Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Χαλαρή κουβέντα
Συνταγές (μαγειρικής)
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Argirios Argiriou:
Αρακάς λαδερός με πατάτες και καρότα
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Argirios Argiriou:
Κέικ λεμονιού χωρίς αλεύρι και ζάχαρη, έτοιμο σε 15 λεπτά!
Λαχταράς ένα νόστιμο επιδόρπιο αλλά θέλεις να τηρήσεις την υγιεινή διατροφή σου με χαμηλούς υδατάνθρακες και ζάχαρη; Αυτή η εύκολη συνταγή για κέικ λεμονιού με χαμηλούς υδατάνθρακες, χωρίς αλεύρι, θα ικανοποιήσει την επιθυμία σου για γλυκό χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τους διατροφικούς σου στόχους. Το καλύτερο από όλα είναι ότι μπορεί να παρασκευαστεί σε μόλις 15 λεπτά. Ας δούμε λοιπόν τα συστατικά και τα απλά βήματα για να δημιουργήσουμε αυτή την απολαυστική συνταγή.
Η βάση αυτού του κέικ λεμονιού χαμηλών υδατανθράκων είναι φτιαγμένη με συνδυασμό ξηρών καρπών και νιφάδων καρύδας. Οι ξηροί καρποί προσθέτουν μια απολαυστική τραγανή γεύση στο κέικ, ενώ οι νιφάδες καρύδας συμβάλλουν στην τροπική του γεύση. Για τη βάση, θα χρειαστείς 50 γραμμάρια ξηρούς καρπούς (όπως κάσιους), 60 γραμμάρια νιφάδες καρύδας, 1 αυγό (το οποίο μπορεί να αντικατασταθεί με μισή μπανάνα για vegan επιλογή), 1 κουταλιά της σούπας πάστα ξηρών καρπών, 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι χυμό και ένα γλυκαντικό της επιλογής σου για γεύση.
Για να προετοιμάσεις τη βάση, ξεκίνα ανακατεύοντας τους ξηρούς καρπούς και τις νιφάδες καρύδας στο μπλέντερ. Τα ανακατεύεις μέχρι να αποκτήσουν μια λεπτή υφή που μοιάζει με αλεύρι. Στη συνέχεια, προσθέτεις το αυγό (ή την πολτοποιημένη μπανάνα), την πάστα ξηρών καρπών, το χυμό λεμονιού και το γλυκαντικό. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει μια κολλώδης υφή σαν ζύμη.
Μόλις είναι έτοιμη η βάση, τη μεταφέρεις σε μια φόρμα για κέικ ή ταψί και απλώνεις την ομοιόμορφα ώστε να σχηματιστεί η κάτω στρώση του κέικ. Πίεσε το σταθερά για να βεβαιωθείς ότι συγκρατείται. Τώρα ήρθε η ώρα για το δροσιστικό στρώμα λεμονιού.
Για τη στρώση λεμονιού, θα χρειαστείς 120 ml χυμό λεμονιού και νερό, 3 αυγά, 30 γραμμάρια αλεύρι καρύδας και γλυκαντικό για γεύση. Σε ένα μπολ, χτυπάς μαζί το χυμό λεμονιού, το νερό (ή το γάλα καρύδας), τα αυγά, το αλεύρι καρύδας και το γλυκαντικό μέχρι να ενωθούν καλά. Το αλεύρι καρύδας βοηθά να δώσει στο κέικ μια ελαφριά και αφράτη υφή.
Ρίχνουμε το μείγμα λεμονιού πάνω από τη βάση στη φόρμα του κέικ, φροντίζοντας να καλύψει ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια. Αν χρειάζεται, απλώνουμε την κορυφή με μια σπάτουλα.
Προθερμάνεις το φούρνο στους 175°C και τοποθετείς μέσα τη φόρμα του κέικ. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να δέσει το κέικ και να ροδίσει από πάνω. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει, οπότε προσέχετε το κέικ καθώς ψήνεται.
Μόλις ψηθεί το κέικ, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το σερβίρουμε. Μπορείς να το γαρνίρεις με λίγο επιπλέον ξύσμα λεμονιού ή πασπαλίσεις με νιφάδες καρύδας αν θέλεις.
Οι ακόλουθες τιμές βασίζονται σε μια μερίδα 100 γραμμαρίων του κέικ λεμονιού χωρίς αλεύρι:
Θερμίδες: 269,32 kcal
Πρωτεΐνη: 12,48 γρ
Λίπη: 20,88 γρ
Υδατάνθρακες: 7,43 γρ
Αυτό το κέικ λεμονιού με χαμηλούς υδατάνθρακες προσφέρει μια ικανοποιητική επιλογή επιδορπίου χωρίς την ενοχή της υπερβολικής ζάχαρης ή υδατανθράκων. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και υγιή λίπη, καθιστώντας το μια πιο θρεπτική εναλλακτική στα παραδοσιακά κέικ με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.
Έτσι, αν ψάχνεις για μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για επιδόρπιο με χαμηλούς υδατάνθρακες που δεν κάνει συμβιβασμούς στη γεύση, δοκίμασε αυτό το κέικ λεμονιού χωρίς αλεύρι. Με τα απλά συστατικά του και τον σύντομο χρόνο προετοιμασίας, μπορείς να απολαύσεις μια φέτα από αυτό το υπέροχο κέικ σε ελάχιστο χρόνο.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Argirios Argiriou:
ΥΛΙΚΑ
Βάζουμε 500γρ ρεβύθια
Όλη νύχτα σε χλιαρό νερό, με μία κουταλιά
Σόδα φαγητού.
Το πρωί τα ξεπλένουμε με χλιαρό νερό .
Τα βράζουμε και πετάμε το πρώτο νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προσθέτουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, φύλλο δάφνης, πιπέρι κοκκους,μπαχάρι κόκκους.
Και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.μολις κατεβάσουμε ρίχνουμε αλάτι . αφήνουμε να σταθούν λίγο,(μισή ώρα)
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο μισή κουπα, κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε ελαφριά.
Προσθέτουμε 8 πιπεριές χρωματιστές(πρασινη κίτρινη ,κόκκινη) .κομμενες λωριδες
Μόλις μαλακώσουν
Παίρνουμε μια κουτάλα ζουμί των ρεβυθιών και διαλύουμε γλυκιά σάλτσα πάστα,(3 – 4 κουταλιές περίπου ) και την ρίχνουμε στις πιπεριές μόλις πάρει βράση , ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε.
Βγάζουμε τα ρεβύθια από το ζουμί τους και τα βάζουμε στο ταψί, τα ανακατεύουμε με την σάλτσα που κάναμε. συμπληρώνουμε και ζουμι από τα ρεβύθια(ως συνήθως μια κουτάλα..)
Ψήνουμε να μελώσει
Το φαγητό μας περίπου 35 λεπτά.
*Να σας πω ένα tip, κίμινο!!! το απογειώνει!
**Δοκιμάστε το επίσης με χοιρινό στη γάστρα!!
***Μια γειτονισα εφτιαχνε ρεβύθια με μελιτζάνες
Η Συνταγή είναι από Στελλα Βουτσα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση