηλευτικού ιδρύματος......(Σισμανόγλειο)

....Ο κ. Αβραμόπουλος, κατά τη δίωρη παραμονή του στο Τζάνειο, συνομίλησε με ασθενείς, συγγενείς και προσωπικό θέλοντας να διαπιστώσει από κοντά, μεταξύ άλλων, την εφαρμογή των οδηγιών, που δόθηκαν πρόσφατα στις Διοικήσεις για τη λειτουργία των νοσοκομείων σε ημέρες, που αυτά εφημερεύουν.... (Τζάνειο)

2
.....Παρατήρησα ωστόσο, ότι χρειάζονται και κάποιες βελτιώσεις, κυρίως στο κομμάτι που αφορά στην υποδοχή του κόσμου, έτσι ώστε από την ώρα που ο ασθενής μπαίνει σε ένα Νοσοκομείο, να αισθάνεται και να διαπιστώνει, ότι εκεί τον υποδέχονται με πολλή προσοχή και με σεβασμό στην αξιοπρέπειά του......(Σισμανόγλειο)

.....ότι το σύστημα υποδοχής στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο πάσχει. Και χρειάζεται άμεσα, να γίνουν παρεμβάσεις από τη Διοίκηση, ώστε τόσο οι ασθενείς όσο και οι συνοδοί τους ή οι συγγενείς τους, να αισθάνονται ότι το Νοσοκομείο, τους δέχεται, πάνω από όλα, με σεβασμό στην αξιοπρέπειά τους.......(Τζάνειο)

3
.......Όπως επίσης παρατήρησα, ότι πολλά εκ των περιστατικών, θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί σε πρωτοβάθμιο επίπεδο. .....(Σισμανόγλειο)

......Εκείνο, που επίσης διαπίστωσα, ήταν ότι τα περισσότερα εκ των περιστατικών δεν ήταν σημαντικά. Θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί σε πρωτοβάθμιο επίπεδο......(Τζάνειο)

4
...Αυτό είναι το πρόγραμμα, που εκπονούμε αυτόν τον καιρό. Και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα, που σε λίγες εβδομάδες από τώρα θα γίνει και νόμος του κράτους, θα εγκαινιάσει μια καινούργια εποχή για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ανακουφίζοντας τα μεγάλα Νοσοκομεία και προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους Έλληνες πολίτες. ....(Σισμανόγλειο)

....αποκτά σημασία η πρωτοβουλία, που έχουμε αναλάβει - και επίκειται αμέσως μετά το Πάσχα η σχετική Νομοθετική ρύθμιση - με την οποία και στην Ελλάδα πλέον καθιερώνεται η Πρωτοβάθμια Φροντίδα, έτσι ώστε τα μεγάλα νοσοκομεία, να αντιμετωπίζουν τα πραγματικά βαριά περιστατικά......(Τζάνειο)

"Έχω παρατηρήσει ότι, ακόμα και οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι τα πάντα είναι προκαθορισμένα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να τα αλλάξουμε, κοιτάζουν αριστερά-δεξιά πριν περάσουν τον δρόμο."

"Stephen Hawkings"

16 Απριλίου 2009, 13:33:07
Απάντηση #912
Αποσυνδεδεμένος

flone

Ιατροί
Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ κατανομής κονδυλίων εφημεριών (ygeianet)

"Εγκρίνουμε την καταβολή εφημεριών μέχρι 30.4.2009..."
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Απριλίου 2009, 13:34:59 από flone »

16 Απριλίου 2009, 16:59:41
Απάντηση #913
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ κατανομής κονδυλίων εφημεριών (ygeianet)

"Εγκρίνουμε την καταβολή εφημεριών μέχρι 30.4.2009..."

Προς το παρόν...ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΛΙΑ ΠΕΡΙΔΡΟΜΟ

Τα επείγοντα αριστερά, τα πρωτοβάθμια στο βάθος!

Ο θυρωρός επί της Υποδοχής
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

17 Απριλίου 2009, 07:30:54
Απάντηση #914
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
Οι εφημερίες θα υπολογισθούν με τα ισχύοντα 31.12.2008. Τυχόν διαφορές που θα προκύψουν σε εφαρμογή του . 3754/2009 θα δοθούν με
συμπληρωματική απόφαση.

Ενα φίλο είχα βρε παιδιά μια φορά στην Ιταλία, καλή του ώρα, το Franco, μέγας κομπιναδόρος, τρακαδόρος, και ο οποίος μονίμως χρωστούσε
σε όλους. Το tic του λοιπόν αυτουνού ήτανε κάθε φορά που συναντούσε κάποιον να βάζει συνεχώς το χέρι στη τσέπη, πότε από τη μιά πότε
από την άλλη, σαν να ήθελε να βγάλει λεφτά...

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
16 Απαντήσεις
47097 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2018, 12:56:39
από Γ.Κτιστάκης
1 Απαντήσεις
81060 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαΐου 2008, 13:34:10
από D-Michalis
0 Απαντήσεις
3743 Εμφανίσεις