ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

1:1000 και περαιτέρω διάλυση σε 1:10.000

(1/1)

anasm:

Γειά χαρά!!

Ρε παιδιά <εννοείται κάθε ηλικίας!! ;) :)>,
μου φαίνονται κάπως "κινέζικα"..
Όταν λέει :
x mg π.χ. Αδρεναλίνης (1:1000), και το συνεχίζει, λέγοντας περαιτέρω Διάλυση σε 10.000...

Ποιά είναι η Διαδικασία και τί εννοεί??...
Δεκτό κάθε "καντήλι" που θα ρίξετε...είμαι ψαρωμένος Αγροτικός...

Χαιρετώ!! :)

mandreou:
Η μία αμπούλα αδρεναλίνης είναι το διάλυμα 1:1000, αν σε μια σύριγγα 10 ml βάλεις 1cc της αμπούλας και 9 cc φυσιολογικό ορό έχεις διάλυμα 1:10.000. Προσωπικά προτιμώ την υποδόρια έγχυση (πχ δελτοειδής) γιατί η iv έχει πολλές παρενέργειες, εξαρτάται βέβαια κι από την ανάγκη της κατάστασης που έχεις να αντιμετωπίσεις.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Όταν κάποιος είναι ή μπαίνει σε shock έχει περιφερική αγγειοσύσπαση.Τότε αντί για υποδόρια ένεση προτιμώ την ενδομυϊκή. (αν δεν υπάρχει IV οδός)

anasm:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌταν κάποιος είναι ή μπαίνει σε shock έχει περιφερική αγγειοσύσπαση.Τότε αντί για υποδόρια ένεση προτιμώ την ενδομυϊκή. (αν δεν υπάρχει IV οδός)

--- Τέλος παράθεσης ---

Καταρχάς, να σας ευχαριστήσω, πραγματικά, πάρα πολύ όλους σας... :)

Πράγματι, αυτό για την μη ένδειξη για Υποδόρια ένεση, ειδικά σε φάση Αναφυλαξίας (άρα, γενικευμένης Περιφερικής Αγγειοδιαστολής),
νομίζω, πρέπει να το έχω δεί στο 3τομο Γενικής Ιατρικής του Murtagh,
με το σκεπτικό οτι, λόγω της Αγγειοσύσπασης -άρα, Εξαγγείωσης, θα υποστεί πολύ έντονη Διάλυση η όποια Υποδόρια έγχυση...

Πάντως, γιατί να προτιμήσουμε την ΙΜ στο Δελτοειδή και όχι στο Γλουτό??
Καθαρά, δηλαδή, λόγω θέσης, και άρα πιο κοντινής απόστασης προς την καρδιά -και εν συνεχεία, πέρασμα του Φαρμάκου, πιο άμεσα, στην Περιφέρεια???...

Ευχαριστώ και πάλι :) :)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση