Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Συνταγογραφία σε ΟΓΑ και ΙΚΑ -Ποσοστά Συμμετοχής

<< < (7/9) > >>

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΈχω γράψει συνταγή ΟΓΑ με διάγνωση "Αν ήξερε κι ο συνάδελφος που το έδωσε..."

--- Τέλος παράθεσης ---

Koρυφαίο!

Respect! Εφάμιλλο με το "Έσκισα τη συνταγή"!  :D
--- Τέλος παράθεσης ---

Να σου πω την αλήθεια, την ιστορία την ξέρω καλά. Και οι ασθενείς την ξέρουν καλύτερα. Και, μην περνάτε την καμήλα από την κλειδαρότρυπα όταν δεν περνάει το κουνούπι.

Η μικρή μου εμπειρία έχει να κάνει με ένα πράγμα, και μην θεωρείτε την νοημοσύνη σας μεγαλύτερη του απλού αγρότη.
Είσαι ο γιατρός για τον ασθενή σου; Εάν ναι, δεν υπάρχει λόγος συζήτησης όλων των παραπάνω περί αποδοχής και έτσι. Ο ασθενής ξέρει ότι είναι παράνομο αυτό που ζητάει ακόμη κι αν εσείς δεν το ξέρετε. Και ξέρει πολύ καλά ότι προέχει η σχέση του με τον ιατρό και όχι με το 0%. Με τον γραφιά, δεν προέχει η σχέση του. Τελεία.

Είσαι ο γιατρός του; Τον αντιμετωπίζεις σαν μέσο για να πάρεις δεύτερο μηνιάτικο από τα φασόν ή σαν γιατρός; Γιατί εσύ μπορείς να μην έχεις την δυνατότητα να το καταλάβεις αλλά το 80% των ασθενών την έχει ακόμη κι αν εσύ δεν μπορείς να το καταλάβεις. Και όταν εσύ διεκδικείς το παραδάκι γιατί να μην το διεκδικήσει και αυτός με το 0%; Είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Δεν είσαι ο γιατρός που κάθεται τρεις μήνες σε ένα ιατρείο, αλλά ο γιατρός που θα δει πολλές φορές για χρόνια. Εάν δει τι ρόλο έχεις, έχεις και τον ανάλογο σεβασμό. Ακόμη και ο φαρμακοποιός το ίδιο. Όλα τα υπόλοιπα είναι ντροπή ακόμη και να τα γράφετε.
Αλλά για λύστε μου την απορία: Εάν δεν του βάλετε 0%, πως αυτός θα αποδεχτεί 8 μέρες αντιβίωση και 30 μέρες πραζόλη; Επειδή δεν έχω σταθερές αγάπες και δεν αλλάζω φάρμακα παρά μόνο αφού υπάρχει σοβαρός λόγος και έχω την συναίνεση του ασθενή, έχω την ευκαιρία να ακούσω τι λένε ασθενείς που μου ανοίγουν την καρδιά τους. Και δεν μπορείτε ούτε να φανταστείτε τι έχω ακούσει.

Δεν έχω κρίση μανίας. Απλά, εάν δεν μπορείς να πείσεις τον ασθενή σου για το τι είναι νόμιμο, αναρωτιέμαι τι πιθανότητες έχεις να τον πείσεις να ακολουθήσει μια αγωγή (όχι απαραίτητα φαρμακευτική) ή τι ιστορικό μπορεί να σου εμπιστευτεί. Απογοήτευση.

KERASIDISN:
η μείζων καταθλιψη 25% φίλε anastasios theodoridis

εκτος και αν η λέξη μείζων την κατατάσει στις ψυχώσεις

flone:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςη μείζων καταθλιψη 25%...

εκτος και αν η λέξη μείζων την κατατάσει στις ψυχώσεις

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
     Θα σας μπερδέψω, αλλά η κατάθλιψη δεν είναι διάγνωση. Ο όρος «κατάθλιψη» αναφέρεται σε μια σειρά συμπτωμάτων/σημείων, που συνυπάρχουν σε άλλοτε άλλο συνδυασμό και για άλλοτε άλλη διάρκεια. Διαγνώσεις είναι:
Μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο/Μείζων καταθλιπτική διαταραχή
Ελάσσων καταθλιπτική διαταραχή
Δυσθυμία
Αντιδραστική κατάθλιψη κλπ
    Όλα αυτά προφανώς ΔΕΝ είναι ψυχώσεις. Επίσης, δεν χρήζουν όλα αντικαταθλιπτικής αγωγής. Και αφού απαγορεύεται να γράψω αγωγή εκτός ενδείξεων ΕΟΦ, δεν μπορώ να γράψω SSRI (όχι δωρεάν, καθόλου δεν μπορώ) με τη διάγνωση «κατάθλιψη» (Ποιες είναι οι επίσημες ενδείξεις των αντικαταθλιπτικών?).
     Όπως σωστά λέει ο διακομιστής, αρκετές ψυχώσεις έχουν καταθλιπτικό κομμάτι (π.χ. σχιζοσυναισθηματική διαταραχή), οπότε εκεί τα αντικαταθλιπτικά πάνε δωρεάν, όπως και σε πολλές καταθλίψεις (αλλά και σε διαταραχές άγχους) πολλές φορές συμπληρώνεται η αγωγή με αντιψυχωτικό χωρίς να υπάρχει ψύχωση, αλλά για καλύτερο έλεγχο μερικών συμπτωμάτων. Στην περίπτωση αυτή, το αντιψυχωτικό πρέπει να γράφεται με…25%. Όπως και τα αντιεπιληπτικά, όταν χρησιμοποιούνται ως θυμορρυθμιστικά σε μη ψυχωτικές καταθλίψεις. Αλλά τα αντιεπιληπτικά στη διπολική διαταραχή με τι ποσοστό πάνε?  Σύμφωνα με τη νομοθεσία, πάλι 25%. Σε άλλες περιπτώσεις, ένα μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο μπορεί να περιέχει ψυχωτικά στοιχεία, αλλά πάλι δεν είναι «ψύχωση». Μπέρδεμα, ε?

--- Τέλος παράθεσης ---

EzeΤΡΟΛ:
Eγώ ακόμη έχω μείνει με την απορία αν η ΑΥ είναι ή μπορεί να θεωρηθεί επιπλοκή του Ca.

anastasios theodoridis:
Κατάλαβα.....

από αύριο θα κόψω τη συνταγογράφηση με επιληπτικά, καταθλιπτικά κ.ο.κ. φάρμακα καθώς και σε όσους έχουν Ca.

Αν ρωτήσω τη διευθύντριά μου που ποτέ δεν με ενημέρωσε για τα ποσοστά συμμετοχής (στο πανεπιστήμιο δεν μας έμαθαν ποσοστά συμμετοχής ;D) υπάρχει περίπτωση να μου εξηγήσει....εγγράφως;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση