Καθημερινή, Γαστρονόμος.
Κόκκινο, γλυκό πιπέρι και κύμινο στο μπριάμ; Και όμως, σε μικρή ποσότητα, περίπου 1/2 κουτ. γλυκού, δίνουν ένταση και βάθος στη γεύση. Απολαύστε το.
ΥλικάΜερίδες: 6
500 γρ. κολοκυθάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες πάχους 1 εκ.
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες πάχους 1 εκ.
5-6 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
5 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
λίγο κύμινο σε σκόνη
λίγο κόκκινο, γλυκό πιπέρι
200 ml ελαιόλαδο
αλάτι, μαυροπίπερο
ΔιαδικασίαΓια να φτιάξουμε μπριάμ αγιορείτικο, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Βάζουμε στο ταψί του φούρνου τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και στη συνέχεια προσθέτουμε τις φέτες του σκόρδου, τις ντομάτες, το λάδι, το αλάτι και όλα τα μπαχαρικά.
Τα ανακατεύουμε καλά και από πάνω ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Όπως είναι πολύχρωμο και στολισμένο το ταψί μας, το βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε. Προσέξτε, όμως, διότι πρέπει να κρυώσει κάπως πριν από το σερβίρισμα, διότι, ως γνωστόν, οι πατάτες και τα κολοκυθάκια αργούν να κρυώσουν.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος