Γενικά > Νομικά θέματα
Κάλυψη όμορων ΠΙ
esrgp:
Συνάδελφοι θα ήθελα να θίξω ένα ζήτημα που είμαι βέβαιη ότι "καίει" πολλούς από εσάς.
Υπάρχει διάταξη ή νόμος που να υποχρεώνει έναν ΓΙ περιφερειακού ιατρείου να καλύπτει το κενό άλλου ΠΙ το οποίο υπάγεται στο ίδιο ΚΥ και το οποίο μόνο όμορο δεν είναι;
Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣυνάδελφοι θα ήθελα να θίξω ένα ζήτημα που είμαι βέβαιη ότι "καίει" πολλούς από εσάς.
Υπάρχει διάταξη ή νόμος που να υποχρεώνει έναν ΓΙ περιφερειακού ιατρείου να καλύπτει το κενό άλλου ΠΙ το οποίο υπάγεται στο ίδιο ΚΥ και το οποίο μόνο όμορο δεν είναι;
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν υπάρχει νόμος, προεδρικό διάταγμα ή υπουργική απόφαση που να ξεχωρίζει τους επιμελητές στα ΠΙ από τους επιμελητές γενικά στο ΕΣΥ. Με απόφαση του ΔΥΠεάρχη γίνονται τα πάντα, αλλά για τρεις μήνες το χρόνο εάν θυμάμαι καλά.
Υπάρχει και ένα έγγραφου διοικητικού υπαλλήλου του υπουργείου, αμφιβόλου νομικής αξίας, που λέει ότι οι επιμελητές των ΠΙ έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις με τους αγροτικούς ιατρούς όσον αφορά την κάλυψη "ομορων" ΠΙ
esrgp:
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σας κ Κουναλάκη. Υπάρχει μήπως κάποια στιγμή η δυνατότητα να επισυνάψετε αυτό το έγγραφο αμφιβόλου αξίας το οποίο αναφέρετε ώστε να το διαβάσουν όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται για το ζήτημα;
Σχετικά με το ότι η ΔΥΠΕ μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση, δεν ισχύει ότι για να γίνει απόσπαση σε άλλη θέση για 3 μήνες πρέπει να έχει ο ΓΙ προϋπηρεσία 2 ετών; Εχω μόνο 3 μήνες που εργάζομαι στο ΠΙ και επειδή είναι διθέσιο εγώ και ο άλλος συνάδελφος αποτελούμε την εύκολη λύση για πάσα νόσο του ΚΥ
Koterakis:
.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Ας το επισυνάψω κι εγώ μήπως κατέβει τώρα..
Επισημαίνεται ότι το έγγραφο δεν επικαλείται κανένα νόμο για όσα γράφει και υπογράφεται από μια διοικητική υπάλληλο του υπουργείου. Τι εγκυρότητα και ισχύ έχει;
Άλλωστε αυτό είχε επισημανθεί και σε παρέμβαση-ερώτηση της Ένωσης παλιότερα στο Υπουργείο αν θυμάμαι καλά (στην οποία υποθέτω δεν πήρε απάντηση ποτέ).
Τώρα που το ξαναβλέπω έχω βάλει λάθος τίτλο στο έγγραφο, δεν πρέπει είναι «Υποχρεώσεις γενικών ιατρών σε Π.Ι.», τώρα πια το επισύναψα όμως…
Ένα απλό επιχείρημα:
Οι αγροτικοί γιατροί παίρνουν ένα επίδομα (μηδαμινό βέβαια) ετοιμότητας και οδοιπορικών-μετακίνησης. Οι γενικοί γιατροί σε Π.Ι. και σε Κ.Υ. δεν λαμβάνουν αυτά τα επιδόματα. Άρα πώς προκύπτει υποχρέωση ετοιμότητας και μετακίνησης για τους Γ.Ι.;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση