Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Επείγοντα Ιατρεία Νοσ. Κατερίνης: Ιστορίες Ιατρικής τρέλας με άρωμα ΠΦΥ

<< < (2/8) > >>

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤώρα άντε να ξεμπλέξουμε από την κριτική για το τίτλο ή για το ότι βάζουμε links! ;)!Αλλά αγαπητοί συνάδελφοι δεν έχουμε άλλο τρόπο να παρουσιάσουμε το θέμα.
Αξίζει το κόπο να διαβάσετε: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--- Τέλος παράθεσης ---
Γιατί το να γράψετε 5 σειρές που να προλογίζουν το Link και αμέσως μετά το link είναι δύσκολο;
Ένα Link χωρίς τουλάχιστον κάποιο κατατοπιστικό τίτλο και ακόμη καλύτερα κάποιες σειρές περιγραφή θα ήταν καλό να αποφεύγεται.

sofia:
ΤΕΠ Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης


λοιπόν, στο forum δεν προλάβαμε να περιγράψουμε το ζήτημα γιατί διαρκώς γράφουμε απαντήσεις και διάφορα άλλα προς τη διοίκηση!

Το Νοσοκομείο Κατερίνης λειτουργεί με 177 κλίνες και με λίγο προσωπικό, ενώ μόλις πρόσφατα εγκρίθηκε ο νέος οργανισμός του.
Εμάς μας τοποθέτησε ο διοικητής σε θέση του μοναδικού υπεύθυνου ειδικού γιατρού της εφημερίας του ΤΕΠ και όχι στη διαλογή ή σε άλλη θέση ΠΦΥ όπως νομίζουν μερικοί.
Τη δουλειά της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης την κάνουν στο Νοσοκομείο οι ειδικευόμενοι και εμάς μας ήθελε για να αναλάβουμε και την ευθύνη της δευτεροβάθμιας περίθαλψης κάτι που προφανώς είναι πέραν των δυνατοτήτων μας. Επειδή κινήσαμε εξώδικη διαδικασία και ζητήσαμε τη συμβολή του διοικητή της ΔΥΠΕ, το θέμα παραπέμφθηκε στο ΚΕΣΥ που είναι το αρμόδιο όργανο να κρίνει ποια είναι τα όρια της ειδικότητάς μας και αν είμαστε οι κατάλληλοι για το ΤΕΠ του νοσοκομείου.

Σε αντάλλαγμα ζήτησε ο διοικητής μας κ. Χρίστογλου να δηλώσουμε πως δεν είμαστε κατάλληλα εκπαιδευμένοι για αυτό εγγράφως, πράγμα που κάναμε γιατί μας προέτρεψε και ο διοικητής της ΔΥΠΕ σε αυτό. Τώρα το χρησιμοποιεί ο Διοικητής μας ως δήλωση ανεπάρκειας!!!!! και μας απειλεί και με απόλυση! Ακολουθεί σπάσιμο νεύρων ποικιλοτρόπως όπως με το να μην εγκρίνει άδειες και άλλα! Ο διευθυντής δε της Ιατρικής Υπηρεσίας κάνει ότι του λέει ο διοικητής χωρίς να έχει δική του άποψη και μας τιμώρησε με χαμηλές εκθέσεις αξιολόγησης!
Οι συνάδελφοι του Νοσοκομείου κάνουν κατά τα γνωστά την πάπια.

Αυτά εν ολίγοις. Ημαστε μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα και επιλέξαμε τη στάση που μας υπαγόρευσε η συνείδησή μας και όχι φυσικά για να αποφύγουμε τη δουλειά και τις ευθύνες όπως κατηγορηθήκαμε.
Πώς θα προστατευθούμε από τη διοικητική αυθαιρεσία; οι διοικητές από ποιον ελέγχονται; πότε θα είναι δίκαιη και αξιοκρατική η καθημερινότητά μας;

φιλικά

Σοφία Κωτσοπούλου
 

Δ. Κουναλάκης:
Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν καταλαβαίνω:
α)Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕμάς μας τοποθέτησε ο διοικητής σε θέση του μοναδικού υπεύθυνου ειδικού γιατρού της εφημερίας του ΤΕΠ και όχι στη διαλογή ή σε άλλη θέση ΠΦΥ όπως νομίζουν μερικοί.
--- Τέλος παράθεσης ---
Τι σημαίνει μας τοποθέτησε; Προκηρύχτηκαν θέσεις και τις πήρατε ή εργάζεστε σε κάποια άλλη θέση και οριστήκατε υπεύθυνοι μέχρι να στελεχωθεί κανονικά το ΤΕΠ. Από την νομοθεσία για τα ΤΕΠ που βγήκε, μάλλον το δεύτερο πρέπει να έγινε και επειδή έχετε κάτω από 200 κρεβάτια ας ξεχάσουμε το ΤΕΠ σαν ξεχωριστό τμήμα.
β) Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤη δουλειά της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης την κάνουν στο Νοσοκομείο οι ειδικευόμενοι και εμάς μας ήθελε για να αναλάβουμε και την ευθύνη της δευτεροβάθμιας περίθαλψης κάτι που προφανώς είναι πέραν των δυνατοτήτων μας.
--- Τέλος παράθεσης ---
Τι σημαίνει αυτό;
γ)Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπειδή κινήσαμε εξώδικη διαδικασία και ζητήσαμε τη συμβολή του διοικητή της ΔΥΠΕ, το θέμα παραπέμφθηκε στο ΚΕΣΥ που είναι το αρμόδιο όργανο να κρίνει ποια είναι τα όρια της ειδικότητάς μας και αν είμαστε οι κατάλληλοι για το ΤΕΠ του νοσοκομείου.
--- Τέλος παράθεσης ---
Υπάρχει πρόσφατη σχετική νομοθεσία και υπάρχουν και consensus panel που είχαν γνωμοδοτήσει στο παρελθόν για την Ελλάδα και πρότειναν για νοσοκομεία κάτω των 200κλινών μόνο γενικούς ιατρούς στο ΤΕΠ. Η χρήση γενικού ιατρού σε ΤΕΠ επιτρέπεται μόνο εφόσον υπάρχει "αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική, διάσωση...." όπως αναγράφει η υπουργική απόφαση. Και παρακάτω λέει ότι η γνώση τεκμηριώνεται με πιστοποιητικό επάρκειας ή εμπειρία από αυτόνομα τμήματα ΤΕΠ Ελλάδας ή Εξωτερικού. Δεν νομίζω ότι θα σας απαντήσει κάτι διαφορετικό το ΚεΣΥ και μάλλον για λόγους καθυστέρησης στάλθηκε εκεί.
δ) Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣε αντάλλαγμα ζήτησε ο διοικητής μας κ. Χρίστογλου να δηλώσουμε πως δεν είμαστε κατάλληλα εκπαιδευμένοι για αυτό εγγράφως, πράγμα που κάναμε γιατί μας προέτρεψε και ο διοικητής της ΔΥΠΕ σε αυτό. Τώρα το χρησιμοποιεί ο Διοικητής μας ως δήλωση ανεπάρκειας!!!!! και μας απειλεί και με απόλυση!
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν είναι εις γνώση μου τέτοια δυνατότητα του διοικητή, πως το στηρίζει αυτό; Ειδικά όταν η θέση στην οποία προσληφθήκατε είναι όχι στο ΤΕΠ. Εσείς ζητήσατε εγγράφως και ταυτόχρονα εκπαιδευτική άδεια για να εκπαιδευτείτε αφού σας έχουν βάλει σε θέση που δεν έχετε τα τυπικά προσόντα;
ε) Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑκολουθεί σπάσιμο νεύρων ποικιλοτρόπως όπως με το να μην εγκρίνει άδειες και άλλα! Ο διευθυντής δε της Ιατρικής Υπηρεσίας κάνει ότι του λέει ο διοικητής χωρίς να έχει δική του άποψη και μας τιμώρησε με χαμηλές εκθέσεις αξιολόγησης!
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό μπορεί να το κάνει για υπηρεσιακές ανάγκες εδώ και καιρό, και για εκπαιδευτική άδεια πρέπει να παρουσιάζεις εργασία για να είναι υποχρεωμένος να σου δώσει. Προσωπικά, πάντοτε σε άρνηση να μου δώσουν άδεια, απαιτώ να υπογράψουν και να γράψουν δεν εγκρίνεται. Έχει χρήσεις αυτό. Εάν πιστεύετε ότι οι εκθέσεις αξιολόγησης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, υπάρχει το σώμα επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης και μη αιτιολογημένη πράξη είναι παράβαση καθήκοντος που είναι αρκετά βαρύ σαν ποινή.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Καλό θα ήταν συνάδελφε να μας δώσεις περισσότερες διευκρινήσεις για το ρόλο που έχει ή ήθελαν να έχει ο Γενικός γιατρός στα ΤΕΠ με παραδείγματα:

Α) Έρχεται περιστατικό που η κατάσταση του απαιτεί εισαγωγή σε οποιαδήποτε κλινική (παθολογική, χειρουργική, καρδιολογική κλπ). Ποιος κρίνει αν θα γίνει εισαγωγή και σε ποιά κλινική; Ο Γ.Ι. του ΤΕΠ ή αρχίζει το γνωστό πινγκ πόνγκ: «καρδιολογικά δε βλέπω κάτι το οξύ, ας εισαχθεί στο παθολογικό», «παθολογικά δε βλέπω κάτι, να εισαχθεί στο χειρουργικό», «χειρουργικώς ουδέν το οξύ, ας εισαχθεί στο παθολογικό για παρακολούθηση».
Γιατί αν αποφασίζει ο Γενικός Γιατρός τότε για σπάσιμο…. «Όλα μέσα» κι άσε τις κλινικές μετά να αποφασίσουν. Να σου πω εγώ για πότε το ξανασκέφτονται.

Β) Έρχεται περιστατικό που παρ’ όλες τις γνώσεις σου σαν γενικός γιατρός κρίνεις ότι δεν απαιτεί εισαγωγή όμως θέλεις και περαιτέρω εξέταση ή/και αντιμετώπιση (π.χ. ένας δύσκολος τένοντας που πρέπει να συρραφεί από ορθοπεδικό) από γιατρό ανάλογης ειδικότητας. Υπάρχει τέτοιος γιατρός σε εφημερία; Αν ναι, τότε πάλι για σπάσιμο……. «Εξέταση από όλους» ακόμη και για τα απλά περιστατικά.

Γ) Έρχεται βαρύ περιστατικό που θέλει άμεση αντιμετώπιση στα ΤΕΠ (π.χ. πολυτραυματίας, ανακοπή). Έχεις υποστήριξη από ανάλογες ειδικότητες; Π.χ. υπάρχει αναισθησιολόγος ή μοναδίστας γενικότερα να κάνει μια διασωλήνωση που δεν μπόρεσες να κάνεις εσύ ή να βάλει μια υποκλείδια/σφαγίτιδα που δεν κατάφερες ή δεν ξέρεις να βάλεις;

EzeΤΡΟΛ:
Είναι αλήθεια ότι ο εν λόγω Δίκας έχει διατελέσει φαρμακάς;

Είναι αλήθεια ότι έχει εκφράσει δημοσίως τη γνωμάρα "Όλα τα ΚΥ και τα ΠΙ της χώρας πρέπει να κλείσουν αφού οι γιατροί που είναι σ' αυτά τα ....." (ρήμα που παράγει ήχο τύπου χρατς-χρουτς);
Προφανώς αυτή την εντύπωση απεκόμισε από τον πρότερο βίο του, οπότε όμως και δεν τολμούσε να το πει τότε στους γιατρούς.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση