Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Χαλαρή κουβέντα
Συνταγές (μαγειρικής)
eliastheod:
Συνάδελφε πολύ καλή η πρόταση με τις πατελίδες
Θα ήθελα να προσθέσω και μια άλλη εκδοχή, με ρύζι, το γνωστό ως «πατελιδοπίλαφο»
Ξανθαίνεις το κρεμμύδι στο λάδι, ρίχνεις τις πατελίδες και σβήνεις με κρασί (εναλλακτικά με ούζο).
Προσθέτεις κόκκινη και πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες, τα ντοματάκια (όλα κατά προτίμηση βιολογικής καλλιέργειας, για να νιώσεις γεύση) και το ρύζι σου (μακρύκοκκο, για ριζότο, καστανό, όποιο προτιμάς).
Εδώ ρίχνεις και τα καυτερά πιπερόνια, ολόκληρα (κάνοντας μια τρυπίτσα με το πιρούνι, αν θέλεις να αυξήσεις την καυτερότητα). Έτσι δίνεις τη δυνατότητα στον λάτρη του καυτερού (που έχει και σε ύφεση την αιμορροϊδοπάθειά του) να δαγκανίσει το μελωμένο πιπερόνι και να ευχαριστηθεί το συνοδό ούζο, τσίπουρο, τσικουδιά, μπύρα του.
Αφήνεις 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά, να τηγανιστεί ελαφρά το ρύζι. Προσθέτεις ζεστό νερό σε αναλογία ρύζι / νερό 1/1,5 (λίγο παραπάνω νερό σε πιο σκληρό ρύζι) και αφήνεις σε μέτρια φωτιά να απορροφήσει τα υγρά, ανακατεύοντας 1-2φορές ελαφρά με (ξύλινη) σπάτουλα
Πατρωνάκης Μάνος:
Σαλιγκάρια ξυδάτα
Αφήστε τα σαλιγκάρια σε νερό, σε ένα σκεύος με βαρί καπάκι, ειδ' άλλως αν τα ξεχάστε θα τα ψάχνετε στους τοίχους εκεί γύρω, ούτως ώστε να ζωντανέψουν
και να βγάλουν ''τις μούρες'' τους όπως λέμε στη Κρήτη. Οταν μουσκέψουν αρκετά, για μια δυό ώρες, καθαρίζουν ευκολότεραμε τη βοήθεια ενός μαχαιριού.
Τα αλευρώνετε κατόπιν έτσι ζωντανά σε αλεύρι στο οποίο έχετε προσθέσει αρκετό πιπέρι και αλάτι. Τηγανίστε τα σε καυτό ελαιόλαδο. Οταν τελειώστε το
τηγάνισμα και αφού τα έχετε βάλει σε πιάτο, στραγγίστε το λάδι που τα τηγανίσατε από το καμένο αλεύρι, ξαναβάλτε το σκεύος στη φωτιά και σβήστε με
ξύδι αρκετά δυνατό. Περιχύνετε από πάνω.
Chris123GR:
Μια ερώτηση σχετικά με τα σαλιγκάρια . Έχω ακούσει ότι πριν τα βάλεις για βράσιμο τα βάζεις ζωντανά σε αλεύρι για να φάνε και να καθαρίσει το εντεράκι τους . Αληθεύει ή είναι κοτσάνα ?
Ευχαριστώ .
Πατρωνάκης Μάνος:
Εξαρτάται από την εποχή που συλλέχθηκαν. Αυτά που βρίσκονται το καλοκαίρι είναι ήδη έτοιμα από τη φύση τους καθαρά και κλεισμένα.
Την εποχή του φθινοπώρου μετά τα πρωτοβρόχια ζευγαρώνουν και δεν είναι βρώσιμα, ενώ μετά τις τελευταίες βροχές του Πάσχα είναι ευκολότερο
να βρεθούν αρκετά ιδίως τις νύχτες με φαναράκια, ή κατά το ξημέρωμα με τη πρωινή υγρασία. Αυτά όντως χρειάζεται να μείνουν σε αλεύρι ή πίτουρο
αρκετές μέρες (15) για να καθαρίσουν. Νοστιμότερα βέβαια παρ' ότι δυσεύρετα είναι τα καλοκαιρινά.
Chris123GR:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος Εξαρτάται από την εποχή που συλλέχθηκαν. Αυτά που βρίσκονται το καλοκαίρι είναι ήδη έτοιμα από τη φύση τους καθαρά και κλεισμένα.
Την εποχή του φθινοπώρου μετά τα πρωτοβρόχια ζευγαρώνουν και δεν είναι βρώσιμα, ενώ μετά τις τελευταίες βροχές του Πάσχα είναι ευκολότερο
να βρεθούν αρκετά ιδίως τις νύχτες με φαναράκια, ή κατά το ξημέρωμα με τη πρωινή υγρασία. Αυτά όντως χρειάζεται να μείνουν σε αλεύρι ή πίτουρο
αρκετές μέρες (15) για να καθαρίσουν. Νοστιμότερα βέβαια παρ' ότι δυσεύρετα είναι τα καλοκαιρινά.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ευχαριστώ πολύ !!!
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση