Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Χαλαρή κουβέντα
Συνταγές (μαγειρικής)
Γ.Κτιστάκης:
Το CNN συγκαταλέγει τον Κρητικό Ντάκο στα 10 καλύτερα πιάτα του κόσμου !!
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Argirios Argiriou:
Σαλάτα με πλιγούρι και ντομάτα ( ταμπουλέ ).
Υλικά
150 γρ. πλιγούρι, κατά προτίμηση ψιλό
500 γρ. ντομάτες, ώριμες αλλά όχι παραγινωμένες
1 μεσαίου μεγέθους αγγούρι, βιολογικό, με τη φλούδα
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
τα φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
λίγα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
150 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 4
Προετοιμασία 30΄
Διαδικασία
Ξεπλένουμε καλά το πλιγούρι και το ετοιμάζουμε ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Κόβουμε τις ντομάτες και το αγγούρι σε μικρούς κύβους και τους βάζουμε σε ένα μπολ με το πλιγούρι. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα κρεμμυδάκια. Αφήνουμε το πλιγούρι για περίπου 5 λεπτά ώστε να «τραβήξει» τα υγρά που θα βγάλουν οι ντομάτες και το αγγούρι και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το λεμονοχυμό και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Η σαλάτα αυτή μπορεί να καταναλωθεί και μετά από αρκετές ώρες. Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να τη φτιάξουμε από νωρίς και να την βάλουμε στο ψυγείο οπότε θα είναι και πολύ δροσερή στο σερβίρισμα.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Argirios Argiriou:
Μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη.
Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 μήλα ή αν είναι μικρά 4, κατά προτίμηση κόκκινα ή κίτρινα (να μην είναι ξινόμηλα)
125 γραμ. βιτάμ
1/2 φλ. γάλα
2 κουτ. γλ. μέλι
1 - 2 κουταλιές τριμμένα καρύδια
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
1 κουτ. γλ. κανέλα
λίγο τριμμένο γαρύφαλλο
μοσχοκάρυδο
χαρτί ψησίματος
Εκτέλεση:
1. Λιώνουμε το βιτάμ (να μην είναι καυτό).
2. Όσο λιώνει το βιτάμ μπορούμε να καθαρίσουμε τα μήλα και να τα κόψουμε σε μικρά κομμάτια.
3. Ανακατεύουμε το βιτάμ μαζί με το μέλι στη λεκάνη του μίξερ.
4. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
5. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Το μείγμα γίνεται αρκετά σφιχτό.
6. Σε ένα στρόγγυλο ταψί στρώνουμε χαρτί ψησίματος, ρίχνουμε πάνω το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
7. Προσθέτουμε τα μήλα και τα καρύδια και ανακατεύουμε για να απλωθούν ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα (και μέσα στο μείγμα και οπωσδήποτε από πάνω).
8. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά. Ψήνουμε στους 180οC στον αέρα.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και εν συνεχεία απολαμβάνουμε το μήλο-δημιούργημά μας είτε ως πρωινό είτε ως απογευματινό! Αν και όσο είναι ζεστό είναι τόσο νόστιμο που μάλλον θα καταναλωθεί επί τόπου.
Σημείωση: Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και σταφίδες, ενώ αν επιθυμούμε μπορούμε να μη βάλουμε μέλι και στη θέση του να βάλουμε μία κούπα ζάχαρη.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
kdiwavvou:
[logged]αφού σπάσουμε το αυγό το εναποθέτουμε σε βούτυρο που ``τσιρτσιρίζει`` .... το απομακρύνουμε από τη φωτιά μετά από 1/2 λεπτό. Με σύριγγα χωρίς να επέλθει ρήξη του υμένα στον κρόκο αφαιρούμε το περιεχόμενο και με λοιπή σύριγγα [ με την ίδια βελόνη 2 hand procedure ] γεμίζουμε τον κρόκο με υδαρές υλικό της επιθυμίας μας. Μπορεί να σερβιριστεί με αρακά και καλαμπόκι και ξύσμα σέλινου. επανατοποθετούμε στην εστία και ψήνουμε [/logged]
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος..... και με λοιπή σύριγγα [ με την ίδια βελόνη 2 hand procedure ] γεμίζουμε .....
--- Τέλος παράθεσης ---
Ενδιαφέρον ίσως αλλά διεστραμμένο. Ανατρίχιασα όταν το διάβασα....
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση