Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Χαλαρή κουβέντα
Συνταγές (μαγειρικής)
Argirios Argiriou:
Συστατικά
Για τη ζύμη
240 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
240 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. ελαιόλαδο
65 γρ. χυμό πορτοκάλι ή μήλο
240 γρ. νερό χλιαρό
Για τη γέμιση
8-10 μέτρια μήλα κομμένα σε κυβάκια
2 κ.σ στέβια (υπολογίσουμε για 1/2 φλ. ζάχαρη τη σωστή δοσολογία)
50 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
κανέλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ανακατεύουμε με το γάντζο μέχρι να γίνει μία εύπλαστη μαλακή ζύμη. Ίσως χρειαστεί επιπρόσθετο αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη στα τοιχώματα του κάδου.
Έπειτα αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο και την κόβουμε στη μέση.
Τυλίγουμε το μισό κομμάτι ζύμης σε πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε 1 ώρα στην κατάψυξη. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μία στρογγυλή φόρμα 26 εκ. και τοποθετούμε την άλλη μισή ζύμη στη βάση της φόρμας και την απλώνουμε με τα χέρια μας για να δημιουργήσουμε τοιχώματα στη τάρτα.
Βάζουμε τα υλικά της γέμισης (κομμένα μήλα, υποκατάστατο ζάχαρης και κανέλα) σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα μήλα. Τοποθετούμε τη γέμιση πάνω από τη ζύμη στη φόρμα.
Όταν είναι και η υπόλοιπη ζύμη έτοιμη την τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη και την πασπαλίζουμε από πάνω μέχρι να καλυφθεί η γέμιση.
Ψήνουμε τη μηλόπιτα στο φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Αντί για στέβια, μπορούμε να βάλουμε μία με δύο κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη για να μη μαυρίσουν τα μήλα. Επίσης στη ζύμη χρειάζεται λιγάκι αλεύρι παραπάνω. Αν νομίζετε ότι θα είναι έντονη η μυρωδιά από το ελαιόλαδο στη ζύμη μπορείτε να βάλετε τη μισή ποσότητα καλαμποκέλαιο ή να προσθέσετε λίγη βανίλια. Καλή επιτυχία...
Argirios Argiriou:
Τι χρειαζόμαστε:
• 15 κεράσια
• 2 ροδάκινα
• 4 βανίλιες (φρούτο)
• 1 σφηνάκι γλυκό σαμιώτικο κρασί
• ζάχαρη κατά βούληση
Εκτέλεση:
1. Πλέουμε καλά τα φρούτα.
2. Κόβουμε το κάθε κερασάκι στα δύο και πετάμε τα κουκούτσια.
3. Κόβουμε τα ροδάκινα σε κυβάκια.
4. Κόβουμε στα 4 τις βανίλιες.
5. Τοποθετούμε όλα τα φρούτα σε μεγάλο μπωλ και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη, προσθέτοντας το κρασί.
6. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα να βγάλουν τα ζουμάκια τους και να δέσουν οι γεύσεις.
7. Σερβίρουμε σε μπωλάκια είτε σκέτη τη φρουτοσαλάτα μας είτε συνοδεία γιαουρτιού/σαντιγύ.
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση