Η πατατοσαλάτα αυτή είναι μια νόστιμη και χορταστική επιλογή για κάθε περίσταση.
Είναι εμπλουτισμένη με τραγανά λαχανικά και αρωματικά, όπως σέλερι, κρεμμύδι και σχοινόπρασο, και έχει κρεμώδη και βελούδινη υφή χάρη στην προσθήκη στραγγιστού γιαουρτιού και μουστάρδας. Δεν περιέχει μαγιονέζα ή αυγά, καθιστώντας την μια πιο υγιεινή επιλογή.
Στην παρατιθέμενη συνταγή, η πατατοσαλάτα παρασκευάζεται με baby πατάτες, οι οποίες έχουν πιο γλυκιά γεύση και πιο λεπτή υφή από τις κανονικές πατάτες. Η σάλτσα γιαουρτιού και μουστάρδας είναι ισορροπημένη και αρωματική, με μια ελαφριά πικάντικη νότα από την μουστάρδα ντιζόν.
Για να εμπλουτίσετε τη συνταγή, μπορείτε να προσθέσετε τα ακόλουθα υλικά:
Βραστά αυγά κομμένα σε κύβους: Τα αυγά προσθέτουν πρωτεΐνη και γεύση στη σαλάτα.
Μαγιονέζα: Η μαγιονέζα κάνει τη σαλάτα πιο πλούσια και κρεμώδη.
Άλλα λαχανικά: Μπορείτε να προσθέσετε άλλα λαχανικά στη σαλάτα, όπως αγγουράκια, πιπεριές ή ντομάτες.
Εδώ είναι μια προτεινόμενη συνταγή για πατατοσαλάτα με γιαούρτι και μουστάρδα:
Υλικά
1,2 κιλά baby πατάτες
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
2 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κουρκουμά
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 κοτσανάκια σέλερι, κομμένα σε μικρούς κύβους
1 κρεμμύδι ξερό εσαλότ, ψιλοκομμένο
¼ φλιτζανιού σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Προαιρετικά:
3-4 βραστά αυγά κομμένα σε κύβους
1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
1 αγγούρι κομμένο σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
Εκτέλεση
Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε τις και αφήστε τις να κρυώσουν.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη σάλτσα. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το ξύδι, το μέλι, το πιπέρι, την κουρκουμά και το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε τις πατάτες στη σάλτσα και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Αφήστε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν τη σερβίρετε.
Συμβουλές
Για πιο πλούσια και κρεμώδη υφή, μπορείτε να προσθέσετε 1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα στη σάλτσα.
Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδο στη σάλτσα.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος