Γενικά > Νομικά θέματα

Άγονο αγροτικό-υποχρέωση διαμονής εντός 25χμ ;

<< < (2/8) > >>

D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος- Νοικιάζει ένα σπίτι στο πιο απομακρυσμένο σημείο της ζώνης ευθύνης (χωρίς απαραίτητα να διαμένει σ' αυτό). Αρκεί να έχει τα νόμιμα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι το έχει νοικιάσει.

--- Τέλος παράθεσης ---

Σωστά, αλλά όπως ήδη προαναφέρθηκε, θα πρέπει να έχει εγκρίνει η υπηρεσία σου διαμονή στη ζώνη ευθύνης, αντί της έδρας σου, επειδή δεν εξευρέθει "κατάλληλα" κατοικία εκεί. Γι' αυτό το μή "κατάλληλη" πρέπει να πείσεις την υπηρεσία σου, αφού πουθενά δεν προβλέπεται τι είναι κατάλληλο και τι όχι

Αδαμάντιος Σκούφαλος:

--- Παράθεση ---Μετά το πέρας του ωραρίου στα αγροτικά ιατρεία διαμένουν είτε στην έδρα του Ιατρείου είτε στην περιοχή ευθύνης τους εφόσον υπάρχει στέγη που πληροί στοιχειώδεις προϋποθέσεις διαμονής με εξαίρεση όσων συμμετέχουν σε πρόγραμμα εφημερίας της υπερκείμενης υγειονομικής μονάδας και μόνο για την ημέρα εφημερίας τους. Σε αντίθετη περίπτωση και μόνο με άδεια του εποπτεύοντος Νοσοκομείου (Ν.2071/92 άρθρο 23) δύνανται να διαμένουν και εκτός της περιοχής ευθύνης των. (Σχετ.το Υ4α/οικ.8972/6-8-96 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας)
--- Τέλος παράθεσης ---

Δημήτρη,
από τη διατύπωση δεν φαίνεται (τουλάχιστον εγώ έτσι το καταλαβαίνω) ότι απαιτείται άδεια για διαμονή εκτός της έδρας και εντός της ζώνης ευθύνης αλλά μόνο στην περίπτωση διαμονής εκτός της ζώνης ευθύνης.

D-Michalis:
Δεν απαιτείται να φαίνεται. Ανήκει στα αυτονόητα.
Για μένα όταν π.χ. μου πείς «κ. Δ/ντα, θα μείνω στο τάδε χωριό γιατί στην έδρα μου δεν υπάρχει κατάλληλη στέγη», είναι αυτονόητο ότι πρέπει να με πείσεις ότι δεν υπάρχει όντως.
Αλλιώς θα σε βγάλω στη σέντρα ως παρανόμως μη διαμένοντα στην έδρα σου.
Αυτό το έχει υιοθετήσει και το δικό μας ΠεΣΥΠ και τώρα ΥΠΕ και νομίζω θα το υιοθετήσει και οποιοδήποτε πειθαρχικό ή δικαστής, αν φτάσει εκεί.
(το ουσιώδες είναι: ποια στοιχεία απαιτούνται να υπάρχουν (ή να μην υπάρχουν) στην οικία για να με πείσουν ή όχι)

NewGP:
Λέει ο διευθυντής του ΚΥ ότι οι αγροτικοί όλων των ΠΙ οφείλουν να διαμένουν εντός της περιοχής ευθύνης τους και να εξυπηρετούν επείγοντα περιστατικά μετά την λήξη του ωραρίου τους. Να έχουν δηλαδή το κινητό τους στην πόρτα του ιατρείου και να τους καλεί ο ασθενής.

Ισχύει το ανωτέρω; Ποιός είναι ο πιο πράσφατος σχετικός νόμος;

anastasios theodoridis:
Σου έδωσε κινητό τηλέφωνο η υπηρεσία σου;
Και έχει πάντα σήμα και μπαταρία;

Νόμο για την ηλιθιότητα των διευθυντών ίσως και να βρεις αλλά για τη χιλιομετρική απόσταση των 25χιλιομέτρων δε νομίζω.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση