Συνάδελφε πολύ καλή η πρόταση με τις πατελίδες
Θα ήθελα να προσθέσω και μια άλλη εκδοχή, με ρύζι, το γνωστό ως «πατελιδοπίλαφο»
Ξανθαίνεις το κρεμμύδι στο λάδι, ρίχνεις τις πατελίδες και σβήνεις με κρασί (εναλλακτικά με ούζο).
Προσθέτεις κόκκινη και πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες, τα ντοματάκια (όλα κατά προτίμηση βιολογικής καλλιέργειας, για να νιώσεις γεύση) και το ρύζι σου (μακρύκοκκο, για ριζότο, καστανό, όποιο προτιμάς).
Εδώ ρίχνεις και τα καυτερά πιπερόνια, ολόκληρα (κάνοντας μια τρυπίτσα με το πιρούνι, αν θέλεις να αυξήσεις την καυτερότητα). Έτσι δίνεις τη δυνατότητα στον λάτρη του καυτερού (που έχει και σε ύφεση την αιμορροϊδοπάθειά του) να δαγκανίσει το μελωμένο πιπερόνι και να ευχαριστηθεί το συνοδό ούζο, τσίπουρο, τσικουδιά, μπύρα του.
Αφήνεις 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά, να τηγανιστεί ελαφρά το ρύζι. Προσθέτεις ζεστό νερό σε αναλογία ρύζι / νερό 1/1,5 (λίγο παραπάνω νερό σε πιο σκληρό ρύζι) και αφήνεις σε μέτρια φωτιά να απορροφήσει τα υγρά, ανακατεύοντας 1-2φορές ελαφρά με (ξύλινη) σπάτουλα