Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
4 Απριλίου 2025, 17:30:48

Αποστολέας Θέμα: Αναρρωτικές άδειες  (Αναγνώστηκε 341 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Χθες στις 12:40:52
Αναγνώστηκε 341 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Φλωρα Κυριακου

Επώνυμοι
Καλημέρα σε όλους,
Θα εκτιμούσα την γνώμη σας,

Τί κάνετε όταν ασθενής σας ζητάει άδεια από το τηλέφωνο ?
Αναφέρομαι σε περιπτώσεις που στέλνει θετικό τεστ γρίπης και είναι συμπτωματικός ή που αναφέρει συμπτώματα Ιογενούς εντερικής λοίμωξης κλπ που δεν έχει πως να αποδείξει απο το τηλ η ακόμα και δία ζώσης?
Η μέχρι τώρα τακτική μου είναι να τους βλέπω όλους σε ιατρείο-όπως με είχαν συμβουλεύσει παλαιότερα- αλλά σε  περιστατικά που είναι ξεκάθαρα τους δίνετε και από το τηλέφωνο ή αφού ζητήσετε βιντεοκλήση και ο άνθρωπος νοσεί ξεκάθαρα?
Πόσο καλυμμένοι είμαστε νομικά εάν δώσουμε αναρρωτική μετά από τηλ επικοινωνία η βιντεοκλήση?

Στην Αγγλία που εργάζομαι ακόμα,  τις δίνουμε και από το τηλέφωνο κανονικά αφου περάσουμε το ιστορικό ασθένειας στα clinical records και μιλήσουμε στον ασθενή για red flags etc και αυτή είναι η κοινή πρακτική όλα τα χρόνια που είμαι εκεί.

Δεν βρίσκω πουθενά κατευθυντήριες οδηγίες για τι είναι δόκιμο και θα εκτιμούσα την εμπειρία σας.

Φλώρα

Χθες στις 15:25:51
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

fanisgp

Επώνυμοι
Ο ασθενής έχει όνομα, επώνυμο, ιδιότητα, ποδοσφαιρική ομάδα... κτλ. Πως μπορεί να σου απαντήσει κάποιος, τι θα κάνει στον πελάτη του, για κάτι που είναι στην δική μας ευχέρεια πως θα το χειριστούμε; Ποια δηλαδή κατευθυντήρια οδηγία μπορεί να υπάρχει;Συγνώμη, μην μπερδεύεσαι με την Αγγλία και ταλαιπωρείσαι χωρίς λόγο για ανύπαρκτα θέματα

Χθες στις 21:41:54
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

MARIUS

Με την άυλη συνταγογράφηση έχει μπερδευτεί πολύ ο κόσμος, αλλά έχουν μπερδευτεί και οι γιατροί. Αυτό που δεν περίμενα είναι να έχουν μπερδευτεί και οι άγγλοι συνάδελφοι.

Μα γίνεται ιατρική γνωμάτευση, όπως είναι η χορήγηση αναρρωτικής άδειας, χωρίς κλινική εξέταση?

Και στη τελική, γιατί πηγαίνουμε στα ιατρεία μας? Αν είναι, να καθίσουμε στα σπίτια μας και να απαντάμε σε τηλέφωνα και να γίνονται όλα μέσω άυλης.

Σήμερα στις 10:49:54
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Φλωρα Κυριακου

Επώνυμοι
Ευχαριστώ,

Έχω ωστόσο αρκετούς ασθενείς που μου παραπονιούνται ότι άλλοι συνάδελφοι τους δίνουν άδεια μετα από το τηλεφωνική επικοινωνία, γιαυτό και έθεσα αυτό το ερώτημα.

Σήμερα στις 11:37:45
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Φλωρα Κυριακου

Επώνυμοι
P.S.
Πέσατε όλοι να με φάτε για κάτι που μου ζητούν συνέχεια και απλώς ζήτησα την εμπειρία και τη πρακτική σας στην Ελλάδα?
Ευχαριστώ

Λέξεις κλειδιά:

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
9674 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Μαΐου 2013, 22:55:27
από Δ. Κουναλάκης
7 Απαντήσεις
9510 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Φεβρουαρίου 2015, 13:49:25
από Gatekeeper