Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Αδεια γιατρών Υπηρεσίας Υπαίθρου.
Πατρωνάκης Μάνος:
O πρόσφατος νόμος 3580/18-6-07 ΦΕΚ 134Α αναφέρει ότι η θητεία των ιατρών Υπηρεσίας Υπαίθρου μετρέπεται σε 9μηνη και η κανονική άδεια είναι 15 ημέρες.
Γνωρίζει μήπως κάποιος συνάδελφος τι ισχύει για την κανονική άδεια των ήδη υπηρετούντων ιατρών; Πριν δηλαδή η χρονική διάρκεια της θητείας αλλάξει σε 9μηνη;
Είναι 24ήμερη όπως μου αναφέρθηκε; 'Η είναι όπως και παλαιότερα, δηλαδή η άδεια που έχει χορηγηθεί υπηρετείται στο τέλος.
Ευχαριστώ.
D-Michalis:
Δικαιούνται άδεια κατά το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα (20 μέρες το πρώτο έτος ...) αλλά μπορούν να πάρουν αναλογικά άδεια από τον πρώτο μήνα (1/12ο των 20 ημερών τον πρώτο μήνα, 2/12α των 20 ημερών τον 2ο μήνα κ.λ.π. Το νόμο δεν τον έχω πρόχειρο, αλλά μπορώ να σου τον βρώ, είναι σχετικά πρόσφατος). Ότι όμως άδειες πάρουν (κανονική, εκπαιδευτική, κ,λ,π.) πρέπει να προστεθεί στην υπηρεσία τους, αφού γι' αυτούς τους γιατρούς προβλέπεται 12μηνη υπηρεσία, χωρίς να λέει πουθενά ο νόμος ότι σε αυτούς τους 12 μήνες περιλαμβάνονται κάποιες ημερών άδειες.
Άρα, υπηρετεί 12 μήνες και οι άδειες που δικαιούται, παρατείνουν την περίοδο θητείας.
Πατρωνάκης Μάνος:
Σύμφωνα με την πρόσφατη ''ερμηνεία'' του ΥΥ&ΚΑ που επισυνάπτω οι Αγροτικοί γιατροί έχουν κανονική άδεια 20 ημερών (+4 της παραμεθορίου).
Δεν διευκρινίζεται εάν η χορηγηθείσα άδεια υπηρετείται στην λήξη της ετήσιας θητείας. Παράληψη; Τροποποίηση του ισχύοντος ''καθεστώτος'';
Κύριε Μιχάλη τα φώτα σας.
D-Michalis:
Μάνο, πραγματικά δεν ξέρω. Πιστεύω ότι σκοπίμως δεν είναι σαφές.
Εγώ πάντως δίνω τις άδειες στους αγροτικούς και ενημερώνω το Τμήμα Προσωπικού του νοσοκομείου.
Εξ όσον ως τώρα γινόταν, αυτοί παρέμεναν ανάλογο διάστημα πιό πίσω, χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί θέμα.
Πάντως, αφού έτσι και αλλιώς αυτή η σειρά τελειώνει, δεν νομίζω ότι αξίζει να το ψάξουμε περισσότερο το εν λόγω θέμα.
Πατρωνάκης Μάνος:
Το ερώτημα του ως άνω εγγράφου διευκρινίστηκε από το Υπουργείο στην Υ.ΠΕ. Κρήτης.
''Οσον αφορά τους ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου, οι οποίοι είναι ήδη διορισμένοι και βάσει του άρθρου 23 παρ.2 του Ν. 2071.1992
(ΦΕΚ 123/Α/15.7.1992), θα πρέπει να υπηρετήσουν τις πάσης φύσεως άδειες τους στο τέλος της θητείας τους, μια και θα πρέπει να
συμπληρώσουν ένα χρόνο πραγματικής υπηρεσίας στο Π.Ι. ή στο Κ.Υ. όπου τοποθετήθηκαν.''
(Υ.Υ.&Κ.Α. 24/7/07 αρ. πρωτ.: Υ10γ/90837) & (Υ.ΠΕ. Κρήτης αρ.πρωτ.: 9142/2.8.07)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση