ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Εμβολιασμοί ενηλίκων

(1/6) > >>

orfeo:
Σχήμα εμβολιασμού ενηλίκων 2010
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Harper:
εχω μπερδευτει λιγο και θα ηθελα τη βοηθεια σας
Μεχρι προτινος σε ομαδες υψηλου κινδυνου πχ ΧΑΠ μπορουσαμε να κανουμε το εμβολιο εναντι πνευμονιοκοκκου -23 με δυνατοτητα επαναληψης σε 5 ετη

Με βαση τις νεες οδηγιες η συσταση ειναι να γινεται σε ολους το 13δυναμο εμβολιο ανω των 50,απαξ δοση

Σε ΧΑΠιτη πχ ανω των 60 ετων θα επιλεξω το 23δυναμο οπως παλια ή ειμαι καλυμμενος με μια απαξ δοση 13δυναμου?Σορρυ αν ειναι ηλιθια η ερωτηση αλλα πραγματικα μπερδευτηκα.

Επίσης απο την δικη σας εμπειρια,εμβολιαζετε ατομα ανω των 50 με το 13δυναμο ?

Xouzouris:
Προσωπικα δεν εχω εμβολιασει ακομη κανεναν με το Prevenar (φανταζομαι αυτο εννοεις για 13δυναμο).

Οι Αμερικανοι πάντως δεν εχουν ακομη εκδοσει σύσταση για γενικο εμβολιασμο των >50 χρονων με 13δυναμο, αλλα συνιστουν την χρηση του για ομαδες υψηλου κινδυνου (ανοσοκατεσταλμενοι και ειδικες ομαδες πχ σπληνεκτομές) σε συνδυασμο με το 23δυναμο (8 εβδομαδες μετα αν δεν εχουν ξαναεμβολιαστει, ενα χρονο μετα αν εχουν ξαναεμβολιαστει με 23δυναμο στο παρελθόν).

Πηγες Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος και Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.

Harper:
Ευχαριστω για την απάντηση @Xouzouris

Το ρωταω ομως -και επιμενω ενδεομενως εκνευριστικα-γιατι αν πας 3 καταχωρησεις πιο πανω ο διακομιστης εχει επισυναψει ενα Pdf αρχειο που υπογραφει η εθνικη επιτροπη εμβολιασμων.
Μάλιστα όσο το εψαξα η συσταση ειναι το 13δυναμο(prevenar) να γινεται σε ΟΛΟΥΣ ανω των 50 -ανεξαιρετως και μαλιστα δωρεαν

Το κυριο θεμα μου δεν ειναι αν θα εμβολιασω ενα 50αρη με το 13 δυναμο-βαση συστασεων 2012 το δικαιουται απλα θελω να δω και οι υπόλοιποι για στατιστικους και επιστημονικους λογους  τι τακτικη ακολουθειτε- αλλα πως μπορω να εμβολιασω καλυτερα πχ ενα ΧΑΠίτη 60αρη (διαλεγω μια μεση ηλικια)με 23 δυναμο ή 13 δυναμο?

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση