Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών (Α.Ρ.Σ.Ι.)
ΟΙ …«ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ» ΤΟΥ κ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος(...)
"Προσοχή : το σενάριο είναι εντελώς φανταστικό, κάθε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα και καταστάσεις είναι τελείως συμπτωματική…
Ο καθηγητής ιατρικής Α. Καμπόσος συνομιλεί με τον αναπληρωτή καθηγητή Β. Κολλαούζο :
ΚΑΜΠΟΣΟΣ : Ρε ξάδερφε (σημείωση : η συγγένεια των δύο ανδρών είναι και αυτή τελείως συμπτωματική …) κάτι πρέπει να κάνουμε με τον Αχρηστίδη. Τον είχαν κάνει από παλιά επίκουρο καθηγητή γιατί τους πίεσε ο πεθερός του ο Μαθουσαλέας, ο παλιός καθηγητής. Όμως ρε παιδάκι μου αυτός ο Αχρηστίδης είναι τελείως στούρνος, έχει παραγίνει το κακό του και μας εκθέτει …
ΚΟΛΛΑΟΥΖΟΣ : Κύριε καθηγητά, έχω μια ιδέα για να ξεφορτωθούμε τον Αχρηστίδη χωρίς να κακοκαρδίσουμε τον Μαθουσαλέα.
ΚΑΜΠΟΣΟΣ : Αλήθεια, ζει ο Μαθουσαλέας ;
ΚΟΛΛΑΟΥΖΟΣ : Ζει και βασιλεύει, αυτός θα μας θάψει όλους. Λοιπόν, συνεχίζω. Θα ξεφορτωθούμε τον Αχρηστίδη ενώ θα φαίνεται ότι τον αναβαθμίζουμε. Θα τον στείλουμε συντονιστή διευθυντή στο ΕΣΥ.
ΚΑΜΠΟΣΟΣ : Μπράβο Κολλαούζο, πολύ καλή ιδέα. Τώρα που το είπες θυμήθηκα ότι διοικητής στο Κρατικό Γαλατσίου διορίστηκε ένα καλό παιδί, ο Κομματοσκυλάκος, κουμπάρος του βουλευτή Γαλαζοπρασινόπουλου. Για κάτσε να τους πάρω …
(Ο Καμπόσος τηλεφωνεί πρώτα στον Γαλαζοπρασινόπουλο για να φρεσκάρει τα «κοννέ», και μετά καλεί τον Κομματοσκυλάκο).
ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑΚΟΣ : Τα σέβη μου κύριε καθηγητά, τι μπορώ να κάνω για σας;
ΚΑΜΠΟΣΟΣ : Το και το, κύριε διοικητά.
ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑΚΟΣ : Αυτό ήταν μόνο; Σιγά τα αυγά. Μισό λεπτό να μιλήσω με μία από τις γραμματείς μου, την Νούμερο 3, γιατί ξέρει πρόσωπα και πράγματα σε αυτήν την κλινική. Είχε διοριστεί εκεί νοσηλεύτρια, αλλά την έχω φέρει στο γραφείο μου με απόσπαση γιατί είναι ανηψιά του θυρωρού του υπουργού Μαυρογιαλούρου. (Ο Κομματοσκυλάκος καλεί την γραμματέα στην άλλη γραμμή).
ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑΚΟΣ : Έλα Νούμερο 3, ο διοικητής είμαι. Για πές μου με τη Διεύθυνση της παλιάς σου κλινικής, τι γίνεται ;
NOYMEΡΟ 3 : O παλιός διευθυντής ο κ. Κλαδίκης φεύγει με σύνταξη και επίσημα τον άλλο μήνα, μέχρι τώρα έπαιρνε συνέχεια αναρρωτικές γιατί είναι άρρωστος ο καημένος. Όλο το νοσοκομείο ξέρει ότι συντονιστής διευθυντής θα γίνει ο κ. Ιθαγενόπουλος, αφού ο άλλος πιο παλιός γιατρός της κλινικής ο κ. Φευγάτος συνταξιοδοτείται κι’ αυτός.
ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑΚΟΣ : To νοσοκομείο να αφήσει αυτά που ξέρει, γιατί τέτοιες σοβαρές αποφάσεις είναι αρμοδιότητα του κράτους. Άκου τι θα κάνουμε. Τη θέση του Κλαδίκη δεν θα την προκηρύξουμε σαν θέση Β΄, αλλά σαν θέση διευθυντή. Τη προκήρυξη μη την δημοσιεύσετε σε μεγάλη εφημερίδα και ξοδεύεται το νοσοκομείο, στην «Ηχώ Σαλαμεμπόρων» και στην «Φωνή της Άνω Κολοπετεινίτσας», ξέρεις τώρα …Κανονίστε να γίνει η κρίση τάκα – τάκα, γιατί έχω υποχρέωση στον Καμπόσο και στον Μαθουσαλέα. Δίνουν κάμποσους σταυρούς στον νονό μου τον Γαλαζοπρασινόπουλο. Πρέπει να εξυπηρετήσουμε τον Αχρηστίδη οπωσδήποτε. Θα καθυστερήσουμε λίγο τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για συντονιστή διευθυντή μέχρι να διοριστεί ο Αχρηστίδης. Ετοίμασε τα σχετικά έγγραφα από τώρα χωρίς να βάλεις ημερομηνίες για να είμαστε έτοιμοι να τα επικυρώσουμε μόλις χρειαστεί.
NOYMEΡΟ 3 : Μα κύριε διοικητά αυτοί από καιρό έχουν κάνει ένα σωρό χαρτιά ζητώντας καινούριους Β΄, γιατί είναι όλοι μεγάλοι σε ηλικία και δεν μπορούν πλέον να εφημερεύουν.
ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑΚΟΣ : Και τι τους φταίω εγώ που είναι όλοι ραμολιμέντα ; Εγώ τώρα που ανέλαβα γέρους τους βρήκα. Κάνε αυτό που σού λέω παιδί μου. Μόλις κλείσεις γύρνα με στην άλλη γραμμή.
ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑΚΟΣ : (ξαναμιλά με τον Καμπόσο). Όλα εντάξει κύριε καθηγητά. Κανένα πρόβλημα. Θα το τακτοποιήσουμε το παιδί.
ΚΑΜΠΟΣΟΣ : Με ειρωνεύεσαι κύριε διοικητά ; Τι «παιδί» λες τον Αχρηστίδη ; Αυτός είναι εξηντατρία, πιο μεγάλος από μένα.
ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑΚΟΣ : Αυτό λέω και εγώ, νέο παιδί. Με το νέο επερχόμενο ασφαλιστικό έχει μπροστά του τουλάχιστον 10 χρόνια να διαπρέψει σαν ηγέτης της κλινικής.
ΚΑΜΠΟΣΟΣ : Αφού άκουσα πριν που λέγατε ότι οι άλλοι –που είναι νεώτεροι- είναι ραμολιμέντα και δεν μπορούν να εφημερεύουν.
ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑΚΟΣ : Άλλο να εφημερεύεις, άλλο να διευθυντεύεις. Λοιπόν, μην ανησυχείτε για τίποτα κε καθηγητά. Από δω και πέρα θα τα ρυθμίσουμε εμείς όλα. Μόλις προκηρύξουμε τη θέση, θα σας πάρω εγώ τηλέφωνο για να πείτε στον κ. Αχρηστίδη να παραιτηθεί από το Πανεπιστήμιο και να υποβάλλει.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ (για όσους έχουν περιέργεια):
Μόλις προκηρύχθηκε η κενωθείσα θέση σαν θέση διευθυντή με απόφαση της διοίκησης (και όχι σαν θέση Β΄), εκτός από τον κ. Αχρηστίδη υπέβαλλε και κάποιος κ. Ονειροπαρμένος, χρόνια γιατρός στο Χάρβαρντ που διάβασε την προκήρυξη σε εφημερίδα μικρών αγγελιών, είχε πεθυμήσει την Ελλάδα και κάποιος πολιτικάντης ομογενής πρώην μέλος του ΚΕΠ και οπαδός του κ. Αβραμόπουλου τον είχε διαβεβαιώσει ότι πλέον υπάρχει αξιοκρατία στο ΕΣΥ.
ΚΟΥΙΖ. Ποιος πήρε τη θέση ;
Όποιος πόνταρε στον Ονειροπαρμένο, φυσικά έχασε.
Μόλις διορίστηκε ο Αχρηστίδης, ενεργοποιήθηκε η διαδικασία για ορισμό συντονιστή. Υποψηφιότητα υπέβαλλαν ο Αχρηστίδης και ο Ιθαγενόπουλος.
ΚΟΥΙΖ Νο 2. Ποιος θα γίνει συντονιστής διευθυντής ;
Όσοι ποντάρουν στον Ιθαγενόπουλο περιμένοντας το θαύμα (δίνει 17,5 : 1), άς ποντάρουν καλύτερα ότι θα πάρει ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα"
(...)