Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Χαλαρή κουβέντα
Συνταγές (μαγειρικής)
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςμε υδαρές υλικό της επιθυμίας μας.
--- Τέλος παράθεσης ---
Έχεις να μας προτείνεις κάτι;
Αν και ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη μαγειρική, δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να αντικαταστήσει ένα περίπου ωμό κρόκο.
kdiwavvou:
[logged]το φαγητό [ όπως και η εξομείωση της διαδικασίας αναπαραγωγής με σκοπό την τέρψη και όχι την διαιώνιση ] συνεπάγεται φαντασία.[/logged] Θα μπορούσε να είναι μαρέγκα με μπαχάρι της επιθυμίας μας. Θα μπορούσε να είναι κάποιος πουρές με χρώμα μαγειρικής. Προσωπικά είμαι φίλος του πολτού μανιταριού με ζωμό από πέτσα πουλερικών. Για παχύρρευστη γέμιση ενδεχομένως να απαιτηθεί κτηνιατρική βελόνη
Πατρωνάκης Μάνος:
Μνήσθητι μου Κύριε, να το κουβεντιάσουμε.
Πατρωνάκης Μάνος:
Aυτή την εποχή, Μαρταπρίλη δηλαδή, τα ψάρια είναι αυγωμένα. Πέρα από την οικολογική διάσταση του θέματος μια πανάρχαια μέθοδος συντήρησης των αυγών των
ψαριών για να καταναλωθούν αργότερα είναι αυτή της πάστωσης, της συντήρησης δηλαδή σε αλάτι. Το αυγοτάραχο, πανάκριβη λιχουδιά στην αγορά τροφίμων, μετά
από αυτή τη διαδικασία πασπαλίζεται πάνω από οποιαδήποτε θαλασσινή μακαρονάδα, καταναλώνεται σε λεπτές φέτες πάνω σε ταρτάκια κ.λ.π.
Προυπόθεση, αν το ψάρι ψαρεύτηκε με ψαροτούφεκο, να έχει χτυπηθεί στο σβέρκο-κεφάλι. Στη ψαραγορά πάντα αυτή την εποχή μπορείτε να διακρίνετε αν ο κέφαλος
είναι αυγωμένος από τη τεράστια κοιλιά του και εαν τον κρατήσετε κάθετα ο όγκος των των κύστεων κυλάει προς τα κατω με αποτέλεσμα το ψάρι να φουσκώνει προς τον
ομφαλό. Για να αφαιρέσετε τα αυγά από τη κοιλιά του ψαριού αυτούσια στη κύστη τους χρειάζεται προσοχή και το ψάρι να ανοιχτεί από τη κοιλιά κάτω από τα βράγχια προς
την έδρα. Τα αυγά πλένονται από το αίμα, στεγνώνονται καλά, και τα συντηρούμε σε αλάτι ψιλό χαμηλά στο ψυγείο. Συνηθίζω το πρώτο στρώμα που έρχεται σε επαφή
με τις κύστεις να χρησιμοποιώ θαλασσινό αλάτι. Στο τέλος της επεξεργασίας περίπου μια βδομάδα, εξαρτάται από το μέγεθος, το αλάτι πρέπει να έχει πετρώσει και εαν
ενδιάμεσα το σκεύος συντήρησης έχει υγρασία, το αλάτι πρέπει να αλλαχθεί. Μπορείτε να πειραματισθείτε με αυγά και άλλων ψαριών όπως και με το γάλα των αρσενικών
αλλά κυρίως κατάλληλα ψάρια είναι κέφαλος ή τόνος.
Eνα καλό video που περιγράφει τέλεια, αν και στα Ιταλικά, την όλη διαδικασία βρίσκεται εδώ:
Argirios Argiriou:
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου οινογνώστη, όμως τυχαίνει καμιά φορά να πιεί κανείς κάποιο κρασί και να του κάνει εντύπωση.
Ένα τέτοιο ήταν για μένα ο ροζέ ημίξηρος οίνος " σκέρτσο " από την Ανδριανή Δράμας της Οινογένεσις Α.Ε. Γλυκίζει κάπως και αφήνει μετά μια ευχάριστη αίσθηση στον ουρανίσκο.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση