Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Επείγοντα Ιατρεία Νοσ. Κατερίνης: Ιστορίες Ιατρικής τρέλας με άρωμα ΠΦΥ
Δ. Κουναλάκης:
Διακρίνω μια εξωσυμβατική συμπεριφορά.
α)Έγγραφα που λένε εάν μπορείτε να ξαναπάρετε την θέση σας σε ΚΥ ή ΠΙ είναι κολάσιμα. Δεν έχει δικαίωμα να σας κρίνει σε επιστημονικό επίπεδο, ούτε να προκαταβάλει αποτελέσματα σε αυτό το θέμα. Ειδικά όταν το ΤΕΠ είναι διαφορετικό από την ΠΦΥ.
β) Δεν υπάρχει "γενικός εφημερεύοντας". Ευθύνη έχει όποιος είναι εκεί στο περιστατικό. Οι απουσιάζοντες δεν έχουν καμιά ευθύνη.
γ) Δεν δίνονται πρώτες βοήθειες σε ένα νοσοκομείο. Η έννοια "πρώτες βοήθειες" έχει εξωνοσοκομειακό χαρακτήρα και χρησιμοποιείται μόνο στα κατ' ευφημισμό νοσοκομία
δ) Είστε σε νοσοκομείο με κάτω από 200 κρεββάτια. Δεν προβλέπεται αυτόνομο τμήμα ΤΕΠ με βάση την υπουργική απόφαση. Όλα όσα κάνει είναι στον αέρα. Δεν υφίσταται σαν τμήμα το ΤΕΠ. Είναι προσωπικές ευθύνες, η διακομιδή χειρουργικού περιστατικού χωρίς εμπλοκή του εφημερεύοντα χειρουργού. Μεγάλη προσοχή, κάνετε επικίνδυνα πράγματα.
Μάλλον προσπαθεί να σπάσει το ηθικό σας και θέλει προσεκτικούς και νομικούς χειρισμούς, ψυχρά και τεχνοκρατικά.
Koterakis:
[.
Τ.Μαλλές:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Το τμήμα επειγόντων του Νοσοκομείου
--- Τέλος παράθεσης ---
Να μου επιτρέψεις να επιμείνω συναδέλφισα...Δεν πρόκειται για ΤΕΠ Μην τους κάνετε τη χάρη να μιλάτε για ΤΕΠ.Είναι επείγοντα εξωτερικά ιατρεία της παθολογικής,της καρδιολογικής,της χειρουργικής κλινικής.Στα οποία εξωτερικά ιατρεία είναι τόσο λογικό να εργάζεται Γενικός Γιατρός όσο θα ήταν να εργάζεται και στα αντίστοιχα τακτικά ιατρεία.Η χρήση όμως του όρου ΤΕΠ,είναι και λανθασμένη και σε βάρος σας.Γιατί αν μιλάμε για ΤΕΠ πέφτουμε σε κουβεντούλες περί επάρκειας,κι άλλα τέτοια ομιχλώδη.Αντιθέτως τα πράγματα είναι απλούστερα στην περίπτωση σας.Σας υποχρεώνουν να λειτουργείτε ιατρεία ειδικοτήτων στις οποίες δεν ανήκετε.Και το παράνομο και παράλογο εδώ είναι προφανές.Όπως δεν μπορεί ο καρδιολόγος να κάνει τακτικό ορθοπαιδικό ιατρείο έτσι και ο Γ.Γ δεν μπορεί να κάνει επείγον ή τακτικό ιατρείο άλλης ειδικότητας.Γι αυτόν τον λόγο ξαναλέω μην τους κάνετε τη χάρη να μιλάτε για ΤΕΠ.Ούτε για επάρκεια και άλλα τέτοια.Ποια επάρκεια;;Σε μια ειδικότητα που δεν έχω;Προφανώς ως Γ.Γ. δεν έχω την επάρκεια καμιάς άλλης ειδικότητας.Τι να αποφασίσει το ΚΕΣΥ;; Αν ένας ειδικός έχει την επάρκεια να ασκεί και μια άλλη ειδικότητα;Γιατί στην περίπτωση σας για αυτό μιλάμε.Δηλαδή το ερώτημα που απευθύνθηκε στο ΚΕΣΥ είναι αστείο και μάλιστα φοβάμαι ότι υπάρχει σημαντική πιθανότητα να πάρετε και μη ευνοϊκή απάντηση...
πρώτη & καλύτερη:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Το τμήμα επειγόντων του Νοσοκομείου
--- Τέλος παράθεσης ---
Να μου επιτρέψεις να επιμείνω συναδέλφισα...Δεν πρόκειται για ΤΕΠ Μην τους κάνετε τη χάρη να μιλάτε για ΤΕΠ.Είναι επείγοντα εξωτερικά ιατρεία της παθολογικής,της καρδιολογικής,της χειρουργικής κλινικής.Στα οποία εξωτερικά ιατρεία είναι τόσο λογικό να εργάζεται Γενικός Γιατρός όσο θα ήταν να εργάζεται και στα αντίστοιχα τακτικά ιατρεία.Η χρήση όμως του όρου ΤΕΠ,είναι και λανθασμένη και σε βάρος σας.Γιατί αν μιλάμε για ΤΕΠ πέφτουμε σε κουβεντούλες περί επάρκειας,κι άλλα τέτοια ομιχλώδη.Αντιθέτως τα πράγματα είναι απλούστερα στην περίπτωση σας.Σας υποχρεώνουν να λειτουργείτε ιατρεία ειδικοτήτων στις οποίες δεν ανήκετε.Και το παράνομο και παράλογο εδώ είναι προφανές.Όπως δεν μπορεί ο καρδιολόγος να κάνει τακτικό ορθοπαιδικό ιατρείο έτσι και ο Γ.Γ δεν μπορεί να κάνει επείγον ή τακτικό ιατρείο άλλης ειδικότητας.Γι αυτόν τον λόγο ξαναλέω μην τους κάνετε τη χάρη να μιλάτε για ΤΕΠ.Ούτε για επάρκεια και άλλα τέτοια.Ποια επάρκεια;;Σε μια ειδικότητα που δεν έχω;Προφανώς ως Γ.Γ. δεν έχω την επάρκεια καμιάς άλλης ειδικότητας.Τι να αποφασίσει το ΚΕΣΥ;; Αν ένας ειδικός έχει την επάρκεια να ασκεί και μια άλλη ειδικότητα;Γιατί στην περίπτωση σας για αυτό μιλάμε.Δηλαδή το ερώτημα που απευθύνθηκε στο ΚΕΣΥ είναι αστείο και μάλιστα φοβάμαι ότι υπάρχει σημαντική πιθανότητα να πάρετε και μη ευνοϊκή απάντηση...
--- Τέλος παράθεσης ---
Πολύ εύστοχο σχόλιο
D-Michalis:
Άλλοι οι κανόνες (και τα προβλεπόμενα στη νομοθεσία) για τα ΤΕΠ, άλλοι για τα ιατρεία ειδικοτήτων (Επείγοντα ή όχι).
Πολύ σωστά. Πρόκειται για ιατρεία ειδικοτήτων και όχι για ΤΕΠ.
Σ' αυτό το σκεπτικό είχε κινηθεί και η παλαιότερη παρέμβαση της ένωσης.
Σ' αυτό το σκεπτικό πρέπει να κινούνται οι συνάδελφοι όταν αντιμετωπίζουν αυτό το θέμα.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση