Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ
Εμβολιασμοί για την Η1Ν1 στα Κέντρα Υγείας
timex:
Επειδή θα ξεκινησαν οι εμβολιασμοί στα Κεντρα Υγείας θα ήθελα να ρωτήσω σε ποια άτομα δεν κάνετε το εμβόλιο.
Στις παρακάτω ιστοσελίδες υπάρχουν οδηγίες χρήσης των Focetria και Pandemrix.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Εγγραφή ή Είσοδος
Συμμετείχα στους εμβολιασμούς που έγιναν στο νοσοκομείο μας και δεν έκανα το εμβόλιο σε άτομα που ήταν αλλεργικά σε φάρμακα, ήταν αλλεργικά σε νυγμα σφήκας ή μέλισσας, που έπαιρναν κορτιζόνη , και κάποια που είχαν νευρολογικά νοσήματα ( πχ υδροκέφαλος)
Εσείς ποιους εμβολιάζετε και ποιους όχι;
ZArk:
Σε εμάς (Π.Ι.) δεν έχουν δώσει ακόμα τα εμβόλια αν και θεωρητικά εχει ενεργοποιηθεί το εμβολιαστικό μου κέντρο, θα μας ειδοποιήσουν σύντομα ήταν η απάντηση απο το νοσοκομείο. Βεβαια δεν υπάρχει και ενδιαφέρον του κόσμου. Μεγάλη απορία έχω και εγώ πάντως πάνω σε αυτό το ερώτημα.
Μαρία Χόρτη:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπειδή θα ξεκινησαν οι εμβολιασμοί στα Κεντρα Υγείας θα ήθελα να ρωτήσω σε ποια άτομα δεν κάνετε το εμβόλιο.
Στις παρακάτω ιστοσελίδες υπάρχουν οδηγίες χρήσης των Focetria και Pandemrix.
Εγγραφή ή Είσοδος
Εγγραφή ή Είσοδος
Συμμετείχα στους εμβολιασμούς που έγιναν στο νοσοκομείο μας και δεν έκανα το εμβόλιο σε άτομα που ήταν αλλεργικά σε φάρμακα, ήταν αλλεργικά σε νυγμα σφήκας ή μέλισσας, που έπαιρναν κορτιζόνη , και κάποια που είχαν νευρολογικά νοσήματα ( πχ υδροκέφαλος)
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν νομίζω ότι υπάρχει αντένδειξη για το εμβόλιο εάν ο ασθενής είναι αλλεργικός σε νυγμό υμενοπτερου ή σε άλλα φάρμακα πλην των συστατικών του εμβολίου (κυρίως δηλαδή στο αυγό, τη γενταμυκινη για το pandermix και τη νεομυκίνη για το focetria). Εγω τουλάχιστον έχω εμβολιάσει αρκετούς αλλεργικούς σε υμενόπτερα ή άλλα αντιβιοτικά χωρίς να παρατηρηθεί το παραμικρό.
Σε απορίες μας πάντως σωστό είναι να συμβουλευόμαστε το ΚΕΕΛΠΝΟ, πρόσφατα μάλιστα με συνέδεσε και μίλησα με αλλεργιολόγο. Το θέμα είναι οτι ο αλλεργιολόγος μπορει να σε καθησυχάσει τηλεφωνικώς αλλά εσυ βάζεις τη σφραγιδουλα σου και εσυ θα βαράς αδρεναλίνες για να αντιμετωπίσεις την αλλεργική αντίδραση...
flone:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣε απορίες μας πάντως σωστό είναι να συμβουλευόμαστε το ΚΕΕΛΠΝΟ, πρόσφατα μάλιστα με συνέδεσε και μίλησα με αλλεργιολόγο. Το θέμα είναι οτι ο αλλεργιολόγος μπορει να σε καθησυχάσει τηλεφωνικώς αλλά εσυ βάζεις τη σφραγιδουλα σου και εσυ θα βαράς αδρεναλίνες για να αντιμετωπίσεις την αλλεργική αντίδραση...
--- Τέλος παράθεσης ---
Φαντάζομαι ότι στο ΚΕΕΛΠΝΟ θα έχουνε και νευρολόγο, για τις απορίες. Για συνδέστε, παρακαλώ...
Αν δεν έχουνε, θα ήταν καλή ιδέα να πάρουνε.
Καθόλου καλή ιδέα πάντως δεν είναι να παραπέμπονται οι προς εμβολιασμόν στο νευρολόγο, (όχι στο νευρολόγο ΤΟΥΣ, στον κοντινότερο επιμελητή νευρολόγο) για να δώσει διχοτομούμενες απαντήσεις (μπορώ/δεν μπορώ να κάνω το εμβόλιο, θα πάθω/δεν θα πάθω τίποτα). Δε νομίζω να "προβλέπεται" αυτό, η διαδικασία είναι ιεραρχικά δομημένη από τον WHO μέχρι το εμβολιαστικό κέντρο. Άν δεν ξέρουνε όλοι αυτοί, τότε δεν ξέρει κανείς.
Επίσης φοβάμαι να γυρνάω μόνος το βράδυ στη... "ζούγκλα".
"Μα ο νευρολόγος είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα".
Loumakis:
Εγγραφή ή Είσοδος...Συμμετείχα στους εμβολιασμούς που έγιναν στο νοσοκομείο μας και δεν έκανα το εμβόλιο σε άτομα που ήταν αλλεργικά σε φάρμακα, ήταν αλλεργικά σε νυγμα σφήκας ή μέλισσας, που έπαιρναν κορτιζόνη , και κάποια που είχαν νευρολογικά νοσήματα ( πχ υδροκέφαλος)
--- Τέλος παράθεσης ---
Απο τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον εμβολιασμό των ομάδων υψηλού κινδύνου: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Ενήλικα άτομα σε υψηλό κίνδυνο για σοβαρή νόσηση από τη νέα γρίπη που έχουν ένδειξη εμβολιασμού με το νέο εμβόλιο
---Άτομα που έχουν:
Xρόνια νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος (χρόνια αποφρακτική
πνευμονοπάθεια ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες, άτομα με σοβαρό άσθμα)
Xρόνια νοσήματα του καρδιαγγειακού συστήματος (εξαιρείται η απλή υπέρταση)
Xρόνια νεφρική ανεπάρκεια ή αιμοκάθαρση
Xρόνια ηπατική ανεπάρκεια
Xρόνια νευρολογικά ή νευρομυϊκά νοσήματα
Xρόνια μεταβολικά νοσήματα (περιλαμβάνεται και σακχαρώδης διαβήτης και
μεγάλη παχυσαρκία με BMI≥40)
Συγγενή ανοσοκαταστολή, επίκτητη ή αποτέλεσμα φαρμακευτικής αγωγής
(μεταμόσχευση, αιμοσφαιρινοπάθειες, νεοπλασίες, αιματολογικές κακοήθειες,
νοσήματα κολλαγόνου, μακροχρόνια λήψη κορτικοειδών, λοίμωξη με HIV / ΑΙDS )
---Άτομα μικρότερα από 19 ετών που λαμβάνουν μακροχρόνια αγωγή με
ασπιρίνη
---Έγκυες γυναίκες
---Παιδιά που παρακολουθούν μαθήματα σε ειδικά σχολεία
Επομενως, για άτομα που εχουν χρόνια νευρολογικά νοσήματα υπαρχει ένδειξη και οχι αντενδειξη εμβολιασμού. Το ίδιο ισχύει για όσους παίρνουν κορτιζόνη (κατασταση ανοσοκαταστολής), ασχέτως αν ενδεχομένως σε αυτούς το εμβόλιο αποδειχθεί λιγότερο αποτελεσματικό, λόγω της κορτιζόνης. Οσο για αυτούς που είναι αλλεργικοί σε άλλα φάρμακα ή στα υμενόπτερα, συμφωνώ με την mchorti οτι αυτο δεν συνιστα αντένδειξη εμβολιασμού.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση