Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο
Την χτύπησε επειδή δεν του έδωσε φάρμακα
anastasios theodoridis:
Τον μπελά της βρήκε μια νεαρή γιατρός η οποία, ακολουθώντας το γράμμα του νόμου, αρνήθηκε να χορηγήσει συνταγή φαρμάκων χωρίς ιατρική γνωμάτευση.
Συγκεκριμένα, η ιατρός του Αγροτικού Ιατρείου Δάφνης Σερρών καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον γιο μιας ηλικιωμένης ασθενούς χθες το μεσημέρι.
Όπως υποστηρίζει η γιατρός, τα πράγματα «βγήκαν» εκτός ελέγχου όταν η ίδια αρνήθηκε να χορηγήσει στην ηλικιωμένη συνταγή ηρεμιστικών φαρμάκων. Εξοργισμένος ο γιος της, πήγε στο γραφείο της και μετά από έντονη λογομαχία άρχισε να την γρονθοκοπεί στο κεφάλι.
Η γιατρός κατάφερε να ειδοποιήσει την αστυνομία και τραυματισμένη πήγε στο κοντινό Κέντρο Υγείας Μαυροθάλασσας. Στη συνέχεια διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όπου και νοσηλεύτηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Το πρωί η γιατρός επισκέφθηκε τον ιατροδικαστή Σερρών, ενώ υπέβαλε μήνυση εναντίον του φερόμενου ως δράστη, ο οποίος και διαφεύγει την σύλληψη.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
anastasios theodoridis:
Καθημερινό φαινόμενο στο Περιφερειακό Ιατρείο Πτολεμαΐδας. Για τους πρώτους 2 μήνες το βρίσιμο και οι έντονες λογομαχίες ήταν κάτι παραπάνω από συνηθισμένο φαινόμενο.
Κάποιοι τόλμησαν και να σηκώσουν χέρι.....πλέον συνταγογραφούν στο Νοσοκομείο, αφού σφράγισα το συνταγολόγιό τους ώστε να μην ξανασυνταγογραφήσουν όσο διάστημα θα είμαι αγροτικός ιατρός στο συγκεκριμένο ιατρείο.
Δυστυχώς όμως η αιτία των παραπάνω παρατράγουδων δεν είναι άλλη παρά οι προηγούμενοι συνάδελφοι που συνταγογραφούσαν χωρίς ιατρική γνωμάτευση με μόνο γνώμονα το οικονομικό συμφέρον, όπως επίσης και οι συνάδελφοι αγροτικοί που παρανομούν συνταγογραφώντας χωρίς ιατρική γνωμάτευση.
Όταν έρχεται ο ασφαλιζόμενος και σου λέει "ο αγροτικός στο χωριό γιατί μου τα γράφει" ή "ο προηγούμενος πως μου τα έγραφε" άντε να κάτσεις να του εξηγήσεις τα ανεξήγητα.
timex:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Κάποιοι τόλμησαν και να σηκώσουν χέρι.....πλέον συνταγογραφούν στο Νοσοκομείο, αφού σφράγισα το συνταγολόγιό τους ώστε να μην ξανασυνταγογραφήσουν όσο διάστημα θα είμαι αγροτικός ιατρός στο συγκεκριμένο ιατρείο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Τι θα πει σφράγισες το συνταγολόγιο ωστα να μη ξανασυνταγογραφησουν;
Γίνεται κάτι τέτοιο;
Τι έγραψες ακριβώς;
Μπορούν να το κάνουν και οι γενικοί γιατρού αυτό ή μόνο οι αγροτικοί;
anastasios theodoridis:
Έβαλα την σφραγίδα μου στην πρώτη σελίδα με τις οδηγίες ώστε να θυμάμαι αν έρθει ξανά κάποιος από αυτούς που δημιούργησαν φασαρία να μην τους συνταγογραφήσω.
Κράτησα φυσικά και τα στοιχεία γιατί ο ένας "μάγκας", "έξυπνος" πήγε και άλλαξε συνταγολόγιο .....αλλά δυστυχώς και πάλι έφαγε "πόρτα" και ας διαμαρτυρήθηκε στη Δ/ντρια του Κ.Υ., στο Δκτη του Νοσοκομείου και στους ανταποκριτές του Ο.Γ.Α.
Με τα "ζώα" συνηθίζω να συμπεριφέρομαι ανάλογα ώστε να με αντιληφθούν εύκολα.
EzeΤΡΟΛ:
Η βάναυση κακοποίηση της συναδέλφου από τον αφιονισμένο κάφρο ασφαλισμένο, φέρνει στο προσκήνιο με τον πιο εμφατικό τρόπο την άσκηση βίας, ψυχολογικής τε και σωματικής, από ασφαλισμένους (και λοιπούς "ενδιαφερόμενους") σε βάρος των ιατρών της ΠΦΥ κατά την άσκηση της συνταγογραφίας.
Αν πολλές φορές δεν βρήκα το κουράγιο να αντιταχθώ μέχρις εσχάτων όπως η ηρωίδα ιατρός του Π.Ι. Δάφνης και τελικά ενέδωσα στις επιταγές του ασφαλισμένου, είναι γιατί πολλές φορές αισθάνθηκα τον κίνδυνο να ασκηθεί βία σε βάρος μου, έτσι "επί ξύλου κρεμάμενος" όπως πηγαίνω ανάμεσα σε άγνωστους-εχθρικούς πληθυσμούς "ευθύνης" μου.
Μετά το σημερινό αποτρόπαιο γεγονός, θα καταστούμε δίκαια περίγελως κάθε επαγγελματικού κλάδου της Ελ, αν δεν προβούμε σε αποφασιστικά μέτρα:
- Πενθήμερη στάση συνταγογραφίας σε όλα τα Π.Ι. και Κ.Υ. της Ελλάδας, αρχόμενη από αύριο
- Ανακήρυξη της 3ης Δεκεμβρίου ως "Ημέρα του Ιατρού της ΠΦΥ", με παράλληλη απόδοση τιμών στην ηρωίδα-σύμβολο των αγώνων μας, ιατρό του ΠΙ Δάφνης Σερρών
- Βαριά, παραδειγματική καταδίκη του δράστη της δολοφονικής επίθεσης κατά της ιατρού μέσα στο ΠΙ
Θα επανέλθω μόλις μαζέψω links γύρω από το γεγονός, αλλά και μόλις καλμάρω λίγο, γιατί αν συνεχίσω να γράφω διατρέχω κίνδυνο να με μπανάρουν από το φόρουμ οι Administrators.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση