Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Αδεια γιατρών Υπηρεσίας Υπαίθρου.

<< < (2/4) > >>

timex:
Καλημέρα σας.
Να ρωτήσω κάτι σχετικό.
Τελειώνω κανονικά τον Σεπτέμβριο (είμαι με 12μηνη σύμβαση)
Περιμένω απο στιγμή σε στιγμή να μου έρθει η κοινοποίηση για την έναρξη ειδικότητας γεν.ιατρικής.
Αν πάρω άδεια τις μέρες που μου αναλογούν μέχρι τώρα (14) , τι γίνεται όταν θα μου έρθει ο διορισμός;
Θα πρέπει να τις υπηρετήσω; Και με την ειδικότητα τι θα γίνει; Θα περιμένουν πότε θα τελειώσω την υπηρέτηση των ημερών αυτών;

Αν πρέπει να τις υπηρετήσω, εκείνο το διάστημα που θα τις υπηρετώ , θα πληρώνομαι ή όχι;
Επίσης στις εφημερίες θα μπορώ να συμμετέχω;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δ. Κουναλάκης:
Δεν μπορείς να εργάζεσαι κατ' αρχήν και σαν ειδικευόμενος και σαν αγροτικός.
Μπορείς να ζητήσεις άδεια που αναλογεί στις ημέρες που έχεις εργαστεί μέχρι τώρα και όταν θα σου έρθει ο διορισμός για ειδικότητα να παραιτηθείς. Το θέμα είναι ότι εναπόκειται στο διευθυντή σου εάν κρίνει ότι υπάρχει δυνατότητα να πάρεις την άδεια ή όχι. Εάν "έχει ανάγκες η υπηρεσία" δεν θα την πάρεις. Επίσης, επειδή είναι άδεια που το διάστημα της υπηρετείται γιατί είσαι με το καθεστώς του ενός χρόνου, το διάστημα της άδειας δεν θα το πληρωθείς μάλλον, αλλά για πιο σίγουρα θα σου ο κ. Μιχάλης που έχει εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα.

D-Michalis:
Αν κατάλαβα το ερώτημα σωστά, η απάντηση είναι ότι:
1. Θα πληρωθεί τις μέρες που θα είναι σε άδεια (π.χ. 14 ημέρες) σαν να εργάζεται κανονικά (αυτό εξ' άλλου είναι το νόημα της κανονικής άδειας)
2. Θα πρέπει να πάρει το "επίδομα αδείας" αν μείνει έστω και μία μέρα παραπάνω από έτος στην υπηρεσία
3. Θα παραμείνει πίσω όσες μέρες έλειψε σε άδεια (π.χ. 14) για να "ολοκληρώσει" το έτος αγροτικού. Αυτό το "παραπίσω" θα πληρώνεται, αφού και η άδεια είναι έμμισθη, και παραπίσω κάθεται στα πλαίσια του περιεχομένου της σύμβασης διορισμού του στο αγροτικό.

Τώρα, αν δεν πάρει άδεια και συνεχίσει εργασία στο δημόσιο, δικαιούται να ζητήσει την άδεια από τη νέα δουλιά. Το θέμα είναι όμως, όπως ήδη σχολίασε ο κ. Κουναλάκης: Θα τη δώσει ο δ/ντης? δικαιούται για "υπηρεσιακές ανάγκες" να την αρνηθεί.

Καλή επιτυχία πάντως στον συνάδελφο, ότι και αν αποφασίσει.

timex:
Και παλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Για να είμαι ειλικρινής, εκείνο που θέλω να κάνω ,είναι να παρατείνω το αγροτικό μου μέχρι να λήξει το 12μηνο έτσι ώστε να μη φαίνεται ότι έχω παραιτηθεί.
Ο λόγος που θελω να το κάνω αυτό,είναι γιατι δε θέλω όταν πάω Αγγλία να φαίνεται ότι έχω παραιτηθεί απο μία έμμισθη θέση.

Σήμερα μου ήρθε η κοινοποίηση για τη θέση μου. Δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ ή όχι.  :-\

Το 12μηνο λήγει σε 5 μήνες.
Στο νοσοκομείο που έχω δηλώσει ,οι δύο τελευταίοι γενικοί που μπήκαν για ειδικότητα έλαβαν το διορισμό τους ,3-4 μήνες μετά την κοινοποίηση.

Θέλω να κάνω κάτι για να μπορέσω να ολοκληρώσω το 12μηνο.
Υπάρχει κάποια άλλη λύση ,εκτός απο αυτή της άδειας;
Κανονικής ή αναρρωτικής;

anastasios theodoridis:
Φ.Ε.Κ. 262 τεύχος Α' (23/12/2008)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Άρθρο 23

Σήμερα πλέον ο αγροτικός ιατρός δικαιούται 15 ημέρες κανονικής άδειας (12μηνη υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου).

Όλες τις άδειες εκτός της κανονικής τις υπηρετεί κανονικά (αιμοδοτικές, αναρρωτικές).

Ο παραπάνω νόμος μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα όπου ο αγροτικός ως δημόσιος υπάλληλος για 12μηνη σύμβαση εργασίας δικαιούται 20 ημέρες κανονικής άδειας, αλλά δυστυχώς τα γραφεία προσωπικού των νοσοκομείων καθώς και το αρμόδιο γραφείο του Υπουργείου Υγείας αδυνατούν να δώσουν σαφή απάντηση.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση