Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Χαλαρή κουβέντα

Συνταγές (μαγειρικής)

<< < (6/32) > >>

Denominator:
Κάτι επί το... ανθυγειινότερον!  :laugh:

Πράσα με λουκάνικα Σουφλίου (πέταλα)

Υλικά:
- 2 λουκάνικα Σουφλίου ή τύπου Σουφλίου (πέταλα)
- 1 κιλό ψιλά πράσα
- περίπου 3/4 της κουτάλας ελαιόλαδο (120-140 γραμμάρια)
- ένα κουταλάκι ντομάτα σάλτσα (κονσέρβα)
- μισό κουταλάκι αλάτι
- γλυκό κόκκινο πιπέρι (πάπρικα)
- 1 ή 2 δαφνόφυλλα
- χυμό από μισό λεμόνι
- μισό κρασοπότηρο κόκκινο κρασί

Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα γυρίζουμε στο ελαιόλαδο μέσα σε χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Ταυτόχρονα ζεματούμε (αφήνουμε σε βραστό νερό) για 2-3 λεπτά τα λουκάνικα κομμένα σε μικρά κομμάτια για να αποβάλλουν το λίπος και τα προσθέτουμε στα πράσα. Προσθέτουμε τη σάλτσα και ένα ποτήρι νερό, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει περίπου 20-25 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε την πάπρικα και τα δαφνόφυλλα και αφού βεβαιωθούμε ότι τα πράσα έβρασαν καλά σβήνουμε με το λεμόνι και το κρασί.

Καλή όρεξη...  

Πατρωνάκης Μάνος:
 
--- Παράθεση ---Τί είναι αυτό επί του βοτσάλου, πάνω από την πιατέλα;
--- Τέλος παράθεσης ---
...πεταλίδα ψώφια, και ξυλαράκι θαλάσσης.

Argirios Argiriou:
Χοιρινό με πράσα

χοιρινό κρέας (1/2 κιλό)
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
αλάτι, πιπέρι
1 κιλό πράσα


Σοτάρω το κρέας ελαφρώς στην κατσαρόλα, σε λίγο λάδι. Προσθέτω ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι, και συνεχίζω να τα σοτάρω όλα μαζί. Τέλος σβήνω με 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και κατά διαστήματα λίγο νερό (αν το μαγειρεύω σε χύτρα, το κλείνω και δεν το ξανανοίγω για μισή ώρα, οπότε δεν χρειάζεται να προσθέσω νερό).
Το αφήνω περίπου μισή ωρίτσα (σε χύτρα) να μαλακώσει το κρέας. Αν χρησιμοποιώ κατσαρόλα, χρειάζεται έως και μια ώρα, ανακατεύοντας τακτικά και προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί.
Πλένω και κόβω τα πράσα όσο μικρά τα θέλω και τα ρίχνω μέσα όταν έχει ήδη μαλακώσει το κρέας. Ανακατεύω ώσπου να μαραθούν. Αδειάζω το φαγητό σε ένα ταψί ή σε γάστρα (αυτό είναι το μυστικό της νοστιμιάς του, γιατί γίνεται ακόμη πιό υπέροχο, επειδή ξεροψήνεται από πάνω ενώ από μέσα κρατάει τα ζουμιά του). Ρίχνω απο πάνω λίγο λάδι, πιπέρι, αν θέλω προεραιτικά προσθέτω ακόμη μισό ποτηράκι κόκκινο κρασί, και το βάζω στο φούρνο για 3/4 με 1 ώρα στους 180C
Σερβίρεται ζεστό. Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας.

(Για πιο υγιεινό, προτιμώ να χρησιμοποιώ μοσχαρίσιο κρέας αντί χοιρινού. Παραλείπω επίσης την τελική φάση στον φούρνο, ενώ αντίθετα προσθέτω λίγο πριν το σερβίρισμα και λίγο χυμό λεμονιού που ρίχνει τον γλυκαιμικό δείκτη. Γίνεται και με την δική μου εκδοχή, πολύ νόστιμο).

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
Φακοπλίγουρο.

Ένα γευστικό, χορταστικό και θρεπτικό γεύμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Τι χρειαζόμαστε:

250 γραμμάρια φακές.
Μία κούπα (περίπου 200 ml) πλιγούρι.
Μία ντομάτα.
Νερό.
2 κουταλιές λάδι.
Αλάτι.
Πιπέρι.

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Σωτάρουμε ένα κρεμμύδι στο λάδι.

Προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι, το πλιγούρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε διπλάσια ποσότητα νερού σε σχέση με το πλιγούρι. Μόλις κοντεύει να απορροφηθεί το νερό, προσθέτουμε τις φακές, μία ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, τα ανακατεύουμε και αυτά, και είναι έτοιμο.


Argirios Argiriou:
Αρακάς Λαδερός.

Ένα από τα νοστιμότερα ελληνικά φαγητά!

Τι χρειαζόμαστε:

    1 πακέτο αρακάς κατεψυγμένος
    2-3 πατάτες χοντροκομμένες
    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    1-2 καρότα σε ροδέλες
    1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
    1 φλ. ελαιόλαδο
    1 κουτί τοματάκια περασμένα από το blender ή 2 τομάτες περασμένες από τον τρίφτη ή 1 κουταλιά τοματοπελτέ
    αλάτι
    πιπέρι
    νεράκι


Εκτέλεση:

    Σε κατσαρόλα βάλτε το λάδι να κάψει και σωτάρετε το κρεμμύδι, τα καρότα κι ύστερα τον αρακά
    Ανακατεύετε καλά
    Προσθέστε τις πατάτες, τον άνηθο, την τομάτα
    Καρυκεύετε, ανακατεύετε και προσθέτετε τόσο νερό όσο να καλυφθεί το φαγητό
    Σιγοβράζετε στην κατσαρόλα μέχρι να γίνει ή ασφαλίζετε το φαγητό στη χύτρα
    Μόλις γίνει αφήστε το να "πιει" τα υγρά του λίγο, αν χρειαστεί


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση