Γενικά > Γενική συζήτηση

Αναρρωτικές άδειες

<< < (2/2)

schumifer:
Δεν καταλαβαίνω πώς εν έτει 2025 μας φαίνεται περίεργο να μπορούμε υπό προϋποθέσεις να συμβουλέψουμε ασθενή που συναντάμε σε videocall. Αν σου βήχει ασταμάτητα, έχει ρινική φωνή και βραχνάδα, και σου αναφέρει συμβατό ιστορικό, υπάρχουν χώρες που έχουν προοδεύσει αρκετά ώστε να έχουν το αντίστοιχο πλαίσιο. Και Σουηδία το ίδιο γίνεται Φλώρα. Μέχρι 7 ημέρες μπορούμε να δώσουμε αναρρωτική από βίντεοκληση αν το θεωρήσουμε λογικό.
Εδώ δυστυχώς όμως είναι Ελλάδα. Και δυνατότητα καταγραφής της βιντεοκλήσης δεν έχεις, το νομοθετικό πλαίσιο δεν υπάρχει. Και θα βρεθεί και κακοπροαίρετος ασθενής όπως και κακοπροαίρετος συνάδελφος να σε σταυρώσει.

fanisgp:
Είναι λάθος απ'την αρχή το όλο θέμα! Τι κατευθυντήριες οδηγίες και πράσινα άλογα για κάτι τόσο προσωπικό. Αν εγώ θέλω να εξυπηρετήσω κάποιον με άδεια πρέπει να το γράψουμε δημόσια;;Ή μήπως κάποιος δεν μπορεί να βήχει επίτηδες απ'το τηλέφωνο; Πάρε με βιντεοκλήση θα του πούμε; Ήμαρτον! Ο γιατρός αποφασίζει τι θα κάνει και κανένας δεν μπορεί να σου πεί πως θα χειριστείς το θέμα. Τι να κάνουμε, δεν μαθαίνονται όλα στα πανεπιστήμια.Αν δηλαδή η συνάδελφος δεν καταλαβαίνει πως αυτοί που επικαλείται δίνουν τις άδειες γιατί πληρώθηκαν, να το βγάλουμε ντελάλι;Στην Γερμανία στην Αγγλία στην Αμερική και δεν ξέρω που αλλού δεν έχετε ακούσει ποτέ να γίνονται παρατυπίες δηλαδή και θέλουμε guidelines;

schumifer:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕίναι λάθος απ'την αρχή το όλο θέμα! Τι κατευθυντήριες οδηγίες και πράσινα άλογα για κάτι τόσο προσωπικό. Αν εγώ θέλω να εξυπηρετήσω κάποιον με άδεια πρέπει να το γράψουμε δημόσια;;Ή μήπως κάποιος δεν μπορεί να βήχει επίτηδες απ'το τηλέφωνο; Πάρε με βιντεοκλήση θα του πούμε; Ήμαρτον! Ο γιατρός αποφασίζει τι θα κάνει και κανένας δεν μπορεί να σου πεί πως θα χειριστείς το θέμα. Τι να κάνουμε, δεν μαθαίνονται όλα στα πανεπιστήμια.Αν δηλαδή η συνάδελφος δεν καταλαβαίνει πως αυτοί που επικαλείται δίνουν τις άδειες γιατί πληρώθηκαν, να το βγάλουμε ντελάλι;Στην Γερμανία στην Αγγλία στην Αμερική και δεν ξέρω που αλλού δεν έχετε ακούσει ποτέ να γίνονται παρατυπίες δηλαδή και θέλουμε guidelines;

--- Τέλος παράθεσης ---

Δε χρειάζεται να είναι προσωπικό, δε χρειάζεται να γίνεται στη ζούλα. Δε χρειάζεται να είναι εξυπηρέτηση. Πάντα κάποιος μπορεί να πει σε κάθε ιατρό ότι κάτι ήταν λάθος. Οι παρατυπίες υπάρχουν λόγω της ανθρώπινης υπόστασής μας κι εκεί που υπάρχει άρτια οργάνωση και κατεθυντήριες οδηγίες. Λογικά και είναι χειρότερα τα πράγματα εκεί που επιτρέπεται στον καθένα να κάνει όπως του καπνίσει και κατά περίπτωση.
Μπορούμε καλύτερα, και η βελτίωση στα μικρά καθημερινά είναι ο απλούστερος τρόπος προς τα εκεί

fanisgp:
Θα συμφωνήσω με αυτή την τοποθέτηση του  schumifer . Κανένας δεν έπεσε να φάει ή να σταυρώσει την συνάδελφο πάντως ,απλά κάποια πράγματα δεν γράφονται. Επιμένω σε αυτό γιατί δυστυχώς στα δικά μας forum , γενικά τα ιατρικά έχουν εγγραφεί και τα διαβάζουν από φαρμακευτικούς αντιπροσώπους, γραμματειακή υποστήριξη, εναλλακτικοί επιστήμονες , διάφοροι καλοπροαίρετοι!  Χρειάστηκε κάτι ιδιαίτερο για το αυτοκίνητο μου και ο μηχανικός μου το ανέβασε στο forum τους,για συζήτηση. Έκανα τον έξυπνο λέγοντας  χαϊδευτικά γιατροί είσαστε!Εμείς μπαίνουμε υποχρεωτικά  με το ΑΦΜ μας μου λέει, για να μην γράφει ότι θέλει ο καθένας ....

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση