Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Συνταγογραφία σε ΟΓΑ και ΙΚΑ -Ποσοστά Συμμετοχής

<< < (3/9) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςμόνο με ένα τρόπο αποδεικνύεται: με μάρτυρες που θα κληθούν να το πουν

--- Τέλος παράθεσης ---

Και γιατί όχι δηλαδή με ένα "ξεσκόνισμα" και άλλων συνταγών από πλευράς Ασφαλιστικού Ταμείου;

Νομίζω ότι η παγίωση μιας πρακτικής από τη συντριπτική πλειψηφία του ιατρικού σώματος, σε συνδυασμό με την αδιαμαρτύρητη αποδοχή της επί σειρά ετών από το Ταμείο, δημιουργεί εθιμικό δίκαιο εξίσου ισχυρό και ικανό να αθωώσει τον ιατρό.

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςμόνο με ένα τρόπο αποδεικνύεται: με μάρτυρες που θα κληθούν να το πουν

--- Τέλος παράθεσης ---

Και γιατί όχι δηλαδή με ένα "ξεσκόνισμα" και άλλων συνταγών από πλευράς Ασφαλιστικού Ταμείου;

Νομίζω ότι η παγίωση μιας πρακτικής από τη συντριπτική πλειψηφία του ιατρικού σώματος, σε συνδυασμό με την αδιαμαρτύρητη αποδοχή της επί σειρά ετών από το Ταμείο, δημιουργεί εθιμικό δίκαιο εξίσου ισχυρό και ικανό να αθωώσει τον ιατρό.

--- Τέλος παράθεσης ---

Tο ταμείο δεν έχει παραμείνει αδιαμαρτύρητο. Κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους και βαράει επιπλήξεις και πρόστιμα. Το εάν δεν τύχαν σε γνωστούς σου δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται. Γνωρίζω ότι σε γειτονικό κέντρο υγείας ρίξαν 100.000δρχ πριν 5 χρόνια για συνταγή σε αθεώρητο βιβλιάριο.
Εάν φας την καμπάνα, το μαθαίνεις. Απλά, οι έξυπνοι μαθαίνουν από τα λάθη των άλλων.

EzeΤΡΟΛ:
Το Ταμείο θα όφειλε να σταματήσει τις παρατυπίες ενός συγκεκριμένου ιατρού εν τη γεννέσει τους, και όχι να τον αφήσει να τις επαναλαμβάνει επί σειρά ετών ώστε να εγείρει μεγαλύτερες αξιώσεις σε βάρος του. Γιατί δεν τον σταμάτησε από τις πρώτες κιόλας συνταγές όπου έγραφε τα πάντα όλα με 00%; Γιατί τον άφησε να εκτίθεται σε βάθος ετών; Φταίει ή δεν φταίει το Ταμείο που άργησε να τον ελέγξει; Κατά τη γνώμη μου φταίει και αυτό πρέπει να μετρήσει σε βάρος του Ταμείου.

Ωστόσο, γίνεται από τα γραφόμενά σας αισθητή μια άτεγκτη, α λά Ιαβέρης (Javert) προσέγγιση του ζητήματος, τόσο απέναντι στον δοκιμαζόμενο συνάδελφό μας, όσο και απέναντι στους πάσχοντες από κακοήθη νόσο ασφαλισμένους συνανθρώπους μας. Εύχομαι μόνο να μην βρεθεί κανείς από εμάς, συμπεριλαμβανομένου υμών, έρμαιο στα χέρια ενός Ιαβέρη για ένα κλεμμένο κουλούρι ή μια λάθος συνταγή.   

Δ. Κουναλάκης:
Θέλει να τις σταματήσει σε κάθε συνταγή αλλά χωρίς ηλεκτρονική συνταγογράφηση ή στη χειρότερη μηχανογράφηση των συνταγών δεν μπορεί.
Αυτό που εφάρμοζε και εφαρμόζει είναι η παραδειγματική τιμωρία λίγων για να φοβούνται οι πολλοί. Και αυτό το έκανε και με δειγματοληψία συνταγών για έλεγχο και με προτάσεις για σκληρότερη νομοθεσία.

Όμως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν είναι εφικτή σε κάθε βουνοπλαγιά αλλά η μηχανογράφηση των συνταγών είναι πλέον εφικτή. Και σε οικονομική στενότητα, με νόμους που είναι άκρως πρόσφατοι και δεν έχουν κλείσει καν δεκαετία, οι καμπάνες θα αρχίσουν να πέφτουν όλο και πιο συχνά. Για αυτό ξέχνα τα εθιμικά δίκαια γιατί αυτά μετριούνται σε δεκαετίες.

Τώρα εσύ κάνε ότι θέλεις...

EzeΤΡΟΛ:
Νομίζω ότι θα είχε ενδιαφέρον στο παρόν θρεντ η προσθήκη μιας ψηφοφορίας με ερώτημα "Με τί ποσοστό συνταγογραφείτε ένα αντιγλαυκωματικό κολλύριο σε ασθενή με Ca προστάτη" και απαντήσεις 0% και 25%, αλλά δεν ξέρω τεχνικά πώς γίνεται η προσθήκη της ψηφηφορίας (δεν βλέπω πια το κουμπάκι). Αν μπορεί/θέλει κάποιος, ας βοηθήσει.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση