Δεν ξέρω αν είχες κι εσύ συμμετοχή στη σύνθεση του συγκεκριμένου εγγράφου που είχε τίτλο "Δικαιώματα και υποχρεώσεις αγροτικών γιατρών" (που όμως απαριθμούσε μόνο υποχρεώσεις....)
Τέλος, αν και είναι σαφές ότι η αναφορά στην συμμετοχή μου είναι «μπηχτή», σου λέω ότι στο έχω ξαναδιευκρινίσει ότι ο δικός μου ρόλος ήταν η συλλογή των αποφάσεων που υπήρχαν από το υπουργείο και το ΠεΣΥΠ και η γνωστοποίησή τους για διευκόλυνση των αγροτικών μου και τίποτε περισσότερο.
Ως τόσο μπαίνω στον πειρασμό να σχολιάσω ορισμένα σημεία των σχολίων του «πειραχτηρίου» που ονο0μάζεται Αδαμάντιος.
Ήταν πειρακτική μπηχτή αγαπητέ Δημήτρη.
Το ξέρεις ότι σε εκτιμώ απόλυτα.
Σε αρκετά σημεία πιο πάνω φάνηκαν τα περί ετοιμότητας.
Αλλά και στην εγκύκλιο που προανέφερα, λέει (αντλώντας εξουσιοδότηση από τον 2071, κατά την εκτίμησή μου), πέραν των άλλων που έγραψα ήδη, ότι «υποχρεούνται επίσης να παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν μετά το πέρας του ωραρίου τους…)
Μη με ρωτάτε αν είναι δίκαιο, ειδικά μετά την κατάργηση του επιδόματος που έπαιρναν. ΟΧΙ δεν είναι. Είναι όμως νομικά προβλεπόμενο και αυτό πρέπει να απασχολήσει το γιατρό που θα εμπλακεί σε περιπέτεια.
Στον 2071/1992, κατά την εκτίμησή μου, δεν αναφέρει κάτι για συνεχούς ετοιμότητας στα αγροτικά ιατρεία παρά μόνο στα ιατρεία 24ωρης ετοιμότητας (κανείς δεν ξέρει ποια είναι). Μάλιστα τα συγκεκριμένα άρθρα του 2071 που αναφέρονται στα ιατρεία 24ωρης ετοιμότητας καταργούνται με τον 2194/1994 (επομένως δεν έχει νόημα η συζήτηση για ιατρεία 24ωρης ετοιμότητας)
Να συμφωνήσουμε όλοι ότι η μοναδική σαφής αναφορά περί συνεχούς ετοιμότητας σε ΟΛΑ τα αγροτικά ιατρεία είναι το:
1. Οι ιατροί των κοινοτικών και αγροτικών ιατρείων υποχρεούνται όπως παρέχωσι καθ' όλας τας εργασίμους ώρας και εις περιπτώσεις κατεπειγούσης ανάγκης ή ατυχήματος εις πάσαν ώραν ημέρας ή νυκτός τας ιατρικάς αυτών υπηρεσίας προς άπαντας τους ησφαλισμένους αγρότας και τα μέλη της οικογενείας αυτών εις τα ιατρεία ή κατ' οίκον."
στο άρθρο 11 του 3487/1955;
Όποιος λοιπόν καλεί/διατάσσει/απειλεί σε συνεχή ετοιμότητα βασίζεται στο συγκεκριμένο νόμο που υπογράφει ο Βασιλεύς Παύλος!
Περιμένουμε λοιπόν να βρεθούν "εθελοντές" ώστε να δούμε αν θα υπάρξει κάποιο δεδικασμένο.
Προσθήκη πριν την ανάρτηση:
@ flagon
Αν το μήνυμά σου είναι το τελευταίο στη σειρά και δεν έχει αναρτηθεί άλλο, μπορείς να κάνεις τροποποίηση στα μηνύματα σου και να προσθέτεις κάτι αντί να βγάζεις συνεχόμενα μηνύματα. Πατάς το κουμπί "Τροποποίηση" που είναι πάνω δεξιά στο μήνυμά σου ανάμεσα στα "Παράθεση" και "Διαγραφή", γράφεις την προσθήκη ή κάνεις τις διορθώσεις σου στο παράθυρο που ανοίγει και μετά πατάς "αποθήκευση" που υπάρχει κάτω από παράθυρο κειμένου.
Ανάλογα μπορείς να κάνεις διαγραφή του μηνύματός σου αν θες με το κουμπί "Διαγραφή".
Προσθήκη μετά το μήνυμα του flagon ότι δεν έχει επιλογή διαγραφής. Ενδεχομένως η επιλογή της διαγραφής να μην υπάρχει σε μη επώνυμους χρήστες; Δεν το γνωρίζω.